#zd-pechat

Як уникнути недостатньої екструзії в 3D-друці?

Як уникнути недостатньої екструзії в 3D-друці?

У Simplify3D у всіх профілях є налаштування, які повинні застосовуватися для визначення видавлюваної кількості пластику  з 3D-принтера. Сам пристрій не дає точних відомостей про те, скільки філаменту виходить із ноззла. Тому з ноззла може вийти менша кількість пластику, ніж це задано в ПЗ (цей процес називається недостатньою екструзією). Якщо відбувається така ситуація, то між сусідніми екструзіями всіх верств з'являтимуться проміжки.

Найкращим варіантом для діагностики буде перевірка, чи 3D-принтер зможе роздрукувати достатню кількість пластику. Для цього можна створити куб з висотою 20 мм, а по периметру потрібно зробити не менше 3 контурів. Зверху куба слід перевірити, як здійснено з'єднання всіх периметрів між собою. Якщо там не спостерігаються зазори, то тут інша проблема. Якщо видно, що видавлюється недостатньо філаменту, то далі ми розглянемо їх причини та методи розв'язання.

 

 

Зміст:

 

  1. Поширені рішення
  2. Де можна купити найкращий філамент для 3D-друку?

 

 

Поширені рішення

 

Неправильний діаметр філаменту

Спочатку користувачеві слід перевірити, що ПЗ знає діаметр застосовуваного вами філаменту. Таке значення можна вказати в меню «Змінити параметри процесу», після чого слід вибрати розділ «Інше». Ви повинні бути впевнені, що цей показник строго відповідає придбаному пластику. Іноді ви зможете особисто змінити пластик при використанні штангенциркуля. Це дозволить перевірити, що ви на практиці дізналися точний діаметр, введений у програмне забезпечення. Найпоширенішими діаметрами філаменту є значення 2.85 мм та 1.75 мм. На упаковці багатьох котушок написано точне значення діаметра.

 

Збільшення множника екструзії

Коли діаметр філаменту точний, але недостатня екструзія все одно проявляється, потрібно буде здійснити регулювання множника екструзії. Подібна опція в Simplify3D є досить корисною, оскільки забезпечує швидку зміну параметрів філаменту, що видавлюється (дана функція ще називається швидкістю потоку). Цей параметр доступний у меню "Редагувати налаштування процесу", після чого слід вказати "Екструдер".

На 3D-принтері всі екструдери можуть використовувати унікальний множник екструзії. Це дозволяє кожному з варіантів встановлювати необхідну швидкість потоку. Його слід встановлювати ліворуч у списку, щоб для потрібного екструдера завантажити відповідні параметри. Наприклад, якщо множник екструзії відповідає значенню 1.0, а ви його змінили на 1.05, то на 5% більше філаменту буде екструдуватися, ніж раніше. Оптимальний коефіцієнт друку PLA становить 0.9, а для ABS це значення має бути близько 1.0. Для вирішення проблеми цей показник потрібно збільшити на 5%, після чого знову надрукувати тестовий куб. Якщо між периметрами відсутні зазори, проблема буде вирішена.

 

 

Де можна купити найкращий філамент для 3D-друку?

 

Якщо ви бажаєте забезпечити надійний процес 3D-друку, то варто вибрати найкращий філамент в інтернет-магазині Артлайн. Клієнти можуть придбати необхідний варіант пластику від провідних виробників. Кваліфікована техпідтримка допоможе підібрати потрібний варіант філаменту для вирішення ваших завдань.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Як позбутися недоекструзії?
Тут необхідно перевірити рівень платформи, підібрати інший пластик, перевірити матеріал на брак або прочистити ноззл.
+ Чому 3D-принтер припиняє видавлювати під час друку?
Це може бути пов'язано з підвищеною температурою хотенду. Ще між радіатором, тепловідведенням та ноззлом може спостерігатися недостатня теплопередача.
+ Що таке екструдер у 3D-друкі?
Це робоча головка апарата, що здійснює 3D-друк філаментом. З нього виходить матеріал, після чого плавиться і через ноззл виходить на площадку.