#layfkhaki-ili-kak-vybrat

Як вибрати килимок для мишки?

Купити килимок для мишки

Існує думка, що килимок для миші є не дуже важливим елементом робочого простору. Люди вважають, що найголовніше - це потужний комп'ютер. Але це не так! Навіть якщо вибрана хороша мишка, але використовується неправильно підібраний килимок, це може вас позбавити комфорту в роботі або у грі. Тому варто приділити належну увагу підбору даного елемента.

Але на що в першу чергу необхідно звернути увагу, вибираючи килимок? Який з них краще підійде для повсякденної роботи, а який для ігор? Детальна інформація в цій статті допоможе вам знайти відповіді на ці питання і не тільки.

 

 

 Зміст:

  1. Що таке килимок для мишки і які у нього функції?
  2. Матеріал виготовлення
    1. Пластик
    2. Тканина
    3. Гума
    4. Силікон
    5. Пробка
    6. Шкіра
    7. Гель
    8. Скло
  3. Геймерські аксесуари для миші
  4. Бренди
  5. Види розмірів вироби та форми
  6. Додаткові особливості
  7. Де найкраще купити килимок для мишки?

 

 

Що таке килимок для мишки і які у нього функції

 

Килимок для мишки – це стильний атрибут робочого столу, який надає йому комфортність і затишок. Існують наступні види килимків:

  1. Стандартні – призначені для повсякденного використання. Вони бувають маленького і середнього розміру, часто мають подушку, яка знімає напругу кисті. У них різні експлуатаційні особливості, які залежать від складу.
  2. Геймерські вироби – передбачені для професійних гравців і активних користувачів. Вони зносостійкі, мають яскравий дизайн і великий розмір. Такі килимки дозволяють досягти високої швидкості ковзання миші і підвищеної точності позиціонування. Бувають двосторонніми, у деяких є підсвічування.

Дані аксесуари виконують такі функції:

  • захисна – зберігають покриття столу від пошкоджень, а нижню частину мишки від стирання;
  • вирівнювання поверхні;
  • збільшують комфорт для руки;
  • допомагають регулювати точність і швидкість руху курсору на екрані.

 

А тепер розглянемо, з чого їх роблять.

 

 

Матеріал виготовлення

 

Саме матеріал килимка для миші визначає, наскільки зручно, швидко і точно вона буде працювати. На ринку є велика різноманітність матеріалів. Розглянемо найпоширеніші з них, щоб зважити всі за і проти для правильного вибору.

 

Пластик

Пластикові килимки найпопулярніші завдяки своїй низькій ціні. Роблять їх з гуми, а зверху наносять тонкий шар пластику. Вони служать недовго, так як тріскається верхній шар, що позначається на точності позиціювання миші. Ще один мінус – через сильне тертя стираються ніжки мишки. Також вони не складаються, тобто їх незручно перевозити. Крім тонкого пластику є килимки з більш товстого матеріалу. Вони служать довше і є більш надійними. До даного виду матеріалу відноситься і поліпропілен, який ще більш довговічний, ніж звичайний пластик.

Позитивним моментом у таких виробів є різноманітний зовнішній вигляд і легкість в чищенні від забруднень: досить просто витерти поверхню тканиною. 

 

Тканина

На відміну від пластикових виробів, тканинні легко згинаються, не руйнують ніжки мишки. Вони приємні на дотик і не натирають зап'ястя. Завдяки структурі такого виробу забезпечується максимальна швидкість і чуйність мишки.

Але у таких варіантів килимків є і недоліки – вони швидко брудняться і більш складні у догляді. Також з часом ви помітите, що по краях вони розплітаються, через що псується зовнішній вигляд. Тому ми радимо купувати такі варіанти виробів, які прошиті ниткою по периметру.

 

Гума

У виробів з гуми ідеально гладка поверхня, яка приємна на дотик. Позитивними сторонами є практичність, легкість в догляді, точність у використанні і непогані експлуатаційні характеристики. Мінус таких виробів в тому, що вони можуть стиратися в деяких місцях, а через потрапляння прямих сонячних променів гума іноді тріскається. Їх вибирають як для повсякденного використання, так і для ігор.

