#top-luchshikh

Найкраща оперативна пам'ять для ігор DDR4, DDR5 на 2023 рік

Найкраща оперативна пам'ять для ігор DDR4, DDR5 на 2023 рік

Ми провели велику роботу із тестування різних наборів оперативної пам'яті. Це дозволило підібрати оптимальний варіант для графічних програм, програм з редагування відеороликів та ігор.

 

 

Зміст:

  1. Вступ
  2. Поради щодо купівлі оперативної пам'яті
  3. Найкраща на сьогодні RAM для ігор
    1. G.Skill Trident Z5 RGB DDR5-6000 (2 x 16GB)
    2. Samsung DDR5-4800 (2 x 16GB)
    3. TeamGroup T-Force Xtreem ARGB DDR4-3600 (2 x 8GB)
    4. Patriot Viper Steel DDR4-4400 (2 x 8GB)
    5. Patriot Viper RGB DDR4-3600 (2 x 8GB)
    6. Patriot Viper 4 DDR4-3400 (2 x 8GB)
    7. Corsair Vengeance RGB Pro DDR4-3200 (4 x 8GB)
    8. Patriot Viper Steel DDR4-3200 (2 x 16GB)
    9. Patriot Viper Steel DDR4-3600 (2 x 32GB)
    10. G.Skill Trident Z Neo DDR4-3600 (2 x 16GB)
    11. Corsair Vengeance LPX DDR4-2666 (2 x 8GB)
  4. Де можна придбати найкращий RAM для ігор на 2023 рік?

 

 

Вступ

 

Користувачі можуть збирати новий комп'ютер або проводити апгрейд існуючої системи, яка раніше демонструвала відмінні результати, а тепер не може запустити сучасні проекти. Для досягнення бажаного результату слід підібрати найкращий варіант ОЗП за наявний бюджет для вашої платформи та запланованих навантажень. Зараз багато ПК підтримують DDR4-2133, що є застарілим значенням.

Найскладніший процес полягає у процесі оцінки ОЗП. Наприклад, якщо ПК базується на процесорі Intel з відмінною відеокартою, більшість додатків будуть адекватно працювати і на більш повільній, і на швидшій пам'яті у системі.

Якщо подивитися на інший бік ситуації, то CPU AMD на архітектурі Zen працюють набагато ефективніше із підвищеними частотами пам'яті. Для зв'язку різних логічних блоків таких ЦП використовуються внутрішні біти від «Infinity Fabric», які відповідають швидкості пам'яті.

Для досягнення підвищеної продуктивності на комп'ютерах із процесорами Threadripper та Ryzen рекомендується збільшувати швидкість RAM. Це дозволить отримати підвищену частоту кадрів у форматі 1080р і більш плавне виконання робочого процесу при підвищеній роздільній здатності. При цьому варто пам'ятати, що кількість додаткових кадрів, отриманих на швидкому ОЗП, може суттєво змінюватись у різних іграх. Швидкодія деяких програм безпосередньо залежить від відеокарти.

Швидкість RAM впливає на роботу ігор, особливо з вбудованою в процесор графікою. Виходить, що найкращий ОЗП для таких збірок – це швидка пам'ять. Цей факт слід враховувати тим, хто грає в ігри. Якщо потрібно заплатити багато грошей за швидкий ОЗП для збільшення частоти кадрів, краще звернути увагу на дискретну відеокарту і повільну пам'ять.

Найкращим ОЗП для користувача буде швидша пам'ять, якщо на комп'ютері немає дискретної відеокарти. Це стосується ситуації, коли використовується вбудований чіп у процесорі AMD Ryzen та деякі чіпи Intel. Якщо ви хочете отримати максимальну продуктивність системи, з CPU Zen 4 слід використовувати пам'ять DDR5-5200, а з 13 поколінням Intel – DDR4-3200 або DDR5-5600.

