#komplektuyushchie

Огляд монітора Qube B24F75-VA

Огляд монітора Qube B24F75-VA

Сьогодні подивимося на 24” монітор з VA матрицею, роздільною здатністю FHD та частотою оновлення 75 Гц. Знайомтесь, це Qube B24F75-VA - хороший вибір для роботи та розваг, при обмеженому бюджеті.

 

 

Зміст:

  1. Дизайн, зовнішність, рамки
  2. Роз'єми
  3. Джойстик та меню
  4. Точність після калібровки
  5. Особливості
  6. Де можна придбати монітор Qube B24F75-VA?

 

 

Дизайн, зовнішність, рамки

 

Перше, чим він привертає до себе увагу – це компактний безрамковий дизайн. Рамки дійсно тонкі – 1 мм, але в увімкнутому стані з’являються невеликі приховані рамки, які додають ще пару міліметрів. Дизайн простий, але відповідає сучасним тенденціям. На нижній рамці знаходиться логотип та світлодіодний індикатор роботи.

Сам монітор тонкий, окрім потовщення в центральній частині позаду монітору, де знаходиться електроніка та вбудовані стереодинаміки. Якраз по центру, знаходиться Vesa-сумісне кріплення, завдяки якому ви зможете встановити монітор на кронштейн. Насправді це важлива річ, якщо ви збираєтесь використовувати 2 монітора, а по висоті вони різні. Справа в тому, що ніжка тут регулюється лише по куту нахилу, а по висоті та горизонталі – ні. Як і сам монітор вона пластикова і має широку стійку платформу. Збирається дуже просто, як лего, навіть без викрутки.

 

 

Роз'єми

 

Роз’єми розташовані вертикально і приховані під блоком електроніки. Таке розміщення зручне тим, що, по-перше, можна розмістити монітор якнайближче до стіни, по-друге, це спрощує кабель менеджмент. Набір роз’ємів на всі випадки життя - під старі та нові комп'ютери. Аналоговий VGA, HDMI, та навіть Displayport. В комплекті йде HDMI кабель довжиною 1.5м. Також тут є аудіо інтерфейси: на вхід та вихід на навушники. Це для того аби вбудовані колонки працювали і з аналоговим VGA який сам по собі не передає звук.

Роз’єм живлення маленький, а сам блок живлення виконаний у вигляді блок-вилки. На відміну від баластних блоків, на подобі ноутбучних, цей зручний тим, що не потрібно думати куди дівати блок посередині кабелю, але для нього потрібно більше вільного місця коло розетки.

 

 

Джойстик та меню

 

Із органів керування - джойстик, який зручно розташований позаду під праву руку. Навігація по меню дещо не очевидна на перший погляд, але швидко звикаєш.

Саме меню просте та зрозуміле, і з коробки вже на українській мові. Його можна розташувати поближче до джойстика для зручності. Тут є пресети налаштувань, для таких типових занять як серфінг в інтернеті, гра та перегляд фільму. Вони не впливають на колір а лише містять в собі налаштування яскравості та контрастності. Ви одразу бачите як змінюються ці параметри в залежності від обраного пресету. Самостійно ж налаштувати яскравість та контраст можна в режимі “стандарт”. Також є так зване Динамічне регулювання яскравості та контрасту, в залежності від картинки.

Можна увімкнути прискорення матриці або його частіше називають овердрайв. На вібір 3 режима. Краще з усіх середнє прискорення, адже на “сильному” вже трохи помітний овершут. Заявлений час відгуку 8 мс.

Також серед режимів відображення окремо виділений HDR.

Температура кольору доступна для налаштування вручну по RGB, або 3 пресети на вибір: теплий, середній, холодний. Нижче можна увімкнути фільтр шкідливого синього світла для відпочинку ваших очей. Тут теж є три степені його сили.

Монітор має підтримку G-sync сумісної технології AMD FreeSync – тож у вас не буде розривів зображення незалежно від того яка у вас відеокарта - Nvidia чи AMD.

