Що робити якщо заблокували смарт ТВ LG або Samsung?

смарт ТВ

У 2020 році південно корейські компанії LG і Samsung оголосили про початок блокування смарт ТВ на несертифікованих телевізорах. І якщо Samsung розпочала процес блокування ще в лютому 2020 року, то LG в листопаді 2020 року.

Блокування ТВ

Компанія Samsung розпочала боротьбу з «сірими» телевізорами – несертифікованими пристроями. Вона блокує всі смарт функції на своїх пристроях, якщо телевізор працює в регіоні, для якого не призначений. Таким чином, телевізор перетворюється в звичайний монітор – функції Smart-TV повністю заблоковані, а на екрані написано «This TV is not fully functional in this region». Такі дії спрямовані на боротьбу з пристроями, які завезені з інших країн і які через це продаються за низькою ціною. Найбільше від цих дій страждають кінцеві користувачі, а не імпортери і продавці.

Та ж ситуація і з телевізорами компанії LG. 2 жовтня була опублікована заява компанії на офіційному сайті. Так, компанія буде блокувати функції Smart TV на несертифікованих телевізорах. Це стосується тільки моделей 2020 року. Нове оновлення програмного забезпечення для телевізорів LG блокує або обмежує функціонал Smart TV при встановленні на несертифікованих телевізорах. На передачу TV-сигналу обмеження ніяк не вплинуть. Блокування смарт ТВ на несертифікованих пристроях розпочнеться 16 листопада 2020 року. Відзначимо, що в оригінальності телевізора можна переконатися знайшовши маркування «ЕАС» на задній панелі пристрою, яке підтверджує проходження всіх лабораторних випробувань пристроєм.

 

 

Оптимальне рішення проблеми з блокуванням за допомогою покупки Смарт ТВ приставки Artline

 

Компанія Artline пропонує зручний спосіб вирішення проблеми з блокуванням телевізорів. Ми пропонуємо вашій увазі індивідуальні смарт тв приставки ARTLINE. Це сучасні міні-комп'ютери зі своїми власними операційними системами. Підключення здійснюється за допомогою HDMI або AV-кабелю. В результаті використання смарт тв приставки заблокований телевізор компанії Samsung або LG перетворюється в повноцінну смарт-систему з доступом до інтернету.

Блокування ТВ

Кожна наша смарт тв приставка має різні переваги, але серед основних:

  • Підтримка 4K і HDR якості
  • Android TV
  • Пульт з голосовим управлінням
  • Chromecast built-in
  • Зручне підключення до інтернету
  • Android 9.0
  • Neural Network Accelerator (NNA)

 

ARTLINE TvBox KM9Pro – бюджетна 4K-приставка з підтримкою HDR, пультом дистанційного керування з голосовим контролем і вбудованими сервісами Google. Усередині спеціалізований 4 ядерний процесор Amlogic S905X2 з тактовою частотою 1.8GHz. Оперативна пам'ять RAM 4Gb DDR4 і накопичувач ROM 32Gb eMMC прекрасно підтримують роботу процесора. На смарт приставку встановлена операційна Android TV 9.0. Ми також забезпечуємо гарантію протягом 24 місяців.

ARTLINE TvBox KM6 – найбільш ідеальна 4K-приставка з підтримкою HDR 60fps в магазині Artline. Вона оснащена вбудованими сервісами Google, 3 х USB 2.0 та 1 x usb 3.0. Усередині надійний процесор Amlogic S922X з 4 ядрами і тактовою частотою 1.8GHz. Оперативна пам'ять RAM 4Gb DDR4 і накопичувач ROM 64Gb eMMC прекрасно підтримують роботу процесора. На смарт приставку встановлена операційна система Android TV 9.0. Ми також забезпечуємо гарантію протягом 24 місяців.

 

 

Як розблокувати або обійти блокування без покупки Smart TV приставки?

 

Офіційно LG і Samsung не надають можливості виправити проблему блокування телевізора. Проте, винахідливі користувачі все ж змогли обійти блокування без Smart TV.

Блокування ТВ

Перший спосіб – зміна регіону та використання VPN. Потрібно з пульта зайти в сервісне меню, змінити регіон і зробити анулювати налаштування до заводських. Однак є одне але - це може призвести до небажаних наслідків, наприклад, несправності телевізора або навіть вплинути на гарантійне обслуговування. До речі, під час налаштування Wi Fi необхідно зайти через VPN за допомогою комп'ютера або ноутбука, підключеного через кабель. Майте на увазі, після зміни регіону не вдасться відновити підписки.

Другий спосіб – заміна материнської плати телевізора. Для цього вам необхідно відвезти ваш LG/Samsung телевізор в сервісний центр. Така процедура коштує близько 6000 гривень, смарт тв приставка обійдеться дешевше.

Як ми бачимо, є способи обійти блокування LG/Samsung телевізорів, однак немає гарантій, що все буде добре. Більш того, у вас може пропасти гарантія на телевізор і ремонтувати його в разі несправності доведеться самостійно за свої гроші, а це обійдеться набагато дорожче, ніж просто купити смарт приставку. Ми рекомендуємо придбати смарт тв приставку, щоб уникнути несподіваних проблем з телевізором.