#resheniya-dlya-igr

Ігровий ПК для Age of Empires 2 Definitive Edition

Купити комп'ютер для Age of Empires 2 Definitive Edition

Age of Empires 2 Definitive Edition - комп'ютерна гра в жанрі стратегії в реальному часі, розроблена студією Forgotten Empires і випущена Xbox Games Studios в 2019 році для Microsoft Windows.

 

 

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для геймінгу
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для Age of Empires 2 Definitive Edition
  4. Як підібрати оптимальний ПК для Age of Empires 2 Definitive Edition
  5. Огляд гри Age of Empires 2 Definitive Edition
  6. Атмосфера
  7. Геймплей
  8. Графіка
  9. Підбираєм оптимальний ПК для Age of Empires 2 Definitive Edition від ARTLINE
  10. Питання та відповіді

 

 

Про гру

 

Age of Empires 2 Definitive Edition - ремастер легендарної стратегії 1999 року. Побудуйте власну цивілізацію в Древності, щоб захопити владу в Новому часі.

Гра отримала позитивні відгуки від гравців. В Steam вона набрала більше 59 тисяч позитивних рецензій.

 

 

Системні вимоги ігрового ПК для Age of Empires 2 Definitive Edition

 

Age of Empires 2 Definitive Edition відрізняється низькими системними вимогами, незважаючи на хороший графічний рівень. Для запуску гри можна використовувати навіть офісні ПК з низьким еквівалентом потужності. Єдина умова - присутність Windows 10. Гра працює тільки на 64-розрядній версії, хоч можливість запустити її на Windows 7 присутня. Виглядають системні вимоги AoE2 наступним чином:

 

Мінімальні системні вимоги Age of Empires 2 Definitive Edition

  • Процесор: Core 2 Duo
  • Оперативна пам'ять: 4 гігабайти
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 420 / ATI Radeon HD 6850
  • Операційна система: Windows 10 (64-bit)

 

Рекомендовані системні вимоги Age of Empires 2 Definitive Edition

  • Процесор: Quad Core
  • Оперативна пам'ять: 8 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 650 / AMD HD 5850
  • Операційна система: Windows 10 (64-bit)

 

 

Як підібрати оптимальний ПК для Age of Empires 2 Definitive Edition

 

Який процесор потрібен для Age of Empires 2 Definitive Edition

При виборі ПК орієнтуватися на системні вимоги стратегій не варто, так як вони завжди низькі. Ми рекомендуємо сфокусуватися на покупці сучасного ігрового ПК, чия робота буде актуальна навіть для ігор, чий реліз відбудеться через кілька років. Вибираючи процесор, рекомендуємо обзавестися 6- або 8-ядерним чіпом: AMD Ryzen 5 3600 / AMD Ryzen 5 5600 / Intel Core i5-10600K / Intel Core i7-10700KF.

 

Яка відеокарта потрібна для Age of Empires 2 Definitive Edition

Вибираючи відеокарту, ви можете піти двома шляхами: купити бюджетну ігрову модель або обзавестися потужною флагманською відеокартою. Обидва варіанти хороші, адже навіть бюджетні відеокарти здатні запускати ігри з високими системними вимогами на налаштуваннях ультра. Серед таких перебувають такі моделі: Nvidia GeForce GTX 1660 / Nvidia GeForce RTX 2060. Список флагманських відеокарт складається з: Nvidia GeForce RTX 3070 / Nvidia GeForce RTX 3080.

 

Скільки ОЗУ і який накопичувач потрібен для Age of Empires 2 Definitive Edition

З обсягом оперативної пам'яті в 2021 році все вкрай просто - 16 гігабайт стандарту DDR4 і буде тобі щастя. З накопичувачем справа складніша, так як ви можете вибрати один з трьох варіантів: HDD, SSD, HDD + SSD. Кращим буде тандем твердотільного і магнітного накопичувачів, але такий варіант є найбільш дорогим. Бюджетний - установка HDD-диска.

