#3d-pechat

Огляд усіх видів філаменту для 3D друку

Огляд усіх видів філаменту для 3D друку

Наразі ми розглянемо види ниток, які ви можете використовувати для своїх робіт. Це дозволить урізноманітнити ваші проекти та зробити їх по-справжньому унікальними.

 

 

Зміст:

 

  1. PLA: універсальна нитка
  2. ABS: міцний і легкий
  3. PETG: безпечно для харчових продуктів
  4. TPU, TPE, TPC: гнучкий
  5. Нейлон: міцний та довговічний
  6. ASA: стійкий до сонячного світла
  7. PVB: гладкий та чистий
  8. HIPS: висока ударостійкість
  9. PVA: водорозчинний
  10. ESD: безпечний провідник єлектроструму
  11. Дерев'яний композит
  12. Металевий композит
  13. PC: термостійкий
  14. PEI: високе співвідношення міцності до ваги
  15. PEEK: легка заміна металу
  16. PEKK: жорсткий та сильний
  17. PVDF: стійкий до екстремальних умов
  18. PPSU: прозорий при надвисоких температурах
  19. Біосумісні нитки
  20. Де можна купити матеріали для друку 3D?

 

 

PLA: універсальна нитка

 

 Улюбленцем публіки в нашому посібнику є PLA. Він сумісний із принтерами FDM. PLA - це скорочення від полімолочної кислоти, термопластичного полімеру, отриманого з відновлюваних ресурсів, зокрема кукурудзяного крохмалю або цукрової тростини. Його можна переробляти на промислових підприємствах, але він не є біорозкладним.

Він має низьку температуру друку і не вимагає підігріву. Ще однією перевагою використання PLA є відсутність неприємного запаху під час друку (на відмінну ABS). Це потрібний матеріал для одноразового контакту з харчовими продуктами. Однак PLA менш довговічна, ніж ABS або PETG, і сприйнятливий до нагрівання. Не використовуйте його при виготовленні предметів, які можуть бути зігнуті, перекручені або неодноразово падати, наприклад, чохлів для телефонів, іграшок, що швидко зношуються, або ручок інструментів.

PLA доступний у широкому діапазоні кольорів та композитів, наприклад:

  • Шовковий PLA
  • Перероблений PLA
  • Блискучий PLA
  • Легкий PLA
  • Змінний колір PLA
  • Дерев'яний PLA
  • Біорозкладний PLA
  • Гнучкий, м'який PLA
  • Вуглецеве волокно PLA
  • PLA, що світиться у темряві
  • Провідний PLA
  • Високотемпературний PLA
  • Напівпрозорий PLA
  • Металевий PLA

 

 

ABS: міцний і легкий

 

ABS є найпоширенішим матеріалом для 3D-друку. Фактично він оточує нас у вигляді: чохлів для телефонів, велосипедних шоломів і навіть конструкторів LEGO. Завдяки своїй міцності та термостійкості цей пластик служитиме вам довго і не швидко зношуватиметься.

Хоча у такого типу нитки є багато переваг, варто пам'ятати та про особливості її використання. Наприклад, слід враховувати, що під час друку виділяє неприємний і шкідливий запах. Але це питання можна вирішити, якщо ви провітрюватимете кімнату, в якій працюватимете.

 

 

PETG: безпечно для харчових продуктів

 

PETG – це прозора нитка, яка може створити міцний та гладкий об'єкт. Її використовують, починаючи від садової техніки та закінчуючи простою пляшкою води. У цей пластик можна класти харчові продукти.

Варто пам'ятати, що такий матеріал гігроскопічний, тому щоб він не увібрав у себе вологу, його потрібно зберігати в сухому приміщенні.

 

 

TPU, TPE, TPC: гнучкий

 

TPE (термопластичні еластомери) є класом матеріалів, які є сумішшю пластику і гуми. Вони включають TPU (термопластичний поліуретан), TPC (термопластичний сополіефір) та інші.

Ці пластмаси дуже м'які та гнучкі. Вони стають все більш поширеними в адитивному виробництві деталей, які можна згинати або розтягувати без будь-якої деформації. TPU також, як правило, більш довговічні та можуть забезпечити високу стійкість до стирання, масел, хімікатів, а також високих і низьких температур, ніж нитка TPE. TPC має стійкість до високих температур і відмінну стійкість до ультрафіолетового випромінювання. Він особливо цінується в медичних додатках, а також у портативних та пристроях. TPE також доступні у вигляді порошку та смоли.

 

 

Нейлон: міцний та довговічний

 

Поліамід (PA), широко відомий як нейлон, є міцним і альтернативним матеріалом, що використовується для широких застосувань. Матеріал відрізняється своєю міцністю та стійкістю до високих температур та ударів. Це забезпечує хорошу міцність виробів та механічну міцність.

