#resheniya-dlya-igr

Ігрові міні-ПК

Купити ігровий міні-ПК

Перший комп'ютер було створено 1946 року, а його мейнфрейм займав всю кімнату. Поступово технології розвивалися, а розміри ПК значно зменшувалися. Це призвело до того, що було створено міні-комп'ютери. Користувачі почали звертати увагу на сучасні міні-ПК з різних причин. Такий пристрій дозволяє заощадити місце на столі, а сам системний блок не кидатиметься в очі через великі розміри.

Коли користувачі вирішують замінити застарілий системний блок, вони помилково вважають ноутбуки оптимальним варіантом. При цьому потрібно пам'ятати, що при покупці ноутбука доводиться суттєво переплачувати за такі компоненти: екран, акумулятор, портативні пристрої. Тому міні-ПК має ряд переваг, якщо ви гратимете в ігри за столом. Краще використовувати такі пристрої, ніж звичайні персональні комп'ютери.

Потенційні покупці часто не можуть знайти детальної інформації про ці пристрої. Далі ми детально розглянемо ігрові міні-ПК, їх особливості та сучасні системні характеристики для різних ігор.

 

 

Зміст:

  1. Що таке міні-ПК?
  2. Переваги ігрових міні-ПК перед ноутбуками та звичайними комп'ютерами
    1. Мобільність
    2. Економія місця
    3. Вартість
    4. Інтерфейси
    5. Додатковий функціонал
    6. Захист від пилу
    7. Технічне обслуговування
  3. Основні характеристики ігрових міні-комп'ютерів
  4. Добірки для конкретних ігор
  5. Де придбати ігровий міні-ПК

 

 

Що таке міні-ПК

 

Багато користувачів навіть не уявляють, як виглядають такі пристрої. За будовою вони не мають істотних відмінностей від звичайних персональних комп'ютерів. Якщо подумати логічно, це маленькі комп'ютери. Такі апарати базуються на системній платі Mini-ITX або з меншим розміром.

Міні-ПК є зменшеним варіантом персонального комп'ютера, в якому всі комплектуючі знаходяться в маленькому корпусі. Пристрій має компактний дизайн залежно від вибраної моделі. Потужність сучасного невеликого комп'ютера не поступається звичайним комп'ютерам та ноутбукам. Вироби чудово вирішують будь-які сучасні завдання для роботи з офісними програмами та іграми.

Деякі комплектуючі можуть бути подібними до ноутбуків, наприклад, 2.5-дюймові диски, накопичувачі формату M.2, іноді навіть використовуються модулі пам'яті SODIMM. Все це забезпечує компактне та безпечне розміщення обладнання в корпусі. Далі в таблиці наводиться порівняльна характеристика звичайних та міні-ПК.

Параметри

Міні-ПК

ПК

Акустичний шум

Мінімальний

Відчутний

Можливість апгрейду ОЗП

+

+

Швидкодія

Залежить від комплектуючих

Встановлення нового SSD або HDD

Залежно від моделі

+

Рівень ремонтопридатності

Середній

Середній

Заміна процесора

Так

Так

Інтерфейси бездротового зв'язку

Bluetooth, Wi-Fi

Опціонально

 

 

Переваги ігрових міні-ПК перед ноутбуками та звичайними комп'ютерами

 

У деяких ситуаціях у користувачів немає можливості застосування звичайного ПК, наприклад, мало місця на столі, підвищений шум, унікальний дизайн інтер'єру. У цьому випадку міні-ПК стає цікавою альтернативою, яка за системними параметрами може дати фору звичайним пристроям.

За допомогою компактного апарату вдається заощадити робочий простір. Зберігається функціональність та комунікації, до яких звикає користувач. Геймери часто використовують додаткові комплектуючі:

  • джойстики;
  • додаткові клавіатури;
  • геймпади;
  • кермо та інші маніпулятори.

Без додаткових фінансових витрат вдається отримати простір для додаткових можливостей. Далі ми розглянемо основні переваги компактних ігрових ПК перед настільними виробами і ноутбуками.

 

Мобільність

Чимало користувачів дивуються, коли бачать міні-ПК. На відміну від класичних комп'ютерів, такі системні блоки дуже легкі та мають менші розміри. Їх зручно транспортувати під час переїзду. Деякі користувачі беруть їх із собою у подорож, оскільки вони не займають багато місця.