 

 

Огляд гри Age of Empires 2 Definitive Edition

 

Атмосфера

Морозний зимовий ранок. Неділя. По кімнатних стінах розповзається робота комп'ютерного кулера, потопаючи в красивій і медитативній мелодії з динаміків. Світ за вікном не здогадався, що ти вже будуєш власну цивілізацію. Світ за вікном не знав про твою любов до стратегій.

Ремастери в наш час - популярне рішення, яке не потребує серйозних витрат. Шедеври ігрової індустрії повертаються в новому образі, даруючи олдфагам радість і ностальгію. Гра, яка забезпечувала тобі захват в дитинстві знову з тобою, крокує пліч-о-пліч, даруючи дивне відчуття. Age of Empires 2 повертається, тільки з новою приставкою - Definitive Edition.

Серія Age of Empires - одна з найулюбленіших стратегій нашого дитинства. Це класична стратегія в реальному часі, яка працює за старими, але загальноприйнятими правилами. Для тих, хто ніколи не грав в AoE, скажу: ви починаєте в Древності, після чого плавно рухаєтеся по часовому відрізку, розвиваючи власну цивілізацію. Ваше завдання - вижити і забезпечити собі панування на карті. Здається, все просто, але чи вартує Age of Empires 2 Definitive Edition витраченого часу? Давайте дізнаємося!

 

Геймплей

Щоб з'ясувати справжність шедевра, потрібно перевірити його часом. Такий метод позиціонується як найбільш універсальний, але, на жаль, він не підходить до комп'ютерних ігор. Застаріла графіка і технічні проблеми - те, з чим доводиться стикатися сучасному гравцеві. Але розробники знайшли вихід, і назва йому - ремастер. Нова обгортка, але смак самий, головне тут зберегти атмосферу оригіналу, щоб не розчарувати фанатів. Саме цим і зайнялися розробники з Forgotten Empires, повертаючи не тільки Age of Empires 2 Definitive Edition, але і наше дитинство. Ремастер не тільки зберіг дух і атмосферу оригіналу, але й отримав ряд інновацій, за рахунок яких може утримувати вашу увагу ще довше. Перед вами 34 цивілізації і 24 кампанії, безліч доповнень і мультиплеєр для битв з реальними людьми в режимі онлайн. У грі є 16 реальних історичних битв, хоч вона і не прагне до відтворення реальних подій. Починаємо в Кам'яному віці, займаємося збиранням, будуємо споруди і збираємо військо. Попутно досліджуємо карту, яка, за старою традицією, «запечатана» так званим туманом війни. Ви тут не одні, інші гравці роблять те ж саме. До чого це призведе? Все вірно - до війни.

Борючись зі штучним інтелектом, у гравця є вибір: в грі присутній старий ШІ, а також новий, більш прорахований і розумний. Старий штучний інтелект слабкіший, проте він вміє хитрувати і вдаватися до шулерства. З якими ботами грати - вибір тільки за вами. Куди цікавіше грати з реальними людьми, до того ж мультиплеєр Age of Empires 2 Definitive Edition пропонує рейтингові матчі. Всі ігрові механіки гри були не тільки збережені, а й поліпшені. Анімації стали красивіші, а загальна динаміка підвищилася. Виглядає ремастер вельми жваво. Велика кількість персонажів на карті, кожен з яких займається своєю справою, може спантеличити нових гравців, але тільки не старих - камера летить, клавіші горять. Гра отримала генератор одиночних карт, а також вбудований редактор. Присутня й підтримка модів, завдяки чому ви завжди можете змінити «обличчя» AoE.

Але не буває диму без вогню, який спалахнув після релізу ремастера. Якщо критики, в більшості своїй, поділяють вищесказане, всі як один твердять про баги і недопрацьовки. Так, в Age of Empires 2 Definitive Edition, на жаль, багато технічних проблем: гра може видавати величезний пінг в мультиплеєрі, присутня безліч історичних нестиковок, час від часу спостерігаються вильоти. Звичайно, такі проблеми не критичні і грати в Age of Empires 2 Definitive Edition можна зі спокійною душею, але при довгій грі вони дратують, а фіксів немає. Тим не менш, ремастер AoE потішить вас не тільки відмінним і класичним геймплеєм, але й чудовими саундтреками, шикарною озвучкою, а також чудовою стилізацією.

