#resheniya-dlya-igr

Ігровий ПК для Sherlock Holmes Chapter One

Купити комп'ютер для Sherlock Holmes Chapter One

Sherlock Holmes Chapter One – комп'ютерна гра в жанрі пригодницького бойовика, розроблена компанією Frogwares у 2021 році для платформ Microsoft Windows, Sony PlayStation 4 / 5, Xbox One, Xbox Series X / S.

 

 

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для геймінгу
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для Sherlock Holmes Chapter One
  4. Як підібрати оптимальний ПК для Sherlock Holmes Chapter One
  5. Огляд гри Sherlock Holmes Chapter One
  6. Атмосфера
  7. Геймплей
  8. Графіка
  9. Підбираєм оптимальний ПК для Sherlock Holmes Chapter One від ARTLINE
  10. Питання та відповіді

 

 

Про гру

 

Шерлок Холмс повертається на острів Кордона, щоб розслідувати справу смерті своєї матері.

Гра отримала позитивні відгуки від критиків та гравців.

 

 

Системні вимоги ігрового ПК для Sherlock Holmes Chapter One

 

Системні вимоги Sherlock Holmes Chapter One середні. Рекомендується використовувати бюджетну ігрову збірку з відеокартою на 4 гігабайти відеопам'яті. Розробники рекомендують встановлювати гру на SSD-диск. Працює Sherlock Holmes Chapter One лише на 64-розрядній операційній системі Windows 10.

 

Мінімальні системні вимоги Sherlock Holmes Chapter One

  • Процесор: Intel Core i5-6600 / AMD Ryzen 5 2600
  • Оперативна пам'ять: 12 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 960 / AMD Radeon R9 380
  • Операційна система: Windows 10 (64-bit)

 

Рекомендовані системні вимоги Sherlock Holmes Chapter One

  • Процесор: Intel Core i5-8400 / AMD Ryzen 5 3600
  • Оперативна пам'ять: 12 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 1070 / AMD Radeon RX 5600 XT
  • Операційна система: Windows 10 (64-bit)

 

 

Як підібрати оптимальний ПК для Sherlock Holmes Chapter One

 

Який процесор потрібний для Sherlock Holmes Chapter One

Під цей проект вибираємо 6-ядерний процесор. Реліз чіпа не повинен "йти" в 2018-й рік, вибираємо процесори з останніх поколінь: Intel Core i5-10400F / Intel Core i5-11400F / AMD Ryzen 5 5600X.

 

Яка відеокарта потрібна для Sherlock Holmes Chapter One

Для Sherlock Holmes Chapter One вибираємо ігрову відеокарту з 4 або 6 гігабайтами відеопам'яті. Тип пам'яті – GDDR5 / GDDR6. Моделі GPU: Nvidia GeForce GTX 1650 SUPER / AMD Radeon RX 5500 XT / Nvidia GeForce GTX 1660.

 

Скільки ОЗУ та який накопичувач потрібен для Sherlock Holmes Chapter One

Автори рекомендують встановлювати гру на диск SSD. Об'єм ОЗУ – від 8 до 16 гігабайт.

 

 

Огляд гри Sherlock Holmes Chapter One

 

Атмосфера

Яким у нашій уяві постає Шерлок Холмс? Геніальний детектив у капелюсі і з люлькою в зубах, з проникливим поглядом і холодним розумом? Швидше за все. Саме таким його і створив Конан Дойль, після чого образ з'явився у кінематографі. У сучасних фільмах Шерлок постає в більш модерному вигляді, достатньо лише згадати однойменну стрічку Гая Річі. Новий образ детектива з'являється не тільки в кіно, а й у комп'ютерних іграх. Чи бачили колись молодого Шерлока Холмса?

У Sherlock Holmes Chapter One від українського розробника Frogwares, відомого за попередніми іграми про детектива і за грою The Sinking City, ми граємо за молодого містера Холмса. Йому 21, він лише починає свою кар'єру і намагається розібратися у власному минулому. Детектив вирушає на рідний острів Кордона, щоб розкрити таємницю смерті своєї матері. Пам'ять зраджує йому, а реальність іноді не викликає довіри. За офіційною версією, померла Вайолет Холмс від туберкульозу, але вже через кілька хвилин екранного часу ми дізнаємося, що це не так. Супроводжує нас найвірніший друг та товариш – Джон. Чому ж саме найвірніший? А тому, що він уявний.