 

 

Поради щодо купівлі оперативної пам'яті

 

Ми провели тести різних RAM та порівняли продукти. На основі наявного досвіду та отриманих результатів ми можемо вам дати такі поради:

  1. Для більшості користувачів на даний момент буде достатньо RAM 16 ГБ. Згодом вимоги софту до пам'яті зростають, більш поширеним форматом відео стає 4К. У комп'ютерних іграх з'являються нові вимоги до системи, а сайти в інтернеті регулярно стають складнішими у роботі. Тому професіоналам слід вибирати комп'ютер із 32 ГБ RAM, щоб не вдаватися до використання віртуальної пам'яті. Зараз 16 ГБ планки є доступнішими, їх достатньо для вирішення базових завдань.
  2. На системних платах AMD швидкість для профілю ХМР може не досягати потрібного рівня. Це можна виправити в налаштуваннях BIOS, проте ця опція доступна не для всіх плат.
  3. Для отримання максимальної швидкості ОЗП на базі Intel рекомендується використовувати CPU K-серії. Ще слід зазначити, що з виходом нової платформи Rocket Lake від Intel розгін пам'яті можна виконати і на чіпсетах, які не належать до серії Z.
  4. Дворангова ОЗП функціонує набагато швидше, ніж однорангова. Якщо подивитися на тести, то можна побачити, що дворангові моделі дозволяють досягти підвищеної продуктивності. Це стосується CPU від Intel та AMD.
  5. Вибирайте готовий комплект для досягнення стабільної роботи, не поєднуйте планки з різних комплектів.
  6. Пам'ятайте, що процесори Raptor Lake спочатку підтримують DDR4-3200 на Gear 1. Незалежно від швидкості DDR5 працює на Gear 2 за замовчуванням.
  7. Підбирайте такі комплекти ОЗП, які відповідають частоті CPU. Це забезпечить захист системи від стороннього втручання.

 

 

Найкраща на сьогодні RAM для ігор

 

G.Skill Trident Z5 RGB DDR5-6000 2 x 16GB

Нині цей ОЗП один із найшвидших варіантів для DDR5. Пам'ять відрізняється найкращими таймінгами, які доступні для DDR5-6000. За допомогою інтегральних схем B-die від виробника Samsung забезпечується робота з невеликими таймінгами поза показником DDR5-6000. Максимальна межа залежить від напруги до пам'яті.

Trident Z5 RGB має хороші показники та підвищену вартість. Ціна комплекту пам'яті дорога навіть для ентузіастів, тому покупка даного ОЗП заслуговує на додатковий роздум. Загалом Trident Z5 RGB буде оптимальним варіантом для ПК на базі Alder Lake.

 

Samsung DDR5-4800 2 x 16GB

Ці модулі пам'яті дозволяють користувачам досягти максимальної продуктивності. RAM від Samsung можна встановити та забути про будь-які проблеми. Ця пам'ять відрізняється необмеженими можливостями щодо розгону, що є надзвичайно важливим атрибутом. Користувачі будуть здивовані жорсткими таймінгами та підвищеними частотами. Тут досягаються чудові результати навіть у розгоні B-die. У тестах ми змогли досягти значення C36 і DDR5-5800, що стало однією з найкращих серед існуючих конфігурацій.

 

TeamGroup T-Force Xtreem ARGB DDR4-3600 2 x 8GB

Виробник пропонує клієнтам відмінний продукт із фантастичним дизайном у включеному та вимкненому вигляді. Єдиним недоліком продукту TeamGroup стали обмеження у випуску ОЗП, тому користувачам може бути важко знайти такі планки.

 

Patriot Viper Steel DDR4-4400 2 x 8GB

Якщо ваша системна плата може витримувати велику швидкість, а також потужні навантаження та ігри, то для використання її переваг можете звернути увагу на даний набір. Користувачі одержують якісний варіант пам'яті, в якому немає RGB. Завдяки простоті цього комплекту компанія пропонує покращені таймінги. Такий підхід забезпечує покращення продуктивності в різних іграх та додатках. Виріб Viper Steel виграє конкуренцію в ніші RAM із частотою DDR4-4400 завдяки розумній ціні.

 

Patriot Viper RGB DDR4-3600 2 x 8GB

Компанія продовжує експерименти з використанням косметичних опцій та мікросхем DRAM. У результаті плати DDR4-3600 менш доступні, ніж вироби з білими світлодіодами, але доступніші, ніж моделі від конкурентів з подібними параметрами. Ця ОЗП стає вигідним варіантом для користувачів. RAM стало прийнятною пропозицією для своєї швидкості.

 

Patriot Viper 4 DDR4-3400 2 x 8GB

Комплект відрізняється тим, що має химерне підсвічування, прийнятну вартість та відмінну продуктивність. RAM складається з 2 планок по 8 ГБ із частотою 3400 МГц. Пам'ять добре підходить для розгону. Пристрій має червоні радіатори, тому він відрізняється стильним виглядом корпусу. Це найкращий RAM для різних цілей: розгін, ігри.

