#resheniya-dlya-igr

Ігровий ПК для Dolmen

Купити комп'ютер для Dolmen

Dolmen – комп'ютерна гра в жанрі souls-like, action, RPG, розроблена студією Massive Work у 2022 році для платформ Microsoft Windows, Sony PlayStation 4 / 5, Xbox One, Xbox Series X / S.

 

 

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для геймінгу
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для Dolmen
  4. Як підібрати оптимальний ПК для Dolmen
  5. Огляд гри Dolmen
  6. Атмосфера
  7. Геймплей
  8. Графіка
  9. Підбираєм оптимальний ПК для Dolmen від ARTLINE
  10. Питання та відповіді

 

 

Про гру

 

Ми вирушаємо на планету Ревіон-Прайм, щоб видобувати рідкісні кристали, які можуть зробити революцію у світі науки.

Гра одержала змішані відгуки від гравців.

 

 

Системні вимоги ігрового ПК для Dolmen

 

Системні вимоги Dolmen є низькими. Для запуску знадобиться відеокарта з 3 гігабайтами відеопам'яті та 64-розрядна Windows 10, Windows 11. Важить гра зовсім небагато, близько 20 гігабайт. Деталі системних вимог наведені нижче:

 

Мінімальні системні вимоги Dolmen

  • Процесор: Intel Core i5
  • Оперативна пам'ять: 8 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 860
  • Операційна система: Windows 10 (64-bit)

 

Рекомендовані системні вимоги Dolmen

  • Процесор: Intel Core i5
  • Оперативна пам'ять: 8 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 950
  • Операційна система: Windows 11 (64-bit)

 

 

Як підібрати оптимальний ПК для Dolmen

 

Який процесор потрібен для Dolmen

Для Dolmen достатньо 4-ядерного процесора. Автори точно моделі не вказують, але насправді запустити проект можна на старому CPU. Ми рекомендуємо новий варіант. AMD Ryzen 3 3300X – чудове рішення з 8 потоками для обробки.

 

Яка відеокарта потрібна для Dolmen

Вимоги до відеокарти цієї гри дуже низькі, тому встановлюйте бюджетний ігровий GPU. Народною вважається Nvidia GeForce GTX 1650, можна вибрати 1660 для найкращого результату. Для гри на максимальних налаштуваннях у 2022 купуйте Nvidia GeForce RTX 3080.

 

Скільки ОЗУ та який накопичувач потрібен для Dolmen

Dolmen можна встановити на HDD-диск. Об'єм оперативної пам'яті – 8 гігабайт.

 

 

Огляд гри Dolmen

 

Атмосфера

Світ майбутнього завжди інтригує. Як розвиватиметься людство і куди зможе зазирнути його око? Чи зможемо ми вийти на контакт із інопланетними істотами або відшукати та полетіти на інші екзопланети, які придатні для життя? Ці питання хвилюють буйну уяву, але відповіді на них вже спробували дати розробники комп'ютерних ігор. У їхніх світах людство досягло неймовірного розвитку, ось тільки останнє не завжди сприятливо впливає на його подальшу долю.

Часто футуристичне майбутнє - це похмуре і аморальне місце. Іноді воно заповнене невідомими та жахливими монстрами, іноді – людьми у їхній подобі. Студія Massive Work вирішила перенести нас на планету Ревіон-Прайм для ознайомлення з її мешканцями. Dolmen вийшов зовсім недавно, але за такий короткий час встиг обзавестися безліччю негативних думок. Притримайте коней, адже проект має безліч переваг – ми на ARTLINE завжди намагаємося бути об'єктивними. У Dolmen ми граємо за шукачів скарбів та пригод. Ці відважні люди вирушають на далеку планету за дольменами, кристалами, які можуть зробити революцію у науці. Їхні дослідження дозволять стерти межі між світами, а це відкриє перед людиною неймовірні можливості для дослідження та прискореного розвитку. Але не все так гладко, адже наші шукачі не знали, хто саме чекає їх на Ревіон-Прайм.

 

Геймплей

Dolmen – це ще одна гра у жанрі souls-like. Думка про те, що цей жанр вже давно заграний до дірок і не може надати нічого нового цілком має право на існування, але Dolmen не йде за сетинговими канонами, вибираючи sci-fi-майбутнє замість темного фентезі. Антураж гри злегка нагадує фільм «Чужий» та «Прометей», ось тільки обійшлися автори без трилера – тут усе досить прозоро після перших «забігів». Як це зазвичай буває, на незвіданій планеті панують монстри. Розробники стверджували, що черпали натхнення у творах Лавкрафта, але насправді виявилося, що лише частково, оскільки деякі монстри (включно з босами) схожі на представників пантеону Ктулху. Різновидів ворогів достатньо, більшість – гуманоїди з озброєнням різного типу. Відразу впадає у вічі той факт, що вороги в Dolmen дуже жирні. Іноді на вбивство навіть двох рядових супротивників йде досить багато часу. У цьому бойові механіки повністю ідентичні Dark Souls: удар, блок, перекат, парирування. Якщо ви завжди ганяли за мілішників, у Dolmen вибирати бійця ближнього бою не рекомендуємо, тому що виконаний такий стиль бою по-справжньому жахливо. Персонаж дерев'яний, удари скасовувати не можна, слухається далеко не найкращим чином, тоді як вороги накидають дуже добре, до того ж у цій грі важко прорахувати таймінги кожного, через що часто вирушаєш на контрольну точку. Місцеві багаття представлені маячками – швидкі телепорти з можливістю телепортації на корабель для прокачування. «Душі» випадають з ворогів, називаються вони нанітами. Локації не вражають за розмірами, здебільшого це ідентичні приміщення, в яких дуже легко заблукати. Є й великі площі, але вони часто теж виглядають однаково. Інтерес до дослідження світу в Dolmen підігрівають лише записки місцевих аборигенів, які розповідають про причину того, що відбувається тут.

