#resheniya-dlya-igr

Ігровий ПК для Alien Isolation

Купити комп'ютер для Alien Isolation

Alien Isolation - комп'ютерна гра в жанрі survival horror, розроблена студією Creative Assembly в 2014 році для таких платформ як Microsoft Windows, Sony PlayStation 3/4, Xbox 360 / One, Nintendo Switch.

 

 

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для геймінгу
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для Alien Isolation
  4. Як підібрати оптимальний ПК для Alien Isolation
  5. Огляд гри Alien Isolation
  6. Атмосфера
  7. Геймплей
  8. Графіка
  9. Підбираєм оптимальний ПК для Alien Isolation від ARTLINE
  10. Питання та відповіді

 

 

Про гру

 

Події Alien Isolation розгортаються через 15 років після зникнення космічного корабля «Ностромо». Головну героїню, Аманду Ріплі, відправляють на космічну станцію «Севастополь», де знаходиться знайдений чорний ящик з «Ностромо».

Гра отримала високі оцінки від критиків і ігрової преси. Всього лише за рік вона розійшлася 2 мільйонами копій.

 

 

Системні вимоги ігрового ПК для Alien Isolation

 

Системні вимоги Alien Isolation низькі, що й не дивує, так як вийшла гра в 2014 році. Потрібен 2-ядерний процесор і відеокарта з 2 гігабайтами відеопам'яті. Працює гра як на 32-, так і на 64-розрядній операційній системі.

 

Мінімальні системні вимоги Alien Isolation

  • Процесор: Dual Core
  • Оперативна пам'ять: 4 гігабайти
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GT 430 / AMD Radeon HD 5550
  • Операційна система: Windows 7

 

Рекомендовані системні вимоги Alien Isolation

  • Процесор: AMD Phenom II X4 955 / Intel Core 2 Quad Q9650
  • Оперативна пам'ять: 8 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 660 / AMD Radeon R9 200
  • Операційна система: Windows 10

 

 

Як підібрати оптимальний ПК для Alien Isolation

 

Який процесор потрібен для Alien Isolation

Alien Isolation - застаріла гра по системних вимогах. Ми рекомендуємо підібрати комп'ютер для новинок ігрової індустрії, системні запити яких набагато вище. Для них вам потрібен 6-ядерний процесор. Наш список рекомендацій складається з: Intel Core i5-9600 / AMD Ryzen 5 3500 / Intel Core i5-10600KF / AMD Ryzen 5 5600X.

 

Яка відеокарта потрібна для Alien Isolation

Рекомендуємо вам обзавестися ігровою відеокартою з 4 або 6 гігабайтами відеопам'яті. Яскравими прикладами послужать такі моделі як Nvidia GeForce GTX 1650 / Nvidia GeForce GTX 1660.

 

Скільки ОЗУ і який накопичувач потрібен для Alien Isolation

Якщо ви підібрали потужну відеокарту і хороший процесор, можете обійтися 8 гігабайтами оперативної пам'яті. Тим не менш, 16 гігабайт ОЗУ - найбільш оптимальний варіант на сьогоднішній день. Накопичувач - SSD-диск.

 

 

Огляд гри Alien Isolation

 

Атмосфера

Фільми «Чужий» відносяться до категорії фільмів, які раз і назавжди змінили жанр horror. Цей незабутній шедевр здається вічним - через 40 років кінематографія поповнюється приквелами, а індустрія комп'ютерних ігор новими сюжетами за участю ксеноморфів. До теми Чужих в 2014 році вирішила звернутись компанія Creative Assembly, яка прославилася своєю об'ємною лінійкою ігор Total War. Що у них вийшло - дізнаємося в цьому огляді.

Головним протагоністом Alien Isolation є Аманда Ріплі, дочка тієї самої Еллен Ріплі з першої частини фільму Рідлі Скотта. Поки Еллен борознить космічні простори в кріосні, корабель «Анесідора» знаходить чорний ящик з «Ностромо» і передає його на космічну станцію «Севастополь». Аманда ніколи не покидала надію відшукати рідну матір, з'ясувавши, що ж сталося тоді насправді. Довго не роздумуючи, дівчина відправляється на станцію, де і починається страшна пригода.

Як ви вже здогадалися, Аманда застає станцію в жахливому стані. Всюди розкидані папери і речі, холодна кава так і не була допита, сліди крові і розбою - все говорить про неблагополучний стан справ. Сценаристи добре прописали головного персонажа, виставляючи на передній план жіночність. Аманда - не боєць, вона всього лише тендітна дівчина-інженер, яка намагається дізнатися правду. Такий хід стає частковим виправданням стелсу в цій грі - ховається героїня не тільки від жаху, але і від власної безпорадності.

