#zd-pechat

Відповідь Creality на AMS Bambu: Creality CFS

Відповідь Creality на AMS Bambu: Creality CFS

Компанія Creality пропонує нову багатобарвну систему філаментів, яка називається CFS (Creality Filament System). Така система є величезним кроком уперед щодо можливостей їх 3D-принтерів. На даний момент у нас немає доступу до CFS, але ми пропонуємо вам інформацію про те, що чекати від цього продукту Creality.

Під час святкування 10-річчя Creality було проведено пряму трансляцію. Протягом більш ніж 2 годин представники компанії демонстрували різні новинки у своїй лінійці. Там був показаний 3D-принтер K2 Plus та аксесуар CFS. Цей захід став першим, де можна було побачити новий пристрій та дізнатися його основні параметри. Далі ми детально зупинимося на цій системі.

 

 

Зміст:

 

  1. Creality K2 Plus: новий висококласний 3D-принтер Creality
  2. Що таке Creality CFS?
  3. Чим Creality CFS відрізняється від Bambu AMS?
  4. Які 3D-принтери працюють із Creality CFS?
  5. Погляд у майбутнє
  6. Де можна купити найкращу багатобарвну систему 3D-друку Creality CFS?

 

 

Creality K2 Plus: новий висококласний 3D-принтер Creality

 

K2 Plus є покращеною версією пристрою Creality K1, де є кілька ключових покращень:

  • камера з функцією AI для виявлення збоїв у 3D-друку;
  • покращене автоматичне вирівнювання платформи;
  • камера 3D-друку, що підігрівається.

Найбільш помітна особливість полягає у розмірі 3D-принтера. Розміри K2 Plus становлять 350х350х350 мм. Це забезпечує можливість друкувати більші предмети. Його розміри більші, ніж у K1 Max. Багато користувачів чекали на новий закритий 3D-принтер CoreXY великого розміру, і Creality вдалося реалізувати цю ідею.

 

 

Що таке Creality CFS?

 

Багато користувачів зацікавив багатобарвний модуль CFS. Його випуск був очікуваною подією, оскільки це дозволить Creality скласти конкуренцію компанії Bambu Lab з її пристроєм Automatic Material System. Виріб K2 Plus підтримуватиме багатоматеріальний та багатобарвний друк. Анонс CFS відбувся разом із презентацією K2 Plus. Можливо, цей модуль буде сумісний з деякими іншими принтерами від Creality.

Creality CFS має вигляд закритої скриньки, де розташовуються 4 котушки з філаментом. Під час робочого процесу він здатний перемикатися між кожною з 4 котушок. Це забезпечує друк кількома кольорами чи застосування різних типів матеріалів. Наприклад, користувач зможе створювати матеріал підтримки із застосуванням водорозчинного філаменту для зручної постобробки. За потреби разом можна з'єднати до 4 пристроїв CFS, щоб виконати 3D-друк 16 матеріалами або кольорами. Аналогічно AMS від Bambu CFS здатний зчитувати RFID для кожного відсіку філаменту. Це забезпечує можливість автоматичного визначення котушки філаменту Creality, налаштування параметрів будуть виконані правильно. Наразі немає вказівок про те, що буде заборона застосування філаментів від сторонніх виробників. Тому ми очікуємо, що у CFS можна буде використовувати будь-яку марку пластику.

Розробка CFS виконана в якості сухої скриньки, де можна зберігати філамент. На його передній панелі є дисплей, на якому відображається вологість та температура. Поки невідомо, це використовується тільки в інформаційних цілях або у CFS доданий осушувач і нагрівач повітря, щоб можна було використовувати його в якості сушарки.

Якщо подивитися на ПЗ, то Creality показала, що можна використовувати сенсорний дисплей K2 Plus для налаштування матеріалів та кольорів філаменту CFS. Його інтерфейс нагадує той, що застосовується на 3D-принтерах Bambu Lab. Також під час презентації були розглянуті питання, пов'язані з покращенням слайсера. Ці оновлення дозволять набагато простіше виконати налаштування кольорових відбитків. Важливо, що ПЗ має велике значення в питанні, як легко буде фактично застосовувати переваги кольорового друку. Розробникам із Creality потрібно буде надати клієнтам хороший досвід, щоб CFS виявився чудовим варіантом.

