#kompyuter-dlya

Комп'ютер для роботи з графікою

Купити комп'ютер для дизайну і графіки

Комп'ютер для роботи з графікою (графічна станція) – це завжди потужний процесор і багато оперативної пам'яті. Графічні програми люблять оперативну пам'ять – її необхідно багато. Тим же програмам Adobe необхідно мінімум 8 ГБ. Саме тому рішення компанії Apple непрактичні для графічних дизайнерів.

 

 

Зміст:

  1. Як вибрати комп'ютер для графіки?
  2. Відеокарта для роботи з графікою
  3. Процесор для роботи з графікою
  4. Оперативна пам'ять для графічного дизайнера
  5. Накопичувач для роботи графічного дизайнера
  6. Комп'ютери для роботи з графікою від компанії Artline

 

 

Комп'ютеру графічного дизайнера також було б непогано мати відеоадаптер NVIDIA серії RTX. Справа в тому, що відеоадаптери цієї серії мають можливість використовувати спеціалізований драйвер NVIDIA Studio, який покращує і розширює функціонал багатьох графічних програм.

 

 

Як вибрати комп'ютер для графіки

 

Комп'ютер для графіки необхідно вибирати орієнтуючись на програми з якими ви плануєте працювати. Чим складніші програми, тим швидший ПК повинен бути. Сьогодні все більше технологій штучного інтелекту впроваджуються в наше повсякденне життя, а значить і сучасний ПК для роботи з графікою повинен мати можливість взаємодіяти з ним. Найкращий спосіб впровадити штучний інтелект в свій ПК – придбати відеокарту NVIDIA серії RTX.

 

 

Відеокарта для роботи з графікою

 

Ми рекомендуємо відеокарти компанії NVIDIA серії RTX – вони використовують технології штучного інтелекту в своїй роботі, підтримують спеціалізований драйвер NVIDIA Studio і є дуже продуктивними. Нижче представлені переваги, які RTX відеокарти надають різним графічним програмами.

 

ADOBE LIGHTROOM

  • Використання GPU-прискорення дозволяє прискорити обробку зображень під час накладення ефектів. Максимальний приріст швидкості помітний при роботі з зображеннями в якості 4К і вище.
  • Функція «Покращена деталізація», що працює на основі штучного інтелекту, помітно прискорюється на відеоадаптерах серії RTX і дозволяє отримати максимальну деталізацію RAW зображень.

 

ADOBE DIMENSION

  • Відеоадаптери RTX прискорюють трасування променів в кілька разів, що дозволяє створювати фотореалістичні 3D сцени.
  • GPU-прискорення зменшує кількість часу, необхідного для застосування ефекту шумозаглушення. Такий підхід суттєво підвищує продуктивність при перегляді.

 

ADOBE PHOTOSHOP

  • Використання RTX відеокарти дозволяє отримати доступ майже до 30 функцій, які підтримують GPU-прискорення, наприклад, до «пластики», «галереї розмиття», «деформації перспективи», «розумної різкості».

 

ADOBE ILLUSTRATOR

  • Використання RTX відеокарт дозволяє прискорити масштабування і панорамування векторної графіки. З відеоадаптером RTX ваш ПК не буде виснути під час застосування нових змін.

 

 

Процесор для роботи з графікою

 

Процесор для графічного фахівця повинен бути середнього/високого рівня продуктивності. Чим він потужніший, тим швидше здійснюється накладення ефектів і обробка зображень. Якщо всередині ПК буде знаходитись слабкий процесор – робота дизайнера буде значно уповільнена, оскільки комп'ютеру буде важко виконувати дії дуже швидко.

Ми рекомендуємо Intel 8-Core i9-9900KF, Intel 8-Core i7-10700F, Intel 10-Core i9-10900KF – це продуктивні процесори, які дозволяють досягти максимально швидкої роботи з графікою. Вони володіють високою кількістю обчислювальних потужностей і підтримують технологію багатопоточності, що робить їх ідеальним варіантом для роботи не тільки з графікою, але і відео, 3D моделюванням, CAD-проектуванням. Вони навіть підходять для дуже вимогливих відеоігор.