Alien Isolation чудово передає атмосферу першої трилогії «Чужих». Гра виконана в ретро-футуристичному антуражі, з величезною кількістю ящікоподібної техніки, звуки якої можуть заглушити роботу ядерного реактора. Миготливе світло, витіюваті і довготривалі вентиляційні шахти, величезні сталеві двері з кольоровими кнопками і тиша. Саме тиша тут стає одним з основних методів переляку - Чужий чує кожен ваш крок.

 

Геймплей

Отже, Аманда потрапляє на вечірку зловісної інопланетної істоти, рівень IQ якої повторює рівень її кіношного прототипу. Варто згадати, що в фільмах Чужий був вкрай хитрим. У більшості випадків він нападав нишком, вибирав найбільш підходяще місце і час. Чужий рідко бився у відкритому бою з великою кількістю супротивників - в грі стільки ворогів просто немає. В Alien Isolation ксеноморф частково повторює кіношні тактики, при цьому він вибирає і тактику постійного патрулювання. Істота спокійно розгулює коридорами, спритно переміщається по вентиляційних шахтах, ховається в темряві і чекає найбільш вигідного моменту. Варто відзначити, що Чужий в цій грі - постійна. Він ЗАВЖДИ супроводжує гравця, стежить за ним і вслуховується в кроки білих кедів - так-так, все по-класиці. При цьому вам не доведеться всю гру ховатися і переміщатися рачки. У грі ідеально виконаний баланс битв і дослідження місцевості, також вона відрізняється ідеальним темпом - дослідження не набридають протяжністю, а адреналінові сцени підкидують саме тоді, коли потрібно. Все ж, спідранити не вийде, адже Чужий володіє приголомшливим слухом. Переміщаючись з укриття до укриття, істота частенько буде заглядати в найбільш екстравагантні місця, намагаючись вирахувати вас. Найцікавіше в тому, що гра в хованки, рано чи пізно, закінчиться. Чужий в цій грі вміє еволюціонувати, тому якщо ви будете засиджуватися в одному місці, він ідентифікує вас і з'їсть.

Не варто забувати, що ксеноморф не безсмертний. Йому можна і потрібно давати відсіч, чим ми і будемо займатися протягом всієї гри (вбити істоту не вийде). Якщо ви почастуєте інопланетянина порцією полум'я з вогнемета, він більше не йтиме в лоб, віддаючи перевагу більш безпечному методу полювання. У грі дуже багато скриптових сцен, які приносять глибокі враження. Спостерігаючи за тим, що відбувається, відчуваєш мурашки по шкірі, а також захоплення - наскільки ж точно і чудово авторам вдалося передати ту саму атмосферу жаху зі знаменитої кінотрилогії!

Крім зловісної інопланетної істоти, по станції «Севастополь» бродять і інші недруги. Перші - збожеволілі члени екіпажу, які вестимуть з вами перестрілки при будь-яких умовах. Більшість з них буде перешкоджати вам, закриваючи двері і блокуючи проходи. Розправитися з ними можна не тільки класичним способом, а й більш вишуканим - за допомогою генерації звуку. Як ви пам'ятаєте, Чужий володіє відмінним слухом. Ви завжди можете «викликати» його, створивши гучний звук в потрібному місці, після чого той «розчистить» для вас місцевість - виглядає це вкрай вражаюче. Так як гравець ніколи не знає де саме знаходиться монстр, він може вистежувати його за допомогою спеціального пристрою з фільму. Тут лише одна біда - при роботі пристрій видає велику порцію шуму, що привертає Чужого, тому користуватися ним потрібно швидко.

Інші вороги - андроїди. Ці чорти вкрай живучі, здатні добряче налякати, так як часто вдаються до ефекту несподіванки. Андроїди відтворюють в грі ефект зловісної долини, попутно питаючи «чи знайомі ви з правилами безпеки на станції?». Впевненою ходою вони наближаються до вас, після чого простягають руку і душать Аманду за горло. На щастя, у нас є під руками зброя - кілька ударів фомкою і біла рідина вкриє металеву підлогу «Севастополя». Славляться андроїди не тільки странгуляцією, але і хапанням за ногу - будьте уважні, якщо не хочете накласти цегли.

