#resheniya-dlya-igr

Ігровий ПК для Shatterline

Купити комп'ютер для Shatterline

Shatterline – комп'ютерна гра у жанрі онлайн-шутера, розроблена українською студією Frag Lab LLC у 2022 році для платформи Microsoft Windows.

 

 

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для геймінгу
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для Shatterline
  4. Як підібрати оптимальний ПК для Shatterline
  5. Огляд гри Shatterline
  6. Атмосфера
  7. Геймплей
  8. Графіка
  9. Підбираєм оптимальний ПК для Shatterline від ARTLINE
  10. Питання та відповіді

 

 

Про гру

 

У майбутньому наша планета зіткнулася з серйозною загрозою – інопланетний вірус перетворює людей на glasshead`ів та тераформує планету під власний вигляд. На щастя, деякі з нас мають імунітет.

Гра одержала позитивні відгуки від гравців. Поширюється безкоштовною моделлю free-to-play.

 

 

Системні вимоги ігрового ПК для Shatterline

 

Shatterline відрізняється непоганою оптимізацією, тому налаштувати гру під свій комп'ютер буде доволі просто. Високих системних запитів тут немає, але найкраще використовувати бюджетний ігровий ПК. Для запуску знадобиться 64-розрядна операційна система Windows 10 або Windows 11. Для встановлення – 20 гігабайт вільного простору.

 

Мінімальні системні вимоги Shatterline

  • Процесор: Intel Core i5-8400
  • Оперативна пам'ять: 8 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 750 Ti
  • Операційна система: Windows 10 (64-bit)

 

Рекомендовані системні вимоги Shatterline

  • Процесор: Intel Core i7-7700
  • Оперативна пам'ять: 12 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 1070
  • Операційна система: Windows 11 (64-bit)

 

 

Як підібрати оптимальний ПК для Shatterline

 

Який процесор потрібний для Shatterline

Для цієї гри вибираємо 6-ядерний процесор Intel Core i5-10600K. Підтримка Turbo Boost та Hyper-Threading – те, що потрібно. З цим процесором ви зможете досягти бажаних результатів за адекватною ціною.

 

Яка відеокарта потрібна для Shatterline

Nvidia GeForce GTX 1660 – найкращий вибір для Shatterline. Гру можна запустити і на Nvidia GeForce GTX 750 Ti, яку рекомендують автори, але з урахуванням багів і раннього доступу – ваш вибір саме 1660.

 

Скільки ОЗУ та який накопичувач потрібен для Shatterline

Shatterline рекомендуємо встановлювати на SSD диск. Об'єм ОЗУ – 8 гігабайт.

 

 

Огляд гри Shatterline

 

Атмосфера

Маленький пучок світла – це величезна втіха у тяжкі часи. Ним може стати будь-що, від маленької перемоги з фронту до нового пакету санкцій агресору. У геймерів є окремі вимоги. Допомагати знищувати ворога береться ще одна українська студія. 8 вересня у ранній доступ вийшов шутер Shatterline, створений нашими співвітчизниками. Жодної русні, жодної російської.

Ігри від українських розробників виходять не так часто. Як не крути, на сьогоднішній день у нас не так багато студій, які випускають нові проекти на постійній основі. Засмучуватися не варто, адже потенціал є! Амбіцій у наших хлопців дуже багато, що демонструє київська студія Frag Lab. Для свого шутера вони взяли по шматочку найкращого з найпопулярніших проектів. Але чи вийшло?

На відміну від багатьох інших онлайн-ігор, Shatterline пропонує повноцінний сюжет. Гравця занурюють у лор з самого початку, навіть виникає відчуття, що граєш у одиночний проект із елементами наукової-фантастики. У 2028 році на Землю потрапляє загадковий вірус з космосу, який перетворює все навколо на скло. Деякі починають поклонятися йому, оскільки вірять у масове очищення та переродження. Інші ж мають імунітет. Вони формують ударні сили та протистоять як сектантам, так і глассхедам. Здивуєтеся, якщо я скажу, що саме ви один із них?

