#zd-pechat

Як правильно друкувати нависання на 3D-принтері?

Як правильно друкувати нависання на 3D-принтері?

У даній сфері діяльності можна виділити термін міст. Він відноситься до філаменту, який слід екстрадувати між двома точками будь-якої підтримки знизу. Для створення великих мостів необхідно використовувати підтримуючі конструкції, але для друку великих мостів потрібна підтримка. Короткі мости можна створювати без додаткових опор, що дозволяє заощадити час на друк та філамент. При створенні такого елемента між двома точками матеріал екструдується через проміжок. Щоб досягти відмінних результатів у створенні мостів оператору потрібно виконати калібрування 3D-принтера та вказати найкращі налаштування. Якщо між екструдованими сегментами з'являються зазори або провисання, для отримання кращих результатів потрібно скоригувати налаштування. Нижче ми розглянемо всі області, щоб ви могли надрукувати відповідні мости.

 

 

Зміст:

 

  1. Перевірте, чи використовуються налаштування моста
  2. Перевірте кут, який використовується для заповнення мосту
  3. Налаштуйте параметри для оптимальної продуктивності
  4. Рекомендації щодо слайсеру
  5. Використовуйте опори для більш довгих мостів
  6. Де можна придбати найкращий філамент для друку?

 

 

Перевірте, чи використовуються налаштування моста

 

Коли у Simplify3D відкривається попередній перегляд, то мости там відзначаються спеціальним кольором. Оператору потрібно вибрати опцію "Підготовка до друку", після чого відкрити режим попереднього перегляду. Потім потрібно в лівій частині змінити режим забарвлення на "Тип елемента". Такий підхід дозволить для всіх елементів застосовувати інший колір, а області моста відображатимуться жовтим кольором. Внизу інтерфейсу попереднього перегляду є повзунки, за допомогою яких можна виконати прокручування до того шару, де відображається видавлювання моста. Користувач має бути впевненим, що такі лінії демонструються жовтим кольором.

Якщо жовтий колір в області моста відсутній, потрібно перевірити два параметри. Користувачеві слід вимкнути попередній перегляд, а потім перейти в меню «Змінити параметри процесу». Там необхідно вибрати підрозділ "Інше", це дозволить побачити параметри мосту. Тут першим налаштуванням є «Поріг непідтримуваної області», яке дозволяє утиліті ігнорувати дрібні області мосту. Такий підхід дозволяє зосередитись на великих областях, де також необхідні спеціальні налаштування. Якщо область моста не активована, то потрібно перевірити, щоб площа моста стала більшою за цей пороговий показник.

Перегляньте друге налаштування, воно знаходиться внизу даного списку. У Simplify3D за замовчуванням задіяні спеціальні налаштування для всіх значень периметра, які створюються як області моста. Оператор за бажанням може застосовувати налаштування моста для таких областей. Для цього варто активувати функцію "Застосувати налаштування моста до периметрів", після чого слід зберегти налаштування. Потім у режимі попереднього перегляду Simplify3D перевіряємо здійснені зміни.

 

 

Перевірте кут, який використовується для заповнення мосту

 

Утиліта Simplify3D здатна в автоматичному режимі обчислити найкращий напрямок заповнення для застосування в областях мосту. Припустимо, ви створюєте міст між двома стовпами, які вирівняні по Х осі. У програмі відбудеться автоматична зміна напряму заповнення для цієї області. Так можна гарантувати, що вздовж Х осі видавлюватиметься заповнення. Такий підхід до роботи дає змогу підвищити шанси на успіх. Якщо досягнуто негативного результату наповнення, то потрібно ще виконати кілька перевірок. Це дозволить переконатись у тому, що заповнення спрямоване на потрібний напрямок. Якщо область моста визначається правильно і Simplify3D має жовтий колір, то така зміна повинна бути виконана в автоматичному режимі. У налаштуваннях процесу функції «Використовувати фіксований кут моста» необхідно вказати інший кут заповнення.

