#tekhnologii

Яка у вас реальна швидкість інтернету

Яка у вас реальна швидкість інтернету

Кожен користувач хоче знати якість роботи свого інтернет-провайдера та швидкість інтернет-з'єднання. На даний момент пропонується багато різних способів проведення такого тестування. У цій статті ми розглянемо, які кроки необхідно зробити користувачеві, щоб зрозуміти, чи якісні послуги він отримує від провайдера.

Далі ми розберемо, чи насправді швидкість передачі даних від вашого провайдера відповідає заявленим показникам. Купити якісне мережеве обладнання можна тут, в інтернет-магазині Артлайн. Не варто на слово вірити адміністраторам вашої мережі. Для вирішення цього питання є багато варіантів безкоштовних інструментів. З їхньою допомогою можна провести швидку перевірку якості свого з'єднання з мережею.

Багато інтернет-провайдерів показують скріншоти з тестами швидкості, які вони зробили самостійно. Таким відомостям не варто вірити. Вони могли спеціально оптимізувати зв'язок із серверами перевірки зв'язку, тому демонструють несправжню інформацію. Оптимальним варіантом буде використання сторонніх серверів для проведення тестів та отримання реальних даних.

 

 

Зміст:

  1. Як розпочати перевірку
  2. Ookla Speedtest
  3. Fast.com
  4. TestMy.net
  5. Висновок
  6. Де можна купити найкращі модеми для доступу до інтернету?

 

 

Як розпочати перевірку

 

Перед запуском тесту швидкості інтернет-з'єднання рекомендується виконати такі кроки:

  1. Не рекомендується проводити тести під час години пік. Сюди відноситься вечірній час, коли більшість клієнтів провайдера дивляться фільми онлайн або слухають потокову музику.
  2. Якщо ви хочете отримати максимально точну швидкість з'єднання, слід безпосередньо підключити комп'ютер до модему за допомогою інтерфейсу Ethernet. У цьому випадку ви будете захищені від втрати якості доступу до мережі, якщо порівнювати з Wi-Fi. При цьому якісні Wi-Fi адаптери від Артлайн практично не впливають на швидкість з'єднання.
  3. Під час тестування слід відключитися від з'єднання VPN. Доступ до VPN істотно впливає на швидкість мережі
  4. Перед запуском тестування слід вимкнути завантаження або роздачу файлів на комп'ютері або в межах вашої домашньої мережі. Також варто відключити будь-які онлайн трансляції та потокове мультимедіа. Відмінним стартом буде перезавантаження системи.
  5. Користувач повинен перевірити, чи на комп'ютері встановлено останню версію Windows.

Тести слід запускати кілька разів. У різні часи доби результати швидкості інтернет-з'єднання можуть відрізнятися. Чим більше тестів ви зробите, тим достовірнішу інформацію зможете отримати.

 

Ookla Speedtest

 

 

За допомогою сервісу Ookla Speedtest користувачі можуть визначити пінг та час передачі між своїм ПК і віддаленим сервером. За допомогою даного інструменту здійснюється визначення вашого місця розташування, після чого здійснюється з'єднання з найближчим сервером Speedtest. Коли користувач натискає на «Перейти», цей тест проходить менш ніж за 1 хвилину. Відразу необхідно сказати, що через тимчасові навантаження мережі можливі коливання у швидкості прийому та передачі в різних тестах. Професіонали радять запускати тести кілька разів. Для цього знову потрібно натиснути на «Перейти».

Доступ до головних плюсів порталу Speedtest.net користувачі отримують після створення облікового запису. Після цього перед клієнтом відкриваються нові можливості, наприклад, вибір сервісу для тесту. Користувач отримує доступ до перегляду всієї історії виконаних тестів, що дає змогу на дистанції визначити якість роботи інтернет-провайдера. Цю інформацію та середню швидкість доступу до мережі можна знайти у вкладці «Результати». Якщо тестування проводилося при підключенні до різних провайдерів, отримані результати можна відсортувати.

