#resheniya-dlya-igr

Ігровий ПК для Scathe

Купити комп'ютер для Scathe

Scathe – комп'ютерна гра у жанрі шутер від першої особи, розроблена студією Kwalee у 2022 році для платформ Microsoft Windows, Sony PlayStation 4 / 5, Xbox One, Xbox Series X / S.

 

 

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для геймінгу
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для Scathe
  4. Як підібрати оптимальний ПК для Scathe
  5. Огляд гри Scathe
  6. Атмосфера
  7. Геймплей
  8. Графіка
  9. Підбираєм оптимальний ПК для Scathe від ARTLINE
  10. Питання та відповіді

 

 

Про гру

 

Ви граєте за Скейфа, який має зруйнувати баланс між світами за наказом свого творця.

Гра одержала змішані відгуки від гравців.

 

 

Системні вимоги ігрового ПК для Scathe

 

Scathe непогано оптимізована. Тут є підтримка Reflex та AMD FSR 2.0. Графіку ультра можна спокійно досягти навіть на бюджетному ігровому ПК, бажано лише встановлювати гру на SSD-диск. Гра працює тільки на 64-розрядних операційних системах Windows.

 

Мінімальні системні вимоги Scathe

  • Процесор: Intel Core i5-10400F / AMD Ryzen 5 1500X
  • Оперативна пам'ять: 8 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GT 1030 / AMD R9 280
  • Операційна система: Windows 7 (64-bit)

 

Рекомендовані системні вимоги Scathe

  • Процесор: Intel Core i7-6700K / AMD Ryzen 2600X
  • Оперативна пам'ять: 16 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 1060 / AMD Radeon RX 5700
  • Операційна система: Windows 11 (64-bit)

 

 

Як підібрати оптимальний ПК для Scathe

 

Який процесор потрібний для Scathe

Для Scathe встановлюємо 6-ядерний процесор Intel Core i5-10600K з 12 потоками для обробки. Це потужний чіп 2020 року, чия актуальність ще не скоро вичерпає себе.

 

Яка відеокарта потрібна для Scathe

З відеокартою все просто: для налаштувань ультра вибираємо Nvidia GeForce GTX 1650, а для максималок – Nvidia GeForce GTX 1660.

 

Скільки ОЗУ та який накопичувач потрібен для Scathe

Для запуску проекту без лагів достатньо 8 гігабайт ОЗУ та SSD-диска. На HDD поводиться адекватно при 16 гігабайтах ОЗУ.

 

 

Огляд гри Scathe

 

Атмосфера

Одні життя надихають інші. Творці завжди знаходяться під чиїмсь впливом і така природа мистецтва. В ігровій індустрії все так само: легендарні ігри надихають створювати собі подібних. Клони далеко не завжди виходять успішними, навіть більше – найчастіше вони не йдуть в ряд порівняно з оригіналом. Але трапляються й винятки. На якому боці знаходиться наш сьогоднішній гість під назвою Scathe, який вийшов завдяки зусиллям маловідомої британської студії Kwalee?

Scathe для Kwalee став першою серйозною грою. На рахунку цих хлопців лише дві гри, одна з яких – це пазл-судоку. При цьому хлопці скрізь встигли наголосити на тому, що створено студію колишнім генеральним директором Codemasters. Настав їхній час, настав час вивести жанр м'ясних шутерів на новий рівень! Чи ні?

 

Геймплей

Потужного сюжету від Scathe не чекайте, тому ми лише злегка введемо вас у курс того, що відбувається навколо. Граємо ми за Скейфа – здавалося, чудове ім'я, але у грі його завжди вимовляють незрозуміло, тому плутанина забезпечена. Якась могутня істота, яка виглядає як один великий вуличний ліхтар, наказує нам порушити рівновагу першими, помститися всім демонам і показати свою силу. Як зрозуміли, перед нами не просто рідний брат DOOM, це брат-близнюк, тільки з замашками гопника. Голос творця супроводжуватиме гравця всю гру, грізно кажучи безглузді репліки англійською, але увагу на це практично не звертаєш, адже є заняття і важливіші.

Не знаю, чи доводилося вам грати в таку швидку гру, як Scathe. Швидкість руху тут викручена на максимум, спочатку навіть повірити в таке важко, тим більше звикнути. Наш персонаж рухається, як шалений, розстрілюючи всіх навколо із величезної гармати. Як і в DOOM, героя закидають на великі локації і змушують знищувати полчища демонів: від повзучих до літаючих. Не поспішайте робити прості висновки, адже відмінностей між цими іграми більш ніж достатньо.

У DOOM мотивація вбивати демонів є завжди, адже вона проста і логічна. У Scathe ми ніби служимо темному володарю і є лише інструментом у його руках. Моралфаги відійшли вбік, хоч насправді немає сенсу добрий наш герой чи поганий – підводимо до того, що нам нічого не пояснюють і ставлять перед фактом, а це розчаровує. Адже кат-сцен тут небагато, та й ті, що є, смикані та непривабливі.

