#3d-pechat

Огляд Creality CR Laser Falcon 10W

Огляд Creality CR Laser Falcon 10W

Хочете додати базове лазерне гравіювання та різання у свій набір інструментів, але не хочете викладати тисячі доларів за висококласний верстат? Creality CR Laser Falcon – найкращий вибір для цього. Це настільний діодний лазер потужністю 5 Вт від Creality, популярного виробника 3D-принтерів, такого як Ender 3 S1. Сама машина дуже проста: вона являє собою раму з екструдованого алюмінію з парою крокових двигунів і ременями для керування осями X і Y. Лазер «фокусується» шляхом підняття або опускання лінзи за допомогою ручної системи гвинтів і невеликої підставки для регулювання висоти.

 

 

Зміст:

 

  1. Комплект поставки
  2. Дизайн
  3. Складання
  4. Запобіжні заходи
  5. Програмне забезпечення
  6. Гравірування/різання
  7. Висновок
  8. Де придбати Creality CR Laser Falcon?
  9. Питання та відповіді

 

 

Laser Falcon може різати деревину товщиною до 5 мм, а також картон, папір та шкіру. Його також можна використовувати для гравіювання дерева, паперу, шкіри, алюмінію та пофарбованої плитки. Це відмінна машина, один з найкращих лазерних різаків та граверів.

 

Технічні характеристики Creality CR Laser Falcon:

  • Площа, яку займає апарат: 568 х 632 х 198 мм;
  • Розмір гравіювання: 400 x 415 мм;
  • Матеріал: картон, дерево, бамбук, гума, шкіра, тканина, акрил;
  • Лазерний діод: так;
  • Потужність лазера: 5 Вт;
  • Довжина лазерної хвилі: 455 нм;
  • Точність гравіювання: 0.1 мм;
  • Різальна платформа: не входить у комплект;
  • Карта пам'яті microSD, провід USB: так;
  • Інтерфейс однієї кнопки: так.

 

 

Комплект поставки

 

 

У комплект постачання CR Laser Falcon входять інструменти для збирання пристрою, два зразки тонкої фанери, фільтри з активованим вугіллям для витяжного вентилятора, картка microSD та адаптер. Також там є одна пара зелених захисних окулярів (не показані на фото вище) та ганчірка для очищення. На карті microSD є файл посібника у форматі PDF, схема різання, а також три файли зразків, підготовлених для гравіювання. Там є дві програми для роботи з лазером: LaserGRBL і 30-денна безкоштовна пробна версія LightBurn. Також включені відеоуроки про те, як налаштувати та використовувати обидві програми.

 

 

Дизайн

 

 

CR Laser Falcon складається з алюмінієвої рами, порталу по осі X зі срібною обробкою та ніжок з малюнком майже в стилі ар-деко. Він виглядає як стильний «родич» багатьох 3D-принтерів Creality. На такій машині з відкритою рамою неможливо сховати кабелі, але виробник постарався зберегти зовнішній вигляд максимально акуратним. У раму вбудовано точкову систему встановлення рівня, що забезпечує рівне положення лазера на столі. Крокові двигуни розташовані у верхній частині осі X, що залишає достатньо місця між ніжками для розміщення більш довгих шматків матеріалу.

CR Laser Falcon не має жодного монітора і може керуватися однією кнопкою під час роботи з картою microSD. Його також можна використовувати при підключенні до комп'ютера зі встановленою програмою LightBurn або Laser GRBL, що забезпечує точніше керування. Однак для цього буде потрібний кабель з USB на USB-Type-C, який в комплект не входить.

 

 

Лазерний модуль регулюється гвинтами з накатаною головкою і переміщається вгору і вниз кронштейном, що дозволяє працювати з матеріалами різної товщини. CR Laser Falcon може працювати з предметами товщиною до 4.5 см. Безпека є основною проблемою при експлуатації лазерних пристроїв. Виробник додав прозорий екран, прикріплений до лазерного модуля, який дозволяє дивитися прямо на промінь. За лінзою встановлений невеликий вентилятор та система фільтрів для зменшення диму та пари.

 

 

 

Складання

 

CR Laser Falcon постачається у вигляді комплекту і його дуже легко зібрати: модуль осі X вже готовий для використання, як і більшість проводки, а ремені вставлені в канали по осі Y. На налаштування піде менше як 30 хвилин. Перш ніж зібрати CR Laser Falcon, варто переглянути відео про це на карті microSD. Деякі вказівки в друкованому посібнику не дуже зрозумілі, а ілюстрації підписані китайською мовою.

 

 

Вісь Y вставляється в блок шківа осі X. Ремені намотані навколо шестерні на осі X, щоб забезпечити синхронізацію двох сторін. Вони утримуються Т-подібними гайками, а рама кріпиться двома болтами кожному кінці. У кожному кутку є ніжка, прикріплена двома болтами. Блок керування попередньо прикріплений до передньої правої ніжки.

