#layfkhaki-ili-kak-vybrat

Як вибрати ігрове крісло

Яке купити ігрове крісло для геймера?

Популярність ігрових крісел зростає. Вони поширені не тільки серед геймерів, але і серед людей з проблемами спини. У століття, коли більшість людей працює за комп'ютером, таке крісло дуже важливо і для тих, хто не входить в згадані вище дві категорії. Воно може забезпечити підтримку нижньої частини попереку і зробити вашу роботу за комп'ютером більш комфортною. А якщо ви шукайте інтернет-магазин, де продають ігрові комп'ютери Харків, Київ чи в інших містах, то радимо звернутися в інтернет-магазин Artline.

Але як вибрати підходящу модель крісла при такій великій кількості варіантів? Цей докладний посібник було створено, щоб допомогти вам у цьому! З нього ви дізнаєтеся, які чинники варто враховувати при виборі крісла і як знайти те, за яке ваша спина буде вам вдячна.

 

 

Зміст:

  1. Що таке ігрове крісло?
  2. Різновиди
    1. Сидіння для гоночних симуляторів
    2. Консольні ігрові стільці
    3. Ігрові крісла для ПК
    4. Крісла-мішки
  3. Чи шкідливі такі стільці для спини?
  4. На що звертати увагу при виборі?
    1. Підлокітники
    2. Сидіння
    3. Спинка
  5. Як правильно вибрати розмір ігрового крісла?
  6. Чи потрібно купувати найдорожчу модель?
  7. Швидкі поради
    1. Де купити ігрове крісло?

 

 

Що таке ігрове крісло

 

Ці спеціалізовані стільці створені з урахуванням потреб і комфорту геймерів, а також людей, які працюють за комп'ютером. У це складно повірити, але дизайнери цих виробів витрачають тижні, щоб спостерігати, як користувачі сидять і як вони рухаються в кріслі. Після ретельного аналізу дизайнери переходять до створення того, що задовольняє всі потреби користувачів.

Всупереч думці деяких користувачів, такі крісла призначені не тільки для геймерів. Вони принесуть величезну користь будь-кому, хто потрапляє в одну із зазначених нижче категорій:

  • людина, яка працює вдома і багато часу проводить сидячи;
  • людина, яка працює в офісі і хоче підвищити свою продуктивність;
  • користувач, який має проблеми з рухливістю або спиною і потребує додаткової підтримки в сидячому положенні;
  • користувач, який потерпає від хронічної або гострої болі в спині;
  • людина, яка просто хоче мати максимальний комфорт в сидячому положенні.

 

 

Різновиди

 

На ринку представлені 4 типи ігрових стільців, кожен з яких ми розглянемо більш детально. 

 

Сидіння для гоночних симуляторів

Крісла для симуляторів гонок – це найсучасніші ігрові моделі, спеціально розроблені для гоночних ігор. Їх часто прикріплюють до «кабіни» або рами, на якій ви можете встановити аксесуари, такі як педалі, важелі перемикання передач, навіть колеса тощо.

Професійні гонщики або серйозні геймери, які грають в гоночні ігри, вибирають такі пристрої, які можуть коштувати десятки тисяч доларів, але допомагають значно підняти навик в першокласних симуляторах.

Це не означає, що звичайним гравцям не потрібні такі стільці або вони коштують занадто дорого. Але якщо у вас обмежений бюджет і ви шукаєте стілець, який можна використовувати для інших цілей (наприклад, в домашньому офісі або гаражі), сидіння для гоночного симулятора вам буде не потрібно.

 

Консольні ігрові стільці

Як випливає з назви, ці стільці призначені для консольних геймерів. У порівнянні з іншими видами ігрових крісел, вони набагато більш універсальні і доступні в самих різних розмірах і формах.

Можливо, ви бачили крісла «Rocker», які є найбільш популярними типами консольних ігрових крісел. Крісла-гойдалки оснащені L-образними сидіннями, які можна розмістити прямо на підлозі. Спинка цих стільців зазвичай може розгойдуватися назад і вперед під час руху, тому вони називаються кріслами-гойдалками.

