#khoroshiy-vybor

Найкращий комп'ютер на грудень 2020 (по бенчмарках)

Купити найкращий комп'ютер на грудень 2020

Якщо ви вирішили купити не просто найдорожчий або найгарніший, а й найпотужніший комп'ютер, цей матеріал для вас. Купити потужний ігровий ПК в Україні допоможуть фахівці Artline, котрі вирішили з'ясувати, яку збірку на сьогоднішній день можна вважати найкращою. Для цього ми зібрали всі найпотужніші моделі складових частин комп'ютера. Це материнська плата, центральний процесор, відеокарта, оперативна пам'ять і жорсткий диск. Решта частини, такі як приводи або блок живлення, дають не такий істотний вплив на потужність. З нашими рекомендаціями покупка комп'ютера пройде швидше і приємніше. 

 

 

Содержание:

  1. Найпотужніша материнська плата
  2. Кращий ЦП
  3. Відеокарта
  4. Оперативна пам'ять і жорсткий диск
  5. Краща збірка в Україні
    1. Де купити найпотужніший комп'ютер

 

 

Найпотужніша материнська плата

Станом на грудень 2020 року найкращою материнською платою є Asus Z490 ROG Maximus XII Hero. Як ми до цього прийшли? Просто відкрили рейтинги плат на різних сайтах. Спробуйте зробити це самі – в 99.9% випадків на першому місці буде саме вона. Характеристики ви можете знайти на офіційному сайті asus.com. Пізніше ми провели кілька тестів, які підтвердили думку інших фахівців.

 

 

Що стосується продуктивності, Z490 Hero показав себе в тестах дуже добре. Щоб досягти найвищого рівня продуктивності, необхідно включити MCE в BIOS або натиснути F3 при першому завантаженні, щоб обійти заводські обмеження Intel. З цим налаштуванням процесор Core i9-10900K працював на частоті 4.9 ГГц в більшості багатопоточних тестів і досягав 5.3 ГГц приросту термінальної швидкості (TVB) в межах своїх параметрів. При ручному розгоні до теплової межі частота була на рівні 5.2 ГГц. Розгін AI (штучний) вимагав більшої напруги, ніж при ручному розгоні. У будь-якому випадку, об'єднані VRM без проблем впоралися з розгоном.

Інші функції Maximus XII Hero включають в себе локальну мережу 5 GbE на базі Marvell, новітню версію Intel Wi-Fi 6 AX201 Wi-Fi/Bluetooth 5.1, силові каскади на 60 А, підтримку оперативної пам'яті DDR4 4800 (OC). Тут 6 SATA3 6 Гбіт/с, порти USB 3.2 Gen2 (20 Гбіт/с) Type-C і аудіокодек SupremeFX S1220 для інтегрованого звуку.

Синтетичні тести – відмінний інструмент для визначення того, чи виходить плата за межі специфікації, оскільки ідентичні налаштування повинні давати дуже схожі результати продуктивності. Розширені таймінги пам'яті – це єдине місце, де виробники материнських плат можуть оптимізувати стабільність або продуктивність, і ці установки можуть вплинути на деякі тести.

У наших синтетичних тестах Asus ROG Maximus XII Hero показав хороші результати, вигравши у своїх конкурентів в більшості випадків. Жоден результат істотно не відрізнявся від інших.

 

 

 

 

 

 

Кращий ЦП

 

На сьогоднішній день лідерство між собою ділять AMD Ryzen 9 5950X і Intel Core i9-10900K. На третє місце можна поставити Intel Core i9-10900KF. У поєднанні з вищевказаною материнською платою всі вони дозволяють досягти найвищої продуктивності. Такий висновок випливає з наших особистих випробувань і результатів сайту benchmarks.ul.com, який збирає оцінки з різних бенчмарків і виводить якесь середнє число. Також вищевказані моделі лідирують в рейтингах багатьох сайтів, присвячених техніці.

Що стосується AMD Ryzen 9 5950X, в ньому використовується остання модель архітектури Zen, яка поліпшувалася з кожним поколінням. Але той факт, що AMD вдалося домогтися поліпшення IPC на 19% за допомогою Zen 3 в порівнянні з Zen 2, просто приголомшує. Ключовий висновок для нас, геймерів, полягає в тому, що AMD тепер може змагатися з Intel, коли ми говоримо про високопродуктивні ігри. Чесно кажучи, між цими двома компаніями зараз не так вже й багато відмінностей, якщо розглядати тільки кінцевий результат і продуктивність.

