#3d-pechat

Огляд Creality Sonic Pad

Огляд Creality Sonic Pad

Великою популярністю зараз користується прошивка Klipper. Це призвело до того, що багато виробників 3D-принтерів пропонують на ринку прилади, де за умовчанням встановлена дана прошивка.

У компанії Creality запропонували своє вирішення питання. Вони почали додавати прошивку до існуючих машин. Спеціальний пристрій Creality Sonic Pad має деякі подібності із планшетом на Linux. Апарат призначений лише для принтерів компанії, тому що на ньому здійснюється конвертація з Marlin.

Далі ми розглянемо, що являє собою Creality Sonic Pad. Також ми протестуємо його та подивимося, наскільки він корисний для користувачів.

 

 

Зміст:

 

  1. Доставка та упаковка
  2. Дизайн
  3. Характеристики
  4. Майстер установки
  5. Веб-інтерфейс та конфігурація
  6. Тестові відбитки за допомогою Creality Sonic Pad
  7. Висновки: чи варто купувати Creality Sonic Pad?
  8. Де можна придбати планшет для керування 3D-принтером Creality Sonic Pad (Klipper)?

 

 

Доставка та упаковка

 

Цей пристрій поставляється в дуже великій коробці, що нагадує упаковку планшета. Там йде сам апарат, різні адаптери, кабелі та датчик ADXL.

 

 

Дизайн

 

Коли користувачі вперше подивляться на пристрій, їм може здатися, що це планшет з невеликим дисплеєм, який відноситься до бюджетного класу. Creality Sonic Pad складається з кольорового екрану на 7 дюймів, його роздільна здатність становить 1024х600. Позаду розташовується інтерфейс живлення, USB A – 2 роз'єми, RJ-45. Якщо ви хочете підключити сенсорний кабель ADXL, використовуйте відповідний роз'єм.

Додаткові інтерфейси USB A розміщуються на лівій стороні девайсу. Праворуч ми бачимо два індикатори та кнопку живлення. Для зручного використання Sonic Pad є складна підставка. З її допомогою апарат здатний працювати у вертикальному положенні, що дуже зручно під час друку.

 

 

Характеристики

 

 

Сенсорний екран IPS

Ми вже сказали, що цей планшет має екран на 7 дюймів, а його роздільна здатність становить 1024х600. Не варто думати, що такого низького дозволу буде недостатньо для виконання завдань. При роботі з Sonic Pad ми хочемо відзначити його якісне зображення, хоч ми розраховували мати хоча б Full HD. У планшеті використовується тематична версія Klipper Screen. Далі на картинках ви можете побачити її інтерфейс.

 

Чіп Creality T800 з 2 ГБ ОЗУ

Без розгляду цієї частини наш огляд був би неповним. Ми розглянули, який саме чіп стоїть у Sonic Pad. У пристрої використовується фірмовий CR-T800C.

Для забезпечення відповідного рівня температури використовують алюмінієву пластину, яка має термопрокладки. Вона закриває Wi-Fi, ОЗУ та процесор, що дозволяє досягти необхідного результату. Така система охолодження витримує навіть підвищені навантаження, коли виділяється багато тепла.

Завдяки модульній будові апарату він легко піддається ремонту. Також тут легко буде замінити поламані роз'єми. Ще у планшеті доступний динамік.

 

Датчик ADXL

Головна мета даного датчика у тому, щоб калібрувати вхідний сигнал.

Особливістю прошивки Klipper стала можливість, коли користувачі можуть отримати відомості про резонанс 3D-принтера по X і Y осях. Після цього можна здійснити калібрування вхідного сигналу. Ця опція є дуже важливою. Це ще одна причина, чому варто використовувати Klipper для прискорення роботи пристрою без зниження якості виробу.

Якщо ви використовуєте цей датчик, то потрібно на принтері створити кріплення. У комплекті до планшета іде накопичувач USB, на якому є файли для друку цього елемента. Таке кріплення можна використовувати на екструдері, щоб виконати калібрування Х осі. Відповідної функції для осі Y немає.

По ходу виконання такого калібрування відбуваються почергові вимірювання по X і Y осях. Для цього потрібно постійно змінювати положення датчика, що досить складно і займає багато часу.

 

Бездротові та дротові мережеві з'єднання

Пристрій дозволяє використовувати кілька типів з'єднання. Для бездротового зв'язку використовується Wi-Fi 802.11 b/g/n. Якщо ви хочете підключити планшет по кабелю, можна використовувати інтерфейс RJ45, його швидкість передачі даних становить 100 Мбіт/с.

Наразі Wi-Fi є цілком надійним способом підключення до мережі. При цьому багато користувачів продовжують використовувати провідні технології зв'язку, тому RJ45 залишається актуальним.

 

Роз'єми USB 2.0

Для підключення до 3D-принтера користувачам достатньо мати один інтерфейс USB. У Sonic Pad використовується відразу 4 роз'єми USB 2.0. Ці додаткові інтерфейси можна використовувати для підключення веб-камери. Вони необхідні для створення уповільненої зйомки та віддаленого моніторингу робочого процесу.

