#komplektuyushchie

Огляд монітора Qube B24F75-IPS

Огляд монітора Qube B24F75-IPS

На огляді універсальний монітор для дому та офісу Qube B24F75-IPS. Це хороший вибір для тих, в кого високі вимоги до якості та функціоналу, але обмежений бюджет.

 

 

Зміст:

  1. Дизайн
  2. Ніжка
  3. Роз’єми
  4. Меню та налаштування
  5. Особливості
  6. Де можна придбати монітор Qube B24F75-IPS?

 

 

Дизайн

 

Як ви вже могли здогадатися з назви – це 24 дюймовий монітор з якісною IPS матрицею та частотою оновлення 75 Гц. Монітор має типову для цієї діагоналі роздільну здатність FullHD, тобто 1920х1080 пікселів. Тут є одразу дві переваги - із цією роздільною здатністю на 24 дюймах не видно піксельну сітку, а також йде менше навантаження на відеокарту.

Дизайн стриманий але сучасний. Монітор має безрамковий дизайн, хоча в увімкнутому стані проявляються приховані рамки, які разом із помітними мають товщину 6 мм. Нижня рамка як зазвичай товща, на ній розташований логотип Qube та світлодіодний індикатор роботи. Позаду теж логотип, а сам корпус доволі тонкий, з невеликим потовщенням в нижній частині, де розташована електроніка. Із матеріалів – корпус пластиковий та має різну на дотик фактуру.

 

 

Ніжка

 

Ніжка металева, має 3 точки опори та складається з 2 частин. На жаль, без викрутки тут не обійтися. Спочатку потрібно з’єднати дві частини ніжки гвинтом, який йде в комплекті. А вже потім під’єднати ніжку в відповідний паз монітора, щоб спрацював фіксатор. Також тут є Vesa-сумісне кріплення, тож можна встановити монітор на кронштейн.

Ніжка регулюється лише по куту нахилу, але вона доволі тонка та має виріз, за який зручно пересувати монітор, або пропустити крізь нього кабелі, щоб не заважали.

 

 

Роз’єми

 

Роз’єми розташовані горизонтально, що трохи ускладнює кабель менеджмент. Але їх більше ніж зазвичай. Тут є усі найпоширеніші - аналоговий VGA, HDMI та навіть DisplayPort. В комплекті йде тільки HDMI кабель. Роз’єм живлення маленький та передбачає баластний блок живлення на 36 Вт, який також є в комплекті.

 

 

Меню та налаштування

 

Поруч з роз’ємами 5-позиційний джойстик для навігації по меню. Довге натискання вмикає чи вимикає монітор, коротке – визиває меню. Також є швидкий доступ до налаштувань джерела зображення, режимів відображення а також гучності звуку. Тут є 2 вбудовані динаміки. Не топова аудіосистема, звичайно, але все ж вона є.

Меню просте та зручне, має багато режимів відображення, а також можна налаштувати кольорову температуру. Позбутись розривів зображення допоможе технологія AMD FreeSync. Також можна увімкнути овердрайв матриці, від чого шлейфи та змази стануть помітно меньшими. Заявлений час відгуку 1 мс.

Є два рівня фільтра шкідливого для очей синього світла, а також що дуже добре – є українська мова.

Налаштувати яскравість та контраст можна лише при обраному режимі відображення “Стандарт”. В характеристиках вказано що максимальна яскравість – 250 кд/м2, а контрастність 1000:1. Хоча це дивлячись в якому з режимів. Найбільш контрастний режим FPS+стандартна колірна температура – 1000:1. Судячи зі звіту Display CAL це не найкращі режими в плані точності кольору.

Найкращі з усіх комбінацій це ТЕКСТ+sRGB та Кіно+sRGB. Обидва мають дуже хороші показники дельта Е – середній 0.8 а максимальний 1.7. Відрізняються вони яскравістю(180 текст і 240 кіно) та тим що в режимі кіно точка білого трохи ближче до еталону. І це без калібратора та ручного налаштування колірної температури по RGB каналах в меню. По суті, знаючи які режими треба встановити, цей монітор “з коробки” годиться для занять, які вимагають точності кольору.

Звичайно ж якщо відкалібрувати, то в обох режимах показники майже ідеальні при такій ціні монітора. Після калібровки в режимі Кіно (+ R50 G49 B46) середній дельта Е став 0.18 а максимальний – 1.25. Це при тому що на його калібровку було витрачено менше часу ніж на калібровку в режимі Текст (+ R49 G47 B45). В ньому – 0.24 та 1.65 середній та максимальний дельта Е відповідно.

Монітор має кольорове охоплення 100% sRGB, 79% AdobeRGB та 83% DCI P3 і цього звичайно недостатньо для професійного поліграфічного друку, але цінова категорія та цільова аудиторія у нього зовсім інша.

 

 

Особливості

 

Монітор підійде не лише для обробки фото чи кольорокорекції відео, а також для ігор. Це завдяки частоті оновлення, технології FreeSync, 1 мс відгуку матриці з можливістю овердрайву. Так це не кіберспорт, але все ж 75 Гц більше за звичайні офісні 60. Тому в звичайні non-competitive ігри можна пограти. Тим паче, що роздільна здатність тут FullHD, що дасть меньше навантаження на відеокарту.

Універсальності цьому монітору додає не лише діагональ 24 дюйми, а й розширений вибір роз’ємів, гнучкість налаштувань, а також точність матриці в обраних режимах. Монітор підійде кожному адже він має дуже доступну ціну. Ще й динаміки є вбудовані.

 

 

Де можна придбати монітор Qube B24F75-IPS

 

Такий монітор користується популярністю на споживчому ринку. Qube B24F75-IPS доступний для замовлення в інтернет-магазині Артлайн. Наявність сучасних функцій та можливість калібрування роблять даний монітор одним із лідерів у своїй ціновій категорії. На всі пристрої компанія Артлайн пропонує гарантію.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Яка контрастність у монітора Qube B24F75-IPS?
Заявлений виробником показник контрастності становить 1000:1. Це значення може змінюватись в залежності від режиму роботи.
+ Яка роздільна здатність цього монітора?
Qube B24F75-IPS має роздільну здатність FullHD. Цього значення достатньо для вирішення більшості сучасних завдань.
+ Чи підтримує Qube B24F75-IPS інтерфейс HDMI?
Монітор можна підключити до системного блоку через інтерфейс HDMI. Такий кабель йде у комплекті.