#komplektuyushchie

Найкращі блоки живлення 2024 року

Найкращі блоки живлення 2024 року

У надійності системи ПК особлива роль відводиться блоку живлення. Це безпосередньо залежить від рівня продуктивності. При його виборі користувачеві необхідно бути дуже уважним. БЖ повинен мати опції, що дозволяють забезпечити довговічність деталей ПК навіть у ситуації, якщо щось піде не так. В іншому випадку ви будете наражати на ризик дорогі комплектуючі.

У користувачів можуть виникнути питання, наприклад, чи зможе обраний БЖ живити велику майнінгову установку, ігровий ПК або робочу станцію, що постійно функціонує. Далі ми пропонуємо рейтинг із найкращими блоками. Наприклад, специфікація ATX12V v3.0 дозволяє додатково отримати 12+4-контактний роз'єм PCIe 3.0, а його максимальний рівень потужності становить від 450 Вт. Якщо блок не має такого роз'єму, то з новими CPU вони не зможуть працювати і стануть застарілими.

 

 

Зміст:

 

  1. GameMax GP-450
  2. Corsair CX550
  3. Corsair RM650
  4. ADATA XPG CORE REACTOR 750W
  5. Cooler Master V750 Gold i multi
  6. GIGABYTE P850GM
  7. MSI MEG Ai1300P PCIE5
  8. Thermaltake Toughpower TF1 1550W
  9. Corsair AX1600i Digital ATX 1600W
  10. Corsair SF750
  11. Де можна купити найкращі блоки живлення 2024 року?

 

 

GameMax GP-450

 

Блок живлення GameMax GP-450 дозволяє отримати низький рівень електромагнітних перешкод, що проводяться. У ньому використовується сучасна платформа. Усе це забезпечує підвищену ефективність. Відзначається відмінна перехідна характеристика при 12 В. До мінусів відноситься нестабільне регулювання навантаження.

У моделі GP-450 втілено ефективність, надійність. БЖ підтримує ATX12V Ver.2.30 та Ver.2.31. Це забезпечує стабільність та сумісність. Як охолодження застосовується 120-міліметровий вентилятор, а контроль швидкості контролюється інтелектом. GameMax GP-450 є ідеальним приладом для геймерів та професіоналів, які хочуть отримати надійне рішення.

 

 

Corsair CX550

 

Блок живлення Corsair CX550 має якісний вентилятор. У тестах спостерігаються хороші перехідні параметри при 12 В. До мінусів відноситься коротка відстань між периферійними роз'ємами та нестабільне регулювання навантаження.

CX550 забезпечує стабільне живлення комп'ютера. Компанія Corsair завжди пропонує якісні та надійні комплектуючі. Цей БЖ не став винятком. Рівень операційної ефективності сягає 88%, оскільки у ньому застосовується технологія 80 PLUS Bronze. Система охолодження складається із 125-міліметрового вентилятора. Виріб здатний зменшити розмір і продовжує довговічність усіх комплектуючих ПК.

 

 

Corsair RM650

 

Блок живлення Corsair RM650 забезпечує високу ефективність при невеликому навантаженні. БЖ працює безшумно та відрізняється високою загальною продуктивністю. До мінусів відноситься те, що між периферійними роз'ємами невелика відстань.

Високий рівень ККД виробу досягається за рахунок сертифіката 80PLUS Gold. У ньому відмінна терморегуляція та економія енергії. Його потужність 650 В, а кількість роз'ємів MOLEX – 4, SATA – 7. Як і в інших своїх моделях, Corsair пропонує клієнтам високоякісний БЖ для вирішення найскладніших завдань.

 

 

ADATA XPG CORE REACTOR 750W

 

Блок живлення ADATA XPG CORE REACTOR 750W відрізняється повною модальністю. БЖ функціонує безшумно. У нього надзвичайна продуктивність. Повна потужність досягається за 47 °C. Недоліком вважається те, що на 1 кабелі розташовується 2 роз'єми EPS.

XPG CORE REACTOR 750W дозволяє досягти високої загальної продуктивності. Це забезпечує безшумну роботу, що пов'язано з розслабленим профілем вентилятора, хоча виріб має компактний розмір. Він має високу якість збірки, яка краща, ніж у багатьох конкурентів. Для сумісності з висококласною системною платою використовуються два роз'єми EPS. БЖ підійде для робочих станцій та ігрових ПК.

 

 

Cooler Master V750 Gold i multi

 

Блок живлення Cooler Master V750 Gold multi повністю модульний. Також можна відзначити тривале утримання. БЖ має високу ефективність та гарну якість складання. Функціонує тихо та має високу загальну продуктивність. Його APFC перетворювач потребує додаткового налаштування. При 12 В можна було б використовувати більш жорстке регулювання.