Класів у Dolmen достатньо, але найцікавіше у тому, що їх можна комбінувати. Якщо в Dark Souls для далеких атак лицарям доводилося напружуватися з луком і демонструвати прицільну точність, тут достатньо просто навестися вогнестрілом та палити. Стрілянина витрачає шкалу мани, але та поповнюється самостійно. Також ману можна використати для відновлення здоров'я, що дуже зручно. Є проблеми з фокусуванням, через що частенько отримуєш від бійців далекого бою. Але одержуваний збиток можна зменшити пошуком покращеної броні. Різновидів багато, причому кожен сет належить до однієї з трьох категорій: людський, ревійський, робітничий. Кожен забезпечує своїми бонусами, але вдягати одночасно можна предмети кожного, створюючи баланс. Також у предмети можна вставляти різноманітні артефакти для отримання бонусів. Зброя поділяється на атаки стихіями, тому радимо носити гармати всіх трьох стихій для з'ясування слабкого місця противника.

У загальній картині Dolmen не назвеш поганою грою. Тут цікавий, хоч і одноманітний, антураж, є інтрига, ролики, велика кількість різнотипних супротивників. З іншого боку, гра дуже тягуча і повільна, вороги дуже жирні, бої не надто цікаві, особливо через недопрацьовані механіки з моментами перебивання анімації або неможливості скасувати атаки. Битви з босами вийшли тупуватими - перші боси занадто слабкі, а решта мають one shot-атаки. Атак такого типу кілька, тому вмирати доведеться часто, а бігати до боса далеко. Через це кожен бос-файт перетворюється на справжнє занудство.

 

Графіка

У Dolmen непоганий графічний рівень. Його не назвеш повністю сучасним, але гра виглядає цілком нормально. Непогана графіка наголошує на sci-fi-елементах, деталізація на середньому рівні. Критикувати гру потрібно за занадто одноманітні локації з текстурами, що повторюються. Бойові ефекти виконані добре, ще б круте музичне оформлення, і грати було б не так занудно.

 

 

Підбираємо оптимальний ПК для Dolmen від ARTLINE

 

Ігрові комп'ютери? Вам на Artline! Чотири ігрові збірки ми підібрали під Dolmen. Ніяких лагів, тільки найвищий FPS та реалізація технологій з покращення графіки. Збірки розміщено за зростанням рівня продуктивності.

 

 

Стандартні системні вимоги Dolmen для ПК

ARTLINE Gaming X32v09Win – ігрова збірка з 4-ядерним процесором Intel Core i3-10100F (3.6 – 4.3 GHz) з сімейства Comet Lake. Приваблива зовнішність – лише початок, адже за нею є високий рівень продуктивності. Забезпечено його не тільки за рахунок процесора з 10-го покоління, але й ігрової відеокарти AMD Radeon RX 560 (4 GB). Комп'ютер має SSD-диск (480 гігабайт). Об'єм ОЗУ – 8 гігабайт (DDR4 / 2666 MHz).

 

Високі системні вимоги Dolmen для ПК

ARTLINE Gaming X51v05 – ігровий комп'ютер від ARTLINE з 6-ядерним процесором Intel Core i5-9400F (2.9 – 4.1 GHz) та 8 гігабайтами оперативної пам'яті стандарту DDR4 (2666 MHz). Збірка укомплектована ігровою відеокартою Nvidia GeForce GTX 1660 (6 GB) з підтримкою технології Reflex для підвищення FPS в іграх. Файлове сховище HDD-диск (1 терабайт).

 

Ультра системні вимоги Dolmen для ПК

ARTLINE Gaming X37v38 - ігровий ПК з 6-ядерним процесором Intel Core i5-10400F (2.9 - 4.3 GHz) з 12 потоками для обробки. З графікою працює нова відеокарта Nvidia GeForce RTX 3050 (8 GB), яка є бюджетним представником "Зеленої компанії" з підтримкою Ray Tracing та DLSS. У ПК знаходиться 16 гігабайт ОЗУ (DDR4 / 2666 MHz) і SSD-диск на 480 гігабайт.

 

4К системні вимоги Dolmen для ПК

ARTLINE Gaming X71v45 – ігровий персональний комп'ютер з 8-ядерним процесором Intel Core i7-9700F (3.0 – 4.7 GHz) у корпусі QUBE BLOCK. Модель має ігрову відеокарту AMD Radeon RX 6600 (8 GB), вихід якої відбувся нещодавно. Є 16 гігабайт ОЗУ (DDR4 / 2666 MHz) і два накопичувачі: SSD (240 GB) + HDD (1 TB).

Питання

+ Де прокачувати вміння в Dolmen?
На космічному кораблі
+ Як визначити вразливість противника до типу втрат у Dolmen?
Тільки практично
+ Де придбати Dolmen?
Купити гру можна у магазині Steam https://store.steampowered.com/app/831050/Dolmen