 

Силікон

Поверхня у нього ще гладше, ніж у гумового виробу. Це полегшує ковзання миші. Якщо говорити про довговічність, силікон поступається гумі. Геймерам і програмістам такі килимки не підійдуть, тому що на них немає достатнього ковзання, а також важко позиціонується курсор.

 

Пробка

Плюс таких килимків – маленька вартість, але і якість у них не найкраща. Для ігор вони зовсім не годяться, тому що рухаються по поверхні столу, стирають ніжки миші, і натирають зап'ястя. Їх краще брати для неактивного використання.

 

Шкіра

Вироби з натуральної або штучної шкіри зручні у використанні, відрізняються презентабельним зовнішнім виглядом, по столу сильно не ковзають. Таким виробам необхідний особливий догляд. Вони більше підходять для щоденного використання, ніж для роботи та ігор. 

 

Гель

Такі аксесуари відмінно підійдуть для роботи з документами, пошуку інформації в інтернеті, редагування фотографій, тобто завдань, де не потрібен швидкий рух мишки. Їх найчастіше виготовляють з силіконовою підставкою для зап'ястя. У них невелика вартість, що робить їх доступними.

 

Скло

Килимки зі скла часто роблять з прогумованими ніжками і багаторазовим липким прошарком. Вони добре підійдуть для лазерної мишки, однак її рух по такому аксесуару може вийти досить гучним.

Велика частина сучасних килимків мають двошарову структуру, одна сторона – поверхня для роботи, а інша використовується для кріплення на столі. Зазвичай нижній шар складається з гуми або її варіантів, таких як силікон або каучук. Цей матеріал дає килимку кращу чіпкість (він не рухається по столу).

Також вироби діляться на 3 загальні групи по виду покриття:

  • Speed – гладка поверхня, якою найчастіше користуються геймери;
  • Control – має м'яке шорстке покриття, за рахунок чого досягається більш точне управління, що особливо актуально для графічних дизайнерів;
  • Speed + Control – багатофункціональна версія, що з'єднує два перші види.

 

Радимо не економити на даному аксесуарі. Краще один раз заплатити за його якість і насолоджуватися зручністю у використанні. А тепер давайте поговоримо про килимки для ігор.

 

 

Геймерські аксесуари для миші

 

Особливої уваги заслуговують геймерські килимки, які необхідно вибирати більш ретельно, ніж звичайні. Сьогодні навіть недосвідченим геймерам зрозумілі відмінності ігрової миші від простої. Але ось ігровий килимок для миші в деяких випадках викликає подив. Це пояснюється тим, що сучасним лазерним мишкам, на відміну від старих моделей (кулькових), він в принципі не потрібен, так як вони можуть працювати практично на будь-якій поверхні.

Все це так, але від особливостей поверхні, по якій рухається миша, залежить те, наскільки швидко вона буде пересуватися, і точність позиціонування сенсора. А це важливо для тих, хто любить грати в ігри.

Тому виробники геймерських аксесуарів приймають ці особливості до уваги при розробці своїх виробів, застосовуючи нові технології і матеріали. Частенько ігрові аксесуари роблять більше за розміром звичайних через підвищену швидкість пересування миші, через що вона може бути на самих різних місцях столу. Інша сторона килимка повинна надійно фіксувати виріб на столі.

Підводячи підсумок, можна сказати, що основною відмінністю геймерського килимка від простого є те, що він зроблений таким способом, щоб давати гравцеві перевагу завдяки швидкості і точності. Також вони більш якісні, у них стильний дизайн, але ціна вища.

