Ігровий ПК для Path of Exile

Купити ПК для Path of Exile

Path of Exile – комп'ютерна гра в жанрі action / RPG, розроблена компанією Grinding Gear Games в 2013 році для таких платформ як Microsoft Windows, Xbox One, Sony PlayStation 4.

 

 

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для геймингу
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для Path of Exile
  4. Як підібрати оптимальний ПК для Path of Exile
  5. Огляд гри Path of Exile
  6. Атмосфера
  7. Геймплей
  8. Графіка
  9. Оптимальний ПК для Path of Exile від ARTLINE
  10. Питання та відповіді

 

 

Про гру

 

path of exile синопсис

Події в Path of Exile відбуваються в державі Аріат, в якій діє жорстока система боротьби з правопорушеннями. За кожне порушення законів громадян відправляють у вигнання на материк Рекласт, який колись населяли стародавні народи. Згодом їх міста заповнили демони і чудовиська, з якими вам доведеться мати справу. Шлях вигнанця важкий, і ваше основне завдання - вижити.

Path of Exile отримала високі оцінки від критиків і гравців. На розробку гри було зібрано 2,5 мільйона доларів, після чого вона вирушила в free-to-play. Через 7 років, в 2020, гра виграла премію BAFTA в номінації «Гра, що стрімко розвивається».

 

 

Системні вимоги ігрового ПК для Path of Exile

 

Незважаючи на жанрову стилістику, Path of Exile виставляє серйозні вимоги на високих графічних налаштуваннях. Налаштування нижчого плану об’ємні, що дозволяє навіть слабким ПК справлятися з грою. Виглядають комплекти налаштувань наступним чином:

 

Мінімальні системні вимоги Path of Exile

  • Процесор: Core 2 Duo
  • Оперативна пам'ять: 4 гігабайти
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 650 / ATI Radeon HD 7850
  • Операційна система: Windows 7

 

Рекомендовані системні вимоги Path of Exile

  • Процесор: Quad Core (3.2 Ghz)
  • Оперативна пам'ять: 8 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 1050 / ATI Radeon RX 560
  • Операційна система: Windows 10

 

Як підібрати оптимальний ПК для Path of Exile

 

Який процесор потрібен для Path of Exile

Купуючи комп'ютер для Path of Exile, ви можете піти одним з двох шляхів. Перший шлях – бюджетний. Він являє собою бюджетну збірку ПК з 2-ядерним процесором, старим стандартом пам'яті DDR3 і слабкою дискретною відеокартою. Другий шлях – ігровий ПК, чиї можливості охоплюють сучасні ігри.

Яка відеокарта потрібна для Path of Exile

Для бюджетного варіанту підійдуть відеокарти з 2 гігабайтами відеопам'яті. Такі моделі представлені в мінімальних системних вимогах. До їх числа можна додати і Nvidia GeForce 740M, а також Radeon R5 M230. Відеокарти такого плану зможуть запустити гру на середніх налаштуваннях (високі також можливі, якщо інші компоненти відрізняються нормальною продуктивністю). Для гри на високих налаштуваннях вам знадобиться допомога ігрових відеокарт, зазначених в рекомендованих системних запитах. Вони зможуть обслужити і більш серйозні ігри сучасності.

Скільки ОЗУ і який накопичувач потрібен для Path of Exile

Компоненти бюджетної моделі ПК не функціонують з сучасним стандартом оперативної пам'яті DDR4, віддаючи перевагу більш старому стандарту DDR3. У кращому випадку кількість пам'яті такого стандарту не повинна бути меншою, ніж 4 гігабайти, хоча такий варіант також можна розглядати. Купуючи ігровий ПК, ви відчуєте потужність стандарту DDR4, класичне значення якого – 8 гігабайт. У плані накопичувача радимо вам звернутися за допомогою до тандему HDD + SSD. Він буде вигідним не тільки для ігор, але і для роботи.

 

 

Огляд гри Path of Exile

 

Атмосфера

Почати цей огляд варто з легендарної Diablo, перша частина якої вийшла в далекому 1996 році. Її розробили двоє однодумців, істотно розширивши межі жанру під назвою hack and slash. Diablo стала грою канонічною, і знайшла цілу галактику фанатів, що відрізняються старанністю з нескінченним гріндом. З того часу щороку якась компанія намагається створити що-небудь подібне, тільки виходить далеко не завжди. Здебільшого, жалюгідні клони Diablo не проживають навіть року, а деякі і зовсім вмирають під час народження.