 

Геймплей

Пролог Shatterline здивує, розчарує, зацікавить. Він приносить змішані відчуття через надмірну затягнутість і не найкращу оптимізацію – відразу помічаєш, що кат-сцени тут не тільки для оповідання, а й для завантаження локацій по таймінгу. У грі лише дві мови: англійська та українська. Слухати у рідній – одна насолода, адже акторів озвучки тут підібрали просто неймовірних (здається, деяких я чув у Володарі Перснів).

Розповідати вам історію, яку ви почуєте і так, адже пролог не можна скіпнути, немає сенсу, як і лор цієї гри. Перед нами типовий онлайн-шутер з кількома знайомими вам режимами гри: PvE, PvP, щотижнева активність. Менюшка частково нагадує меню з Dota 2, а сама гра використовує ту ж модель просування та заробітку, що й інші популярні проекти сьогоднішніх днів. Тут є бойові перепустки, але системи pay 2 win немає, як і можливості купувати внутрішньо-ігрову валюту за реальні гроші.

Думаю, більшість із вас спочатку поганяє в PvP-режим. У ньому є кілька підрежимів, але про них трохи згодом. Катка знаходиться за лічені секунди і нам пропонують вибрати одного з 8 героїв. Умовно їх можна розділити на класи, але таке сегментування не буде прискіпливим, тому що у кожного персонажа унікальні скіли. Кожен герой може носити будь-яку зброю. Якщо ви вибрали медика, це не означає, що він прикутий до пістолета-кулемета або щось таке. Пушки можна змінити у меню ESC, як й інші дрібниці.

Гра ще не розпочалася, а проблеми вже пішли. Стадія піку важлива, адже в деяких персонажів вміння кращі вмінь інших. Вибрати того, кого хочеш, не вийде, якщо у вас посередній комп'ютер. Люди з ігровими машинами завжди вантажаться швидше. За рахунок цього вони обирають найкращих. Але засмучуватися не варто, адже баланс поступово налаштовуватиметься. У виборі інших персонажів немає нічого критичного, якщо у вас прямі руки.

Поговоримо, наприклад, про класичне командне знищення. Карт у Shatterline достатньо, всі вони невеликі та швидко запам'ятовуються, хоч їхній візуальний стиль не відрізняється красою та величчю. Знаходиш ворогів швидко, респаун щоразу кидає тебе в іншу точку. Shatterline вийшов дуже динамічним шутером. Персонаж тут завжди біжить і може тікати ще швидше. Цілитись потрібно швидко, як і протискати ctrl, що забезпечує ковзання по землі. Високу динаміку вирішили збалансувати високим ТТК – для вбивства супротивника знадобиться багато куль та часу. Іноді настільки високий time to kill змушує обурюватися. Ти можеш п'ять разів вистрілити у супротивника з дробовика, а він все одно залишиться живим. ХП відновлюється з часом, але, як показує практика, найчастіше до повного відновлення не доживаєш.

Стрільба в Shatterline дуже сильно нагадує стрільбу з Call of Duty. Стрільбу у погіршеному варіанті, адже тут практично немає віддачі від зброї, немає відчуття імпакту. Більшість предметів з арсеналу відчуваються однаково, змінюють ситуацію лише обважування, які можна купити за ігрові гроші. На цьому місці підходимо до наступної проблеми – імбаланс. Початківців завжди кидають у гру з чуваками, які вже встигли нафармити на модифікації. А останні збільшують стати зброї, тому вмиратимуть нові гравці набагато частіше. При цьому врахуйте ще унікальні можливості класів (їх у кожного по три, але є і більше). Так не годиться, тому найкраще кидати за рейтингом, ніж рандомно. Справа в тому, що крім імбалансу та посередньої стрільби, яка тут виконана з часткою комічності, мультяшності, яка не забезпечує відчуттям реалізму, додати потрібно й ідіотське ковзання дупою. Цей трюк руйнує абсолютно все, оскільки він повністю чітерський. Найкраще просто по КД протискати ctrl і вилітати на супротивників у положенні лежачи, прямо їм під ноги, коли навіть побачити не встигаєш, що це таке. Відкат ковзання мінімальний, юзати будемо постійно. Збоку це виглядає настільки неповноцінно і по-дитячому, що навіть повторювати не хочеш, а доведеться. Адже без цього прийому робити в Shatterline нічого. Навіть кемперити не вийде нормально, тому що зі снайперки потрібно щонайменше дві кулі, щоб убити (у голову – одна). А тепер не забудьте додати різні вміння, які теж можна юзати у ковзанні. Але це ще не все.