 

Геймплей

Sherlock Holmes Chapter One – це action-adventure з відкритим світом та елементами RPG. Самі розробники позиціонують проект як пригодницький бойовик, але від останнього тут практично нічого немає і незабаром ви самі переконаєтеся в цьому. Перед нами розкинувся величезний острів Кордоба, сонячний та красивий. Попри його візуальні надбання тут править бандитизм. Населення ділиться на кілька шарів, з кожним з яких ми будемо контактувати та взаємодіяти. Для цього в грі передбачено кілька механік, про які ми розповімо трохи пізніше.

Sherlock Holmes Chapter One робить ухил на сюжет та режисуру. Камерні кат-сцени, несподівані повороти подій, багато тексту та цікавих деталей. З останніми матимемо справу протягом усієї гри, адже ви пам'ятаєте, що метод Шерлока розкривається у дедукції. Сюжет вийшов непоганим, проте з застереженнями. Основна лінія розмивається вже на середині гри, не викликаючи почуття емпатії, хоч зав'язка була багатообіцяючою. Зате в Chapter One є велика кількість сайд-квестів, багато хто з них викликає інтерес і ставлять гравця в незвичайні положення. Намагалися вистежити слона, що втік з цирку? Більшість ігрових персонажів не викликають інтересу, адже вийшли надто сірими. Лише деякі з них можуть затримати вашу увагу, вибудовуючи логічно-причинний зв'язок. В іншому доведеться займатися дрібними справами, не дуже цікавими, але і не завжди гнітючими.

Так як Шерлок Холмс з дитинства обдарований малий, він бачить людей наскрізь. Кинувши погляд на одного з жителів, ви відразу зможете дізнатися про його чесноти або вади. Хтось п'є, хтось бреше, хтось відрізняється дружелюбністю. Звертає увагу детектив і на зовнішність, чиї риси часто відіграють велику роль справі. Найчастіше така проникливість зовсім не потрібна, адже взаємодіяти можна далеко не з усіма персонажами на карті. Щоб дізнатися про людину більше, можна підслуховувати розмови. Шерлок веде свій журнал, як і його друг Джон. Журнал уявного товариша сподобається кожному, адже там купа спостережень за діями Холмса, а також кумедних історій. Сам Джон постійно виходитиме з нами на контакт, а також підкидатиме гумору. Стане в нагоді уявний товариш і для розкриття справ. Прийшовши на місце злочину, Шерлоку потрібно відтворити всю картину. Гра переносить нас у тіло Джона, після чого змушує ходити потрібними точками, щоб допомогти легендарному детективу. Механіка далеко не нова, але цікава.

Для розкриття справи необхідно контактувати з різними верствами суспільства. Від інтелігенції до бандюків нам потрібно обійти кожного, щоб зрозуміти істину. Для цього ми переодягатимемося. У грі дуже багато вбрання, деякі з нарядів викличуть бурхливу хвилю сміху. Але чого не зробиш заради вчинення правосуддя. Тут ми плавно підходимо до бойовика, а саме його відсутності. Як ви пам'ятаєте з того ж фільму Гая Річі, Шерлок був чудовим бійцем та влучним стрільцем. Тут усе повторюється навіть із застосуванням уповільнення часу. Ось тільки вбивати наш персонаж не стане, лише калічити та заарештовувати. Гра заганяє нас на чергову арену, де з'являються вороги. Прицілюючись, час сповільнюється і нам потрібно влучити по вразливих місцях супротивників. Вони підсвічуються, тож довго думати не доведеться. Деяким противникам потрібно збити броню, після чого можна буде знерухомити їх. Також розправлятися з супротивниками допомагають предмети оточення, з цим все типово. Після оглушення наш герой добиває супротивника, вирубуючи його. Після цього проводиться арешт. Добивань у Sherlock Holmes Chapter One мало, та й вони виглядають не надто вразливо. Є QTE-елементи. Можна, звісно, й убити ворогів після оглушення, але цього не рекомендує місцева поліція. І так всю гру, швидко набридає.

Кілька слів, крім пейзажних зауважень, слід сказати і про острів Кордоба. Відкритий світ у Sherlock Holmes Chapter One вийшов неживим. Жителі острова більше схожі на манекени, які не надто вміло імітують потік життя. Більшість із них неактивні, велика кількість декорацій зроблена лише для краси. Карта у грі велика, але є швидкі переходи. Пересувається персонаж досить швидко.

Ідучи слідом, ми займатимемося хімічним аналізом. Річ вельми цікава, дозволяє з точністю визначити вбивцю або наштовхнути детектива на слід. Найцікавіше те, що гра не розкриває свої карти. Вона ніколи не каже, чи впіймали ми справжнього вбивцю. Усі висновки робить сам гравець, тому ситуація завжди залежить лише від вас. Рекомендуємо більше уваги приділяти деталям, тому що тут все дуже неоднозначно. Доля кожного у ваших руках.

