#layfkhaki-ili-kak-vybrat

Як вибрати навушники?

Як вибрати навушники?

При такій великій різноманітності стилів навушників багатьом користувачам може бути вкрай непросто зробити вибір. Існують дротові та бездротові моделі, пристрої, які кріпляться на вуха із зовнішнього боку, вкладаються всередину вух і так далі. Але ми в Артлайн вирішили максимально спростити вам вибір. Для цього ми вирішили відштовхуватися від того, для яких цілей вам потрібні навушники. Нижче наведені різні галузі використання даного товару. Просто виберіть потрібну категорію. В самому кінці є заголовок про додаткові аксесуари, обов'язково зверніть увагу і на нього.

 

 

Зміст:

  1. Для спорту і фітнесу
  2. Для роботи
  3. Для подорожі
  4. Для дому
  5. Для аудиофілів
  6. Для ігор
  7. Для дітей
  8. Інші характеристики
    1. Аксесуари
  9. Де купити навушники?

 

 

Для спорту і фітнесу

 

Як відомо, музика мотивує. Під час занять спортом краще всього використовувати легкі вкладиші. Завдяки цьому ваші навушники залишаться на місці і не випадуть з вух, поки ви активні. Подібні вироби мають різні типи затискачів для вух. На деяких з них використовується ремінець, який розташовується навколо потилиці або шиї. Тип кріплення – це питання ваших уподобань (вибирайте те, що буде більш зручним), але, з огляду на широкий спектр доступних опцій, ви обов'язково знайдете те, що підійде саме вам.

Деякі спортивні навушники зроблені з водостійких матеріалів для захисту від поту і дощу. Багато з них оснащені мікрофонами і елементами управління, які дозволяють приймати телефонні дзвінки, регулювати гучність або змінювати список відтворення без зупинки. Вони можуть підключатися по кабелю або бути «вбудованими» в тому сенсі, що кнопки будуть знаходитися прямо на навушниках. Щоб повністю відмовитися від використання шнура, пошукайте бездротову модель, сумісну з вашим смартфоном або MP3-плеєром.

Серед інших функцій, які слід враховувати, особливу увагу варто приділити можливості моніторингу частоти серцевих скорочень, мотиваційних звукових сигналів і на світловідбиваючі шнури, які допоможуть вам залишатися видимим під час тренування в нічний час.

 

 

 

Для роботи

 

Навушники – відмінний спосіб відволіктися від шуму на робочому місці. Моделі з шумозаглушенням створені для посилення ефекту. В якості альтернативи можна використовувати навушники-вкладиші. Головною характеристикою в даному випадку є саме шумозаглушення. Воно може ефективно ізолювати вас від зовнішнього шуму і не дозволяти навколишнім людям чути вашу музику. Якщо ви хочете мати можливість легко перейти від прослуховування звуку до розмови по телефону, виберіть модель з вбудованим мікрофоном.

 

 

Для подорожі

Під час подорожі ви, ймовірно, захочете мати навушники, в яких легко переміщатися. Деякі моделі складаються, що дозволяє легко їх прибрати. Особливо портативні бездротові навушники. Якщо ви збираєтеся провести час в літаку або автобусі, навушники з шумопоглинанням або звукоізоляцією дозволять вам слухати музику або аудіокнигу, не відволікаючись на те, що відбувається навколо.

 

 

 

Для дому

 

Для якісного прослуховування музики немає нічого кращого відмінних накладних навушників. Їх громіздкі динаміки поєднують в собі глибокі, потужні баси і високу частоту, забезпечуючи неперевершену якість звуку. Завдяки тому, що амбушюри охоплюють вуха, накладні навушники також забезпечують поліпшене відчуття простору або «звукової сцени» в порівнянні з іншими моделями. Вироби з обробкою об'ємного звуку можуть ще сильніше поліпшити якість звуку при використанні з домашнім кінотеатром.

