#resheniya-dlya-raboty

Рекомендоване обладнання для Redshift

Купити комп'ютер для рендерингу в Redshift

Як і для більшості додатків, системні вимоги Redshift можна знайти на офіційному сайті виробника. Там також є якісна сторінка допомоги, в якій основна увага приділяється сумісності і продуктивності графічного ядра. Тому ми вирішили скласти наші власні рекомендації по обладнанню для даної програми, щоб наші читачі знали, який комп'ютер настільний купити для комфортної та швидкої роботи в програмі Redshift. Щоб краще зрозуміти, в чому її особливості, ви можете подивитися відеоролик нижче.

 

 

Зміст:

  1. Рекомендації по процесору
    1. Intel Core i7 10700K
    2. Intel Xeon W-2235
  2. Рекомендації по відеокарті
    1. GeForce RTX 3080
    2. GeForce RTX 3090
  3. Рекомендації по пам'яті
  4. Рекомендації по сховищу (жорстким дискам)
  5. Готові збірки від Artline
    1. Збірка з двома графічними процесорами
    2. Збірка з чотирма графічними процесорами
  6. Де купити ПК для роботи з Redshift?

 

 

Рекомендації по процесору

 

У Redshift, як і в більшості інших движків рендерингу на базі графічного процесора, ЦП не грає особливої ролі в процесі обробки сцен. Він трохи впливає на час, який необхідно для завантаження сцени, але за великим рахунком цей вплив мінімальний. Однак, якщо ви також використовуєте систему для моделювання або анімації (наприклад, в Cinema4D, Maya або 3ds Max), тоді вам знадобиться ЦП з високою тактовою частотою. Він забезпечить хорошу продуктивність в цих додатках. З іншого боку, якщо ви використовуєте движки рендерингу на базі ЦП, то більша кількість ядер принесе користь, але не поліпшить швидкість рендерингу в Redshift.

Крім чистої продуктивності, також важливо враховувати кількість ліній PCI-Express, які підтримує ЦП. Ця величина буде визначати кількість відеокарт, які можна використовувати, що в даному випадку має велике значення, оскільки відеокарти є основним фактором продуктивності рендерингу в Redshift.

Далі ми розглянемо 2 типи процесорів, які варто розглядати як пріоритетні для даної програми.

 

Intel Core i7 10700K

Intel Core i7 10700K 3.8 ГГц (5.1 ГГц Turbo) 8 ядер – це один з процесорів з найвищою тактовою частотою, який доступний на ринку (зокрема, в магазині Artline), і відмінно справляється як з Redshift, так і з додатками для моделювання/анімації. Проте, дана модель має всього 16 ліній PCI-Express, тому зазвичай працює максимум на двох відкритих. Якщо вам потрібно більше, вам краще взяти іншу платформу і інший процесор.

Перед нами ЦП верхнього рівня 10-го покоління з ядром Comet Lake, призначений для настільних комп'ютерів з сокетом FCLGA1200. Він вийшов в 2020 році. Процесор виготовлений за техпроцесом 14 нм. Intel Core i7-10700K має 8 ядер і 16 потоків, які працюють на частоті 3.8 ГГц з типовою розрахункової тепловою потужністю 125 Вт.

Intel Core i7 10700К принесе найбільшу користь геймерам, особливо професіоналам, оскільки він стискає кожен кадр, особливо в застарілих іграх. Те ж саме вірно і для стримерів. Продуктивність тут на високому рівні. Можливості ЦП дозволяють виконувати потокову передачу – рендеринг і гру одночасно. Більш високий базовий FPS, особливо в поганих багатопоточних іграх, призведе до більш стабільного ігрового процесу і потокової передачі як для стримера, так і для його глядачів.

Intel Core i7 10700К є конкурентом пропозицій AMD завдяки своїй чудовій однопоточній продуктивності і запасу можливостей для розгону. Більш того, AMD в даний час стикається зі зменшенням кількості покупців.