 

Corsair Vengeance RGB Pro DDR4-3200 4 x 8GB

Компанія Corsair випустила на ринок RAM з естетичним зовнішнім виглядом та підвищеною ефективністю в роботі. Клієнтам доступний виріб із 4 планок по 8 ГБ, які мають таймінг CAS 16. Порівняно з конкурентами цей ОЗП доступніший. Завдяки цій особливості ми вважаємо цю пам'ять одним із найкращих варіантів. Corsair за продуктивністю на всіх швидкостях перевершує HyperX Predator RGB, виняток становили лише показники для DDR4-4000. Цей виріб пропонує кращі показники ХМР, що робить пристрій безкомпромісним переможцем.

 

Patriot Viper Steel DDR4-3200 2 x 16GB

Користувач має кілька причин, щоб використовувати DDR4-3200: домогтися підвищеної продуктивності на системі, яка не має перспективи, або економія грошей. Якщо ви належите до другої категорії, то цей комплект на 32 ГБ за вигідною ціною буде найкращим варіантом. У порівнянні з конкурентами він доступніший, при цьому в ньому немає погіршення продуктивності. Виріб буде оптимальним варіантом з точки зору ціни при збиранні високопродуктивного ПК. Тут немає RGB.

 

Patriot Viper Steel DDR4-3600 2 x 32GB

Цей чудовий комплект перевершує своїх конкурентів. Компанія спромоглася вичавити з цього комплекту максимум, користувачі отримали багато можливостей для розгону. Заявленої частоти буде достатньо для вирішення більшості сучасних завдань. 64 ГБ RAM C18 є дуже привабливим варіантом. Виріб виграє конкуренцію за рахунок підвищеної продуктивності, високої швидкості та використання двох планок.

 

G.Skill Trident Z Neo DDR4-3600 2 x 16GB

Якщо не дивитися на специфікації, на даний комплект більшість користувачів не звернули б увагу. При тестуванні виріб продемонстрував свою цінність та продуктивність при підвищених навантаженнях. Головна перевага цього ОЗП полягає в мікросхемах Samsung B-die. Користувачі мають змогу підвищити продуктивність системи шляхом оптимізації таймінгів. Незважаючи на високу ціну, це хороший варіант для ручного налаштування та отримання якісного продукту.

 

Corsair Vengeance LPX DDR4-2666 2 x 8GB

У чіпсетах Intel В360 і Н370 ЦП від i5 починають блокувати налаштування RAM вище за DDR4-2666. Тому багато виробів, які вийшли за межі цього значення, не підходять для оптимальної роботи. На даний момент DDR-3200 використовують лише геймери та ентузіасти. Компанія Corsair знайшла оптимальне вирішення проблеми з обмеженнями Intel. Вона виробляє чіпи з низькою щільністю із двома рангами без істотного збільшення вартості. Тому клієнти отримують чудову можливість для складання ПК на B360 та Н370.

 

 

Де можна придбати найкращий RAM для ігор на 2023 рік

 

ОЗП є одним із найважливіших елементів у роботі комп'ютера, тому потрібно вибирати надійні та якісні планки. В інтернет-магазині Артлайн ви можете знайти усі найкращі варіанти ОЗП на 2023 рік. В асортименті компанії є моделі DDR4 та DDR5 з різними частотами та таймінгами. Клієнти матимуть змогу підібрати потрібний варіант ОЗП для своєї системи.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Який розмір пам'яті RAM є актуальним для середньостатистичного користувача?
Для вирішення більшості завдань достатньо вибрати ОЗП на 16 ГБ. Більший розмір пам'яті призначений для ентузіастів та професіоналів.
+ Яке покоління пам'яті варто вибрати за обмеженого бюджету?
У цьому випадку можна звернути увагу на ОЗП DDR4. Минуле покоління пам'яті залишається актуальним та здатне вирішувати будь-які завдання.
+ Чи варто вибирати оперативну пам'ять DDR5 для інвестицій коштів?
Купівля нового покоління ОЗП буде добрим вкладенням грошей. Ви отримаєте продуктивну систему, яка тривалий час залишатиметься актуальною.