Alien Isolation відмінно балансує між стелсом і боївкою. Багатьох супротивників можна просто обійти, а можна і піти в лоб, якщо боєприпасів вистачить. Тут потрібна реальна дбайливість, так як марнотратство боєприпасів призводить лише до смертельного результату. У грі працює система крафту, створювати речі можна з підручних матеріалів. Зберігатись можна тільки в певних місцях, використовуючи термінали.

 

Графіка

Незважаючи на те, що Alien Isolation вийшла в 2014 році, вона володіє відмінним рівнем графіки. Гра відрізняється добре опрацьованими текстурами, хорошим рівнем деталізації і геймплейних анімацій. У грі пристойна кількість кат-сцен, тому вона відрізняється і відмінним рівнем лицьової анімації. Гарна оптимізація і відсутність критичних помилок - завжди хороша новина.

 

 

Підбираємо оптимальний ПК для Alien Isolation від ARTLINE

 

Бажаєте не пропустити жодну ігрову новинку? Хочете грати тільки на максимальних налаштуваннях графіки? Раді вітати вас на сайті інтернет-магазину ARTLINE! У нас ви завжди можете купити потужний геймерський ПК за найбільш оптимальною ціновою категорією. Знайомство зі списком ігрових моделей варто почати з чотирьох ПК, підібраних під Alien Isolation.

 

 

Стандартні системні вимоги Alien Isolation для ПК

ARTLINE Gaming X35v28 - ігровий персональний комп'ютер по збірці ARTLINE. Відноситься до бюджетного сегменту ігрових комп'ютерів з хорошим рівнем продуктивності, який дозволяє запускати сучасні ігри на налаштуваннях ультра. Модель обладнана 4-ядерним процесором Intel Core i3-9100F (3.6 - 4.2 GHz), дискретною відеокартою Nvidia GeForce GTX 1050 Ti (4 GB). Присутні два накопичувача: SSD (240 GB) + HDD (1 TB), а також 8 гігабайт оперативної пам'яті (DDR4 / 2666).

 

Високі системні вимоги Alien Isolation для ПК

ARTLINE Gaming X33v01 - ігровий ПК з 6-ядерним процесором Intel Core i5-9400F (2.9 - 4.1 GHz) з 9-го покоління Coffee Lake від компанії Intel. Встановлений графічний процесор - дискретна відеокарта Nvidia GeForce GTX 1650 (4 GB). ПК укомплектований 8 гігабайтами оперативної пам'яті (DDR4 / 2666) і HDD-накопичувачем об'ємом в 1 терабайт.

 

Ультра системні вимоги Alien Isolation для ПК

ARTLINE Gaming X35v23 - ігровий персональний комп'ютер з 4-ядерним процесором Intel Core i3-9100F на борту. Чіп функціонує на 4 потоки з підвищенням тактової частоти при навантаженнях від 3.6 до 4.2 ГГц. Працює в парі з ігровою відеокартою Nvidia GeForce GTX 1660 (6 GB). Для підвищення параметра швидкодії був встановлений SSD-накопичувач об'ємом в 480 гігабайт. Об'єм оперативної пам'яті складає 8 гігабайт (DDR4 / 2666).

 

4К системні вимоги Alien Isolation для ПК

ARTLINE Special STALKERv08 - ігровий персональний комп'ютер в футуристичному корпусі QUBE STALKER. Модель позиціонується як топовий ігровий комп'ютер, обладнана 8-ядерним процесором AMD Ryzen 7 5800X (3.8 - 4.7 GHz), який працює на 16 потоків. Для роботи з графікою використовується ігрова відеокарта Nvidia GeForce RTX 3060 з 12 гігабайтами відеопам'яті стандарту GDDR6. Вона - новинка від компанії Nvidia для 4К геймінгу без втрати FPS. Також на борту цього ПК можна побачити 16 гігабайт оперативної пам'яті (DDR4 / 3200 Gaming) і SSD-диск об'ємом в 1 терабайт.

 

 

Питання та відповіді

 

  • Коли відбуваються події Alien Isolation?
  • Після 15 років першого фільму.

 

  • Чи є DLC для Alien Isolation?
  • Так, до гри є доповнення.

 

  • Чи можна використовувати геймпад для Alien Isolation?
  • Так, гра підтримує великий список геймпадів.

 

  • Чи працюють переваги монітора Retina на Alien Isolation?
  • Так.

 

  • Де купити Alien Isolation?
  • В офіційному магазині Steam