#energo-nezavisimost

Все, що вам потрібно знати про сонячні панелі

Все, що вам потрібно знати про сонячні панелі

У всьому світі спостерігається підвищений інтерес до сонячної енергії. Це пов'язано з великою кількістю переваг у сфері економіки та екології. Сонячна енергія стає важливим фактором у боротьбі зі зміною клімату. Дедалі більше споживачів вибирають такий економний варіант із енергією сонця. Зараз сонячні панелі знайшли широке застосування у комерційних та житлових енергетичних системах. Нижче ми розглянемо базову інформацію про сонячні панелі. Ви дізнаєтеся про майбутні тенденції, особливості їх встановлення та основні переваги сонячних технологій.

 

 

Зміст:

 

  1. Що таке сонячні панелі?
  2. Типи сонячних панелей
  3. Як функціонують сонячні панелі
  4. Що таке сонячна енергія?
  5. З яких компонентів складається сонячна система?
  6. Переваги використання сонячних панелей
  7. Які фактори впливають на ефективність сонячних панелей
  8. Процес встановлення
  9. Технічне обслуговування та термін служби
  10. Вплив на довкілля
  11. Майбутнє сонячної енергетики
  12. Де можна придбати найкращі сонячні панелі Jinko Solar Tiger Pro JKM535M-72HL4-TV 535W?

 

 

Що таке сонячні панелі?

 

Якщо максимально просто відповісти на це питання, то сонячна панель є спеціальним пристроєм, який перетворює світло сонця на електричний струм. Цей процес став можливим завдяки фотоелектричним осередкам (PV). Вони використовуються для поглинання випромінювань від сонця та генерації електрики. Користувачі можуть відразу використовувати отриманий електричний струм або зберігати батареї, звідки в будь-який момент можна його видати в мережу.

Сонячні панелі базуються на фундаментальній технології, що дозволяє їм виконувати важливу опцію: отримання відновлюваного та чистого джерела енергії. Це забезпечує зменшення залежності від викопного палива. Енергія сонця дозволяє суттєво скоротити викиди, які негативно впливають на екологію. Це стає запорукою стійкого майбутнього.

 

 

Типи сонячних панелей

 

На сучасному ринку пропонується багато варіантів сонячних панелей. Кожен вид має свої особливості та унікальні параметри. Давайте розглянемо найпоширеніші типи панелей:

  1. Монокристалічні. Вони створюються із чистих кремнієвих кристалів, які відрізняються однорідним зовнішнім виглядом. Також вони мають високу ефективність. До інших плюсів відноситься підвищена довговічність та відмінна продуктивність навіть в умовах, коли спостерігається низький рівень освітленості. Вагомих мінусів немає.
  2. Полікристалічні. При їх виготовленні не використовуються окремі кристали. Панелі складаються із фрагментів кремнію, що дає крапчастий синій вигляд. До плюсів відноситься простий процес виробництва, чудова ефективність. Якщо провести порівняння з монокристалічними панелями, то у них рівень продуктивності нижчий, що є мінусом. Також слід виділити багато місця для встановлення полікристалічних панелей.
  3. Тонкоплівкові. Для створення таких панелей тонкі листи фотоелектричного матеріалу налагоджуються на підкладку, якою може виступати метал або скло. Це гнучкі та легкі панелі, які можна легко інтегрувати у різні програми. Якщо провести порівняння з кристалічними панелями, то вони мають нижчу довговічність і ефективність, що є важливим недоліком.

 

 

Як функціонують сонячні панелі

 

Генерація сонячної енергії ґрунтується на фотогальванічному ефекті. Дане явище було відкрито французьким ученим Олександром Едмоном Беккерелем понад сто років тому. Давайте розглянемо процес, як саме відбувається перетворення сонячного світла на електричний струм:

  1. Уловлювання енергії сонця. Світло потрапляє на панель, після чого кремнієві осередки поглинають енергію фотонів (частин світла).
  2. Електрони порушуються. Після поглинання енергії відбувається збудження атомів кремнію. Це призводить до того, що електрони починають рухатися та вириватись на свободу. Отже відбувається створення електрики.
  3. Генерація постійного струму (DC). Панелі генерують постійний струм. Він протікає в одному напрямку.
  4. Перетворення на змінний струм (AC). Практично всі електромережі та побутова техніка функціонують на змінному струмі. Тому тут знадобиться інвертор, який перетворює DC на AC.
  5. Підключення до мережі та зміна мережі. Згенерований струм використовуватиметься відразу або зберігатиметься в батареях. У другому випадку його можна буде направити до мережі, щоб у майбутньому знизити рахунки за електрику.

 

 

Що таке сонячна енергія?