 

Графіка

Sherlock Holmes Chapter One відрізняється непоганим графічним рівнем. Порівнюючи з іншими ААА-проектами, графіка тут середня, є невелика доля лицьової міміки, пристойна кількість анімацій. Режисура – хороша, але деякі сцени виглядають смішно та неприродно. Рівень деталізації середній, непогано опрацьовано освітлення. Бойова система слабка та нудна, безліч сайд-квестів нецікаві. Підтримки ray tracing немає.

 

 

Підбираємо оптимальний ПК для Sherlock Holmes Chapter One від ARTLINE

 

На сайті інтернет-магазину ARTLINE ви завжди можете обрати потрібну ігрову збірку. Ми використовуємо лише новітні технічні компоненти у процесі їх створення, що дозволяє запускати топові ігри на максимальних налаштуваннях графіки. Комп'ютери від ARTLINE відмінно проявляють себе і в робочих цілях. З ігровою збіркою від нашого магазину ви зможете без проблем стрімити і писати lets play`ї. Декілька з них ми підібрали під Sherlock Holmes Chapter One.

 

 

Стандартні системні вимоги Sherlock Holmes Chapter One для ПК

ARTLINE Gaming X32v10Win – ігрова збірка з 4-ядерним процесором Intel Core i3-10100F, вихід якого відбувся у 2020-му році. Він працює на 8 потоків з підвищенням тактової частоти від 3.6 до 4.3 ГГц. Встановлено 8 гігабайт оперативної пам'яті (DDR4 / 2666 MHz), два файлові накопичувачі: SSD (240 GB) + HDD (1 TB). Відеокарта - ігрова AMD Radeon RX 560 (4 GB / GDDR5).

 

Високі системні вимоги Sherlock Holmes Chapter One для ПК

ARTLINE Gaming X53v27 – ігрова збірка з 6-ядерним процесором Intel Core i5-11400F з 11-го покоління Rocket Lake, чий вихід відбувся в 2021-му році. Він функціонує на 12 потоків з підвищенням тактової частоти в діапазоні 2.6 – 4.4 ГГц. З графікою працює ігрова Nvidia GeForce GTX 1660 Ti (6 GB) з підтримкою технології Reflex для підвищення FPS. У корпусі QUBE BREEZE ви також побачите SSD-накопичувач на 1 терабайт фізичної пам'яті та 16 гігабайт пам'яті оперативної (DDR4 / 3200 Gaming).

 

Ультра системні вимоги Sherlock Holmes Chapter One для ПК

ARTLINE Gaming X55v37 – ігрова збірка у стриманому та стильному корпусі QUBE FALCON, усередині якого знаходиться 6-ядерний процесор Intel Core i5-10400F (2.9 – 4.3 GHz). ПК укомплектований ігровою відеокартою GIGABYTE Nvidia GeForce RTX 3060 Ti (8 GB) з підтримкою технології трасування променів, технологій Reflex та DLSS. З їх допомогою покращується графіка та підвищується FPS. Є 16 гігабайт оперативної пам'яті (DDR4 / 2666 Gaming). Файловий накопичувач – GIGABYTE SSD M.2 NVME (1 TB).

 

4К системні вимоги Sherlock Holmes Chapter One для ПК

ARTLINE Gaming X59v21 - ігровий ПК з 6-ядерним процесором Intel Core i5-11400F (2.6 - 4.4 GHz) з роботою на 12 потоків. Встановлена ігрова відеокарта Nvidia GeForce RTX 3070 (8 GB) - потужний відеоадаптер, що дозволяє грати в 4К з застосуванням технологій покращення графіки. Об'єм ОЗУ становить 32 гігабайти (DDR4 / 3200 Gaming), накопичувач – SSD на 1 терабайт.

Питання

+ На якому двигуні розроблена гра Sherlock Holmes Chapter One?
Гра розроблена на двигуні Unreal Engine 4
+ Чи підтримує Sherlock Holmes Chapter One DirectX 12?
Ні, гра працює з DX 11
+ Чи впливає відношення жителів до Шерлока у Sherlock Holmes Chapter One?
Так, відношення залежить від ваших дій і воно впливає на різні події
+ Де придбати Sherlock Holmes Chapter One?
Гру можна купити в офіційному магазині Steam https://store.steampowered.com/app/1137300/Sherlock_Holmes_Chapter_One/