#3d-pechat

Знайомство з Creality Ender-3 V3 SE

Знайомство з Creality Ender-3 V3 SE

 

 

Ми вирішили протестувати новий та недорогий 3D-принтер Creality – Ender-3 V3 SE. Основна мета компанії Creality полягає в тому, щоб надати доступ до 3D-друку всім користувачам, які хочуть досягти успіху. Вони пропонують багатофункціональне обладнання за прийнятними цінами у цій ніші.

Серія пристроїв Ender-3 набула великої популярності серед любителів. Упродовж кількох років у цієї машини з'явилося багато версій.

Однією з новинок стала версія Ender-3 V3 SE, яка суттєво виділяється на ринку. Зараз це один із найдоступніших 3D-принтерів, які пропонуються клієнтам у всьому світі. Нам цікаво було протестувати його, щоб визначити особливості пристрою.

Досить часто недорогі пристрої заощаджують кошти на дизайні та різних компонентах. Це дозволяє досягти цільового показника вартості, але втрачається низка важливих опцій. Нижче ми з'ясуємо, чи пішов даним шаблоном принтер Ender-3 V3 SE.

 

 

Зміст:

 

  1. Характеристики та особливості Creality Ender-3 V3 SE
  2. Розпакування та складання Creality Ender-3 V3 SE
  3. Налаштування та калібрування Creality Ender-3 V3 SE
  4. Де можна придбати 3D-принтер Creality Ender-3 V3 SE?

 

 

Характеристики та особливості Creality Ender-3 V3 SE

 

Якщо подивитися на базові характеристики, пристрій Ender-3 V3 SE є аналогічним для більшої частини лінійки Ender-3. У ньому використовується один екструдер, а також пристрій FFF із соплом 0.4 мм. Його показники обсягу збирання дорівнюють 220х220х250 мм.

 

 

Подібний функціонал відсутній в інших недорогих пристроях. Ще у V3 SE є ряд важливих опцій. До найважливіших відноситься повністю автоматичне калібрування. Це дуже важливо, тому що через погане калібрування відбуваються збої у друкованому процесі.

Ще в тестах ми побачили, що тут використається загальний дизайн V3 SE. Нижче на скріншоті ви й самі можете побачити це, глянувши на верхню частину базового блоку.

 

 

Це дуже відрізняє його від інших пристроїв. Найчастіше ми бачили деталі, що скріплені болтами. Вони складалися з великої кількості ніш, де застрягають шматочки нитки. Під час розробки V3 SE були враховані всі важливі нюанси. Тепер користувачі зможуть легко впоратися з очищенням випадкових бітів. Це перший пристрій, який може виконати цей процес. Процедура стандартна для всіх принтерів.

 

 

Відмінна риса є у днища машини. Там використовується одна пластина, що повністю закриває нижню частину основи. Це істотна відмінність від більшості інших пристроїв, де видно найрізноманітніші панелі та деталі. V3 SE має вигляд споживчого продукту.

 

 

Подібний дизайнерський дух поширюється на інші частини 3D-принтера. Вище можна побачити верхівку порталу. Розробники Creality розташували компоненти таким чином, щоб вони були гладкими та відповідали конструкції іншим елементам пристрою. Наприклад, в інших 3D-принтерах тільки функціональна частина мала такий вигляд, ніби вона знаходиться всередині принтера.

 

 

У машині є всі необхідні вхідні порти: USB-C для підключення телеприставки та дистанційного керування, слот для картки SD.

 

 

Розпакування та складання Creality Ender-3 V3 SE

 

 

V3 SE упакований дуже добре. Creality намагається зменшити вартість пристрою, тому пропонує коробку невеликого розміру.

 

 

У комплекті пропонується буклет з інструкціями. У ньому опубліковані досить великі зображення, тому користувачі можуть звернути на них увагу. У нас не виникло проблем під час читання цих інструкцій. Це дуже важливий нюанс, оскільки часто принтер V3 SE купують новачки, яким важливо успішно розпочати роботу.