 

 

Intel Xeon W 2235

Intel Xeon W-2235 3.8 ГГц (4.6 ГГц в режимі Turbo) 6 ядер. Процесори Intel серії W мають набагато більше ліній PCI-Express, ніж в серії Core. У той же час дана модель більше орієнтована на споживача. У поєднанні з відповідною материнською платою цей ЦП може підтримувати до 4-х графічних процесорів на одній робочій станції. Процесор також підтримує дуже високі тактові частоти, але коштує дорожче, ніж аналогічний чіп серії Core, а також використовує більш дорогі материнські плати і оперативну пам'ять.

Процесори Intel Xeon W-2200 виводять продуктивність на новий рівень завдяки підтримці новаторських технологій. Це означає, що ви можете візуалізувати, моделювати і рендерити досить швидко і з більшою точністю, ніж будь-коли раніше. Ці ЦП розроблені для професіоналів, які працюють на робочих станціях. Вони спеціально оптимізовані для широкого спектру робочих процесів, включаючи створення контенту, розробку і розширення меж штучного інтелекту.

Технологія Intel Turbo Boost Max 3.0 призначена для робочих навантажень, в яких використовуються високі частоти ядра. Завдяки цьому можна отримувати прискорення саме тоді, коли це необхідно. Технології Intel Deep Learning Boost (Intel DL Boost) і Intel Advanced Vector Extensions 512 (Intel AVX-512) замінюють 3 окремі інструкції однієї простої командою. Це передове нововведення призначене для прискорення виконання будь-яких робочих навантажень машинного навчання. Класифікація зображень, мовний переклад, виявлення об'єктів і розпізнавання мови – ось лише деякі з робочих навантажень, які будуть виконуватися швидше.

Підвищена тактова частота до 4.6 ГГц також дає свій ефект. Також в даній моделі помітно збільшено час безвідмовної роботи системи і поліпшена швидкість відгуку. Це дозволяють плавно переміщатися між додатками для створення контенту навіть при роботі з великими файлами.

 

 

Рекомендації по відеокарті

 

Як згадувалося вище, потужність відеокарти є визначальним фактором продуктивності в Redshift. Чим вона буде швидше, тим краще. Ви також можете використовувати кілька графічних процесорів для ще більшого прискорення рендерингу.

Є два аспекти, пов'язаних з відеокартою, які впливають на можливості рендерингу:

  • чиста швидкість самого GPU;
  • обсяг пам'яті карти.

Відеопам'ять обмежує ефективність рендерингу великих і складних сцен, але Redshift підтримує рендеринг «поза ядром», що дозволяє використовувати системну пам'ять, якщо виділеної пам'яті графічного процесора недостатньо. Це призводить до зниження швидкості, тому найкраще використовувати відеокарти з достатнім об'ємом оперативної пам'яті. Карти GeForce, як правило, мають гарну «сиру» продуктивність з пристойним обсягом відеопам'яті, тоді як карти Quadro поставляються з великим об'ємом VRAM, але коштують дорожче при тому ж рівні продуктивності.

Далі ми теж перерахуємо 2 моделі відеокарт, які варто розглядати як пріоритетні для Redshift.

 

GeForce RTX 3080

GeForce RTX 3080 10 ГБ. Представники серії RTX 3000, що працюють набагато швидше, ніж всі моделі, що були в серії 20. Більш того, нерідко вони продаються за нижчою ціною, ніж RTX 2080 Ti або Titan RTX. Це відмінний вибір, якщо вам потрібна всього одна або дві відеокарти, і ви не працюєте з особливо складними сценами.

 

GeForce RTX 3090

GeForce RTX 3090 24 ГБ – наша рекомендація для більшості користувачів графічного рендерингу. RTX 3090 забезпечує кращу продуктивність в Redshift, а також володіє 24 ГБ пам'яті.

Крім вибору того, яку карту краще використовувати, залишається питання про їх кількість. Redshift добре масштабується (тобто працює краще в ході збільшення кількості пристроїв) на декількох відеокартах, але системи охолодження на більшості моделей GeForce не розраховані на використання декількох графічних процесорів. Для кращої загальної продуктивності ідеальні варіанти з одним вентилятором, що відводить тепло назад (зазвичай їх називають «нагнітальними» вентиляторами). Об'єднання декількох з них дасть фантастичну продуктивність рендерингу, хоча для цього потрібно більший майданчик для розміщення, потужне джерело живлення і великий потік повітря від вентиляторів корпусу.