Для людей, яких бентежить вага накладних навушників, є високоякісні накладні та внутрішньоканальні моделі, які приблизно відповідають якості накладних моделей.

Щоб слухати звук з телевізора, не турбуючи оточуючих, ідеальним вибором стануть бездротові навушники з можливістю радіочастотного (РЧ) підключення. У порівнянні з бездротовими навушниками з Bluetooth, вони пропонують більший діапазон, тому ви можете вільно переміщатися. Також вони менш схильні до затримок, за рахунок чого досягається паралельне відтворення звуку і відео.

 

 

Для аудіофілів

 

Якщо ви хочете досягти найвищої і найбільш точної якості звуку, ви можете придивитися до навушників професійного рівня. Подібні моделі представляють собою великі навушники, які повністю оточують вуха і захищають їх від навколишнього звуку і відволікаючих чинників.

Конструкції «закритого типу» мають міцні акустично ізолюючі «чашки». Вони не тільки чудово блокують зовнішній шум, але і покращують якість звуку (особливо це помітно в басах).

У навушниках з відкритою задньою частиною динаміки покриті сіткою або тканиною, яка пропускає звук. Це зменшує баси на низьких частотах, але, з іншого боку, забезпечує більш плавне звучання, якому ввідають перевагу багато аудіофілів.

 

 

Для ігор

Серйозним геймерам, які проводять багато часу в альтернативній реальності, сподобаються моделі з глибокими басами і високою гучністю без спотворень. Накладні навушники – найкращий вибір для них. Істинний або віртуальний багатоканальний об'ємний звук пропонується в багатьох моделях, як і мікрофони. Це вже не просто навушники, а гарнітури (відмінність полягає саме в наявності мікрофона). Геймерам потрібно спілкуватися один з одним, тому даний елемент є дуже важливим для них.

 

 

Для дітей

 

Якщо ви коли-небудь були в довгій поїздці з дітьми, ви, ймовірно, задавалися питанням про те, чи є навушники, які підходять для самих маленьких. Такі моделі на ринку є. Більшість з них відрізняються підвищеною міцністю. Навушники для дітей представлені в райдужних кольорах і мають широкий вибір варіантів дизайну. На них наносяться зображення персонажів з популярних мультфільмів. Крім того, їх розмір ідеально підходить для дітей.

З метою безпеки багато організацій, які займаються питаннями здоров'я слуху, рекомендують обмежувати рівень звуку для дітей 85 дБ або менше. Деякі навушники, призначені для дітей, часто мають вбудовану схему обмеження гучності. Вони не дозволяють досягти такого рівня вихідної потужності, який був би небезпечний для маленьких користувачів. Але є і моделі, в яких ця функція відсутня. Це обов'язково варто враховувати при виборі.

 

 

Інші характеристики

Хороший звук – це дуже суб'єктивне поняття. Те, що звучить приголомшливо для кого-то другого, може абсолютно не підходити вам. Тому найкращий спосіб знайти ідеальні навушники полягає в тому, щоб прослухати якнайбільше варіантів. У магазині Artline є безліч різних марок і моделей.

Тим не менш, є кілька важливих характеристик, про які слід пам'ятати при порівнянні моделей:

