#resheniya-dlya-igr

Ігровий ПК для Farthest Frontier

Купити комп'ютер для Farthest Frontier

Farthest Frontier – комп'ютерна гра у жанрі містобудівного симулятора, розроблена студією Crate Entertainment у 2022 році для платформи Microsoft Windows.

 

 

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для геймінгу
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для Farthest Frontier
  4. Як підібрати оптимальний ПК для Farthest Frontier
  5. Огляд гри Farthest Frontier
  6. Атмосфера
  7. Геймплей
  8. Графіка
  9. Підбираєм оптимальний ПК для Farthest Frontier від ARTLINE
  10. Питання та відповіді

 

 

Про гру

 

Ми будуємо поселення з нуля і ввесь час приділяємо його розвитку.

Гра одержала позитивні відгуки від гравців.

 

 

Системні вимоги ігрового ПК для Farthest Frontier

 

Системні вимоги Farthest Frontier трохи нижчі від середні. Знадобиться відеокарта на 3 гігабайти і 64-розрядна операційна система: Windows 10 або Windows 11. Гра підтримує DX12, важить лише 4 гігабайти. Деталі її системних вимог подані нижче:

 

Мінімальні системні вимоги Farthest Frontier

  • Процесор: Intel Core i5-3470 / AMD FX-8120
  • Оперативна пам'ять: 8 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 780 / AMD R9 290
  • Операційна система: Windows 10 (64-bit)

 

Рекомендовані системні вимоги Farthest Frontier

  • Процесор: Intel Core i5-4690 / AMD Ryzen 5 1600
  • Оперативна пам'ять: 16 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 980 / AMD RX 590
  • Операційна система: Windows 11 (64-bit)

 

 

Як підібрати оптимальний ПК для Farthest Frontier

 

Який процесор потрібний для Farthest Frontier

Високих вимог до центрального процесора немає, тому можна вибрати 4-ядерний чіп. Рекомендуємо зосередити свою увагу на останніх моделях від Intel. Яскравим прикладом стане Intel Core i3-12100F.

 

Яка відеокарта потрібна для Farthest Frontier

Для цієї гри вибираємо Nvidia GeForce GTX 1050 або Nvidia GeForce GTX 1650 з 4 гігабайтами відеопам'яті стандарту GDDR5. Підійдуть дані моделі і для ААА-проектів на середніх та високих налаштуваннях. Для максималок вибираємо Nvidia GeForce RTX 3070 Ti.

 

Скільки ОЗУ та який накопичувач потрібен для Farthest Frontier

Для Farthest Frontier достатньо 8 гігабайт оперативної пам'яті та HDD-диску.

 

 

Огляд гри Farthest Frontier

 

Атмосфера

Щороку ми бачимо величезну кількість нових релізів. Нас зустрічають як ААА-проекти, так і невеликі інді-ігри, які намагаються знайти свою аудиторію. Нові жанри з'являються кілька разів на десятиліття, решту часу ми бачимо ігри, які часто нагадують або навіть копіюють один одного. Обкладинка інша, але начинка та сама! Не так часто можна побачити щось справді оригінальне, адже насправді для оригінальності не потрібно вигадувати новий жанр.

Таку гіпотезу часто доводять містобудівні симулятори. В основі їх лежить простий принцип, але кожна гра відрізняється унікальними механіками і має великі відмінності. Сьогодні поговоримо про гру Farthest Frontier, реліз якої відбувся 9 серпня. Цей проект дозволить вам по-новому поглянути на жанр в цілому, а також поміркувати над тим, чому безліч елементів у цій грі досі не було реалізовано в інших.

 

Геймплей

Як і в багатьох інших містобудівничих симуляторах, у Farthest Frontier немає сюжету як такого. Наше завдання – з невеликого селища побудувати ціле місто та піклуватися про його добробут. Такий собі «Тамагочі» на максималках 😊. Ми налаштовуємо майбутню гру, вибираємо складність, задаємо параметри швидкоплинності часу та вибираємо мирний або нормальний режим. У мирному режимі, як ви встигли здогадатися, на вас ніхто не нападатиме, тому можна повністю сконцентруватися на будівництві та естетичних якостях гри. Придатний такий режим більше для навчання, ніж для постійної гри, адже він суттєво знижує інтерес до того, що відбувається.

