#zd-pechat

Як уникнути надмірної екструзії в 3D-друці?

Як уникнути надмірної екструзії в 3D-друці?

ПЗ постійно функціонує з вашим 3D-принтером. Це дозволяє досягти того, що ноззл видавлюватиме необхідний рівень філаменту. Далі ми розберемося у питанні, як вирішити питання з надмірною екструзією.

 

 

Зміст:

 

  1. Надмірна екструзія
  2. Де можна купити найкращий 3D-принтер для новачка?

 

 

Надмірна екструзія

 

Досягнення рівня точної екструзії – це важливий фактор, за допомогою якого можна досягти відмінної якості 3D-друку. У багатьох апаратах немає можливості контролювати процес, яка саме кількість філаменту насправді екструдується. Якщо вказані неправильні значення екструзії, машина може видавлювати більше філаменту, ніж очікується в ПЗ. Через подібну надмірну екструзію відбувається поява зайвого пластику. Це негативно впливає на зовнішні параметри відбитка, що псує його зовнішній вигляд.

Вирішити проблему нескладно, для цього потрібно в Simplify3D виконати перевірку кількох значень. Поруч із детальним описом є вкладка «Недостатня екструзія». Такі інструкції застосовуються при недостатньому видавлюванні. Оператор може виконати регулювання налаштувань при надмірному видавлюванні, для цього вказуються параметри в протилежному напрямку.

Давайте розглянемо приклад. У разі збільшення множника видавлювання вирішується питання з недостатнім видавлюванням. Тому при надмірній екструзії достатньо зменшити множник видавлювання.

 

 

Де можна купити найкращий 3D-принтер для новачка?

 

Якісний 3D-принтер буде запорукою успішного друку проектів. Новачки можуть купити найкращий пристрій для 3D-друку в Артлайн. Кваліфікована техпідтримка допоможе вам підібрати відповідний варіант принтера.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Як виглядає надмірна екструзія на 3D-друку?
До ознак цієї екструзії відноситься натягування і розтікання відбитків. Вироби створюються нечіткими, нерівними та обвислими.
+ Чому пластик застряє в екструдері?
Якщо котушка з філаментом застряє, то починається тертя. Це призводить до зупинки або уповільнення подачі пластику в екструдер.
+ Як виправити застрявання екструдера?
Щоб вирішити питання, екструдер слід нагріти до 100°C. Потім пластик слід витягнути вручну. Також можна використовувати гітарну струну «Е», тому що за її допомогою через наконечник насадки можна проштовхнути пластик.