 

Економія місця

Невеликі розміри виробу заощаджують місце на робочому столі. Це дозволить ефективно використовувати простір із додатковими ігровими маніпуляторами. Системні блоки невеликі, часто мають мінімум одну прозору стінку та підсвічування.

Користувачі отримують стильний та красивий апарат, на відміну від громіздкого настільного комп'ютера. Через яскравий дизайн ігрових пристроїв не варто приховувати їх під столом або за монітором. Вони не займуть багато місця, не створять безлад на столі, але зможуть прикрасити інтер'єр.

 

Вартість

Такі пристрої коштують трохи дешевше за звичайні ігрові комп'ютери. Це дозволить отримати економію під час вибору пристрою. Ще вони споживають менше електрики, що є важливим показником на даний момент. Якщо порівняти з ігровими ноутбуками, то ціна стає значно меншою. Це оптимальний варіант для раціонального використання бюджету.

 

Інтерфейси

Важливою перевагою міні-ПК стала наявність всіх необхідних інтерфейсів для підключення монітора, джойстиків, навушників, мікрофона. У цих пристроях додатково вбудовані бездротові технології: Bluetooth та Wi-Fi. Це істотна перевага, оскільки за умовчанням можна підключитися до інтернету без проводів, а також до клавіатури, мишки та ігрових маніпуляторів.

Ще такі вироби підтримують USB-Type-A, USB-Type-C, а для підключення моніторів можна використовувати DisplayPort, HDMI. Інтерфейс LAN до 2.5 Гб дозволить мати високошвидкісний доступ до мережі, що важливо в онлайн іграх. Аудіороз'єм 3.5 мм забезпечує підключення гарнітури.

Bluetooth та Wi-Fi з міні-ПК роблять справжній хаб для підключення найрізноманітніших пристроїв, наприклад, додаткові дисплеї, інтерактивні панелі. Інформація на них передаватиметься із центрального системного блоку.

Наявність великої кількості універсальних інтерфейсів стала важливою перевагою виробу. Користувачі зможуть швидко реагувати на перебіг подій у грі та отримають перевагу перед суперниками.

 

Додатковий функціонал

Ігрові міні-ПК мають велику сферу застосування. Ці маленькі пристрої можна використовувати замість медіацентру, на якому відтворюватимуться потужні мультимедійні файли. Завдяки невеликим габаритам його можна використовувати замість Smart TV. Такий підхід суттєво розширить ваші можливості у сфері мультимедійного програвача.

 

Захист від пилу

Міні-комп'ютери мають невеликий корпус, а комплектуючі збираються в такий спосіб, щоб забезпечити мінімальне нагрівання. Тому можна використовувати максимально закриті корпуси, в які проникає мінімальна кількість пилу та бруду. За бажання корпус можна без проблем відкрити та почистити.

 

Технічне обслуговування

На відміну від класичних системних блоків, тут особливе значення відіграє енергозбереження. Такі ПК споживають менше енергії, тому проблем з перегріванням відсутні. Ця проблема більше відноситься до ігрових ноутбуків і класичних ПК, які часто виходять з ладу через перегрівання.

Сучасні компактні пристрої працюють надійно, тому для них практично не потрібне технічне обслуговування. Вони мають підвищений термін експлуатації, а куплені зараз комплектуючі будуть актуальними протягом найближчих 5-6 років. Це дозволить грати в сучасні ігри на максимальних налаштуваннях із гарним FPS.

 

 

Основні характеристики ігрових міні-комп'ютерів

 

Здебільшого системні характеристики ігрових міні-ПК не мають істотних відмінностей від звичайних комп'ютерів, які збираються для геймерів. Відмінності можуть полягати у використанні процесорів для ноутбуків, які мають нижче споживання енергії та не потребують сильного активного охолодження.