 

 

Налаштуйте параметри для оптимальної продуктивності

 

У Simplify3D роздруківка області мостів створюється зі спеціальними налаштуваннями. Це дозволяє досягти оптимального рівня продуктивності. Налаштувати швидкість та екструзію для таких областей можна у налаштуваннях процесу у підрозділі «Інше». Практично завжди тут достатньо функцію «Множина екструзії мосту» задати 100% або навіть більше. Через низькі показники можуть виникнути проблеми, пов'язані з рівнем герметизації нижньої частини такої поверхні. З опцією «Множина швидкості мосту» можна проводити деякі експерименти. При цьому інші пристрої повинні швидко рухатися для отримання кращого результату.

Також можна відрегулювати швидкість вентилятора моста. Для цього в налаштуваннях процесу необхідно відкрити «Охолодження». Там оператору потрібно збільшити значення "Перевизначення швидкості вентилятора моста". Це дозволить переконатись, що охолодження мостів відбудеться максимально швидко. З цими налаштуваннями можна експериментувати, щоб досягти кращого поєднання для вибраного філаменту та принтера. Існує багато моделей для випробувань мосту, які надають допомогу у калібруванні пристрою.

 

 

Рекомендації щодо слайсеру

 

Усі види пластику мають різні властивості. Якщо ви помітили проблеми з мостами, то знадобиться налаштування слайсера для вибраного філаменту. Виробник тестував свій пластик із зазначенням різних налаштувань, тому пропонує значення для досягнення оптимального показника. Найчастіше такі настройки можна знайти на сайті виробника або упаковці матеріалу.

Якщо ви вказали рекомендовані налаштування, а апарат все одно не показує потрібний результат, потрібно самостійно експериментувати з налаштуваннями. Так можна ефективно визначити найкращі параметри. Наприклад, для пошуку кращої температури ноззлу цей показник варто зменшити на 5°C. Якщо проблему не вирішено, варто зменшити температуру ще на 5°C. Тут слід пам'ятати, що не варто залишати межі, вказані виробником. Якщо все одно спостерігаються неполадки, варто шукати інші причини.

 

 

Використовуйте опори для більш довгих мостів

 

Якщо бажаних результатів не досягнуто, то в налаштуваннях розглянутих вище функцій можна побачити, що досягти кращої якості можна шляхом додавання опорних структур. Так можна отримати для областей мостів додаткову основу, що значно збільшить шанси на успіх. Ще можна для всіх модулів активувати генерацію опор. Для додаткового контролю в Simplify3D можна застосовувати опорні структури, що настроюються.

 

 

Де можна придбати найкращий філамент для друку?

 

Правильний друк навісів можливий тільки при використанні якісного філаменту. Артлайн пропонує великий вибір найрізноманітнішого пластику. Якщо ви самостійно не можете підібрати потрібний варіант філаменту для виконання поставленого завдання, то вам допоможе техпідтримка Артлайн. Фахівці вислухають вас та допоможуть вибрати відповідний матеріал.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Чим фарбувати фігурки, надруковані на принтері?
Найкращим методом фарбування виробів є аерозольна ґрунтовка. Її перевага полягає в тому, що рівномірним шаром вдається швидко покрити поверхню. Також можна працювати з ґрунтовками, які наносяться пензлем. Вони призначаються тільки для тонкої обробки, тому можуть виникнути проблеми при їх використанні.
+ Чи потрібно шліфувати 3D-відбитки з PLA перед фарбуванням?
Для фарбування виробів із PLA підходять емалеві та акрилові фарби. Перед нанесенням фарби поверхню виробу слід загладити за допомогою наждакового паперу. Грунтовка дозволяє досягти гладкої та герметичної поверхні виробу. Останні шари фарби можуть краще прилипати до матеріалу.
+ Навіщо сушити пластик перед печаткою?
У повітрі міститься волога, вона може мати негативний вплив на філамент. Ця ситуація стане причиною того, що принтер друкуватиме вироби з дефектами. Якщо матеріал знаходився не в спеціальній котушці або була порушена її герметичність, перед використанням філамент потрібно висушити.