Лазерний модуль надягає на кронштейн, попередньо встановлений на осі X, і затягується вручну гвинтами з накатаною головкою. Ця частина залишається регульованою, щоб можна було використовувати деревину різної товщини або інші предмети, які ви гравіюватимете. Залишилося виконати лише одну дію – прикріпити лазерний модуль до рами. Решта вже налаштована за вас.

 

 

Запобіжні заходи

 

CR Laser Falcon – це лазер класу 4, який може пошкодити очі та обпалити шкіру. Він також виділяє дим під час гравіювання або різання матеріалів. Ви повинні вжити запобіжних заходів для безпечної експлуатації машини. Використовуйте цей та будь-який інший лазер на свій страх та ризик. CR Laser Falcon оснащений прозорим захисним екраном над лазерним модулем, однак між екраном та матеріалом є невеликий зазор. Через нього ви завжди повинні носити захисні окуляри від світла із довжиною хвилі 455 нм (синього кольору). У комплекті з машиною постачається пара таких окулярів.

 

 

Не дозволяйте домашнім тваринам та іншим людям спостерігати за лазером під час використання. Оскільки пристрій буквально спалює матеріал, ніколи не дозволяйте йому працювати без нагляду та про всяк випадок майте під рукою вогнегасник. CR Laser Falcon поставляється з невеликим вентилятором та системою фільтрів, прикріпленими до лазерного модуля. Це значно знижує задимлення, але може знадобитися додаткова вентиляція, особливо при тривалій роботі машини.

Ми говоримо про пристрій із відкритою рамою, в комплект якого не входить підставка. Його слід розміщувати на вогнестійкій поверхні. Наприклад, у магазинах можна знайти стільникову панель з алюмінієвою пластиною, виготовлену спеціально для діодних лазерів. Ми використовували шмат вогнестійкої цементної плити з господарського магазину, який закриває всю робочу поверхню.

Деякі матеріали не можна спалювати лазером через їхній хімічний склад – вони можуть плавитися, загорятися або виділяти токсичні пари. У Dallas Maker Space опублікували список безпечних та небезпечних матеріалів для використання з цим лазером. До списку заборонених матеріалів входять пластмаси, скловолокно та деякі види пінопласту.

Лінза пристрою може забруднитись димом і парами. Вам потрібно буде протирати його начисто, поки він відключений від мережі, перед кожним сеансом роботи. Якщо йому дозволити забруднитись, лазер втратить частину своїх можливостей. Ви можете використовувати безворсову тканину, яку надає Creality, або будь-яку м'яку тканину для чищення окулярів.

 

 

Програмне забезпечення

 

Як ми згадували раніше, CR Laser Falcon поставляється з безкоштовною копією програми LaserGRBL та 30-денною пробною версією LightBurn. LaserGRBL – це програма для Windows, доступна безкоштовно та дозволяє здійснювати базове керування лазером. Під час роботи комп'ютер повинен бути підключений до пристрою через USB-шнур.

LightBurn – це комплексне програмне забезпечення для компонування, проєктування та управління, що працює у Windows, Mac OS та Linux. В даний час придбання річного ліцензійного ключа для діодного лазера коштує 60 доларів США, а оновлення програмного забезпечення – 30 доларів США за кожний додатковий рік. Ви можете використовувати LightBurn з будь-якою кількістю лазерів.

 

 

LightBurn може керувати лазером, підключеним через кабель USB, або зберігати файл на карту microSD. Хоча машиною можна керувати без підключеного комп'ютера, нам було простіше запускати його безпосередньо з ноутбука. Creality також додали відеопосібник з Laser GRBL та LightBurn, яке допоможе вам розпочати налаштування та експлуатацію.

 

 

Гравірування/різання

 

Можливість різання або гравіювання матеріалів визначається настройками швидкості та потужності лазера. CR Laser Falcon – це пристрій з 5 Вт, що не так багато, тому для різання товстіших матеріалів потрібно кілька повільних проходів із середньою швидкістю. Creality включила діаграму з налаштуваннями для зразків матеріалів, що рекомендуються, але вам доведеться провести кілька тестів самостійно.

 

 

Найбільша проблема при використанні цього типу лазера полягає в тому, щоб з'ясувати, куди помістити матеріал. Оскільки опорної плити немає, то й вибудовувати нема чого. По всій поверхні є лінійки, але Creality не пояснює, чим вони можуть бути корисними. Зрештою, ми просто приклеїли скотчем шматок щільного паперу до цементної плити (яку нам довелося купити в господарському магазині), зняли розміри предмета, який хотіли обробити лазером, намалювали в LightBurn рамку, що зображує предмет, а потім трохи обпалили його контур. Потім ми акуратно вирівняли матеріал за допомогою гравійованого цупкого паперу.

Перше, що ми протестували – це гравіювання легкої фанери, наданої Creality в комплекті. 100% потужність на 1600 мм викликала глибокий опік, а 20% на 6000 мм взагалі залишила слідів. Ми провели той же тест на старій бамбуковій обробній дошці, і, як ви можете бачити на фото нижче, найлегше налаштування залишило слабкий слід. Це чудова ілюстрація того, чому вам необхідно перевіряти свої матеріали перед початком великого проєкту, тому всі вони горять з різною швидкістю.

