#layfkhaki-ili-kak-vybrat

Причини зависання Smart TV і варіанти вирішення проблеми

Чому зависає Smart TV?

Сучасна людина не уявляє своє життя без електронних пристроїв, адже вони роблять її комфортнішою. Проте бувають моменти, коли техніка нас засмучує – це відбувається тоді, коли починаються збої в роботі, наприклад, якщо починає зависати робота Smart TV. У багатьох випадках, якщо підходити грамотно до вирішення цього питання, проблему можна вирішити своїми силами.

У цьому огляді ми розглянемо головні причини зависання пристрою і те, як з ними справлятися. Також звернемо увагу на те, за допомогою чого можна прискорити і розширити функціональність роботи Smart TV. А зараз розглянемо, що таке Smart TV і навіщо потрібна ця функція.

 

 

Зміст:

  1. Що таке Смарт ТВ і його можливості?
    1. Переваги і недоліки
  2. Причини зависання Smart TV
    1. З'єднання з інтернетом
    2. Завантажена пам'ять
    3. Заповнений кеш
    4. Використання застарілого ПЗ
    5. Проблема з роутером або модемом
    6. Людський чинник
  3. Як можна вирішити проблему зависання Smart TV за допомогою ТВ-приставки?
    1. Що таке смарт ТБ-приставка і навіщо вона потрібна?
    2. Розширення можливостей Smart TV за допомогою ТБ-приставки
  4. Як підключити ТБ бокс до сучасного телевізора?
  5. Де купити якісну і надійну смарт ТБ-приставку?

 

 

Що таке Смарт ТВ і його можливості

 

Smart TV – це технологія, за допомогою якої телевізор отримує вихід в інтернет. Така особливість "прославляє" його над звичайним сучасним телевізором. За допомогою Smart TV можна керувати деякими "розумними" пристроями, мати доступ до соціальних мереж, грати в різні ігри, а також бути в курсі свіжих новин і курсу валют.

Можливості Smart TV з кожним роком ростуть. Сьогодні за допомогою цієї функції ви зможете:

  • дивитися фільми і різні передачі без реклами;
  • записувати фільми і телепрограми, щоб пізніше з комфортом і неспішно подивитися вподобані моменти;
  • шукати необхідну інформацію в інтернеті;
  • замовляти товари і послуги;
  • спілкуватися в соціальних мережах;
  • за допомогою вбудованої камери можна проводити відеоконференції, а якщо такого девайса немає, його можна придбати у будь-якому магазині техніки;
  • грати в ігри, які за якістю не поступаються комп'ютерним;
  • переглядати фотографії і відео з дисків, флешек і смартфонів.

 

Телевізори з функцією Смарт ТБ мають як переваги, так і недоліки, які ми розглянемо нижче.

 

Переваги і недоліки

Серед основних переваг Smart TV можна виділити:

  • вихід в інтернет за допомогою Wi-Fi або кабелю для мережі;
  • можливість створити обліковий запис, завдяки якому простіше взаємодіяти з програмами;
  • управління телевізором за допомогою пульта, віртуальної або реальної клавіатури, жестів або голосу;
  • можна завантажувати необхідну інформацію прямо з ПК.

 

Серед недоліків можна виділити наступні:

  • не підтримує відеоформати avi і mkv;
  • застарілі вбудовані додатки для ігор;
  • збір даних про вподобання для демонстрації реклами;
  • висока вартість.

 

 

Причини зависання Smart TV

 

Причин, чому Смарт ТВ зависає, може бути багато, тому що це складний пристрій. Щось можна вирішити за допомогою перезавантаження, а щось можуть вирішити лише відповідні фахівці. Для того, щоб перевантажити Smart TV, необхідно виконати наступні дії:

  1. натиснути на пульті кнопку "Home";
  2. вибрати розділ "Налаштування";
  3. в пункті "Розширені налаштування" знайти розділ "Загальні", а потім "Скидання до заводських";
  4. після цих дій Smart TV автоматично перезавантажиться.

 

На некоректну роботу Смарт ТВ впливають деякі чинники:

  • низька швидкість інтернет-з'єднання;
  • переобтяжена пам'ять;
  • забитий кеш;
  • застаріла версія вживаного ПЗ;
  • проблеми з роутером.

 

Ще важливо перевірити налаштування Смарт ТБ, оскільки там теж може ховатися причина зависання пристрою.