Для порівняння своїх результатів із середніми показниками у всьому світі можна скористатися опцією глобального індексу Speedtest. На екрані буде відображено середню пропускну здатність по всьому світу для широкосмугового та мобільного підключення. Багато провайдерів співпрацюють зі Speedtest і регулярно перевіряють з'єднання для клієнтів. Всі ці результати залишаються в базі даних ресурсу та використовуються для формування єдиного глобального індексу.

 

 

Fast.com

 

 

Компанія Netflix здійснює інвестування коштів для того, щоб клієнти сервісу змогли користуватися високошвидкісним доступом до мережі. В результаті такої діяльності було створено окремий ресурс, на якому можна перевіряти швидкість у мережі. При відкритті порталу Fast.com здійснюється автоматичний вимір швидкості завантаження, користувачеві не потрібно запускати тестування. Додаткові параметри показують швидкість завантаження файлів, пінг та інші важливі показники.

Отриманими результатами тестів можна поділитись у соцмережах Twitter, Facebook. Особливістю ресурсу стало те, що клієнтам не можна самостійно вибрати сервер для проведення тестування. Адміністрація ресурсу пропонує багатофункціональний софт FAST Speed Test, який можна використовувати на гаджетах Android та iOS.

 

 

TestMy.net

 

 

Відмінною рисою цього ресурсу стало те, що система не пов'язує отримані результати тестів із певними провайдерами. Загальні результати залежать безпосередньо від повністю завершених тестів. Через це фактор оцінки від TestMy.net істотно відрізняється від інших сервісів. Сервера цього ресурсу знаходяться на різних континентах, що робить його доступним для користувачів з усього світу.

Цей ресурс функціонує з урахуванням технології HTML5. Це забезпечує можливість виконання подібного тестування у настільних та мобільних браузерах без встановлення додаткового софту.

Недоліком TestMy.net стала наявність вікон-пасток, які замасковані під функціональні кнопки, наприклад, «Пуск». Це зроблено з метою обдурити користувачів, щоб вони натискали на рекламні оголошення замість запуску тестування. Тому рекомендується обережно працювати з цим порталом.

На TestMy.net можна виконати такі види тестів:

  •  автоматичний тест;
  •  завантаження;
  •  скачування.

Для отримання доступу до додаткових можливостей, користувачі можуть зареєструватися на TestMy.net. Це дозволить електронною поштою отримувати результати тестів.

 

Висновок

 

У цій статті ми детально розглянули різні способи перевірки швидкості інтернету. Це дозволить вам побачити, чи дотримується провайдер умов співпраці. Ці ресурси пропонують незалежні та реальні результати швидкості доступу до мережі.

Перед проведенням тестів рекомендується дотримуватися порад професіоналів, наприклад, не запускати перевірку в годину пік, використовувати тільки підключення Ethernet і вимкнути VPN. Ще ми вивчили три популярні ресурси, де можна перевірити швидкість інтернету. При роботі з TestMy.net слід бути обережним через рекламні вікна та відсутність зв'язку з певними провайдерами.

 

 

Де можна купити найкращі модеми для доступу до інтернету?

 

Зараз користувачі можуть відвідати інтернет-магазин Артлайн і вибрати відповідне мережеве обладнання. Там пропонується великий вибір якісних модемів, які забезпечують максимально можливу швидкість доступу до Інтернету. Ще клієнти можуть вибрати Wi-Fi обладнання для бездротового підключення до мережі.

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

(080) 033-10-06

(044) 338-10-06

(066) 356-10-01

(097) 356-10-01

(063) 356-10-01

 

 

[email protected]

 

Питання

+ На якому з ресурсів із перевірки швидкості інтернет-з'єднання пропонуються найточніші результати?
На всіх запропонованих веб-сайтах можна отримати об'єктивну інформацію про інтернет-з'єднання. Для більш точних результатів рекомендується порівняти швидкість всіх цих порталів.
+ У мене сайт Speedtest не відкривається?
У цьому випадку рекомендується вимкнути з'єднання VPN. Якщо це не допомогло, зверніться до свого інтернет-провайдера.
+ Відеоролики в Youtube відкриваються повільно, а в тестах швидкість доступу до Інтернету висока, що це означає?
Перш за все слід перевірити комп'ютер на віруси. Якщо вірусної активності немає, варто звернутися до вашого провайдера з даним питанням.