На великій карті (розміри теж вибираємо перед запуском, але карта справді вражає) ми вибираємо місце для нашого поселення. Як завжди, починається все з невеликої хатини, яка поступово «розростається». Число мешканців зростає, будуємо будинки, рубаємо ліс та видобуваємо фундаментальні матеріали. Залежно від швидкості зміни часу року (вибираємо перед грою), визначаємо робочий темп, щоб не замерзнути взимку.

Farthest Frontier мітить не лише на містобудівний симулятор року, а й на один із найбільш скрупульозних. Гра настільки прискіплива, що здивує навіть затятого фаната жанру. Наприклад, у кожному подібному проекті є мисливець, який добуває для поселення їжу. У Farthest Frontier теж є такий хлопець, ось тільки працювати він не буде доти, доки йому не виготовлятимуть на постійній основі розхідники, тобто стріли. Лук, до речі, теж треба скрафтити. Таких дрібниць у цій грі величезна кількість і це, чорт забирай, чудово! На їжі у Farthest Frontier зав'язано практично все. Жителі поселення повинні добре харчуватися, щоб могли добре працювати, тому раціон має бути збалансованим. Ви не можете весь час годувати їх грибами та картоплею, потрібні як овочі, так і м'ясо, інакше люди можуть підхопити одну з хвороб. А хвороб тут дуже багато, до того ж кожна має унікальний метод лікування. Також раціон харчування впливає на загальний рівень щастя – що більш збалансований раціон, то більше очок щастя ми отримаємо. Думаю, пояснювати роботу цієї механіки не треба.

Щоб годувати людей так, як належить, ми розвиватимемо сільське господарство. Розвиток «аграрної промисловості» у цій грі трудомісткий, оскільки залежить успіх від багатьох факторів. Ми повинні вирощувати багато культур і культури ці повинні бути різними. Якщо одне й те саме поле ми кілька років поспіль використовуватимемо лише під засів пшениці, ґрунт втратить свої якості, поле перетвориться на пустир. У грі є цикл вирощування різних культур, щоб збагатити ґрунт, але це лише квіточки. Кожна культура може підхопити різні захворювання, які можуть перекинутися на інші поля. Потрібно бути уважним, а також послідовним у своїх діях. Навіть про добрива дбатимемо самостійно – для цього викопуємо вигрібну яму і наймаємо спеціального мужика, який возитиме гній.

Риба та звірина в лісі – ресурс вичерпний. Ми можемо поставити кількох рибалок в один ставок для збільшення вилову, ось тільки через деякий час риба закінчиться. З лісовими звірятами справи ідентичні, тому потрібно все чітко розраховувати. Важливим є і той факт, що їжа в Farthest Frontier швидко псується. Для збільшення терміну придатності ми коптимо, закривати закрутки, маринувати і т.д. Деяку їжу краще використовувати відразу. Запаси потрібні завжди, але на зиму, звичайно ж, потрібно підготуватися якнайкраще, а також запастися дровами, які йдуть не тільки на розпалювання печі.

Увага до незначних, на перший погляд, елементів робить Farthest Frontier неймовірною грою. Тут навіть потрібно дбати про те, щоб у ваших мешканців було взуття, адже у протилежному випадку вони отримуватимуть поранення, а це негативно позначиться на роботі. Одягати доведеться з ніг до голови, а також створювати знаряддя праці, щоб добувати інші ресурси.

Коли ви освоїтеся і ваше селище виглядатиме як повноцінне середньовічне село, вилазки за його околиці стануть частішими. У лісах на вас чекають дикі звірі, як маленькі, так і великі. Іноді вони заходитимуть у селище, жертимуть курей та кроликів і навіть нападатимуть на людей. Якщо вас подряпає вовк, можна підхопити хворобу. Пізніше на поселення розпочнуться набіги розбійників. Будуємо вишки, дбаємо про зброю та солдатів. Чим далі ви просуваєтеся, тим більше ваше життя ускладнює гра. Що далі, тим цікавіше.