 

Потужність

Також ми провели тести, скільки енергії витрачає даний планшет. Це значення становить 8 Вт.

Ці виміри ми виконали за допомогою розумної розетки Blitzwolf. До її функціоналу входить демонстрація потужності, яку споживає пристрій.

 

 

Майстер установки

 

В якості експерименту ми виконали встановлення Klipper на пристрій Ender 3 S1 Pro. Це дуже простий та зрозумілий процес, з яким впорається навіть новачок. Це навіть простіше, ніж звичайне встановлення прошивки.

 

 

Веб-інтерфейс та конфігурація

 

У цьому планшеті за замовчуванням виконано завантаження та налаштування Creality Fluidd. Ми очікували на такий крок від Fluidd.

Ми вирішили включити для Ender 3 S1 Pro завантажену конфігурацію Klipper. Після перевірки PID конфігурації ми побачили, що все гаразд.

Тут ми бачимо звичну конфігурацію компанії Creality. Все дуже просто, конфігурація для роботи апарату мінімальна. Використовується показник прискорення 5000, але в ній немає вхідного формувача значення тиску випередження. Все дуже просто, але принтер нормально працює.

Часто користувачеві потрібно виконати калібрування даних показників, все залежить від конкретного типу 3D-принтера. Ми очікували, що деякі параметри будуть налаштовані за замовчуванням. При поточних налаштуваннях використання Klipper на Ender 3 S1 Pro не дасть жодних переваг. Апарат функціонуватиме з великим прискоренням, а якість друку погіршиться, якщо порівняти зі стандартною прошивкою.

Новачки зможуть провести швидку установку Klipper, але як тоді вони виконають налаштування для свого 3D-принтера. Планшет Sonic Pad є продуктом, що постійно вдосконалюється. У майбутньому для нього можуть з'явитись нові оновлення прошивки, які вирішать усі існуючі питання.

Ми побачили ще одне тонке місце у цьому планшеті. Воно пов'язане з відсутністю підключення SSH. Без цієї можливості не вдасться вручну зібрати прошивку для інших апаратів, які зараз не підтримуються.

Компанія Creality пропонує посібник користувача, де описується, як цей процес здійснити на віртуальній машині. Все це дуже заплутано, тому деякі користувачі не впораються із цією роботою. Простіше було б надати готові облікові дані SSH з локальною прошивкою.

 

 

Тестові відбитки за допомогою Creality Sonic Pad

 

Калібрувальний куб Voron 40 мм

Насамперед ми вирішили виконати тест з калібрувальним кубом, діаметр якого становить 40 мм. Для цього ми використали свій профіль Ender 3 S1 Pro Klipper. У цьому проекті швидкість друку становила приблизно 100 мм/с. У результаті ми отримали гіршу якість, ніж при використанні стандартних налаштувань. Швидкість виготовлення відбитка була швидка, але дзвін вийшов великий. Кути не такі чисті, як ми розраховували.

 

3D Benchy

На другому тесті ми надрукували Benchy з використанням аналогічного профілю нарізки. В отриманому виробі ми бачимо, що є проблеми з дзвоном. На деяких ділянках моделі є нестабільна якість друку. Проблеми з охолодженням пов'язані з підвищеною якістю друку. Вони не враховуються при настроюванні показників прискорення 5k у Creality.

 

 

Висновки: чи варто купувати Creality Sonic Pad?

 

Creality Sonic Pad має гарну комплектацію на відміну від інших подібних пристроїв. Єдиним його мінусом є відсутність правильного настроювання конфігурації прошивки для 3D-принтерів. Якби розробники додали таку опцію, то планшет став би найпривабливішим пристроєм на ринку.

Користувачі повинні самостійно провести калібрування та зробити необхідні налаштування. Для цього будуть потрібні певні зусилля. Натомість у Creality фахівці могли б витратити трохи часу та запропонувати клієнтам повністю готовий продукт.

У результаті Creality Sonic Pad є добрим рішенням на ринку. Якщо користувач вже працював з Klipper і готовий провести додаткове калібрування, то він не матиме жодних проблем з використанням планшета.

 

 

Де можна придбати планшет для керування 3D-принтером Creality Sonic Pad (Klipper)?

 

При виборі такого обладнання варто звертатися до професіоналів. Купити планшет Creality Sonic Pad можна в інтернет-магазині Артлайн. Нова версія пристрою суміщена з великою кількістю принтерів. Це чудова можливість для користувачів, які хочуть збільшити функціонал свого 3D-принтера.

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Для чого потрібний Creality Sonic Pad?
Це спеціальна платформа для моніторингу та керування 3D-принтером.
+ Чи має Sonic Pad бездротові інтерфейси?
В якості бездротового інтерфейс тут використовується Wi-Fi.
+ Чи сумісний Creality Sonic Pad з Ender 3?
Цей планшет сумісний з більшістю FDM-принтерів, які представлені на ринку, у тому числі з Ender 3.