#resheniya-dlya-igr

Ігровий ПК для Silent Hill Downpour

Купити комп'ютер для Silent Hill Downpour

Silent Hill Downpour – комп'ютерна гра у жанрі survival horror, розроблена студією Vatra Games у 2012 році для платформ Sony PlayStation 3, Xbox One. Через деякий час вийшов емулятор для ПК.

 

 

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для геймінгу
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для Silent Hill Downpour
  4. Як підібрати оптимальний ПК для Silent Hill Downpour
  5. Огляд гри Silent Hill Downpour
  6. Атмосфера
  7. Геймплей
  8. Графіка
  9. Підбираєм оптимальний ПК для Silent Hill Downpour від ARTLINE
  10. Питання та відповіді

 

 

Про гру

 

Головний герой Мерфі Педлтон потрапляє до в'язниці. Після тюремного повстання його переводять в інше місце, але дорогою автобус потрапляє у ДТП. Найближче місто називається Silent Hill.

Гра отримала переважно позитивні відгуки від гравців.

 

 

Системні вимоги ігрового ПК для Silent Hill Downpour

 

Сьогодні пограти в Silent Hill Downpour зможе кожен, але ми все одно залишимо системні вимоги цієї гри для підвищення градусу вашої ностальгії. Найважливіше – 64-розрядна операційна система від Windows 7.

 

Системні вимоги Silent Hill Downpour

  • Процесор: Dual Core
  • Оперативна пам'ять: 4 гігабайти
  • Відеокарта: AMD Radeon HD 7770 / Nvidia GeForce GTX 560
  • Операційна система: Windows 7, 8, 10, 11 (64-bit)

 

 

Як підібрати оптимальний ПК для Silent Hill Downpour

 

Який процесор потрібний для Silent Hill Downpour

Підбирати ігровий ПК під цю гру ми не будемо, ми порадимо вам сучасну ігрову збірку з 6-ядерним процесором AMD Ryzen 5 5600, який відрізняється відмінними показниками продуктивності.

 

Яка відеокарта потрібна для Silent Hill Downpour

Відеокарту рекомендуємо купувати потужну, щоби продовжити термін її актуальності. У 2023-му бажано придбати Nvidia GeForce RTX 3060 або 4060 Ti, чий вихід відбудеться в травні.

 

Скільки ОЗУ та який накопичувач потрібен для Silent Hill Downpour

Якщо часто працюєте з ПЗ, встановлюйте 32 гігабайти ОЗУ. SSD-диск – необхідність сьогодні.

 

 

Огляд гри Silent Hill Downpour

 

Атмосфера

Немає геймера, який не знав би про серію Silent Hill. Це справжнісінький культ, який є центром «духовної єдності» любителів хоррору по всьому світу. Серія стала першопрохідником жанру в ігровій індустрії, хоча спроби були й раніше. Разом з Resident Evil гра зуміла встановити планку якості настільки високо, що до сьогоднішнього дня ніхто не може показати кращий результат. Це зіграло в злий жарт з тайтлом, тому що з кожною новою частиною у грі все більше розчаровувалися, а апогей успіху другої гри повторити так і не вдалося.

Незважаючи на те, що Silent Hill завжди розповідає про те саме примарне містечко, у кожній грі воно видозмінюється, хоч концепція залишається та ж: туман, сніг, містика, жахи і психологічне навантаження. З кожною новою частиною Silent Hill отримував нові елементи або змінював старі. Так сніг із перших ігор пізніше замінив попіл, одразу після виходу однойменного фільму. Деякі елементи просто експлуатували в наступних частинах, хоча ніякого зв'язку між контекстами не було. Нові частини виходили майже щороку і дійшли до Homecoming, дуже суперечливу, але непогану гру з оновленою графікою. Пізніше з'явилася Shattered Memories, яка вийшла тільки на Плойці та Нінтендо Ві, тому мало хто встиг зацінити новий концепт – жодної бойової системи, тільки сніг та жахи в ньому. 2012-й знову вирішив повернути серію на вершину слави. З'явилася Silent Hill Downpour, остання на даний момент гра в серії, яка отримала непогані відгуки від критиків та гравців.

Silent Hill Downpour робила чеська студія Vatra Games і це не може не дивувати. Не може, якщо не знати той факт, що лише перші чотири частини створювала оригінальна команда Team Silent, три інші ігри робили американці та британці. Відзначити треба той факт, що нові ігри не втратили своєї атмосфери, а це вкрай важливо для жанру. Silent Hill Downpour у цьому плані виділяється на тлі попередніх частин і, на щастя, у добрий бік.

 

Геймплей

У гри новий протагоніст, як і завжди, в принципі – це Мерфі Педлтон, злочинець з непростим минулим, якого транспортують із в'язниці до в'язниці, але автобус потрапляє в дорожню пригоду, завдяки чому нашому герою вдається втекти. Найближче місто - Silent Hill, містичне місто-примара, якого в цій рецензії не торкнуться спойлери (якщо ви грали хоча б в одну частину серії, ви розумієте, про що йдеться). Як це часто буває у хоррорах, початок досить розтягнутий. Нам дають насолодитися мертвим містом під туманним куполом, прогулятися вузенькими вуличками та погостювати в покинутих будинках, в яких, до речі, є різні сайд-квести. З атмосферою у гри справді все вийшло. Це похмуре і старе місто, чия занедбаність викликає відчуття емоційного вигорання, певної спустошеності. Але що далі, то ефект посилюється. Класичні декорації серії зустрічають вас після перших сутичок із монстрами, але спочатку на них не звертаєш уваги, тому що перебуваєш у шоці від місцевої бойової системи.