 

 

Нас здивувало те, що тут відсутні стяжки з інших механізмів, які повинні забезпечувати стійкість компонентів при транспортуванні. В якості альтернативи Creality пропонує геніальну конструкцію, де використовується пакувальний пінопласт. Їм вдається скріпити всі разом. Ми витягли з упакування повністю готовий до використання 3D-принтер.

 

 

У розпакованому вигляді ми бачимо мало частин. Пристрій переважно вже зібрано. Для зручності під час транспортування він розділений на 2 частини.

 

 

Основний етап складання полягає в тому, щоб прикріпити до основи кріплення порталу. Цей процес виконується за допомогою кількох болтів.

 

 

V3 SE має одну важливу особливість. Болти кріплення встановлюються з обох боків. Тому тут необхідно працювати з нижніми та верхніми болтами. Ми думаємо, що через це портал буде жорсткішим. Це дозволить йому обробляти високошвидкісні відбитки.

 

 

При підключенні кабелю екструдера ми побачили зайві болти. Насправді ми пропустили важливий крок, який полягає у закріпленні болтами кабелю екструдера. Не забудьте зробити цей крок, щоб він був надійно прикріплений.

 

 

Наступний крок нас трохи збив з пантелику. Ми не зрозуміли, що таке «лінійний затискач». Це приклад проблемного перекладу з китайської на англійську. Ми можемо порадити Creality та іншим азіатським компаніям особливу увагу приділяти перекладу, оскільки це дуже важливий фактор для новачків.

 

 

У результаті ми зрозуміли, що "лінійний затискач" означає затискач для надійного утримання стрічкового кабелю. Він дуже просто встановлюється.

 

 

Після збирання ми побачили, що робоча пластина трохи розхиталася. Це поганий знак, оскільки пластина може виявитися не в тому положенні, в якому на неї чекає ПЗ. Для виправлення цієї помилки ми зняли друковану пластину, після чого затягли 2 ослаблені болти. Це Це розв'язало проблему, пластина стала твердою.

 

 

Налаштування та калібрування Creality Ender-3 V3 SE

 

 

Процес вирівнювання V3 SE починається після включення першого завдання. Це важлива риса системи. Калібрування виконується автоматично протягом кількох хвилин.

 

 

Після першого калібрування ми отримали чудові результати. На зображенні демонструються показники, які ми отримали за допомогою датчика CR-Touch. Їм була виконана перевірка на поверхні складання глибини різних точок.

 

 

Найцікавішим став наступний крок, який полягає в автоматичному налаштуванні Z-зазору. Багато 3D-принтерів просто роблять вирівнювання, але лише деякі моделі здатні автоматично встановити Z-зазор. Якщо виконати неправильне налаштування, то спостерігатиметься погана адгезія та можливі проблеми з якістю. Це дуже швидкий процес.

 

 

Завершується налаштування завантаженням нитки. У V3 SE застосовується якісний екструдер Sprite від Creality, що відрізняється простим використанням. Цей процес здійснюється за такою схемою:

  1. Вставляємо отвір у нитку. Виконуємо цей крок, доки вона не дійде до кінця.
  2. На екструдері тягнемо важіль.
  3. Нитку слід проштовхнути аж до дна.
  4. Відпусткам важіль.

Таким чином ми легко і просто налаштовуємо та калібруємо пристрій.

 

 

Де можна придбати 3D-принтер Creality Ender-3 V3 SE

 

Зараз такий пристрій є в інтернет-магазині Артлайн. Ви можете замовити цей 3D принтер для реалізації своїх проектів. Він зручний у використанні та обслуговуванні.

  м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Який 3D-принтер підійде для новачків?
Пристрій V3 SE буде найкращим варіантом для початківців.
+ Який обсяг складання Ender-3 V3 SE?
Цей параметр складає 220х220х250 мм.
+ Чи складно виконати калібрування V3 SE?
Калібрування цієї машини здійснюється просто та швидко в автоматичному режимі.