#energo-nezavisimost

Що таке система зберігання та накопичення енергії?

Що таке система зберігання та накопичення енергії?

ESS – спеціальна система, де здійснюється зберігання електрики. Найчастіше до складу системи входить інвертор, і навіть інші важливі елементи, наприклад, акумулятор, BMS. У ній відбувається зберігання енергії, а коли буде потрібно, вона вивільняється, що дозволяє досягти високого рівня автономності та незалежності в плані енергетики.

 

 

Зміст:

 

  1. Тип батарей
  2. Акумулятор LPF
  3. Основні сфери застосування ESS
  4. Де можна придбати найкращу систему зберігання енергії?

 

 

Тип батарей

 

Давайте розглянемо типи таких батарей:

  1. Проточні (Flow). У них зберігання електроліту здійснюється у спеціальному резервуарі, що у зовнішньої частини. Там шляхом реагування позитивних та негативних електродів відбувається вироблення електрики. Перевага проточних акумуляторів полягає у підвищеній стійкості. Енергія зберігається із високим рівнем щільності. Їх широко застосовують у великомасштабних системах. Загалом такі системи мають велику перспективу.
  2. Нанокристалічні (NMC). У таких батареях у вигляді позитивного електрода застосовуються оксиди металів, в якості якого може виступати кобальт. Акумулятор має плюси в якості високої безпеки. Він зможе пропрацювати багато часу, а також має підвищену густину. NMC знайшли широке застосування у ніші зберігання енергії.
  3. Свинцево-кислотні. Цей тип має ряд плюсів, наприклад, велика ємність, надійність. При цьому в них спостерігається низька енергетична ємність. Їх часто застосовують у невеликих ESS.
  4. Натрій-сірчані. До їх переваг належить висока ефективність, тривалий час роботи, підвищена густина енергії. Все це дозволяє їх широко застосовувати у великомасштабних ESS.
  5. Літій-іонні. Нині цей тип є найпоширенішим. Їх широко використовують у комерційних цілях, а також багато побутових користувачів. Це пов'язано з низькою швидкістю саморозряду, високої довговічністю, підвищеної щільністю енергії.

 

 

Акумулятор LPF

 

Цей продукт є різновидом літій-іонного акумулятора. Катодний матеріал – літій-залізо-фосфат (LiFePO4). Якщо провести порівняння з Li-ion, то LPF є більш безпечними, ще вони більш довговічні і мають підвищену щільність. Давайте розглянемо основні плюси батарей LPF:

  1. Підвищений час роботи. Батареї LPF здатні працювати тисячі циклів. У них зберігається підвищена продуктивність у різних робочих умовах, навіть дуже суворих, наприклад, підвищена температура та вологість.
  2. Безпека. Люди вибирають LPF через стійкість до критично високих температур. Також можна відзначити можливість теплового розгону. Якщо порівняти з іншими видами Li-ion, то вони практично не вибухають.
  3. Підвищена екологічність. Тут немає шкідливих речовин. Це дозволяє мінімізувати шкоду екології.
  4. Висока густина. Якщо провести порівняння з Lead-acid, то тут спостерігається підвищена енергетична щільність. Ще вони здатні функціонувати з різними температурами.

Завдяки цим перевагам, LFP батареї знайшли застосування у різних сферах людської діяльності. Їх широко впроваджують у електромобілі. Також вони заповнили нішу відновлюваної енергетики.

 

 

Основні сфери застосування ESS

 

У систем зберігання енергії можна виділити такі переваги:

  1. Електромобілі. ESS широко поширені в електромобілях. Вони дозволяють досягти збільшення часу роботи батареї електромобіля.
  2. Ринкові транзакції. ESS здатний закуповувати електроенергію під час непікового годинника. Потім вона в системі зберігатиметься, а далі реалізовуватиметься за дорогою ціною під час піку споживання. Так можна забезпечити одержання прибутку.
  3. Згладжування піків потужності. Коли спостерігаються періоди пікової потужності, ESS зберігає енергію. Потім при низькій потужності здійснюється надійне вивільнення енергії, щоб досягти різних цілей, наприклад, балансування споживання.
  4. Використання в сонячних та вітряних станціях. ESS здатні зберігати електроенергію, щоб гарантувати резервне живлення під час відсутності або недостатньої кількості енергії. Це дозволяє досягти потрібного рівняти стабільності мережі.