PA зазвичай армується вуглецевими, скляними та кевларовими волокнами. Він широко поширений у високотехнологічних інженерних застосуваннях, таких як шестерні, фітинги та інструменти. Також доступний у вигляді порошку.

Хоча він не буде друкувати так само легко, як PLA або PETG, вам може знадобитися високотемпературне сопло, оскільки для обробки деяких сумішей знадобиться температура до 300 ° C. Правильне зберігання нейлону також має вирішальне значення, оскільки він може вбирати воду якщо його залишити на відкритому повітрі. Ця волога погіршує якість матеріалу та призводить до погіршення якості та міцності друку.

 

 

ASA: стійкий до сонячного світла

 

Матеріал під назвою акрилонітрилстиролакрилат відомий високою ударною в'язкістю та хімічною стійкістю. Він також стійкий до ультрафіолетового випромінювання, зберігаючи свої властивості та зовнішній вигляд навіть за впливу сонячного світла, що робить його ідеальним для використання на відкритому повітрі.

Це простіший у пресі родич ABS. Але він також вимагає високих температур екструдера та столу, а також корпусу для протидії жолобленню, розтріскуванню та усадці. Це, звичайно, не для кожного принтера. З ним можуть впоратися потужніші настільні машини та, природно, промислові FDM.

 

 

PVB: гладкий та чистий

 

PVB, скорочення від полівінілбутиралю, є спеціальною ниткою, яка найбільш відома своєю здатністю вирівнювати шари ізопропіловим спиртом. Це робить його безпечнішою альтернативою ABS, якому для вирівнювання шарів потрібен ацетон. Компанія Polymaker, наприклад, пропонує нитки PVB різних кольорів для обробки спиртової машини Polysher для досягнення рівномірних результатів. Крім того, це прозорий матеріал, тому можливі напівпрозорі та чіткі відбитки.

PVB має властивості матеріалу, аналогічні PLA, за винятком того, що у нього погана адгезія шару і, отже, найгірші механічні властивості, що, безумовно, є недоліком. Також слідкуйте за тим, щоб нитка залишалася сухою, тому що він також має відносно вищі гігроскопічні властивості. Якщо ви хочете надрукувати гладкі моделі, варто звернути увагу на PVB.

 

 

HIPS: висока ударостійкість

 

HIPS - поєднує в собі гнучкість та міцність. Він може тримати високі ударні навантаження та працює з багатьма видами клеїв. Також зручність у використанні полягає в тому, що вам не потрібен абразив, щоб усунути зайве. Цей матеріал легко забирається за допомогою розчину лимонену.

 

 

PVA: водорозчинний

 

Як видно з заголовка цей пластик розчинний у воді. Його призначення полягає в тому, щоб користуватися ним як матеріалом, що підтримує, разом з іншою ниткою. Також слід бути обережним при зберіганні, оскільки вологе повітря може завдати йому шкоди.

 

 

ESD: безпечний провідник єлектроструму

 

Ця нитка є провідником електрики. Вона зустрічається в інструментах, корпусах, кришках та продуктах, які оснащені діодами. Сам пластик захищає ваші компоненти, які чутливі до електростатичної напруги завдяки тому, що розсіює енергію.

 

 

Дерев'яний композит

 

Цей композит містить у собі деревне волокно. Така нитка робиться із сортів сосни, верби, кедра і навіть бамбука та кокосу. Хоча матеріал виглядає привабливо він не такий гнучкий і міцний.

Слід бути обережним, оскільки вона може пошкодити сопло вашого 3D-принтера. Також потрібно стежити за температурою друку, щоб не дозволити матеріалу обгоріти.

 

 

Металевий композит

 

Існує два типи цієї нитки; один для декоративних деталей, а інший для тих, які насправді складаються з цільного металу.

Для надання виду, PLA, просочується достатньою кількістю металу. Навіть вага нагадує метал, оскільки суміші мають тенденцію бути у кілька разів щільнішими, ніж чиста пластикова нитка.

Він відмінно підходить для подальшої обробки, включаючи шліфування, полірування, або потьмарення. Під час друку цим матеріалом слід очікувати підвищеного зносу сопел. Тому рекомендується замінити латунне сопло на нержавіючу сталь або інший загартований сплав, оскільки латунні сопла зношуються набагато швидше через стирання металевих частинок.

Ви можете друкувати суцільнометалеві деталі. Це дозволить робити як невеликі запасні частини так, і цілі прототипи.

Такі нитки повинні містити високий відсоток металевого порошку (близько 80%) та проходити етапи постобробки для видалення пластикового компонента та ущільнення металевої деталі.

