#3d-pechat

Озброєні для інновацій: посилення тактичних шоломів за допомогою 3D-друку

Озброєні для інновацій: посилення тактичних шоломів за допомогою 3D-друку

Багато користувачів намагаються посилити тактичні шоломи. Для цього на 3D-принтерах друкуються спеціальні конструкції. Далі ми розглянемо особливості створення та використання ґратчастих накладок.

 

 

Зміст:

 

  1. Ґратчасті накладки з карбону
  2. Зручні, але чи функціональні вони?
  3. Що думають військові про каски з ґратчастими накладками?
  4. Де можна купити найкращий 3D-принтер для друку ґратчастих накладок?

 

 

Ґратчасті накладки з карбону

 

Коли підприємцю Тіму Паушу вперше продемонстрували інноваційну 3D-друкарську систему набивання шолома від компанії Carbon (спеціалізується на виробництві матеріалів та 3D-принтерів), то йому захотілося адаптувати її до бойових шоломів. Спочатку така система застосовувалася в американських спортивних шоломах.

Пауш є засновником німецької компанії Send Nods Nightvision. Він заявив, що вони вже розпочали розробку такого шолома. Для цього їм знадобилося близько року, оскільки травми від вибуху бомби та балістичні травми мають суттєві відмінності від спортивних травм. Його компанія спеціалізується на продуктах 3D друку для оборонної промисловості. Тому вони розробили спеціальну ґратчасту конструкцію, яка дозволяє протистояти та розсіювати інші типи сил.

Надруковані на 3D-принтері ґратчасті накладки з карбону широко використовуються в різних сферах діяльності. Наприклад, бренди Riddell та Vicis застосовують таку технологію для прикраси внутрішньої частини футбольних шоломів NFL, вони мають найвищий рівень удароміцності. Це стосується хокейних шоломів від виробника ССМ. Такі компанії використовують технологію Carbon, а також застосовують власні розробки в галузі ґратчастих конструкцій. Вони проводять їхню адаптацію для пом'якшення впливу, і є специфічними для різних спортивних дисциплін. Іноді такі зміни стосуються форми голови окремих спортсменів.

Зараз практично будь-яка компанія здатна створити необхідні ґратчасті структури в Carbon і виконати їх друк у форматі 3D. Для цього можна використовувати запатентовані матеріали для 3D-принтерів Carbon. Паушу вдалося створити свій варіант ґратчастої конструкції, в якій відмінно поєднується безпека та комфорт. У них впроваджено подушечки AirPad, до яких додано застібку-липучку. Це дозволяє її легко додати у будь-який доступний на ринку шолом. З їхньою допомогою вдається замінити стандартні поролонові подушечки. Створюються такі подушечки у Німеччині на сторонніх сервісах 3D-друку.

Базується система AirPad на 9 окремих ґратчастих подушках, які замінюють стандартні прокладки з пінопласту. Перший варіант запропонованої конструкції відмінно підходить для важких балістичних шоломів, які мають різні додаткові компоненти, наприклад, позиційні ліхтарі, противаги, прилади нічного бачення, захист для органів слуху та інше. На їхню думку, стандартний пінопласт під впливом ваги інших компонентів руйнується, тому демпфуючі властивості більше не забезпечуються.

 

 

Зручні, але чи функціональні вони?

 

Send Gear Group пропонує AirPad шоломи, у яких 2 ґратчасті шари. Один шар використовується для зменшення деформації на задній частині шолома та поглинання ударів. Ще це можна назвати вм'ятиною або деформацією, яка з'являється після балістичного удару на внутрішній поверхні шолома. Інший шар є ґратами, у яких більші осередки. Це дозволяє досягти більшого комфорту та циркуляції повітря.

Практично все інше набивання шоломів створюється з пінопласту. Коли набивка намокає від струму, вона перегрівається і втрачає повітропроникність. Це призводить до втрати її функцій.

Зараз завершується сертифікація товару і незабаром з'явиться аналіз дії. Після цього така система набивання шолома вийде на ринок у Європі.

На території США на внутрішньому ринку вже понад рік пропонується система набивання шолома Hard Head Veterans. Її особливість полягає в наявності ґратчастого набивання з карбону, який створений на 3D-принтері. За результатами експериментів стало зрозуміло, що подушечки для шоломів Micro Lattice (призначені для балістичних, тактичних та інших типів шоломів) здатні зменшити рівень деформації задньої поверхні до 66% краще, ніж це роблять стандартні подушечки.

Розробники помітили, що при тупому ударі прискорення знижується на 21.7%, порівняно зі стандартними подушечками. Це означає, що подушечкам вдається уповільнити прискорення сил, які передаються через набивку та шолом на голову. Ще варто відзначити незалежне тестування компанії у службі Inspection & Certification Services (NST). Експерти повідомляють, що зараз здійснюється виготовлення нового покоління подушок, які мають додатково підвищити рівень комфорту та знизити вагу.

Пауш чекає на завершення тестів створеного продукту. Підсумки мають з'явитися найближчим часом. Компанія Hard Head Veterans для створення своєї системи набивання співпрацює зі сторонніми друкарнями в Німеччині, Китаї, США.

 

 

Що думають військові про каски з ґратчастими накладками?

 

Солдатський центр командування армії США 2021 року дав команду компанії розробнику ПЗ General Lattice виконати створення набору інструментів прогнозного моделювання. Це частина ПЗ, яка використовується для проектування та створення ґратчастих матеріалів для шоломів. Вона базується з урахуванням реальних відомостей. До нього увійшло понад 10 млн фізичних даних, які дозволили створити базу із можливістю пошуку. У ній користувачі можуть вимагати ґратчасті матеріали, які базуються на механічних властивостях.

У компанії General Lattice заявили, що надання інструментів, які дозволяють людям зрозуміти вплив ґратчастої структури, дозволяє знизити ризики впровадження. Ще така інформація дозволяє бути впевненим, що 3D-друк дає потужні результати.

При цьому в армії зберігається свій набір інструментів. Там не заявляли про плани створення ґратчастих накладок для бойового застосування.

 

 

Де можна купити найкращий 3D-принтер для друку ґратчастих накладок?

 

Якщо ви хочете створювати інноваційні ґратчасті накладки на тактичний шолом, то можете купити 3D пристрої та аксесуари в інтернет-магазині Артлайн. У каталозі сервісу пропонується багато апаратів, які зможуть вирішити поставлені завдання. Консультанти Артлайн у будь-який момент готові вам надати допомогу у виборі відповідного пристрою та комплектуючих.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Де можна використовувати 3D-технології?
Такі технології знайшли широке застосування у різних сферах діяльності, наприклад, оборонна промисловість, машинобудування, енергетика, ювелірна справа та багато іншого.
+ Де брати креслення для 3D-принтера?
В інтернеті існують спеціальні сервіси, де можна купити чи безкоштовно завантажити цифрові моделі. Також користувачі можуть самостійно розробити проекти друку.
+ Що дає спеціальна ґратчаста накладка для шолома?
Ця накладка забезпечує додатковий комфорт, покращує циркуляцію повітря та захищає матеріал від втрати властивостей.