 

З'єднання з інтернетом

Телевізор отримує доступ до мережі через Wi-Fi роутер або безпосередньо через мережевий кабель. Без цього Smart TV не зможе працювати, тому необхідно перевірити підключення до Wi-Fi або перевірити кабель. Якщо підключитися через Wi-Fi, необхідно увійти до "Меню" і в розділі "Бездротове підключення" ввести логін і пароль від бездротової мережі. При такому підключенні Smart TV може зависати із-за низької швидкості Wi-Fi, адже швидкість передачі інформації через роутер нижча, ніж безпосередньо через мережевий кабель.

Якщо ви хочете підключитися безпосередньо за допомогою кабелю, необхідно під'єднати його до телевізора і роутеру. Такий метод забезпечує більш високу швидкість інтернету.

 

Завантажена пам'ять

Кожен пристрій, незалежно від бренду і ОС, має онлайн-магазин, в якому є безліч додатків і віджетів. Пам'ять пристрою заповнюється по мірі скачування цих програм. Чим менше пам'яті залишається, тим гірше починає працювати електронний пристрій. Якщо у вас теж виникла така ситуація, необхідно видалити непотрібні застосування, щоб звільнити місце.

 

Заповнений кеш

З такою ситуацією може зіткнутися будь-який користувач який використовує браузер для своїх потреб. Наприклад, ви вирішили подивитися онлайн фільм на Smart TV не через додаток відеосервісу, а через браузер, і зіткнулися із зависанням відео. Вирішити цю проблему можна, якщо почистити кеш у вбудованому інтернет-браузері. Для цього необхідно увійти до "Меню" і вибрати "Браузер", потім перейти в розділ "Налаштування" і вибрати "Очистити кеш".

 

Використання застарілого ПЗ

Виробники "розумних" телевізорів регулярно випускають оновлення для програмного забезпечення. Пристрій можна настроїти так, щоб воно саме перевіряло наявність оновлення і пропонувало оновити систему. Ті, хто не любить нав'язливі повідомлення, можуть не налаштовувати цю функцію, тоді необхідно самому перевіряти наявність оновлень і встановлювати їх.

Бувають випадки, коли не виходить встановити нове ПЗ, тоді можна завантажити його на ПК. Для цього необхідно виконати наступні дії:

  • викачати з офіційного сайту виробника Смарт ТБ нову версію ПЗ на ПК;
  • потім завантажити її на зовнішній носій, приміром, на USB-флешку і підключити її до телевізора;
  • далі в "Меню" необхідно вибрати "Встановити ПЗ за допомогою USB" і завантажити файл з оновленою версією ПЗ.

За допомогою цих дій ви зможете оновити програмне забезпечення на своєму пристрої.

 

Проблема з роутером або модемом

Обидва ці пристрої можуть стати причиною зависання і некоректної роботи Смарт ТБ. Якщо не виходить підключитися до інтернету за допомогою Wi-Fi або кабелю, а скидання налаштувань роутера не допомогло і на екрані з'явилася помилка про отримання налаштувань мережі, тоді слід оновити прошивку мережевого пристрою. Ще проблема може виникнути через провайдера, який проводить технічні роботи.

 

Людський чинник

Іноді причиною гальмування електронного пристрою може стати втручання людини. Наприклад, користувач може випадково натиснути комбінацію кнопок на пульті, яка запустить програми у фоновому режимі і це приведе до того, що пам'ять пристрою заповниться.

Якщо ви помітили, що в результаті гри дитини з пультом Смарт ТБ почав гальмувати, можна просто скинути усі налаштування, натиснувши кнопку «Reset». Важливо врахувати, що ПЗ теж може скинутися до первинної версії.

 

 

Як можна вирішити проблему зависання Smart TV за допомогою ТБ приставки

 

Ми розглянули головні причини зависання Смарт ТБ і способи їх рішення. Хотілося звернути вашу увагу на ще один інструмент, за допомогою якого можна прискорити роботу свого телевізора – смарт ТБ-приставка.

 

Що таке смарт ТБ приставка і навіщо вона потрібна

Смарт ТБ-приставка – це невеликий комп'ютер, який підключається до телевізора як звичайний DVD плеєр, при цьому роблячи з нього багатофункціональний мультимедійний пристрій з можливістю виходу в інтернет. Ви можете підключити її за допомогою Wi-Fi або мережевого кабелю. Після чого у системи і встановлених застосувань з'являється доступ до інтернету. З її допомогою можна встановити різні додатки і ігри, аналогічно як на смартфон, а також дивитися фільми, ТБ-канали, серіали і серфити в інтернеті.