Ключовою перевагою цієї нитки є простота друку на звичайному 3D-принтері. Просто зверніть увагу, що під «звичайним» ми маємо на увазі будь-який FDM-принтер зі столом, що підігрівається, і соплом із загартованої сталі, який може досягати необхідних температур від 180 до 220 ºC.

  • нержавіюча сталь 316L
  • нержавіюча сталь 17-4 PH
  • сталь H13

 

 

PC: термостійкий

 

Полікарбонат (PC) – міцний матеріал, який відрізняється трьома основними характеристиками: оптичною прозорістю, термостійкістю та неймовірною міцністю. При 3D-друку він використовується в різних галузях промисловості для виготовлення прототипів автомобільних фар, абажурів та напівпрозорих корпусів для електричних компонентів.

  • Прозорий та схожий на скло
  • Витримує до -20 °C
  • Висока стійкість до 140 °C
  • Внутрішньо вогнестійкий
  • Хороші електроізоляційні властивості, не піддаються впливу води.
  • Має хорошу стійкість до стирання
  • Витримує багаторазову стерилізацію

 

 

PEI: високе співвідношення міцності до ваги

 

Поліефірімід (PEI) був вперше розроблений 1982 року компанією General Electric Company (нині відомою як SABIC) під торговою назвою Ultem. Цей високопродуктивний пластик характеризується визначними термічними, механічними та електричними властивостями. PEI пропонує виробникам високе співвідношення міцності та ваги, що робить його економічно ефективною альтернативою металу, який досить міцний, щоб замінити сталь у деяких сферах застосування, і досить легкий, щоб використовуватися для заміни алюмінію, особливо в аерокосмічній галузі. Інші сфери застосування PEI включають компоненти зубчастих передач, корпуси клапанів, датчиків і термостатів, вимогливі електричні додатки, друковані плати та нагнітальні пристрої. Існує безліч марок Ultem, найбільш поширеним з яких є Ultem 1000. Ultem 1010 є полімерним матеріалом, а Ultem 2300 — на 30% армованим скловолокном.

  • Дуже добре збереження механічних властивостей при екстремально високих температурах
  • Виняткова питома міцність, жорсткість та гнучкість
  • Хороші електричні властивості
  • Стійкість до ультрафіолетового випромінювання та атмосферостійкість
  • Вогнестійкий
  • Стійкий до спиртів, кислот та вуглеводневих розчинників, але розчиняється в частково галогенованих розчинниках
  • Також демонструє хорошу гідролітичну стабільність
  • Особливо добре працює в умовах гарячого повітря та води
  • Більшість марок PEI відповідають вимогам контакту з харчовими продуктами.

 

 

PEEK: легка заміна металу

 

PEEK належить до сімейства полімерів поліарилофіркетонів (PAEK) і користується зростаючою популярністю для застосування у військовій, фармацевтичній, нафтохімічній та харчовій промисловості.

Він має вагу менше половини ваги алюмінію і в шість разів легше стали, що робить його чудовою заміною металу для деталей у нафтогазовій промисловості та аерокосмічній промисловості. Його властивості можна ще більше покращити, поєднавши його з композитними матеріалами, такими як скловолокно, графіт або вуглецеве армування, які допомагають боротися з усадкою. PEEK також використовується для медичних імплантатів (оскільки він повністю біосумісний і рентгенопрозорий), але існує величезна різниця між промисловим та імплантованим.

  • Висока стійкість до екстремальних температур до 260°C
  • Стійкий до агресивних рідин, газів та високого тиску.
  • Стійкість до води та пари
  • Здатність самозмащування та низьке тертя
  • Опір повзучості
  • Гарна стабільність розмірів
  • Низька займистість та невелике виділення диму при горінні
  • Виняткові ізоляційні властивості
  • Відмінна стійкість до стерилізації за високої температури
  • Повністю біосумісний

 

 

PEKK: жорсткий та сильний

 

PEKK - ще один полімер сімейства поліарилофіркетонів (PEAK) і один із полімерів з найвищими експлуатаційними характеристиками у світі. Він має винятково хороші властивості механічної, термічної та хімічної стійкості. На ньому набагато легше друкувати, ніж на PEEK. Фактично PEKK може оброблятися при нижчих температурах 3D-друку, ніж нитки на основі PEEK. Не вимагає перегрітої камери (як PEEK) і має чудове з'єднання шарів, що дозволяє створювати деталі з винятковою розмірною точністю і міцністю. Це ще один універсальний високопродуктивний полімер для 3D-друку, який може замінити металеві та композитні деталі у різних галузях промисловості: від аерокосмічної та автомобільної до медичної та морської. Матеріал стійкий до вуглеводнів та рідин.