 

Ця енергія виходить із сонячних променів. Світло сонця Землі складається з фотонів – дрібних частинок енергії. За допомогою сонячних панелей вдається вловлювати такі фотони, після чого вони перетворюються на електричний струм.

 

Фотовольтаїчний ефект

Фотовольтаїчний ефект є базовою технологією сонячних панелей. Він базується на тому, що фотон потрапляє в напівпровідниковий матеріал, в якості якого найчастіше використовується кремній. Потім відбувається збудження його електронів. Такий рух електронів дозволяє отримати електрику, яка вловлюється та передається сонячній панелі. Таким чином, можна використовувати електричний струм.

Підключення до мережі та чистий облік

Багато систем сонячних панелей підключаються до місцевої електромережі. Це дозволяє досягти плавного переходу між традиційними та сонячними джерелами енергії. У цій ситуації чистий облік дозволяє продавати домовласникам надлишковий електричний струм. Енергія, що виробляється сонячними панелями, потрапляє в мережу, що дозволяє скоротити рахунки.

 

 

З яких компонентів складається сонячна система?

 

Розгляньмо типову сонячну енергосистему з декількох компонентів. Вони повинні без збоїв функціонувати разом:

  1. Фотоелектричні сонячні панелі. Це базовий елемент, який здійснює уловлювання сонячного світла та його перетворення на електричну енергію.
  2. Інвертори. Такі пристрої перетворюють DC (постійний струм, що виробляється сонячними панелями) у AC (змінний струм) для використання в побуті.
  3. Система стелажів та кріплення. Ці конструкції повинні надійно закріпити до землі або даху сонячні панелі. Це дозволяє досягти оптимальної стійкості та розташування.
  4. Системи моніторингу продуктивності сонячних батарей. Дане ПЗ має стежити за продуктивністю системи, що дозволяє виконати оптимізацію ефективності та визначити будь-які проблеми.

 

 

Переваги використання сонячних панелей

 

Переваги використання такої системи:

  1. Енергетична незалежність. За наявності сонячної енергосистеми можна самостійно виробляти електричний струм. Так відбувається зниження залежності від зовнішніх джерел енергії, що дозволяє суттєво підвищити свою енергетичну безпеку.
  2. Вплив на довкілля. Енергія сонця – це відновлювана та чиста енергія. Після введення в експлуатацію такої системи здійснюються нульові викиди. Після переходу на енергію сонця користувачі суттєво зменшують вуглецевий слід.
  3. Економія коштів. Шляхом генерації власної електроенергії користувачі знижують або повністю виключають рахунки за електрику. Такі панелі дають змогу захистити вас від підвищення цін на електроенергію.

Як приклад, ми розглянемо неймовірний потенціал сонячної енергії. Така середня система за 20 років здатна компенсувати 100000 фунтів вуглекислого газу, що еквівалентно посадці понад 2500 дерев.

 

 

Які фактори впливають на ефективність сонячних панелей

 

Показник ефективності сонячних панелей полягає в тому, скільки сонячного світла вони здатні перетворити на корисну електроенергію. На це впливають такі фактори:

  1. Затінення. Ефективність панелей суттєво знижується через тінь від довколишніх споруд чи дерев.
  2. Кут. Користувачеві потрібно підібрати оптимальний кут, щоб протягом року вловлювати максимальну кількість сонячного світла.
  3. Розташування. Від географічного розташування безпосередньо залежить кількість одержуваного сонячного світла. Це відіграє важливу роль у ефективності системи.
  4. Температура. Через сильну спеку сонячні панелі втрачають свою ефективність. Найкраще значення температури знаходиться в діапазоні 15-35°C.

 

Поради професіоналів

Для підвищення ефективності сонячних панелей необхідно виконувати такі умови:

  1. Панелі повинні бути у чистоті. Сміття та пил повинні бути відсутніми.
  2. Регулярно виконуйте обрізку рослинності та дерев. Вони можуть спричинити затінення панелі.
  3. Перевірте, щоб сонячні панелі були розташовані під правильним кутом. Це дозволить досягти максимально ефективного впливу сонця.

 

 

Процес встановлення

 

Процес встановлення сонячних панелей здійснюється так:

  1. Оцінка. Насамперед експерт має оцінити власність. Це дозволить визначити найкраще місце для встановлення панелей з урахуванням доступного простору, стану даху, впливу сонця.
  2. Проектування. Коли оцінка буде складена, можна розпочати розробку індивідуальної системи сонячних панелей. Це дозволить максимізувати вироблення енергії для конкретних потреб.
  3. Дозволи та схвалення. У деяких регіонах може знадобитися дозвіл від місцевої влади для встановлення сонячних панелей. Найчастіше це питання вирішується компанією установником.
  4. Встановлення. Найчастіше процес фактичної установки панелей триває протягом 1-3 днів. Час безпосередньо залежить від складності системи та її розміру.
  5. Підключення до мережі. Після завершення встановлення панелей всю систему слід підключити до мережі. Після виконання всіх необхідних робіт слід переконатися, що система функціонує правильно.

