#layfkhaki-ili-kak-vybrat

Види гарнітури і її призначення

Купити гарнітуру

Сьогоднішній темп життя диктує свої умови, тому щоб все встигнути, необхідні технічні помічники. Один з них – гарнітура, яка допоможе поєднувати кілька справ одночасно. Вона дуже зручна для тих, хто займається спортом або веде довгі бесіди по телефону, а також для тих, хто любить грати в ігри.

Але виникає ряд питань: яка різниця між навушниками та гарнітурою? Які існують види даного виробу? Навіщо вона взагалі потрібна? Де можна купити якісну гарнітуру? Давайте розберемо все по порядку.

 

 

Зміст:

  1. Що таке гарнітура і чим вона відрізняється від навушників?
  2. Навіщо потрібна гарнітура?
  3. Види гарнітури
    1. За призначенням і застосуванням
    2. За зовнішнім виглядом
    3. Дротова і бездротова
  4. Як влаштована гарнітура і які у неї є характеристики
  5. Бренди
  6. Де купити якісну і доступну за ціною гарнітуру?

 

 

Що таке гарнітура і чим вона відрізняється від навушників

 

Гарнітура – пристрій, який складається з мікрофона та одного чи двох навушників. Її функція – прийом і передача голосових повідомлень. Вона повністю замінює динаміки і навушники, тому аксесуар дуже зручний у використанні. Особливо це стосується телефону, так як під час спілкування його не потрібно прикладати до вуха.

Яка різниця між навушниками та гарнітурою? Візуально не завжди можна знайти відмінності, але при ретельному огляді стає зрозуміло, що головна відмінність – наявність або відсутність мікрофона. Щоб легше було зрозуміти, в чому ще між ними різниця ми виділили деякі відмітні ознаки:

  • у гарнітури є перемикачі на корпусі;
  • навушники використовують, щоб слухати музику, а гарнітуру, щоб приймати звук і передавати;
  • конструкція навушників може передбачати або не передбачати фіксатор, у гарнітури цей елемент повинен бути обов'язково;
  • так як вони виконують різні функції, то гарнітура налаштована на якісне відтворення, а навушники – на гарне звучання.

 

Також гарнітура в більш простому варіанті може мати тільки один динамік, це дає можливість слухати, що відбувається навколо і розмовляти.

 

 

Навіщо потрібна гарнітура

 

Прихильники недоведеної теорії про те, що мобільні телефони шкодять здоров'ю людини вірять, що гарнітура здатна забезпечити безпеку для організму людини. На їхню думку, вона захищає мозок від небезпечного випромінювання телефону. Ми не будемо говорити про те, наскільки правдива ця теорія, але й така думка має право на існування.

Якщо звернути увагу на об'єктивну, практичну сторону, то наявність гарнітури дозволяє:

  • регулярно бути на зв'язку;
  • звільнити руки;
  • робити кілька справ одночасно.

 

Це комфортний аксесуар для спілкування з компаньйонами, проведення онлайн конференцій без гучного зв'язку. 

 

 

Види гарнітури

 

Гарнітури значно відрізняються між собою за різними показниками. Наприклад, класичний варіант кріпиться на голові, а більш сучасний – надівається як браслет. Розглянемо класифікації даного товару в залежності від різних критеріїв.

 

За призначенням і застосуванням

Пристрій застосовується, як в офісах, так і вдома. Аксесуар для комп'ютера може бути мультимедійним, ігровим або використовуватися для IP-телефонії. До ПК його можна приєднувати різними методами. У call-центрах використовують професійні пристрої. Воно відрізняється високою надійністю і довговічністю. Працює такий вигляд пристрою 24/7.

Бувають такі види гарнітур:

  • офісна;
  • для авіадиспетчерів;
  • радіоаматорська;
  • для студій;
  • авіаційна;
  • морська;
  • для зв'язку з космосом.

 

Розглянемо деякі види гарнітур більш детально.