 

 

Чим Creality CFS відрізняється від Bambu AMS?

 

Bambu AMS є очевидним конкурентом CFS. Ці два продукти схожі, вони мають аналогічний великий вибір опцій. При цьому існують певні відмінності. Creality CFS на передній панелі пристрою має екран, на якому відображається значення вологості та температури. Bambu AMS має датчик вологості, але дане значення візуально не демонструється. Його можна подивитися лише у додатку Bambu для смартфона. Ще CFS інтегрує підпружинений компонент буфера філаменту всередині корпусу. Це дозволяє досягти більш чистої установки. Буфер філаменту AMS розташовується на задній панелі пристрою. Така відмінність є несуттєвою, але на неї варто звернути увагу.

Ми не вважаємо дивовижним той факт, що в Creality вирішили зімітувати перевірену конструкцію Bambu зі свого AMS. Тут потрібно подумати, чи варто створювати нову конструкцію CFS або взяти за зразок Bambu AMS Lite. Закрита конструкція має певні плюси. Вона може бути сухою коробкою для філаменту. Її мінусом можуть бути проблеми із сумісністю із котушками пластику. Наприклад, з картонних котушок AMS не завжди надійно подає філамент. Ми вважаємо, що Creality змогли вирішити деякі проблеми за допомогою конструкції CFS.

 

 

Які 3D-принтери працюють із Creality CFS?

 

Незважаючи на те, що анонс Creality CFS був здійснений як частина комбінованого комплекту з 3D-принтером K2 Plus, система працюватиме з деякими іншими моделями пристроїв Creality. Ця компанія спеціально заявила, що серія машин K1 зможе підтримувати CFS. Така новина є гарною для власників цих пристроїв.

Ще в Creality було повідомлено, що CFS підтримуватиметься на серії 3D-принтерів Ender 3 V3. Поки ми не знаємо, чи увійдуть до списку пристроїв, що підтримуються, моделі Ender 3 V3 KE і Ender 3 V3 SE. Було б цікаво, якби CFS функціонував на V3 SE та V3 KE. Це дозволило б великій кількості користувачів працювати з багатобарвним 3D-друком.

Розробники заявили, що майбутні 3D-принтери зможуть підтримувати CFS. Детальної інформації про це немає. Ми можемо впевнено заявити, що в серії K2 буде більше принтерів, але поки що немає відомостей про те, які моделі будуть з'являтися.

 

 

Погляд у майбутнє

 

Ми були натхненні тим, що на 3D-принтерах можна буде виконувати багатокольоровий 3D-друк за допомогою системи CFS. Раніше Creality вже пропонувала двоекструдерні пристрої серії CR-X. Інші продукти, наприклад, Bambu AMS дозволили досягти підвищеної ефективності. Якщо Creality зможе поєднати надійність та можливості системи філаментів у стилі AMS з можливістю модернізації, це буде привабливим варіантом для користувачів. Це дозволить отримати якісний багатобарвний друк.

 

 

Де можна купити найкращу багатобарвну систему 3D-друку Creality CFS?

 

Багато користувачів хочуть отримати Creality CFS. Купити таку багатобарвну систему 3D-друку можна в інтернет-магазині Артлайн. На сторінці товару ви можете передплатити отримання повідомлення про наявність Creality CFS. При виникненні питань про багатокольоровий 3D-друк можна зв'язатися з техпідтримкою Артлайн.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Які плюси та мінуси 3D-друку?
До переваг надається висока точність і швидкість друку. У цьому досягається низька вартість створення моделей. Мінус полягає у необхідності постобробки відбитків.
+ Які 3D-принтери є найпоширенішими?
Найпоширенішими є пристрої FFF та FDM. Вони відмінно підходять для професійного та персонального використання.
+ Що можна надрукувати на кольоровому 3D-принтері?
При подібному варіанті друку можна створювати прототипи та повноцінні прикраси.