  1. Термін служби батареї. Цей показник варіюється від менше 8 годин до понад 24 годин в залежності від моделі. Багато бездротових навушників поставляються зі спеціальним зарядним чохлом, в якому ваші навушники зберігаються і одночасно заряджаються. Кількість додаткових годин, які забезпечуються таким футляром, також зазначено в технічних характеристиках.
  2. Звук високої роздільної здатності – слухайте музику так, як задумали музиканти і звукооператори. Навушники, що підтримують звук з високою роздільною здатністю, передають аудіосигнали з динамічним діапазоном і пропускною здатністю, що набагато перевищує таку у стандартного компакт-диска, тому ви зможете насолоджуватися чистою музикою з видатною якістю звуку.
  3. Стерео vs моно. Стереозвук складається з двох окремих каналів: лівого і правого. У стереонавушників ви чуєте різні аудіоканали в кожному вусі, що надає відчуття об'єму всьому, що ви слухаєте. Наприклад, гітара в пісні, яка вам подобається, може звучати так, як ніби вона знаходиться трохи зліва від вас, а не прямо перед вами, тому що в лівому каналі вона трохи голосніше, ніж у правому. В якості альтернативи використовується моно звук, тобто один аудіоканал. У монофонічних навушниках ви чуєте однаковий звук в обох вухах. Деякі гарнітури з мікрофоном і Bluetooth-гарнітури мають тільки один навушник. У подібних випадках звук буде монофонічним, оскільки ви чуєте його тільки одним вухом.
  4. Частотна характеристика, виражена в герцах (Гц). Цей параметр є діапазоном частот, який навушники можуть точно відтворити. Діапазон людського слуху зазвичай становить від 20 Гц до 20 кГц, але заявлена частотна характеристика часто перевищує цей діапазон. Майте на увазі, що два набори телефонів з однаковими частотними характеристиками не будуть звучати однаково, кожен дизайн має свій «фірмовий» звук, на який впливає безліч інших чинників.
  5. Чутливість, виражена в децибелах на міліват (дБ/мВт). Цей параметр вимірює відносну гучність, яку навушники можуть відтворити при заданій вхідній потужності. Пристрої з високою чутливістю (близько 100 дБ або вище) рекомендуються для використання з портативними пристроями для прослуховування, які зазвичай мають менш потужні підсилювачі, ніж домашні аудіопристрої.
  6. Імпеданс, виражений в Омах. Дана характеристика є мірою електричного опору і пов'язана зі специфікацією чутливості. Деякі еталонні студійні навушники мають імпеданс до 600 Ом, що вимагає потужного і чистого посилення для досягнення бажаного рівня звуку. Більшість телефонів для повсякденного використання мають імпеданс від 16 до 64 Ом і призначені для роботи з малопотужними портативними аудіопристроями.

 

 

Аксесуари

Сучасні магазини пропонують широкий вибір аксесуарів для навушників, які зроблять зберігання пристрою і прослуховування приємним, а також безпечним. Наприклад, ви можете зберігати навушники в стильному і міцному футлярі. Вони можуть бути виготовлені з різних матеріалів і мати різні дизайни. Деякі пропонують надійну водонепроникність, а інші заряджають навушники, поки вони знаходяться всередині футляра.

Так вам можуть знадобитися портативні адаптери живлення, зарядні пристрої, ресивери або підсилювачі. Якщо ви часто користуєтеся навушниками, з часом вам необхідно буде замінити зношені або втрачені амбушюри. Щоб знайти ті, які підходять до вашої моделі, найкраще звернутися в магазин, де ви купували навушники. Асортимент навушників і аксесуарів для них в Artline постійно зростає.

Якщо вам потрібно підключити дротові навушники за допомогою кабелю 3,5 мм до пристрою Apple, який використовує роз'єм Lightning, вам знадобиться спеціальний адаптер. Це недороге і стильне рішення. Якщо ви хочете, щоб ваші бездротові навушники працювали з дротовим з'єднанням (наприклад, в літаку, на біговій доріжці, від телевізора або іншого пристрою), візьміть передавач Bluetooth. Він дуже зручний у використанні, просто підключається до виходу 3,5 мм без додаткових пристосувань і маніпуляцій, забезпечуючи потокову передачу на навушники.

У відеоролику нижче ви можете бачити ще трохи інформації, яка стане в нагоді при виборі.

 

 

Де купити навушники

 

У магазині Artline є спеціальний розділ з навушниками і гарнітурами. Там представлені найкращі моделі, в основному, призначені для роботи на персональному комп'ютері. У нас завжди найкращі товари, на всі з яких надається гарантія. Зробити замовлення можна прямо на сайті або зателефонувавши по телефону.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]