 

Графіка

Age of Empires 2 Definitive Edition перекочувала на новий движок, отримавши сучасну графіку. Порівнювати її з оригіналом не варто, так як відмінності тут колосальні. Ми отримали дуже барвисту і приємну для ока гру з медитативним ефектом. Проводити час в Age of Empires 2 Definitive Edition приємно завжди, і підтвердить це величезна кількість награних годин. Гра отримала 4К-графіку, тому з деталізацією тут проблем немає. У режимі глядача гравець може наближати і віддаляти камеру, чого не було в оригінальній грі. Також розробники поліпшили алгоритм пошуку шляху, деякі ігрові аспекти були спрощені.

 

 

Підбираємо оптимальний ПК для Age of Empires 2 Definitive Edition від ARTLINE

 

Найдорожче в людському житті - це час, так як його не можна купити. Не витрачайте ваш час на пошуки і підбір ігрового ПК, так як фахівці з ARTLINE вже зробили це за вас. Ми підібрали кілька ігрових збірок для Age of Empires 2 Definitive Edition, познайомитися з якими ви зможете нижче. Кожна з них - «дитя» свого часу.

 

 

Стандартні системні вимоги Age of Empires 2 Definitive Edition для ПК

ARTLINE Gaming X33v14 – ігровий ПК із бюджетної лінійки ARTLINE. Зібраний у корпусі QUBE із 6-ядерним процесором Intel Core i5-10400F (2.9 – 4.3 GHz). ОЗУ – 16 гігабайт (DDR4/2666 MHz). Забезпечений ігровою відеокартою Nvidia GeForce GTX 1650 (4 GB) та двома жорсткими дисками: SSD (480 GB) + HDD (1 TB).

 

Високі системні вимоги Age of Empires 2 Definitive Edition для ПК

ARTLINE Gaming X49v09 – ігровий комп'ютер, створений у корпусі QUNE NEPTUNE Mini. Крута збірка з LED-підсвічуванням та 6-ядерним процесором AMD Ryzen 5 3600 (3.6 – 4.2 GHz). Обробкою графіки займається відеокарта Nvidia GeForce GTX 1660 SUPER (6 GB). Робота з ПЗ завжди легка, адже тут ви побачите 16 гігабайт оперативної пам'яті (DDR4/2666 Gaming). Файловий накопичувач: SSD диск (480 гігабайт).

 

Ультра системні вимоги Age of Empires 2 Definitive Edition для ПК

ARTLINE Overlord V8v43 - ігровий комп'ютер з 6-ядерним процесором Intel Core i5-10400F (2.9 - 4.3 GHz), який відноситься до покоління Comet Lake і працює на 12 потоків. На комп'ютері встановлена ігрова відеокарта AMD Radeon RX 6600 XT (8 GB). ОЗУ – 16 гігабайт стандарту DDR4 (3200 MHz). Накопичувачів два: SSD (480 GB) + HDD (1 TB).

 

4К системні вимоги Age of Empires 2 Definitive Edition для ПК

ARTLINE Overlord X94v30 - ігровий ПК з 16-ядерним процесором AMD Ryzen 9 5950X (3.4 - 4.9 GHz). Він стане незамінним інструментом для роботи, а також чудовим майданчиком для геймінгу. Укомплектований 64 гігабайтами ОЗУ (DDR4/3600 Gaming), ігровою відеокартою Nvidia GeForce RTX 3070 Ti (8 GB). Є 2 терабайти вільної фізичної пам'яті за рахунок двох SSD.

 

 

 

Питання та відповіді

 

  • Чи існують чіти для Age of Empires 2 Definitive Edition?
  • Так, їх можна з легкістю знайти в інтернеті.

 

  • Штучний інтелект в Age of Empires 2 Definitive Edition бачить карту без туману війни?
  • У ремастері боти не бачать всю карту, як це було раніше. Тепер їх положення аналогічно положенню реального гравця.

 

  • Де купити Age of Empires 2 Definitive Edition?
  • В офіційному магазині Steam