Професійна гарнітура – потрібний робочий інструмент співробітника великого офісу або call-центру. Вона допомагає обробляти телефонні дзвінки, співпрацювати з колегами і працювати за ПК. Як уже зазначалося, використовується вона цілодобово, тому повинна бути надійною і ергономічною. У кожного оператора повинні бути свої змінні подушечки для навушників, які дозволяють дотримуватися гігієни.

Відмінна риса такого аксесуара – спеціальний роз'єм для підключення до телефону, званий QD (Quick Disconnect). Це зручно для тих, хто не знімає гарнітуру цілий день. Такий роз'єм дає можливість оператору від'єднати пристрій і піти з робочого місця, не знімаючи аксесуар з голови. З'єднання не обірветься, тому повернувшись можна знову підключитися і продовжити розмову.

Комп'ютерна гарнітура – практичний і функціональний аксесуар. Її роблять з якісних і міцних матеріалів. Основа зроблена з металу і пластика, а амбушюри виготовляються таким чином, щоб максимально підходити для конструкції пристрою. Тип кріплення комп'ютерної гарнітури на голові користувача впливає на комфортність її використання.

 

За зовнішнім виглядом

А зараз давайте подивимося, які бувають пристрої за типом будови:

  • повнорозмірні навушники, які дозволяють повністю зануриться в ігровий процес, музичну композицію або перегляд фільму;
  • накладні пристрої – характеризуються гучним і якісним звуком;
  • вкладиші – відрізняються компактними розмірами і невеликою ціною;
  • вакуумні – щільно прилягають до вух і не дають проникати стороннім шумам.

Для комп'ютера застосовують перші два види. Вони бувають дротові, бездротові і комбіновані.

 

Дротова і бездротова

Є два способи підключення навушників: дротовий і бездротовий. Дротовий приєднується до гарнітури за допомогою роз'єму 2,5 або 3,5 мм mini jack. Для під'єднання до комп'ютера можна скористатися навушниками з USB коннектором. Мікрофон знаходиться на самому шнурі або має виносний вид. Довжина проводу коливається в рамках декількох метрів. Для телефону найкраще підходить короткий шнур, навушники-затички або вкладиші з вбудованим мікрофоном.

Що ж стосується бездротової гарнітури, вона буває двох видів:

  1. Dect – зв'язок підтримується на відстані до 30 метрів від базової станції. Найчастіше застосовують для стаціонарних комп'ютерів.
  2. Bluetooth – зв'язок забезпечується в межах до 10 метрів. Відмінний варіант для сучасних пристроїв.

 

Бездротова гарнітура живиться від вбудованого акумулятора або батарейок, тому час їх роботи обмежений. У той же час вона надає прекрасну мобільність, так як немає дротів. З нею можливо спокійно пересуватися в межах радіусу дії каналу Bluetooth.

Гарнітура може мати додаткові функції, наприклад:

  • налаштування потужності звучання;
  • контроль якості звуку;
  • голосове регулювання;
  • шумозаглушення;
  • парне підключення.

 

Звук може бути моно або стерео. Моногарнітура – відносно дешевий пристрій, добре підходить для звичайних розмов і дозволяє не діставати телефон з кишені. Прекрасний варіант для автомобілістів.

Стереогарнітура – це універсальний пристрій для спілкування і прослуховування музики. Коштує дорожче, але сфера застосування ширше. Тепер давайте розберемося, навіщо вона потрібна.

 

 

Як влаштована гарнітура і які у неї є характеристики

 

Також гарнітура відрізняється своєю конструкцією і технічними особливостями:

  1. Наявність каналів: односторонні або двосторонні.
  2. Дротові та бездротові.
  3. Може кріпитися на голові, за нею, буває з вушними кріпленнями або кріпитися на шоломі.
  4. Відрізняються ступенем захисту від шуму, яка може бути середньою, високою або її взагалі може не бути, тобто гарнітура не буде захищати від шуму.
  5. Пристрій буває закритого типу, тоді по окантовці амбушур йде великий і м'який кант. Накладна гарнітура має м'які подушечки, які міцно прикріплюються до вух.
  6. Варіантів фіксації аксесуара з мікрофоном кілька: мікрофон можна кріпити на прищіпці або шпильці, буває вбудований мікрофон або виносний.
  7. За звукопровідністю вони бувають кісткові (хороший варіант для вокалу, допомагають чути музику і те, що відбувається навколо) та з механічною акустичною провідністю. Найчастіше такі пристрої люблять купувати професіонали.