Майте на увазі, що ці стільці не призначені для використання за столом, і вони менш ергономічні, ніж ігрові стільці для ПК. Вам слід купувати консольне ігрове крісло тільки в тому випадку, якщо хочете комфортно користуватися консолями, такими як PlayStation і Xbox.

Консольні крісла зазвичай включають в себе додаткові функції, такі як USB-порти і динаміки об'ємного звуку, які можна легко інтегрувати з консоллю.

 

Ігрові крісла для ПК

Коли ви чуєте фразу «ігрове крісло», швидше за все, ви уявляєте собі саме цей різновид. Ці стільці розроблені, щоб сидіти за столами. Якщо вам потрібен стілець, який можна використовувати як офісне або робоче крісло, або якщо ви граєте в більшість ігор на ПК, це відмінний варіант для вас.

Ігрове крісло для ПК складається з 5-зіркової мобільної колісної бази з сидінням зверху. Ці стільці мають функцію повороту, тому ви можете вільно переміщатися по підлозі. У них також є висока спинка, яка підтримує шию, і високі підлокітники для підтримки зап'ясть під час використання клавіатури і миші.

Якщо ви шукаєте стілець, який дозволить вам не напружувати шию і спину, дивлячись на екран, вам потрібно ігрове крісло для ПК. Крім того, ці стільці створені за зразком автомобільних сидінь (через їх можливість відкидатися), тому їх також називають «кріслами для гоночних ігор».

 

Крісла-мішки

Зазвичай крісло-мішок не асоціюється з «ігровим стільцем», але багато геймерів використовують цей тип сидінь через те, що мішок зручний і м'який. Виріб наповнений піною і оббитий мікрофіброю або замшею. Крісла-мішки не особливо зручні або ергономічні, але, якщо ви шукаєте сидіння, яке може пристосуватися до будь-якого положення тіла і пози, вони будуть відмінним варіантом. Ще одна причина вибрати їх – вони, як правило, дешевше, ніж всі інші типи ігрових стільців, згаданих вище.

 

 

Чи шкідливі такі стільці для спини

 

Ні, навпаки! Якщо ви проводите багато часу за комп'ютером, ігрове крісло допоможе вам залишатися в комфортному положенні і при цьому підтримувати правильну поставу. А вона дозволить підвищити продуктивність, енергію і навіть поліпшити настрій. Ігрові крісла будуть тримати вашу спину в прямому положенні і правильній позі протягом усього дня.

Якщо ви коли-небудь проводили цілий день в стандартному офісному кріслі, ви знаєте, як сильно воно може напружувати м'язи шиї і спини. Це призводить до викривлення хребта, що може викликати хронічне напруження і багато інших проблем зі здоров'ям.

Навіть якщо ви не геймер, а той, хто просто перебуває в сидячому положенні протягом тривалого часу, вам знадобиться ефективна підтримка спини, яку може забезпечити ігрове крісло. Воно не тільки підтримує правильну поставу, а й запобігає сутулості, утримуючи ваше тіло проти сили тяжіння, позбавляючи м'язи спини від необхідності робити це!

Якщо ви або хтось із членів вашої сім'ї страждає від болів в шиї і спині, ігрове крісло з високою спинкою – це те, що вам необхідно.

 

 

На що звертати увагу при виборі

 

Тепер, коли ви знаєте, які типи ігрових стільців доступні на ринку, давайте подивимося, що саме вам слід враховувати при покупці крісла.

 

Підлокітники

Майте на увазі, що, коли ви сидите в своєму ігровому кріслі, ваші руки повинні бути в такому положенні, щоб забезпечувати підтримку тулуба, а також свободу рухів.

Якщо ви збираєтеся проводити багато часу на ігровому кріслі, ми рекомендуємо вибрати модель з 4-спрямованими (4D) підлокітниками, які спеціально розроблені для підтримки зап'ясть, передпліч і ліктів. Підлокітники 4D також покращують ергономіку сидіння і знижують навантаження на плечі.