Методів вбивства у Scathe дуже мало. Ви здивуєтеся, коли почуєте, що у нашої єдиної (на перший час) пушки нескінченні патрони. Тут немає такої штуки, як віддача, тому з лівою затиснутою кнопкою мишки ми можемо бігати завжди. Нагадує старі ігри з гральних автоматів – кому взагалі на думку може спасти така ідея в 2022-му? Добивань тут немає, тож ламати кінцівки, давити ногами голови та розривати демонів руками ми не будемо. Єдиний варіант – пробіжка на Shift, яка знищує всіх. Пізніше нам дадуть ще пару волин, але на різноманітність стволів чекати не варто, практично всю гру ми використовуватимемо початковий автомат.

Вороги – це тупі кретини, які призначені лише для того, щоб бігти вам у лоба та вмирати. Навіть реалістичних анімацій ні для кого не придумали, що вже говорити про їхній невдалий дизайн. Демони в цій грі більше нагадують демонів на гавайській відпустці, ніж кровожерливих супротивників, які бажають вас вбити. Деякі озброєні великими гарматами, інші – лише мечами-клешнями. Але розчаровуватися не поспішайте, адже тут присутні одні з найгірших ворогів у всій ігровій індустрії. Перші - це літаючі кубики-матраци з постійною стрільбою. Їх завжди багато, до того ж кожен любить підлетіти вам в обличчя, коли він при смерті, щоб завдати потужної шкоди. Другі – це кульки, що стрибають. Без жартів. Їх завжди багато і поводяться вони непередбачувано. Три такі кульки стрибають вам в обличчя і ви труп. А життів на кожен рівень дають близько 10, потім починатимемо спочатку. Не забули додати і кругові пушки, величезних демонів, які практично не пересуваються. Різниця між усіма невелика, головне – постійно рухатись.

Локації в Scathe побудовані таким чином, щоб великі арени перетворювалися на закриті коридори. Це дуже дивно, адже на багатьох ви можете хитрувати, розстрілюючи ботів з-за кута. Атмосфера дуже приваблива, як і непоганий звуковий супровід. Дослідити кожен куточок локацій мотивують лікувальні банки, які завжди розміщені максимально тупо. Доведеться багато пострибати, щоб захілитись і померти через 30 секунд. Пройти гру можна за 5 годин.

 

Графіка

У Scathe непогана графіка та непогана атмосфера, хоч адекватних анімацій чекати не варто, як і гарних добивань, яскравих кат-сцен. Але це не рівень 2022 року. Гра вийшла невдалою в багатьох планах і навіть близько не зможе стояти зі своїм натхненником, зате тут є кооператив, тому поміситись вечір-другий можна.

 

 

Підбираємо оптимальний ПК для Scathe від ARTLINE

 

Зараз ми представимо вам ігрові збірки від ARTLINE. Чотири ігрові комп'ютери, від бюджетного ігрового ПК до топового. Кожен із них стане для вас основним та єдиним інструментом для роботи незалежно від вашої професії. Купити ігровий ПК можна, перейшовши за посиланням у його назві.

 

 

Стандартні системні вимоги Scathe для ПК

ARTLINE Gaming X35v15 – ігровий ПК з 4-ядерним процесором Intel Core i3-10100F (3.6 – 4.3 GHz) та 8 гігабайтами оперативної пам'яті стандарту DDR4 (2666 MHz). З графікою працює Nvidia GeForce GTX 1050 Ti (4 GB). Файлові сховища два: SSD (120 GB) + HDD (1 TB).

 

Високі системні вимоги Scathe для ПК

ARTLINE Gaming X43v24 – ігровий ПК з 6-ядерним процесором AMD Ryzen 5 5500 (3.6 – 4.2 GHz) та ігровою відеокартою Nvidia GeForce GTX 1650 (4 GB). Має 16 гігабайтів ОЗУ (DDR4 / 3200 MHz) і SSD-диском на 480 гігабайт.

 

Ультра системні вимоги Scathe для ПК

ARTLINE Gaming X43v28Win – ігровий персональний комп'ютер з 6-ядерним процесором AMD Ryzen 5 3600 (3.6 – 4.2 GHz) з роботою на 12 потоків. Естетичні параметри задає напівпрозорий корпус QUBE з LED-підсвічуванням та відмінною системою вентиляції. У комп'ютері встановлена операційна система Windows 11 Home, тому він одразу готовий до роботи. Встановлено ігрову відеокарту Nvidia GeForce GTX 1660 (6 GB) з технологією Reflex. Об'єм ОЗУ – 16 гігабайт (DDR4 / 2666 MHz), обсяг постійної пам'яті: 240 GB (SSD) + 1 TB (HDD).

 

4К системні вимоги Scathe для ПК

ARTLINE Overlord DRGNv07 – ігровий ПК з 6-ядерним процесором Intel Core i5-10400F (2.9 – 4.3 GHz) у корпусі QUBE IMPACT. Має потужну ігрову відеокарту Nvidia GeForce RTX 3050 (8 GB), яка підтримує DLSS, Ray Tracing. Вийшов такий GPU у 2022-му році і вважається найбільш розумним бюджетним рішенням для ігор. ПК має 16 гігабайт ОЗУ (DDR4 / 2666 Gaming) і два файлові накопичувачі: SSD (480 GB) + HDD (1 TB).

Питання

+ Час проходження Scathe
Гру можна пройти за 5 годин
+ У Scathe є кооператив?
Так, можна грати з другом
+ Як активувати магію у Scathe?
Протискайте Q або C
+ Де придбати Scathe?
Купити гру можна у Steam https://store.steampowered.com/app/1154830/Scathe/