На якій би роздільній здатності ви не грали, цей процесор впорається з цим, і ви будете отримувати безліч соковитих кадрів. Той факт, що це 12-ядерний монстр з 24 потоками, означає, що він також може впоратися з усіма можливими на сьогоднішній день завданнями. Так що, якщо ви мрієте про 3D-рендеринг, редагування відео або про будь-які інші серйозні завдання, ви будете знати, що у вас є процесор, який легко впорається з цим.

Більш високий IPC означає більш високу однопоточну продуктивність, що означає поліпшену ігрову продуктивність. При цьому в AMD стверджують, що серія Ryzen 9 5000 перевершила найшвидший Intel Core i9 Comet Lake в іграх і бенчмарки доводять це. Продуктивність, природно, повинна бути вище, оскільки у вас на 60% більше цих більш швидких ядер, ніж у i9-10900K.

Архітектура Zen 3 являє собою комбінацію мікро- і макро- змін архітектури Zen. На макрорівні ми бачимо, що AMD практично відмовилася від 4-ядерної конструкції CCX, в результаті чого кожен з двох 7-нм чіпсетів Zen 3 має монолітну групу з 8 ядер, спільно використовують великий 32-мегабайтний кеш L3. На мікрорівні AMD вклала значні кошти в поліпшення різних компонентів всередині ядра, що і призвело до 19%-вого збільшення IPC. Разом більш потужні ядра IPC і поліпшена багатоядерна топологія повинні поставити 5950X на лідируючу позицію в порівнянні не тільки з компонентами Intel LGA1200 Comet Lake, а також з Core X Cascade Lake-X, які містять до 18 ядер.

AMD Ryzen 9 5950X є найдорожчим масовим процесором для настільних ПК, який стоїть на одному рівні з HEDT. У даній моделі використовується Socket AM4, який не знижує тактові частоти, щоб обробляти таку велику кількість ядер. В AMD стверджують, що 5950X дасть вам краще зі світу ігор: найвищу ігрову продуктивність AAA і продуктивність, яка потенційно може заощадити вам сотні доларів в порівнянні з HEDT.

 

AMD Ryzen 9 5950X

 

Процесори Intel Core 10-го покоління для настільних ПК, раніше відомі як CML або Comet Lake з флагманської моделлю Core i9-10900K, мають 10 ядер і можуть досягати турбо-частоти до 5.2 ГГц і 5.3 ГГц при належному охолодженні. Це флагманський процесор для настільних ПК. У нього 12 потоків з технологією гіперпоточності (SMT), де одне ядро може працювати з тактовою частотою до 5.3 ГГц.

Для порівняння Core i7-10700K з 8 ядрами і 16 потоками не зможе досягти частоти більше 5.1 ГГц на одному ядрі. Також існують процесори Core i5 з розблокованим множником, кращим з яких є Core i5 10600K. 6 ядер і 12 потоків будуть працювати з максимальною частотою 4.8 ГГц. Ви помітите, що у флагманських процесорів частота Turbo Boost становить 5.3 ГГц завдяки так званої технології Intel Thermal Velocity Boost. По суті, якщо процесор досить холодний, він може запускати найскладніші завдання на цій частоті.

І все ж у бенчмарках і реальних випробуваннях він поступається AMD Ryzen 9 5950X. Intel необхідно якомога швидше випередити Zen 3, завдяки якій зразок від AMD і отримав такі високі оцінки. У будь-якому випадку, якщо у вас не буде можливості придбати Ryzen 9 5950X, Core i9-10900K теж буде відмінним вибором і впорається з усіма завданнями, які тільки існують на сьогоднішній день.

 

 

Відеокарта

 

Найбільш потужною відеокартою в світі станом на грудень 2020 є NVIDIA GeForce RTX 3090. Це підтверджують як наші власні дослідження, так і результати бенчмарків (на тому ж benchmarks.ul.com і інших сайтах), а також різні огляди. Основною причиною такої високої продуктивності є архітектура Ampere. У неї є багато змін в порівнянні з попередньою архітектурою Turing.

GeForce RTX 3090 використовує майже повний чіп GA102, який використовує техпроцес Samsung 8N, що означає більше транзисторів на меншій площі, ніж TU102. Якщо дивитися тільки на загальну щільність транзисторів, GA102 містить 45 мільйонів транзисторів на квадратний міліметр, тоді як щільність TU102 становить «всього» 24,7 мільйона. Це добре, але явно не так добре, як вузол TSMC N7, де використовується більший чіп GA100. Його ми можемо бачити в A100 від Nvidia і цей вузол містить 65,4 мільйона транзисторів на квадратний міліметр. Крім того, AMD Navi 10 має 41 мільйон транзисторів, так що Nvidia, по крайній мірі, відповідає цьому рівню щільності.