Path of Exile стала винятком з правил. Гра з'явилася майже спонтанно, й ідея про її створення народилася у двох фанатів Diablo 2 – новозеландських студентів. Граючи в класику кілька років, вони вирішили озирнутися – чи є що-небудь нове і гідне? Не знайшовши жодного претендента, хлопці вирішили створити власну гру в дусі Diablo. Так через кілька років з'явилася бета-версія Path of Exile, яку, спочатку, сприймали вкрай скептично. Але хлопці не розгубилися і виставили бету у вільне тестування, після чого зібрали 2,5 мільйона доларів на повноцінну розробку. Так і народилася Path of Exile, одна з кращих на сьогоднішній день ігор у своєму жанрі.

path of exile атмосфера

То чим цей витвір приваблює до себе увагу? Чи може він скласти конкуренцію живій легенді? Відповідь проста – більш ніж. Гра вийшла похмурою і хардкорною, з дотриманням усіх канонів легендарного жанру. Все починається з вибору персонажа в гротескному меню, де хрипкі і глибокі голоси розповідають власну історію. Сюжет гри ділиться на три акти, і, скажу вам відразу, назвати його хитромудрим не можна. Але в іграх такого плану він, в більшості своїй, присутній тільки для галочки. З'явився на карті – йди і вбивай нечисть. Грінд заради грінда – класична модель ігор в такому жанрі. За рахунок цього вони завжди динамічні, адже для битви з натовпами ворогів вам знадобитися висока концентрація уваги.

Похмура атмосфера – обов'язкова складова. У Path of Exile ви тримаєте шлях через лякливі локації, прориваючись з боєм і криками. Місця дії тут привабливі, за що варто подякувати шведським художникам. Хто як не вони знають толк в кріпоті? Інтерфейс гри також тішить, незважаючи на те, що безліч його елементів була запозичена з тієї ж Diablo 2. Тут потрібно відмітити цікаву фішку, яка ускладнює геймплей – кожну просунуту шмотку вам доведеться вивчати за допомогою спеціальних сувоїв. Хардкор тут завжди на високому рівні, що й вимагають канони жанру. Оберете не той білд, пізніше гра перекриє вам кисень і навіть змусить проходити себе заново.

Одна з центральних переваг гри – відсутність донату. За реальні гроші ви не зможете купити собі преміум-акаунт, демонструючи нещадне домінування. Купити можна тільки ряд аксесуарів, а також можна пожертвувати пару баксів авторам, якщо ви оцінили їх старання уповні.

 

Геймплей

Геймплей Path of Exile полягає в постійних сутичках з ворогами і постійному збиранні лута. За рахунок цих простих правил гра відрізняється динамікою, адже противників тут вкрай багато. Відпочити в Path of Exile не вийде, так як вас постійно атакують з усіх боків. Не позичати грі і динамічних ефектів - заходячи в наступну купу ворогів, іноді вашого персонажа й шапки не видно, тільки вибухи й удари. Поріг входження в PoE невисокий, за рахунок чого гра не набридає постійними підказками. З'являються вони тільки тоді, коли потрібно, дозволяючи вам повірити у власні сили.

path of exile геймплей

Класів в грі сім: дикун, мисливець, відьма, дуелянт, жрець, бандит, і дворянка, яка відкривається після проходження гри. З останнім класом все куди простіше, адже так гра заохочує повторне проходження. І тут ми підходимо до речі більш ніж вражаючої – дерева талантів (пасивних). Побачивши його вперше, вас може охопити шок, настільки воно велике! На вигляд дерево розвитку персонажа більше нагадує карту метро, тому будьте готові до невеличкого смутку, адже від прокачаних талантів не можна відмовитися. Примітивне розуміння білда в цій грі приходить тільки після 60 годин гри, але, звичайно, ви завжди можете скористатися інтернетом.