 

 

Бренди

 

На ринку представлена величезна кількість торгових марок аксесуарів. Ось деякі з них:

  • Asus – відома марка, яка виробляє як професійні, так і ігрові вироби;
  • Steelseries – нішева продукція з певними «фішками» (наприклад, знімна двостороння накладка, підсвічування);
  • Biostar – ігровий бренд, який може дозволити собі купити будь-який користувач;
  • Gamebird – відомий швейцарський виробник комп'ютерної периферії;
  • MSI – якісна продукція, бренд зі світовим ім'ям;
  • A4Tech – тайванський виробник, у якого непогане співвідношення ціни і якості;
  • Podmyshku – виробляє професійні якісні килимки.

 

Це тільки деякі марки аксесуарів, які представлені сьогодні на ринку.

 

 

Види розмірів вироби та форми

 

За розміром аксесуари діляться на 3 види:

  • маленької величини (21х25 см) – підходять для щоденного використання;
  • середнього розміру (30х25 см) – теж розраховані на щоденну роботу, призначені для користувачів, які активно рухають рукою;
  • великі за величиною (100х50) – використовуються для ігор.

 

Зверніть увагу, що чим більше аксесуар, тим комфортніше працювати з мишкою. Але при цьому слід враховувати площу столу.

Вибір товщини виробу, як і розміру, залежить від особистих переваг. Товсті килимки незручні, тому що не дають правильно лягти руці на стіл. Тому радимо підбирати килимок оптимальної товщини 2-4 мм.

Що ж стосується форми, то найчастіше вони прямокутні. Такі варіанти килимків підійдуть для ігор, а для роботи краще вибирати квадратні моделі. Круглі аксесуари найчастіше невеликі за розміром, тому не підходять для розгонистих рухів.

 

 

Додаткові особливості

 

Виробники килимків для миші намагаються виділити свої вироби на тлі конкурентів, тому додають інші особливості. Як наслідок користувачі отримують багатофункціональний аксесуар. Давайте звернемо увагу, що ж такого цікавого додали виробники:

  • підсвічування – зовнішнє поліпшення, допомагає бачити килимок в темряві;
  • фіксатор для дроту, що зручно для дротової мишки;
  • бездротова зарядка;
  • накопичувач даних і USB-порт;
  • захист від вологи;
  • на деяких є малюнки, які виконують декоративну функцію.

Ще є підставки під зап'ястя, які полегшують користування мишкою, так як на них кисть менше втомлюється. Такий килимок підійде дизайнерам, програмістам, інженерам та іншим користувачам, яким не потрібно швидке переміщення мишки. Такий аксесуар незручний для геймерів. Іноді вони забезпечуються підставкою, яка знімається. До виробів з такою особливістю необхідно звикнути. Хоча є користувачі, яким вони не подобаються. 

Звичайно, за додаткові можливості буде необхідно заплатити, тому радимо підбирати килимок з потрібними особисто вам опціями.

А щоб вам ще легше було вибрати килимок для мишки, можете подивитися відео, яке дасть деяку додаткову інформацію та візуалізацію аксесуарів. Також у відео представлені деякі виробники виробів.

 

 

Де найкраще купити килимок для мишки

 

Інтернет-магазин Артлайн пропонує вироби з різних матеріалів і для різних завдань. Наприклад, є килимок для миші HyperX FURY S Speed Edition L. У нього гумова основа, завдяки якому аксесуар не ковзає по поверхні столу. Він досить щільний, але м'який, тому його можна скласти. Верхня частина покрита тканиною, що дає можливість миші відмінно ковзати і підвищує точність позиціонування курсора. На сайті можете подивитися і інші варіанти виробів, які відрізняються якістю і демократичними цінами.

Ще можете придивитися до інших наших товарів: комп'ютерів, серверів, корпусам, моніторів, автоматизованого робочого місця та іншої комп'ютерної периферії. Будь-який товар можна купити в кредит під 0%. Якщо виникли питання, досвідчені консультанти нададуть вам професійну консультацію за телефонами, вказаними нижче або в онлайн чаті. Оплатити покупку можете відразу або при отриманні товару. Доставку здійснюємо в усі населені пункти України. З Артлайн легко купити відмінний комп'ютерний килимок без зайвих витрат!

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]