У різних регіонах нашої планети підвищене зростання відновлюваних уривчастих джерел енергії, наприклад, сонячні та вітряні електростанції, стало причиною розвитку ESS. Там спостерігаються коливання рівня генерації електроенергії, тому системи зберігання дозволяють досягти стабільного майбутнього.

У таких ситуаціях ESS усуває перебої у постачанні електроенергії шляхом роботи з надмірною потужністю. Накопичена енергія здатна зберігатися кілька тижнів. Важливу роль відіграє економічна ефективність, оскільки необхідно точно обчислити вартість та витрати. Це дозволяє використовувати різні технології ESS у різноманітних сферах використання та послуг.

Такі системи знайшли широке застосування під час використання відновлюваної енергії. Багато домовласників ефективно вирішують питання, пов'язані з пропускною спроможністю електромережі. Користувачам вдається ефективно розподіляти електроенергію, яка раніше була накопичена під час зниження генерації. ESS є важливим пристроєм для екологічної безпеки та забезпечення балансу потужності.

 

 

Де можна придбати найкращу систему зберігання енергії?

 

Система зберігання енергії Solarverse 12kW-DEYE 19.2kWh-Dyness 8BAT LiFePO4 (SVR24-3DE12K1-LDY19.2K1-0) здатна пропрацювати протягом 6000 циклів. Це інноваційний продукт, який дозволить забезпечити безпеку та комфорт у будинку. Замовити таку ESS від Dyness можна в інтернет-магазині Артлайн. У цій системі розробники застосували передові рішення, тому вдалося досягти високого рівня стабільності. До складу ESS також входить високоефективна батарея та потужний інвертор. Всі ці технології роблять систему ідеальним пристроєм для вирішення завдань удома або в бізнесі.

Solarverse SVR24-3DE12K1-LDY19.2K1-0 є гібридною системою, в якій використовується 3 фази. Номінальна потужність АС становить 12 000 Вт. Все це дозволяє досягти надійності та максимальної продуктивності. Оптимальна робота із сонячною енергією забезпечується за рахунок двох МРРТ контролерів.

Завдяки восьми батареям LiFePO4 сумарна потужність пристрою склала 400 А·год, а енергія дорівнює 19.2 кВт·год. Використовувані батареї відрізняються довговічністю та стабільністю. Система гарантуватиме протягом багатьох років інтенсивної експлуатації стабільне електропостачання в будинку. ESS має функцію швидкого заряджання, тому при максимальному струмі 240 А ці акумулятори будуть повністю заряджені за 1.9 години. У такий спосіб вдається оперативно відновити запас енергії. Для ефективності впроваджено розумну систему для управління зарядом і розрядом.

У результаті користувачі отримують універсальне рішення, яке здатне функціонувати за будь-яких умов. У ньому оптимально поєднується довговічність, надійність та потужність. Всі ваші прилади матимуть безперебійне живлення незалежно від зовнішніх факторів. За наявності питань про дану ESS фахівці Артлайн нададуть вам інформаційну допомогу.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Як працює система ESS?
Коли вимикається мережа, система автоматично вмикається та віддає електроенергію, яка накопичена в акумуляторній батареї. Завдяки цьому забезпечується безперервне живлення всіх приладів у будинку. Також системи здатні перемикатися на живлення від акумуляторів у ситуації, коли в мережі підвищена чи знижена напруга, що дозволяє захистити побутові прилади від згоряння. При функціонуванні під час максимального використання енергії сонця ESS буде віддавати струм або виконувати зарядку акумулятора. Таким чином накопичувач регулює частоту та перетікання активної потужності.
+ Які бувають типи зберігання енергії?
Існують різні види батарей: механічні, теплові та інші. Всі подібні технології можуть сопрягатися з програмним забезпеченням, яке відповідає за заряд і розряд енергії. Для великих промислових об'єктів застосовуються гідроакумулюючі електростанції, маховикові накопичувачі енергії та інші системи.
+ Які особливості у ESS?
Головною особливістю системи ESS є можливість забезпечити та керувати електроенергією у будинку. Це забезпечує роботу приладів під час відключення електрики, оскільки активується вбудована акумуляторна батарея. Так можна увімкнути кондиціонер, підігрів води та інші важливі функції у будинку.