Вишнею на торті є нескінченний потік багів, лагів, недоробок, мережевих розривів. Давно такої кількості цих «друзів» я не бачив, але Shatterline висвічує кожного з них досить яскраво. У динамічному шутері з неймовірною механікою ковзання, яка тут майже центральний must have 2 win мережеві розриви, мікрофризи, підвантаження текстур і баги – речі, які не можуть тут існувати. Вам ніколи не вдасться підстрелити когось, тому рекомендуємо почекати з цією грою до кращих часів, коли розробники пофіксять усі трабли. У PvE-режимі це не так страшно - він вийшов непоганим, але часто наганяє нудьгу примітивним ШІ і далеко не найцікавішими завданнями.

 

Графіка

Загалом графіка Shatterline непогана. Картинка виглядає пристойно, хоч і виконана у мультяшному стилі. Українське озвучення – це просто щось! Після таких ігор не хочеш більше чути жодної іншої мови. Оптимізація в грі непогана, але часто буває так, що Shatterline просідає до 2 FPS зі 150. У гри дуже поганий технічний стан. Сподіваємося, у майбутньому автори виправлять ситуацію – бажаємо удачі та успіхів вам!

 

 

Підбираємо оптимальний ПК для Shatterline від ARTLINE

 

Для української гри – українські ігрові збірки! Найкращі ігрові ПК в Україні можна знайти лише на сайті інтернет-магазину ARTLINE. Чотири комп'ютери ми взяли спеціально для Shatterline.

 

 

Стандартні системні вимоги Shatterline для ПК

ARTLINE Gaming X31v15 – ігровий ПК із 4-ядерним процесором Intel Core i3-10100F (3.6 – 4.3 GHz). CPU підтримує технології Turbo Boost та Hyper-Threading, працюючи на 8 потоків. У парі з ним функціонує ігрова відеокарта Nvidia GeForce GTX 1050 Ti (4 GB), яка досі вважається однією з найпопулярніших GPU у світі. Файловий накопичувач – SSD диск (480 гігабайт). ОЗУ – 16 гігабайт (DDR4 / 2666 MHz).

 

Високі системні вимоги Shatterline для ПК

ARTLINE Gaming X31v11 – ігрова збірка з 4-ядерним процесором Intel Core i3-10100F (3.6 – 4.3 GHz) та 16 гігабайтами оперативної пам'яті (DDR4 / 2666 MHz). ПК укомплектований ігровою відеокартою Nvidia GeForce GTX 1650 (4 GB). Файлові накопичувачі: SSD (240 ГБ) + HDD (1 ТБ).

 

Ультра системні вимоги Shatterline для ПК

ARTLINE Gaming X61v14 - ігровий ПК з 6-ядерним процесором AMD Ryzen 5 5600 (3.5 - 4.4 GHz). Створений у корпусі QUBE IMPACT з LED-підсвічуванням усередині. Обладнаний 16 гігабайтами ОЗУ (DDR4 / 3200 Gaming), двома файловими накопичувачами: SSD (480 GB) + HDD (1 TB). Встановлена відеокарта Nvidia GeForce GTX 1660 (6 GB).

 

4К системні вимоги Shatterline для ПК

ARTLINE Gaming X55v24 - ігрова збірка з 6-ядерним процесором Intel Core i5-10400F (2.9 - 4.3 GHz) з роботою на 12 потоків. Цей комп'ютер має ігрову відеокарту Nvidia GeForce RTX 3060 (12 GB) з підтримкою Ray Tracing і DLSS. Також тут встановлено 16 гігабайт оперативної пам'яті (DDR4 / 2666 Gaming) та 1-терабайтний SSD-диск.

Питання

+ Скільки людей бореться у PvE в Shatterline?
Команда із трьох осіб
+ Коли Shatterline вийде із раннього доступу?
Поки що такої інформації немає
+ Де придбати Shatterline?
Гра безкоштовна, можна завантажити у Steam https://store.steampowered.com/app/2087030/Shatterline/?l=ukrainian