 

Пристрої ще ділять на водонепроникні, вибухобезпечні, спортивні і так далі. 

 

Бренди

 

На рынке представлен огромный выбор аксессуаров. Мы перечислим лучших производителей:

  1. Sennheiser – це німецький бренд, який відрізняється надійною збіркою і якісним звуком. У цього виробника є моделі як для тих, хто любить слухати музику, так і для професіоналів (їх використовують діджеї, музиканти, звукооператори, композитори).
  2. Продукція японського бренду Sony відрізняється якістю і технологічними інноваціями. Всі пристрої цієї фірми надійні і служать тривалий час.
  3. JBL – американський виробник аксесуарів з хорошим басом. Аксесуари якісної збірки за прийнятною вартістю.
  4. Німецький бренд Beyerdynamic має величезний асортимент моделей, але кращі з них використовуються в студіях.
  5. Одна з кращих компаній-виробників гарнітур – це британська марка Marshall, яка випускає різні типи аксесуарів: дротові, бездротові, накладні, повнорозмірні. Вони мають яскравий дизайн і гарне звучання.
  6. Якщо говорити про геймерські навушники, слід виділити американську фірму HyperX, яка вважається однією з найкращих за співвідношенням ціни і якості.
  7. ASUS – це ще одна відома марка навушників, продукція якої відрізняється зручністю в експлуатації і стильним зовнішнім виглядом. Гарнітура для комп'ютера відрізняється своєю надійністю і ергономікою. Виробник пропонує хороші показники шумозаглушення, герметизацію і динаміки. Одна з моделей представлена в огляді нижче.
  8. Відомий бренд Hator пропонує користувачам ігрову гарнітуру, у якої міцна і в той же час легка конструкція, якісні динаміки і чутливий мікрофон. За ці характеристики її вибирають геймери і ті, хто захоплюється кіберспортом.

 

Де купити якісну і доступну за ціною гарнітуру

 

Шукаєте, де можна замовити і купити навушники за оптимальною ціною? Інтернет-магазин Артлайн пропонує величезний вибір гарнітур. У каталозі ви можете знайти пристрої різних конструкцій і модифікацій. Наприклад, якщо вам необхідна гарнітура для спілкування з клієнтами по IP-телефонії, придивіться до моделі Sennheiser PC 8 USB Black. Такий пристрій добре підійде для прослуховування музики, перегляду фільмів і для ігор. У ній є функції шумозаглушення, що сприяє передачі чіткої і розбірливої мови. У нас на сайті можете ознайомитись з більш докладними характеристиками моделі.

Якщо вам необхідні якісні навушники для ігор, рекомендуємо відмінний варіант повнорозмірних навушників HyperX Cloud Alpha S Blackout, які вироблені за найостаннішими технологіями і мають стильний дизайн.

У нас можна купити не тільки недорогу і якісну гарнітуру, а й комп'ютери, сервери, робочі станції, монітори та іншу комп'ютерну периферію. Будь-який товар можна придбати в кредит 0%.

Щоб швидко перейти до гарнітури або іншого товару, рекомендуємо скористатися фільтром на сайті. Завдяки йому можна підібрати необхідний пристрій, вартість і характеристики якого вам сподобаються.

Якщо виникли труднощі з вибором і потрібна консультація, зателефонуйте на один з номерів телефонів, які вказані нижче, або напишіть в чат. Оплатити товар можна готівкою або при отриманні. Доставка здійснюється у всі міста України, причому абсолютно безкоштовно.

Ми сподіваємося, що цей невеликий огляд видів гарнітур допоможе вам зробити правильний вибір аксесуара, який буде вас радувати своєю якістю і функціональністю!

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]