 

 

Технічне обслуговування та термін служби

 

Сонячні панелі від Longi Solar або іншого виробника потребують мінімального обслуговування, вони розраховані на тривале використання. Якщо ви хочете досягти оптимальної продуктивності, виконуйте такі дії:

  1. Очищення. Потрібно постійно здійснювати очищення панелей від листя, пилу та іншого сміття.
  2. Огляд. Спеціаліст повинен періодично виконувати перевірку системи. Так можна визначити погіршення характеристик чи інші проблеми.

Зараз багато сонячних панелей мають гарантію в діапазоні 20-25 років. Теоретично вони здатні функціонувати понад 30 років.

 

 

Вплив на довкілля

 

У сонячних панелей є такі екологічні переваги:

  1. Зменшення викидів вуглецю. Генерація електричного струму за допомогою сонячних панелей не виділяє парникових газів. Це дозволяє знизити вуглецевий слід.
  2. Зменшення залежності від викопного палива. Якщо ви перейдете від копалин до сонячної енергії, то зможете скоротити видобуток, перевезення та спалювання невідновлюваних ресурсів.

Не слід забувати, що природний газ і вугілля забруднюють повітря і є основними факторами, які призводять до зміни клімату. Сонячна енергія – це чистий та відновлюваний ресурс, який не завдає шкоди навколишньому середовищу та має необмежений запас.

 

 

Майбутнє сонячної енергетики

 

Сонячна енергія має перспективне майбутнє. У цій сфері можна виділити низку цікавих інновацій та тенденцій:

  1. Рішення щодо зберігання енергії. Постійно вдосконалюються технології акумуляторів, що дозволяє зберігати сонячну енергію вдома та використовувати її у похмурі дні та вночі.
  2. Підвищення ефективності. Регулярно проводяться дослідження, які підвищують ефективність сонячних панелей. Це дозволяє їм генерувати більше електричної енергії з аналогічної кількості сонячного світла.
  3. BIPV (інтегровані у будівлі фотоелектричні системи). У різні будівельні матеріали, наприклад, черепиця та вікна, інтегруються сонячні елементи. Це дозволяє досягти отримання естетично приємних та безшовних рішень у сфері сонячної енергії.

Постійно відбувається прискорення інновацій. Тому в майбутньому сонячні технології можуть бути більш доступними, енергоефективними та інтегрованими у життя людини.

 

 

Де можна придбати найкращі сонячні панелі Jinko Solar Tiger Pro JKM535M-72HL4-TV 535W?

 

Після придбання сонячних панелей ви отримуєте унікальну можливість скоротити витрати на електрику. Також ви зменшуєте вуглецевий слід та отримуєте незалежність від традиційних джерел енергії. Найкращий варіант панелей Jinko Solar Tiger Pro JKM535M-72HL4-TV 535W ви можете знайти в Артлайн. Запас їх потужності дорівнює 0~3%, тому вони стабільно генерують енергію за будь-яких умов. Після вивчення нашої статті ви зможете розуміти, що являють собою такі елементи.

Якщо ви хочете отримати відповіді на свої питання в галузі сонячної енергії, то можете звернутися до консультантів Артлайн. Експерти дадуть відповідь на всі ваші запитання та нададуть додаткові інструменти для оцінки всіх переваг панелей. Зараз найкращий час, щоб почати використовувати поновлювані джерела енергії. Це позитивно вплине на ваш гаманець та екологію. Панелі від Jinko Solar є інноваційними продуктами, які дозволяють досягти максимальної стійкості та ефективності. Ви зможете отримати максимальну віддачу від інвестицій у цю сферу.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Яка надійність та довговічність панелей Jinko Solar Tiger Pro JKM535M-72HL4-TV 535W?
Такі панелі працюють при температурі від -40 до +85°C. Ці елементи показують свою ефективність навіть спекотного літа і під час суворої зими. Їхній корпус виготовлений з анодованого алюмінію, а також використовується захист класу IP68. Все це забезпечує довговічність під час експлуатації.
+ Яку шкоду завдають сонячні панелі?
Багато користувачів запитують, чи шкідливі сонячні панелі для здоров'я людини. Вони зовсім не шкідливі, тому немає жодних причин побоюватися використання побутової сонячної електростанції.
+ Який кут має бути біля у сонячної панелі?
У різну пору року у сонця різне становище. Тому користувачам регулярно доведеться встановлювати відповідний кут нахилу. Наприклад, влітку можна розмістити їх під кутом 30-40 градусів, а взимку – більше 70 градусів. Все залежатиме від того, на якій широті ви знаходитесь.