Деталі, надруковані за допомогою PEKK, можна піддавати термообробці після друку, щоб максимізувати властивості механічної, термічної та хімічної стійкості. Надруковані деталі матимуть прозоро-золотистий колір, а після відпалу набудуть непрозорого коричневого кольору.

  • Висока термостійкість 255+ ºC
  • Дуже висока жорсткість, міцність на розтягування та стиск, удароміцність
  • Легко роздрукувати
  • Вогнестійкий, низький рівень газовиділення
  • Дуже обмежене деформування
  • Стійкий практично до всіх органічних та неорганічних хімікатів.

 

 

PVDF: стійкий до екстремальних умов

 

PVDF (полівініліденфторид) — ще один полімер, який знаходить застосування в адитивному виробництві завдяки унікальному набору властивостей. Він широко використовується у високотехнологічних пристроях, таких як хімічне технологічне обладнання, напівпровідники, літій-іонні батареї та інші електричні та енергетичні пристрої. При 3D-друкі демонструє дуже низьку деформацію та витримує найекстремальніші умови, навіть ядерне випромінювання. Панелі з PVDF використовуються на космічних зондах та супутниках.

  • Високі термічні властивості до 150 °C
  • Дуже низька деформація
  • Відмінна стійкість до більшості хімікатів, включаючи повністю галогеновані вуглеводні, спирти та кислоти
  • Негігроскопічний, не вбирає вологу
  • Довготривала гідролітична стабільність
  • Стійкий до ядерного випромінювання
  • Дуже хороша стійкість до стирання

 

 

PPSU: прозорий при надвисоких температурах

 

Сульфонові полімери (PPSU, PESU, PSU) – ще одна родина високоефективних пластмас. Вони поєднують у собі чудову термічну стабільність, високу міцність та ударну в'язкість, відмінну гідролітичну стабільність, прозорість та хорошу стійкість до розтріскування під впливом навколишнього середовища. Відмінністю від сімейства PEAK є їх високі температури теплового відхилення (аналогічно PEI), і вони є єдиними термопластами, які залишаються прозорими при надвисоких температурах (204 ºC) навіть після тривалого впливу. PPSU забезпечують тривалу роботу в гарячій воді та парі, навіть під тиском, тому їх часто використовують для заміни латуні в системах з гарячою водою під тиском. Їх можна використовувати як легку альтернативу металу в ящиках та лотках для хірургічної стерилізації, випробуваннях імплантатів, ручки хірургічних інструментів та безлічі інших медичних та стоматологічних пристроїв. PPSU також широко використовується у сфері громадського харчування та в інтер'єрах салонів літаків.

  • Довготривала стійкість до повзучості при температурі до 150 ºC
  • Легко обробляти
  • Відмінна зносостійкість при постійному навантаженні та високих температурах
  • Стійкий до кислот, лугів, олій, жирів, аліфатичних вуглеводнів та спиртів
  • Гарна прозорість
  • Стійкість до гідролізу та стерилізації
  • Біосумісність
  • Відмінні ізоляційні властивості
  • Виняткова жорсткість навіть при високих температурах
  • Низька стійкість до ультрафіолетового випромінювання

 

 

 Біосумісні нитки

 

Багато полімерів, таких як PLA, PEEK і нейлон, біосумісні за своєю природою. Але це не означає, що всі нитки для 3D-друку підійдуть. У полімерні нитки часто входять добавки або барвники, що роблять їх простіше в використанні. Таким чином, щоб виробляти біосумісні продукти, вам потрібно почати із сертифікованої біосумісної нитки, яку виробляють лише кілька виробників, включаючи Solvay, Evonik, DSM та Stratasys.

Ще одним фактором при виборі полімеру є те, наскільки він витримує стерилізацію та різні хімічні засоби, що дезінфікують. Деякі миючі хімікати, що використовуються для очищення, можуть почати руйнувати матеріал. Більшість виробників біосумісних ниток вказують у технічних характеристиках, чи можуть деталі, надруковані на 3D-принтері з їхнього матеріалу, витримувати певні умови.

 

 

Де можна купити матеріали для друку 3D

 

Наш магазин Артлайн надасть вам різні види нитки для ваших проектів. Ми раді відповісти на всі ваші запитання щодо матеріалів для 3D-принтерів.

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Які переваги використання ниток?
Це дозволить зробити ваші проекти різноманітнішими. Ви зможете створювати речі, які зможуть проводити струм, мати властивості металу, тримати велику температуру та мати багато інших корисних функцій.
+ Які мінуси?
Деякі види ниток виділяють токсичний запах. Тому рекомендується залишити приміщення під час друку.
+ Що варто враховувати під час зберігання нитки?
Потрібно намагатися тримати її у сухих приміщеннях та подалі від вологи.