 

 

Точність після калібровки

 

Найближча до еталонного кольору комбінація пресетів “інтернет”+”тепла кольорова температура”. Так, минімальний дельта Е та точка білого тут далекі до ідеалу, але все змінюється після калібровки.

Після калібровки в цій комбінації пресетів монітор видає середній дельта Е 0.4 та максимальний 1.7. При цьому яскравість та контраст будуть на рівні 150 cd/m та 1900:1 відповідно.

 

Для більш точної калібровки можна виставити ось такі параметри,які вказані на екрані. (яскравість 60+контраст 50)+R50+G49+B36). Тут показники дещо кращі (яскр=225.5 cd/m², контрст=2400:1, середній та макс. ΔE = 0.31 та 1.64).

Ці файлики кольорових профілів з інструкцією ми залишимо на сайті, тож ви зможете скористатися обома способами, як вам більше сподобається.

 

 

Особливості

 

Піксельну сітку на 24 дюймах не видно, а з іншого боку FDH буде менше навантажувати відеокарту в іграх.

Поверхність дисплею антиблікова, а підсвітка тут ELED edge, тобто розташована по периметру. Відмінність від звичайної в тому, що edge забезпечує більшу контрастність, якраз для підкреслення найкращої складової VA матриці. Максимальний контраст тут на рівні 3000:1. Не дивлячись на такий тип підсвітки, максимальна яскравість 327кд/м2 судячи з таблиці звіту колориметра.

 

Кольорове охоплення складає 97% sRGB, 75% AdobeRGB та 76% DCI P3. І цього цілком достатньо для офісу, ігор чи серіалів, враховуючи ціну.

Також порадували кути огляду. При спостереженні під різними кутами, кольори та гамма мають мінімальне ледь помітне спотворення, що доволі рідко зустрінеш в моніторах з VA матрицею. Глоу ефект та засвіти практично відсутні.

Отже, який висновок. Так, хоч монітор і не підійде для професійної роботи з кольором, але таким він і не позиціонується. Тим не менш плюсів тут більше, особливо якщо враховувати збереження товщини вашого гаманця.

Тож плюси: безрамковий дизайн, контрастна ВА матриця без засвітів, широкі кути огляду без сильних кольорових та тональних спотворень а також хороший калібрувальний потенціал. Окрім цього не слід забувати що тут є всі найпоширеніші роз’єми та вбудовані колонки. А технологія АМД фрісінк та частота оновлення 75 Гц дозволить отримувати задоволення від звичайних не кіберспортивних ігор. Хороший вибір не лише для офісу, а й для тих, хто досі сидить на старій 17” TN’ці та досі не пройшов 3-го відьмака та кіберпанк.

 

 

Де можна придбати монітор Qube B24F75-VA

 

Вибір монітора є серйозним процесом, оскільки від нього буде залежати комфорт при використанні комп'ютера. Модель монітора Qube B24F75-VA доступна для замовлення в інтернет-магазині Артлайн. Клієнти сервісу отримують можливість швидко та за вигідними цінами купити якісний монітор для роботи та ігор.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Які основні характеристики монітору QUBE B24F75-VA?
Монітор QUBE B24F75-VA оснащений діагоналлю екрану 23.8 дюйма та підтримує роздільну здатність Full HD (1920x1080). Цей монітор підходить як для роботи, так і для розваг.
+ Які інтерфейси підключення доступні біля монітора QUBE B24F75-VA?
Монітор має стандартні інтерфейси підключення, такі як аналоговий VGA, HDMI, а також Displayport. У комплекті йде HDMI-кабель завдовжки 1.5м.
+ В яких ситуаціях монітор QUBE B24F75-VA особливо ефективний?
Цей монітор ідеально підійде для тих, хто шукає універсальний пристрій для роботи та розваг. Він забезпечує гарну якість зображення та підходить для перегляду відео, ігор, а також для повсякденних офісних завдань.