З 84 потенційних SM (потокових мультипроцесорів) тільки 2 відключені. Це говорить про те, що або продажі GeForce RTX 3090 дуже високі, або Nvidia не планує продавати майже стільки ж чіпів 3090, скільки 3080. Ми підозрюємо, що другий варіант ближче до істини. 3090 також має 7 GPC (кластерів обробки графіки), а ROP (вихідні дані рендерингу) тепер є частиною GPC замість контролера пам'яті, що дає 3090 112 ROPS.

Можливо, більша зміна полягає в тому, що GeForce RTX 3090 оснащена 24 Гб пам'яті GDDR6X, на цей раз з тактовою частотою 19.5 Гбіт/с (в порівнянні з 19 Гбіт/с на 3080). Це досягається включенням двох останніх 32-розрядних контролерів пам'яті на GA102, а також запуском 24 мікросхем в режимі 16-розрядного інтерфейсу половинної ширини. Це також означає, що чіпи GDDR6X розташовані по обидва боки друкованої плати, тоді як RTX 3080 має пам'ять тільки на одній стороні – тієї ж, що і графічний процесор. Звичайно, виникає питання про те, наскільки це впливає на температуру пам'яті GDDR6X, особливо коли половина VRAM не охолоджує активно. Однак в даний час у нас немає можливості виміряти температуру чіпа GDDR6X. У будь-якому випадку по бенчмарках GeForce RTX 3090 випереджає всіх своїх конкурентів.

 

Nvidia GeForce RTX 3090

 

 

Оперативна пам'ять и жорсткий диск

 

Здавалося б, з оперативною пам'яттю і жорстким диском все простіше – чим більше гігабайт (Гб), тим краще. Однак в чіпах ОЗУ теж є свої особливості, головною з яких є тип (найкращим на сьогоднішній день є DDR4-3600). Також при виборі варто визначитися з тим, на що саме ви орієнтуєтеся – швидкість або місткість. Пріоритетним варіантом є перший. Найбільш продуктивною (швидкої) моделлю оперативної пам'яті, яку ви можете придбати, є TeamGroup T-Force Xtreem ARGB DDR4-3600 (2x 8 Гб).

TeamGroup відмінно попрацювала з комплектом пам'яті Xtreem ARGB DDR4-3600 C14 – він, безумовно, відповідає всім вимогам. ОЗУ видає найвищу потужність і працює однаково добре при увімкненні або вимкненні живлення. Фактично, Xtreem ARGB – це найшвидший комплект пам'яті DDR4-3600 C14, який ми тестували досі.

На ринку пам'яті є лише кілька комплектів пам'яті DDR4-3600 C14 ємністю 16 Гб (2x8 Гб). Xtreem ARGB є найменш дорогим з усіх. Єдине, що нас турбує, це його доступність. Newegg в даний час є єдиним роздрібним продавцем, який перераховує комплекти пам'яті, тому знайти його може бути непросто. Тому ви можете купити іншу модель, у якій буде найбільше ОЗП.

 

Xtreem ARG

 

А що стосується жорсткого диска, на швидкість обробки даних впливає тип – SSD справляється з цим завданням набагато швидше HDD. Так що купуйте комп'ютер з SSD. Дивіться також на те, скільки Гб пам'яті вам знадобиться під ігри і програми.

 

 

Краща збірка в Україні

 

 

Найбільш потужним комп'ютером, який можна прямо зараз купити в Україні, є ARTLINE Overlord RTX P98v18. У нього такі характеристики:

 

  • Процесор: Intel 10-Core i9-10900KF
  • Максимальна тактова частота: 5.3 ГГц
  • Відеокарта: GeForce RTX 3090 24GB
  • Оперативна пам'ять: 64Gb DDR4-3600 Gaming
  • Перший жорсткий диск: M.2 NVME SSD (1TБ)
  • Другий жорсткий диск SSD (2Tб)
  • Материнська плата: ROG Maximus XII Hero (Wi-Fi) 
ARTLINE Overlord RTX P98v18

 

Де купити найпотужніший комп'ютер

Вищевказана модель є власною розробкою магазину Artline. Ви можете замовити її або ж змінити будь-які характеристики під власні запити. Тут можна отримати професійні консультації щодо вибору комп'ютера.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]