 

 

Маючи на руках тести, ми приготували кілька обробних дощок. Насамперед це невелика бамбукова обробна дошка. Ми використали малюнки з Canva та додали написи у LightBurn. Такий матеріал може дати нерівномірний результат, оскільки вони виготовлені з тонких смужок ламінованих рослинних волокон.

 

 

Далі ми вирішили протестувати картон. Однак гофрований картон досить легко спалахує і навіть на високих швидкостях виділяє неприємну кількість диму. Тому ми швидко перейшли на одношарову ДСП. Лазерна акула, показана на фото нижче, була зроблена з бібліотеки картинок Canva і надрукована лазером на картоні, який використовується як підставка для напоїв. Для цього потрібно три проходи: один для малюнка на висоті 5000 мм, один для контуру акули на висоті 2000 мм і третій, повільніший прохід на швидкості 500 мм для вирізування кіл. Загалом виготовлення цієї бирки діаметром 50 мм пішло всього 2 хвилини 40 секунд.

Далі ми взяли товстіший картон для скрапбукінгу. Нам доводилося використовувати високі швидкості для різання паперу. Лазер залишив тонкий шар сажі по краях, тож, можливо, це не найкраща заміна різака для паперу Cricut. Равлик взятий з DXF Downloads і був розроблений для дерева компанією Roman CNC. Ми використовували LightBurn, щоб зменшити надрізи до товщини паперу та обпалили її на швидкості 800 мм за один прохід.

 

Ми взяли більш витончений малюнок з Canva та спалили ще один шматок картону. Для виготовлення кельтського коня (на фото нижче) потрібно два проходи: один для зображення з роздільною здатністю 5000 мм і один прохід з роздільною здатністю 800 мм для різання. Це зайняло лише 12 хвилин і 18 секунд.

 

 

Нам було цікаво дізнатися про те, як Laser Falcon різатиме дерево. Спочатку ми провели кілька тестів на паличках для морозива, потім перейшли на фанеру завтовшки 3 мм. Ми використовували того ж кельтського коня і використовували LightBurn для створення лінії розрізу, а також для розмиття зображення. Було встановлено значення 3000 мм, а лінії розрізу зажадали 3 проходи з кроком 250 мм, загальний час прогону становив 28 хвилин 49 секунд.

 

 

Далі ми вирішили «надрукувати» фотографію. Цьому процесу ми приділили більше часу, взявши за основу знімок «Апофеоз Сент-Луїс» було зроблено біля Художнього музею Сент-Луїса. Більший зразок випалений на сосні, на це пішло 65 хвилин на швидкості 3500 мм у режимі Jarvis. Найменший випалюється у МДФ, на це пішло близько 15 хвилин у LaserGRBL, він також використовує мод Jarvis та 3000 мм. Велика проблема з фотографіями полягає в тому, що зображення для попереднього перегляду обох програм зовсім не схожі на кінцевий результат.

 

 

 

Висновок

 

Creality CR Laser Falcon – чудовий аматорський лазер початкового рівня. Він має мінімум функцій безпеки, але при дотриманні належних запобіжних заходів це ідеальний пристрій для початківця любителя. Машина проста в складанні та експлуатації, може різати деревину завтовшки до 5 мм. Це чудовий інструмент для створення прикрас, рамок для фотографій та інших виробів. Ви можете гравіювати різні матеріали, такі як дерево, картон, шкіра, акрил, алюміній або пофарбована плитка.

Хоча вбудований витяжний вентилятор та фільтр здаються неймовірно спрощеними, вони значно зменшують задимленість та виділення парів. Вам все одно потрібно переконатися, що у вашій кімнаті гарна вентиляція, особливо якщо ви використовуєте лазер протягом тривалого часу. У комплект не входить вогнетривка основа, і, якщо ви не додасте його самостійно, ви ризикуєте пропалити дірку в стійці. У комплект постачання не входить USB-шнур для підключення пристрою до комп'ютера.

 

 

Де придбати Creality CR Laser Falcon

 

У магазині Артлайн пропонуються 3D-принтери, сканери, гравери, лазери, комплектуючі, нитки та інші матеріали. Наші консультанти завжди готові підказати, який пристрій краще підійде для ваших цілей та вашого бюджету. Пишіть чи дзвоніть нам, будемо раді допомогти!

  м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Які основні переваги Creality CR Laser Falcon?
Легке складання, витяжний вентилятор у комплекті, велика зона різання.
+ Які мінуси пристрою?
Нема екрана, комплект не входить килимок для різання, потрібно вжити певних заходів безпеки.
+ Де знайти лазер?
У магазині Артлайн власне постачання подібних пристроїв. Якщо зараз чогось немає в наявності, завжди можна зробити замовлення.