 

Сидіння

Вибирайте стілець з наповнювачем з піни. Якщо у стільця дешеве наповнення або коліна відчувають сталевий каркас під оббивкою, вам не буде комфортно довго сидіти в цьому стільці. Прокладка з холодної піни забезпечує постійну підтримку тіла, а також є набагато більш довговічною. Вона забезпечує максимальний комфорт, навіть якщо ви сидите весь день.

 

Спинка

При тестуванні спинки ігрового крісла необхідно враховувати два фактори: підтримку і можливість регулювання. Розмістіть регульовані елементи уздовж двох вигинів хребта: над плечима і в нижній частині спини. Експериментуйте з відкиданням, поки не знайдете «золоту середину», коли все ваше тіло буде відчувати себе в оптимальному положенні.

Щоб перевірити можливість регулювання, змістите положення нахилу декількома способами. Наприклад, нахиліться назад, щоб розслабитися або почитати, і сядьте вертикально для роботи. Запитайте себе про те, як ви себе почуваєте після регулювання стільця. Чи відчуваєте ви, що можете залишатися в цій позі весь день?

Цікаво, що більшість дорогих ігрових стільців пропонують нахил до 135 градусів, однак дешеві стільці пропонують нахил на 180 градусів в глибину. Чому це так? Справа в тому, що ідеальний або рекомендований кут для використання ПК становить від 100 до 110 градусів. Якщо вам потрібен стілець, що підтримує вашу спину, виберіть стілець з цим діапазоном нахилу.

 

 

Як правильно вибрати розмір ігрового крісла

 

Виберіть розмір, відповідний вашому типу статури. Вибір ігрового крісла відповідного розміру забезпечить максимальну ергономічність і підтримку постави. Висота спинки визначає, чи підійде вам подушка для шиї.

Стілець відповідного розміру також гарантує, що ви зможете всією ступнею доторкатися до землі. Це допоможе компенсувати вагу вашого тіла, рівномірно розподіливши його по поверхні сидіння. При випробуванні стільця встановіть таку висоту, щоб ступні твердо стояли на землі. Не думайте, що чим більше стілець, тим більше комфорту. Якщо він виявиться занадто великим, регульовані елементи будуть «гуляти», тобто між ними і користувачем буде простір.

 

 

Чи потрібно купувати найдорожчу модель

 

І дорогі, і дешеві ігрові крісла дають хорошу підтримку спини і забезпечують хорошу поставу. Якщо ви плануєте сидіти весь час, можливо, варто вкласти більше коштів в цю покупку, адже дорогі стільці мають чудові характеристиками і оббивку.

Додаткові функції можуть включати розширені можливості регулювання, які дозволять максимально комфортно відчувати себе на стільці. Але якщо ви будете використовувати стілець тільки 4-6 годин або менше в день, дешеве ігрове крісло теж впорається зі своїми завданнями.

 

 

Швидкі поради

 

Чи відчуваєте ви, що інформації занадто багато, але часу, щоб все детально вивчити, ні? Ось короткий виклад того, що ми обговорювали вище:

  1. Ігрові стільці відмінно підходять для тих, хто перебуває в сидячому положенні протягом тривалого часу. Вам необов'язково бути професійним геймером.
  2. Якщо ви страждаєте хронічними або гострими болями в шиї, спині або хребті, ігрове крісло підійде вам набагато краще, ніж стандартне.
  3. Вибирайте крісло з натуральної шкіри, так як воно прослужить вам багато років.
  4. Якщо ви сильно пітнієте і просто хочете, щоб стілець виглядав круто, виберіть сітчасте ігрове крісло.
  5. Купуйте стілець з підлокітниками 4D, щоб забезпечити оптимальну підтримку зап'ясть, ліктів, передпліч і плечей.
  6. Необов'язково купувати найдорожчу модель. Висока ціна не означає, що товар краще саме для вас. Але найдорожчі вироби мають додаткові функції.

 

Де купити ігрове крісло

Магазин Артлайн спеціалізується на комп'ютерній техніці і периферії. У нас найкращі зразки ігрових стільців різної конфігурації. Даний товар є відмінним подарунком, в першу чергу, для вашої спини! Телефонуйте або пишіть нам, задавайте питання, ми завжди раді відповісти на них.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]