Скіли в Path of Exile відкриваються за допомогою кольорових каменів. Вибиваються такі камені з мобів і вкладаються в екіпірування, попутно покращуючи його. Камені бувають трьох кольорів і кожен з них відповідає одному з атрибутів. Броні і озброєння тут дуже багато, тому частенько доводиться переміщатися в місто, щоб продати торговцеві весь непотріб. Зробити це ви можете і під час бою, відновивши рівень власного ХП. До речі, слово «продати» тут не надто доречне, адже така угода більше нагадує бартер – продаєте спеціальну комбінацію предметів і отримуєте предмет особливий. Що стосується супротивників, тут їх різновид залежить від локації. Різноманітність мобів сильно втішає, повністю виключаючи однакові елементи. Боси в Path of Exile сильні, і вбити їх з декількох ударів не вийде. Інтерес підігріває і кооперативний режим, де ви можете різати нежить разом з товаришами.

 

Графіка

path of exile графіка

Графічний рівень подібних ігор завжди специфічний. Його не можна порівнювати з іграми з інших жанрів, тому порівняння має місце бути тільки в ідентичній жанрової стилістиці. Розбираючи польоти, можна з упевненістю сказати, що Path of Exile має симпатичну графіку. Найчастіше її, як і саму гру, порівнюють з Diablo 3, і якщо ви спробуєте це зробити, грубих відмінностей ви не знайдете. Барвиста і насичена, PoE змусить ваші очі розбігатися. Тут постійно щось відбувається, і вир подій забирає вас до нетрів ігрового світу. Деталізація предметів і монстрів, як на 2013 рік, непогана. Зовнішні компоненти екіпірування помітні, не кажучи вже про компоненти локацій. Місця баталій вміло відтворюють готичну атмосферу, намагаючись вселити страх смерті. Але шлях Вигнанця унікальний, і повторне проходження тут забезпечено.

 

 

Підбираємо оптимальний ігровий ПК для Path of Exile від ARTLINE

 

Сьогодні компанія ARTLINE підібрала для вас кілька моделей ПК, які зможуть задовольнити як ігрові, так і фінансові переваги. Всі ПК розташовані за ієрархією продуктивності, і для того, щоб замовити їх, вам знадобитися всього лише кілька кліків. Пам'ятайте: компанія ARTLINE завжди знаходиться на крок попереду, за рахунок чого вміє передбачати технологічне майбутнє.

 

 

Стандартні системні вимоги Path of Exile для ПК

Комп'ютер ARTLINE Overlord COREv30

  • Процесор: Процессор: Intel Core i3-9100F (3.6 – 4.2 Ghz)
  • Оперативна пам'ять: 16 GB (DDR4 2666)
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 1650 (4 GB)
  • Накопичувач: SSD (480 GB)

 

Високі системні вимоги Path of Exile для ПК

Комп'ютер ARTLINE Overlord COREv31

  • Процесор: Intel Core i3-9100F (3.6 – 4.2 Ghz)
  • Оперативна пам'ять: 16 GB (DDR4 2666)
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 1650 SUPER (4 GB GDDR6)
  • Накопичувач: SSD (480 GB)

 

Ультра системні вимоги Path of Exile для ПК

Комп'ютер ARTLINE Gaming X51v07

  • Процесор: Intel Core i5-9400F (2.9 – 4.1 Ghz)
  • Оперативна пам'ять: 16 GB (DDR4 2666)
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 1660 (6 GB)
  • Накопичувач: SSD + HDD (240 GB + 1 TB)

 

4К системні вимоги Path of Exile для ПК

Комп'ютер ARTLINE Gaming X65v24

  • Процесор: AMD Ryzen 5 3600 (3.6 – 4.2 Ghz)
  • Оперативна пам'ять: 16 GB (DDR4 3200 Gaming)
  • Відеокарта: Nvidia GeForce RTX 2060 SUPER (8 GB)
  • Накопичувач: SSD (1 TB)

 

 

Питання та відповіді

  • У Path of Exile є кооперативний режим?
  • Так, гру можна проходити разом з друзями.

 

  • Коли вийде Path of Exile 2?
  • У 2021 році.

 

  • Де купити Path of Exile?
  • Гра знаходиться у вільному доступі і завантажити її ви можете в магазині Steam.