V750 Gold i multi є вражаючим продуктом. За загальною продуктивністю виробу вдається перевершити навіть серйозних конкурентів. Завдяки цифровій платформі користувачі можуть ознайомитися з параметрами роботи БЖ: навантаження, швидкість вентилятора, температура. Усе це дозволить користувачеві оперативно реагувати різні ситуації.

 

 

GIGABYTE P850GM

 

Блок живлення GIGABYTE P850GM має безліч роз'ємів та відмінну систему придушення пульсацій. У нього хороші перехідні параметри та жорстке регулювання навантаження. При цьому коефіцієнт потужності при вхідній напрузі 230 В міг бути вище.

P850GM – це один із найкращих варіантів, які зараз пропонуються користувачам. У нього чудовий ККД завдяки сертифікації 80PLUS Gold. Форм-фактор ATX зараз застосовується у більшості сучасних ПК. У ньому використовуються компоненти преміум-класу.

 

 

MSI MEG Ai1300P PCIE5

 

Блок живлення MSI MEG Ai1300P PCIE5 має велику кількість роз'ємів. За нормальних умов експлуатації він не шумить. Тут можна виділити чудовий перехідний відгук. Він підтримує PCIe 5.0 та ATX v3.0. Мінуси: високий пусковий струм при 115 В та підвищений шум у стресових умовах.

Це справжній блок живлення ATX 3.0 який відповідає вимогам сучасних відеокарт. БЖ забезпечує підвищений рівень стабільності. Ще одна важлива перевага виробу полягає в ефективному енергоспоживанні. Для отримання контролю за системою можна використовувати інтегровану програму MSI Center. У ньому використані японські конденсатори, розраховані на функціонування при температурі до 105°C. Все це забезпечує довговічність MEG Ai1300P.

 

 

Thermaltake Toughpower TF1 1550W

 

Блок живлення Thermaltake Toughpower TF1 1550W має низький рівень електромагнітних перешкод, що проводяться. Тут дуже хороша якість збирання. Регулювання навантаження могло бути щільнішим.

Toughpower TF1 1550W підтримує Intel C6/C7. Система охолодження представлена 140-міліметровим вентилятором. У ньому використовується надійна система захисту від перегріву, навантаження та інших проблем.

 

 

Corsair AX1600i Digital ATX 1600W

 

Блок живлення Corsair AX1600 Digital ATX 1600W відрізняється наявністю якісного вентилятора. У БЖ якісні ковпачки. У роботі пристрій безшумний, використовується сигнал Power Ok. У ньому забезпечується пригнічення пульсацій. Повна потужність досягається за 48 °C. Мінусом стало EMI із AVG.

Компанія Corsair пропонує БЖ із відмінною загальною продуктивністю. Тут застосовується інноваційна система, що дозволяє спостерігати, які тенденції у проектуванні БЖ будуть у майбутньому. Максимальний рівень продуктивності досягається у всіх галузях.

Рекордна продуктивність забезпечується за рахунок схеми PFC, яка поєднується із цифровою платформою. У ньому неперевершене придушення пульсацій і приголомшливий перехідний відгук. Користувачі можуть в Corsair Link вказувати режим роботи охолодження.

 

 

Corsair SF750

 

Блок живлення Corsair SF750 є одним з лідерів нашого рейтингу за всіма параметрами. Мінус: напівпасивний режим не вимикається.

SF750 відрізняється тим, що ефективно підтримує потужну ігрову систему. Він має чудову сумісність з висококласними системними платами, оскільки використовується пара роз'ємів EPS.

 

 

Де можна купити найкращі блоки живлення 2024 року?

 

Вибрати відповідний БЖ варто в інтернет-магазині Артлайн. У каталозі доступні всі розглянуті пристрої цієї статті. Саме від блоку живлення залежатиме ефективність та безпека вашої комп'ютерної системи. Техпідтримка Артлайн допоможе підібрати вам оптимальний варіант БЖ.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Який БЖ взяти у 2024 році?
Усі розглянуті моделі блоків живлення оптимально підходять для покупки. При виборі варто враховувати потужність всіх комплектуючих в комп'ютері.
+ Які БЖ вважаються найкращими?
Найкращими вважаються БЖ, які підтримують сертифікацію ATX12V v3.0. Також вони мають бути з якісних матеріалів.
+ Як зрозуміти, що настав час міняти БЖ?
Замислитись про заміну блока живлення варто, коли ПК не визначає зовнішні пристрої, з'являються помилки, постійно виконуються перезавантаження системи та інше.