 

 

Оперативна пам'ять для графічного дизайнера

 

Оперативної пам'яті повинно бути багато – продукти Adobe вимагають багато оперативної пам'яті. 8 ГБ – мінімум ОЗУ для будь-якого сучасного комп'ютера в 2020 році. Рекомендована кількість для роботи з графікою – 16 ГБ. Максимум, який може бути задіяний – 32 ГБ, однак така кількість ОЗУ може знадобитися лише високопрофесійним графічним фахівцям і 3D дизайнерам.

Тип оперативної пам'яті – DDR4, в 2020 році тип DDR3 є зовсім не актуальний. Частота може бути будь-якою, але чим вона вище, тим швидше ОЗУ взаємодіє з процесором.

 

 

Накопичувач для роботи графічного дизайнера

 

У 2020 році будь-який ПК повинен володіти SSD накопичувачем – він забезпечує досить швидке завантаження і вивантаження файлів. Ці накопичувачі мають досить обмежену кількість вільного простору, тому можна використовувати або 2 SSD, або SSD і HDD.

У 2020 році найшвидшими є SSD M.2 накопичувачі. Вони в 50 разів швидше HDD і в 7 разів швидше SSD SATA. SSD M.2 розвивають швидкість до 3,5 ГБ/с.

Якщо для вашої роботи буде достатньо 500 ГБ або 1 ТБ вільного простору, можете впевнено брати ПК з 1 SSD SATA або SSD M.2 накопичувачем. Якщо ж недостатньо, зверніть увагу на ПК з SSD і HDD. На першому накопичувачі будуть зберігатися програми і популярні файли, а на другому архівні проекти.

 

 

Комп'ютери для роботи з графікою від компанії Artline

 

 

ARTLINE WorkStation W98v07 ARTLINE WorkStation W98v07 – комп'ютер середнього рівня продуктивності. Усередині Intel 8-Core i9-9900KF 3.6-5.0Ghz і GeForce RTX 2070 8GB - тандем середнього рівня продуктивності. Ці комплектуючі зарекомендували себе як найкращий вибір для досвідчених графічних фахівців. Усередині 32Gb DDR4-2666 Gaming – оперативної пам'яті мало не буде. 2 накопичувача забезпечують цей ПК оптимальною швидкодією і вільним простором – 250GB SSD і 2TB HDD. Вся система працює на оптимізованій материнській платі PRIME Z390-A. Цей ПК ідеально підходить для початківців і досвідчених графічних дизайнерів.
ARTLINE WorkStation W78v14 ARTLINE WorkStation W78v14 – комп'ютер високого рівня продуктивності. Усередині одні з найбільш технологічних комплектуючих – Intel 8-Core i7-10700F 2.9-4.8Ghz і GeForce RTX 3070 8GB. Потужний процесор разом із технологічною відеокартою здатні демонструвати дивовижні результати продуктивності. Оперативної пам'яті мало не буде – 32Gb DDR4-3200 Gaming досить навіть для роботи з 3D графікою і моделюванням. 500GB M.2 NVME SSD і 2TB HDD забезпечують систему швидкодією і простором. Материнська плата PRIME Z490-A автоматично керує роботою вентиляторів AICooling, оптимізує системні параметри AI Overclocking і використовує утиліту Fan Xpert 4.
ARTLINE WorkStation W98v20 ARTLINE WorkStation W98v20 – комп'ютер дуже високого рівня продуктивності. Intel 10-Core i9-10900KF 3.7-5.3Ghz разом із GeForce RTX 2060 SUPER 8GB ідеально підходить для роботи з графікою. Вони оптимально швидко виконують комплексні завдання, ці комплектуючі відмінно доповнюють один одного. Оперативної пам'яті надзвичайно багато для роботи графічного фахівця – 64Gb DDR4-3200 Gaming. Саме тому цей ПК також чудово підійде для 3D моделювання. Швидкодія і кількість вільного простору на вищому рівні – всередині 500GB M.2 NVME SSD і 2TB HDD. Материнська плата PRIME Z490-A відмінно оптимізує роботу всієї системи.