У таких ТБ-приставках усі сервіси і функції обмежені лише ПЗ платформи Android. Такий ТБ бокс можна підключити до простого монітора, після чого він перетвориться на ПК. До того ж, сучасні варіанти Android приставок мають великий об'єм ОЗП і 4-ядерний процесор.

У вас, швидше за все, виникло питання: навіщо вона потрібна, якщо усі ці функції є в самому Smart TV? Так, але що стосується комплектуючих, вони у неї набагато потужніші, ніж у телевізора. За допомогою приставки можна розширити можливості старіших випусків Смарт ТБ.

 

Розширення можливостей Smart TV за допомогою ТБ приставки

 

Як говорилося вище, одна з причин зависання Smart TV – нестача пам'яті. Так, дійсно її можна звільнити, якщо видалити деякі застосування. Але, що робити якщо вони усі потрібні для зручного використання пристрою і не хочеться їх видаляти? У такому разі смарт ТБ-приставка – відмінне рішення для збільшення пам'яті телевізора. Приставки мають розширений об'єм внутрішньої і оперативної пам'яті, на відміну від Smart TV. Завдяки більшій кількості пам'яті ви зможете збільшити швидкість роботи Smart TV. Також ТБ бокси оснащені потужнішими процесорами, що також позитивно позначається на пристрої.

Ще одна перевага полягає в тому, що ТБ-приставки можуть підтримувати велику кількість додатків, а також, у них немає обмежень на установку вбудованого контенту, як в Smart TV. Що ж до оновлень, Андроїд приставки постійно оптимізуються, і під них постійно виходить велика кількість додатків з постійними оновленнями. Купивши ТБ-приставку, вам стануть доступні IPTV послуги і у вас з'явиться можливість створювати декілька робочих столів, а також згортати додатки.

Як видно, за допомогою смарт ТБ-приставки можна не лише збільшити потужність Smart TV, але і розширити його функціонал.

 

 

Як підключити ТБ бокс до сучасного телевізора

 

Для цього вам необхідно витягнути ТБ-приставку з коробки і дістати кабель з портом HDMI і кабель з відповідним роз'ємом (у 90% випадках є в комплектації). Підключити її дуже легко, для цього під'єднайте один кінець дроту в Андроїд приставку, а інший в телевізор. Потім включіть обидва пристрої і натисніть кнопку "HDMI", щоб він перейшов в режим виведення картинки з ТБ-приставки. На цьому процес підключення завершений. Аналогічним чином ТБ бокс підключається і до інших гаджетів, які мають роз'єм HDMI.

Про те, як налаштувати ТБ-приставку можна подивитися у відеоогляді нижче. 

 

 

Де купити якісну і надійну смарт ТБ приставку

 

У магазині Артлайн представлений гарний асортимент надійних і якісних смарт ТБ-приставок. Ще у нас величезний вибір комп'ютерів готової збірки, а також ми можемо зібрати необхідний пристрій під замовлення за вашими параметрами. Будь-який товар можна придбати на виплату під 0%. Оплата зручним для вас способом. Доставка по усій Україні. Приємних вам покупок!

 

м. Київ, вул. Кириловська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Що краще Smart TV або ТБ бокс?
Обидва пристрої мають як переваги, так і недоліками, але у ТБ боксів потужніша комплектація, тому вони працюють швидше. Також вони можуть підтримувати більше число додатків, і у них немає обмежень на установку контенту. Ще можна створювати декілька робочих столів і згортати додатки. Якщо для вас це важливо, звичайно, зверніть увагу на ТБ бокс.
+ Чи може працювати Smart TV без інтернету?
Так, буде, але тільки як звичайний телевізор. Ви не зможете використати функції Smart TV, якщо у вас немає інтернету.
+ Як вибрати смарт ТБ-приставку?
Для правильного вибору ТБ-приставки, необхідно звернути увагу на основні характеристики моделі: набір інтерфейсів, процесор, пам'ять, чи є накопичувач, тип ОС, в якому форматі відтворюються файли, варіанти підключення до інтернету, форм-фактор корпусу, електроживлення і комплектація.