 

 

Рекомендації по пам'яті

 

Хоча точний обсяг оперативної пам'яті, який вам потрібен, буде залежати від складності ваших проектів, для Redshift (і графічного рендерингу в цілому) ми зазвичай рекомендуємо 32 ГБ. Цього має бути достатньо для рендерингу навіть дуже складних сцен. Але наші системи підтримують більше пам'яті, і якщо ви плануєте запускати інше програмне забезпечення разом з Redshift, майте це на увазі. 

 

 

Рекомендації по сховищу жорстким дискам

 

Ми майже завжди рекомендуємо використовувати твердотільні накопичувачі в якості основного диску, на якому розміщуватиметься ваша операційна система, а також для установки Redshift і іншого програмного забезпечення. Висока швидкість SSD дозволяє вашій системі завантажуватися, запускати додатки і файли у багато разів швидше, ніж будь-який традиційний жорсткий диск. Якщо ваш бюджет дозволяє, також непогано мати другий SSD, який можна використовувати для зберігання активних проектів, щоб ще більше знизити навантаження на процесор і заощадити час.

Однак твердотільні накопичувачі, як і раніше, дорожчі традиційних дисків, тому для тривалого зберігання ми рекомендуємо використовувати традиційний жорсткий диск HDD (або 2, якщо вам це потрібно). Використання SSD може бути корисно в деяких ситуаціях, але в більшості випадків висока продуктивність SSD просто непотрібна для накопичувача.

 

 

Готові збірки від Artline

 

 

Збірка з двома графічними процесорами

ARTLINE Overlord X95v37Win

  • Процесор: Intel 8-Core i7-10700KF 3.8-5.1 ГГц;
  • Відеокарта: GeForce RTX 3080 10ГБ;
  • Оперативна пам'ять: 64Gb DDR4-3200 Gaming;
  • Накопичувачі: 500 ГБ M.2 NVME SSD и SSD SATA 1 ТБ;
  • Блок живлення: 750W 80+ Bronze.

*Ви можете замовити робочу станцію з будь-якими іншими параметрами або ж змінити будь-який з компонентів даної збірки.

ARTLINE Overlord X95v37Win

 

Збірка з чотирма графічними процесорами

ARTLINE Dell Precision 3630v34

  • Процесор: Intel 8-core Xeon E-2288G 3.7-5.0 ГГц;
  • Відеокарта: Quadro RTX 4000 8GB;
  • Оперативна пам'ять: 64ГБ DDR4 -2666 ECC;
  • Накопичувачі: M.2 NVME 480 ГБ и 1 ТБ;
  • Блок живлення: 460W.

*Ви можете замовити робочу станцію з будь-якими іншими параметрами або ж змінити будь-який з компонентів даної збірки.

ARTLINE Dell Precision 3630v34

 

Redshift може використовувати кілька відеокарт для зменшення часу рендерингу, але не всім потрібна найшвидша система з трьома чи чотирма графічними процесорами. В якості альтернативи можна взяти робочу станцію з двома повнорозмірними відеокартами. Вона буде займати трохи менше місця і коштувати набагато менше грошей, ніж станція з чотирма графічними процесорами. Redshift дуже добре масштабується з декількома картами, а це означає, що при використанні двох карт замість однієї час рендерингу скоротиться майже вдвічі!

Хоча графічні процесори є найбільш важливим фактором при використанні Redshift, центральний процесор в цій конфігурації має дуже високі тактові частоти – тому поряд з приголомшливою продуктивністю рендерингу графічного процесора ця система також буде добре працювати з моделюванням і анімацією в Maya, 3ds Max і Cinema 4D.

 

 

Де купити ПК для роботи з Redshift

 

Вищевказані системи можна в будь-який момент купити в магазині Artline. Також ви можете замовити збірку за своїми власними параметрами. У будь-якому випадку, наші фахівці допоможуть вам підібрати найкращий варіант на ваш бюджет. Телефонуйте або пишіть і ви залишитеся задоволені своїм вибором!

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]