 

Графіка

Farthest Frontier вражає графічним рівнем. У цю гру неможливо не закохатися. Наскільки детально тут опрацьована рослинність! Кожен листок і кожну травинку можна розглянути, до того ж вони мають власну фізику. Також можна розглянути елементи одягу, дрібні деталі будинків та інші елементи, які не одразу впадають у вічі. Особливо радує зміна пір року – кожна пора виглядає просто чарівно (особливо зима). У грі чудовий музичний супровід, надзвичайно захоплюючий і вимогливий геймплей. Можливо, Farthest Frontier є найкращим містобудівним симулятором 2022-го.

 

 

Підбираємо оптимальний ПК для Farthest Frontier від ARTLINE

 

Ми маємо славну традицію – кожну рецензію ми закінчуємо підбором персональних комп'ютерів від ARTLINE. Розділяємо ПК на кілька категорій, хоч такий поділ є цілком умовним. Адже ПК від ARTLINE – це завжди презентація міці та грації. Також звернемо увагу на Новини Ігросвіту, які щотижня виходять на нашому YouTube-каналі.

 

 

Стандартні системні вимоги Farthest Frontier для ПК

ARTLINE Gaming X43v26 – ігровий персональний комп'ютер з 6-ядерним процесором AMD Ryzen 5 3600 (3.6 – 4.2 GHz), який відрізняється роботою на 12 потоків. У збірці встановлена ігрова відеокарта Nvidia GeForce GTX 1650 (4 GB) та 16 гігабайт ОЗУ (DDR4 / 2666 MHz). Файловий накопичувач – SSD диск на 480 гігабайт.

 

Високі системні вимоги Farthest Frontier для ПК

ARTLINE Gaming X45v28 - ігровий ПК з 6-ядерним процесором AMD Ryzen 5 5500 (3.6 - 4.2 GHz) та ігровою відеокартою Nvidia GeForce GTX 1660 (6 GB). Такий дует забезпечує високий рівень продуктивності та гідний рівень графіки в іграх. Посилює ефект 16 гігабайт оперативної пам'яті стандарту DDR4 (3200 МГц). Файлові накопичувачі: SSD (480 GB) + HDD (1 TB).

 

Ультра системні вимоги Farthest Frontier для ПК

ARTLINE Gaming X43v32 - ігровий персональний комп'ютер з 6-ядерним процесором AMD Ryzen 5 3600 (3.6 - 4.2 GHz) та 16 гігабайтами ОЗУ (DDR4 / 2666 MHz). З графікою працює ігрова відеокарта Nvidia GeForce RTX 3050 (8 GB) – бюджетна новинка від Nvidia, яка підтримує технології DLSS та Ray Tracing для покращення графіки. Для зберігання файлових даних встановлено два жорсткі диски: SSD (240 GB) + HDD (1 TB).

 

4К системні вимоги Farthest Frontier для ПК

ARTLINE Gaming X75Whitev45Win - ігрова збірка з 12-ядерним процесором Intel Core i7-12700F (2.1 - 4.9 GHz) з останнього, на даний момент, 12-го покоління Alder Lake. Це потужний процесор з 8 великими та 4 малими ядрами, який гарантує максимальну швидкодію у будь-яких завданнях. Обробкою графіки займається ігрова відеокарта Nvidia GeForce RTX 3060 Ti (8 GB), використовуючи трасування променів та DLSS. Встановлено 32 гігабайти ОЗУ (DDR4/3200 Gaming) та 1-терабайтний SSD-накопичувач.

Питання

+ Чи є випадкове генерування карт у Farthest Frontier?
Так, звичайно
+ Як відбивати атаки на поселення у Farthest Frontier?
Створюйте зброю, будуйте бараки, стіни, вежі
+ Farthest Frontier створили ті, хто створив Grim Dawn?
Так, студія Crate Entertainment
+ Де придбати Farthest Frontier?
Купити гру можна у магазині Steam https://store.steampowered.com/app/1044720/Farthest_Frontier/