У міні-комп'ютерах найчастіше використовуються накопичувачі з невеликими форм-факторами, ОЗП із низьким енергоспоживанням. Особливу увагу слід приділити відеокартам. Оскільки ми розглядаємо ігрові моделі, у них має використовуватися дискретна відеокарта. Вбудований у процесор відеочіп не зможе забезпечити підвищену продуктивність у сучасних іграх, його потужності достатньо лише для серфінгу в мережі та офісних програм. Розглянемо основні види комплектуючих:

  1. Процесор. Найчастіше тут використовують процесори від Intel від i3 до i9. Ці процесори мають підвищену продуктивність. AMD намагається скласти конкуренцію, тому на ринок було випущено багатофункціональні процесори. Найчастіше в невеликих комп'ютерах використовується CPU AMD Ryzen 5. Це оптимальний варіант за ціною та якістю, що задовольняє запити різних категорій геймерів. Важливою вимогою до сучасного процесора стала підтримка ігор у форматі 4К.
  2. Оперативна пам'ять. Зараз DDR5 тільки набирає популярності, тому її не використовують широко в комп'ютерах. За ціною та продуктивністю оптимальним варіантом для ігор буде DDR4 із частотами 3000 та 3200. Моделі з 16 ГБ оперативної пам'яті достатньо для багатьох ігор, але краще вибирати ОЗП на 32 ГБ. У перспективі це дасть змогу довше зберегти актуальність пристрою.
  3. Відеокарта. У невеликих ігрових комп'ютерах виключається використання інтегрованих рішень. Оптимальним варіантом будуть відеокарти RTX 3060 і RX 6600. Можна вибирати моделі з більш менш потужною графікою, залежно від бюджету і потреб.
  4. Накопичувач. У міні-ПК широко використовуються SSD-накопичувачі. Зараз можна вибрати за прийнятною вартістю надійні накопичувачі на 1 ТБ або більше. При цьому з боку геймерів спостерігається інтерес до невеликих комп'ютерів, де використовується зв'язка SSD+HDD. Такий підхід дозволить встановлювати систему на SSD, а ігри, розмір яких досягають 100 ГБ, можна встановити на HDD. Для досягнення максимальної ефективності можна вибрати модель із надшвидким SSD NVME.

Матеріал та дизайн корпусу також відіграє велику роль. Зараз металеві та пластикові вироби мають приблизно однаковий вигляд. На корпусах невеликих комп'ютерів часто встановлюють спеціальні сіточки захисту від пилу. Яскраве підсвічування корпусу приваблює багатьох геймерів. Наявність скляних бокових панелей дозволить побачити підсвічування різних комплектуючих.

 

 

Добірки для конкретних ігор

 

Підтримка сучасних комп'ютерних ігор залежить від використовуваної відеокарти. Звичайні міні-ПК могли б мати габарити 120 на 120 мм, але для ігрових моделей використовуються корпуси класичного вигляду лише зі зменшеним розміром.

Для FullHD ігор WoT, Hitman 3, Call of Duty, Cyberpunk та інші підійдуть будь-які доступні міні-ПК. Ці проекти будуть підтримуватись навіть виробами з відеокартами GTX 1650 та RTX 3050.

Для ігор QHD 2K і UHD 4К знадобляться більш просунуті відеокарти: RTX 3060 Ti, RTX 3070, RX 6600 XT. Для кіберспортивних дисциплін CS: GO, PUGB, Overwatch, Fortnite та інші крім сучасної дискретної відеокарти потрібно звертати увагу на якісну оперативну пам'ять та потужний процесор з великою кількістю потоків.

 

 

Де придбати ігровий міні-ПК

 

Великий асортимент міні-комп'ютерів доступний в інтернет-магазині Артлайн. Клієнти можуть підібрати оптимальний варіант системного блоку, який забезпечить хорошу швидкодію та підвищений FPS у комп'ютерних іграх. Вибрати комп'ютер можна за встановленою відеокартою, процесором та ОЗП. На всі міні-ПК пропонується гарантія.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Чи є ігрові міні-ПК без дискретної відеокарти?
На ринку представлені процесори від Intel та AMD із вбудованою графікою. Потужності інтегрованої відеокарти буде недостатньо для запуску сучасних ігор навіть у форматі FullHD. Тому без дискретної відеокарти геймеру не обійтись.
+ Чому маленькі комп'ютери менш гучні у роботі?
У невеликих апаратах використовуються енергозберігаючі технології, які не схильні до перегріву. Тому в корпусі встановлено мінімальну кількість кулерів, що зменшує шум.
+ Чи можна запустити PUBG у форматі 4К на міні-ПК?
Користувачі можуть запустити PUBG у форматі 4К на невеликому комп'ютері, якщо пристрій відповідає максимальним вимогам до системи. На апараті має бути від 16 ГБ ОЗП, процесор не нижче за i7-6700, а відеокарта GTX 1080Ti або більш продуктивний аналог.