Боївка у Silent Hill Downpour – найгірший ігровий елемент. Серія ніколи не відрізнялася якісною бойовою системою, у Downpour це повторилося знову. Ми задовбуватимемо монстрів палицею і страждатимемо від кривих блоків, через які постійно прилітає по голові. Настільки вбогої бойової системи потрібно ще пошукати, зате боти в цій грі почуваються краще. Якимось магічним чином їм вдається ухилятися і блокувати, також хлопці наносять нехилий дамаг і люблять нападати натовпом.

З чудовиськами в Silent Hill Downpour справи не такі добрі, як у минулих частинах. Вони тут зовсім не страшні й не відрізняються розумом. Якщо в попередніх іграх монстри були репродукцією страхів головного героя, то в Downpour від цієї концепції, напевно, відмовилися, адже у протилежному випадку головний герой боїться любителів садомазо чи персонажів із фільму «Хостел». Візуальний дизайн ворогів вийшов слабким, але гра, як і раніше, вміє лякати і робить це не скрімерами, а психологічним тиском. Посилює ефект сто мільйонів записок, які вже починаєш замахуватись читати, але іноді тексти трапляються цікаві. Не варто забувати і про присутність у грі зброї далекого бою, яка, для чогось, має в своєму розпорядженні категорію міцності. Напевно, щоб життя медом не здавалося. Щодо сюжету, про нього ми розповідати не будемо, тому що з цього вийде один величезний спойлер. Скажемо так: Silent Hill Downpour варто пройти, адже гра повертається до коріння і чудово презентує себе в жанрі психологічного хоррору. Тут цікавий сюжет і головні герої, ще б хорошу бойову систему завезли і було б взагалі все добре.

 

Графіка

Гра вийшла у 2012-му році, тому у 2023-му важко оцінювати подібний графічний рівень. На 2012-й все виглядало досить непогано, хоч гра любить милити та навіть фризити. З підзавантаженнями текстур справи не надто добре йдуть, зате завезли чудовий саундтрек.

 

 

Підбираємо оптимальний ПК для Silent Hill Downpour від ARTLINE

 

Насамкінець ми хочемо показати вам кілька ігрових збірок від ARTLINE, які дозволять вам з головою пірнути в сучасний геймдев. Збірки розташовані за критерієм зростання продуктивності та ціни. Купити ігровий комп'ютер ви можете на сайті або за телефоном.

 

 

Стандартні системні вимоги Silent Hill Downpour для ПК

ARTLINE Gaming X34v17 – ігровий ПК у корпусі QUBE з RGB LED-підсвічуванням. У ньому знаходиться 6-ядерний процесор Intel Core i5-10400F (2.9 – 4.3 GHz) із роботою на 12 потоків, ігрова відеокарта AMD Radeon RX 560 (4 GB / GDDR5). У збірці встановлено 16 гігабайт ОЗУ (DDR4 / 2666 MHz) та два файлові накопичувачі: SSD (240 GB) та HDD (1 TB).

 

Високі системні вимоги Silent Hill Downpour для ПК

ARTLINE Gaming X65v19 - ігровий ПК з 6-ядерним процесором AMD Ryzen 5 3600 (3.6 - 4.2 GHz), який працює на 12 потоків. Для роботи з графікою задіюється відеокарта Nvidia GeForce RTX 2060 (6 GB) з підтримкою Ray Tracing, DLSS. Комп'ютер обладнаний двома накопичувачами: SSD (240 ГБ) + HDD (1 ТБ). Кількість оперативної пам'яті дорівнює 16 гігабайтам (DDR4 / 2666 Gaming).

 

Ультра системні вимоги Silent Hill Downpour для ПК

ARTLINE Gaming X39v56 - ігровий ПК з 6-ядерним процесором Intel Core i5-10400F (2.9 - 4.3 GHz) та 16 гігабайтами оперативної пам'яті (DDR4 / 2666 MHz). Модель створена у корпусі QUBE BREEZE. Доповнена RGB LED-підсвічуванням, зручним розташуванням основних інтерфейсів. Має ігрову відеокарту Nvidia GeForce RTX 2060 (6 GB) і два файлові накопичувачі: SSD (480 GB) + HDD (1 TB).

 

4К системні вимоги Silent Hill Downpour для ПК

ARTLINE Overlord ASMVv53 – ігрова збірка з 14-ядерним процесором Intel Core i5-13500 (2.5 – 4.8 GHz) та 32 гігабайтами оперативної пам'яті (DDR4 / 3600 Gaming). Кастомний корпус та LED-підсвічування відразу приковують увагу до комп'ютера, що вже говорити про ігрову Nvidia GeForce RTX 4070 (12 GB), яка забезпечує гравця завжди високим FPS. Накопичувачі: SSD (1 ТБ) + HDD (2 ТБ).

Питання

+ Коли Silent Hill Downpour вийшла на комп'ютер?
Офіційно гра не виходила, зате вийшов емулятор
+ Silent Hill Downpour працює на Windows 11?
Так, гру можна запустити на 11 Вінді
+ Де придбати Silent Hill Downpour?
Для ПК ви не зможете купити цю гру, тільки запіратити