#resheniya-dlya-igr

Ігровий ПК для Stalker 2 Heart Of Chornobyl

Купити комп'ютер для Stalker 2

Stalker 2 Heart Of Chornobyl - комп'ютерна гра в жанрі шутера від першої особи, розроблена українською студією GSC Games World в 2022 році для таких платформ як Microsoft Windows, Xbox Series X / S.

 

 

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для геймінгу
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для Stalker 2
  4. Як підібрати оптимальний ПК для Stalker 2
  5. Огляд гри Stalker 2
  6. Атмосфера
  7. Геймплей
  8. Графіка
  9. Підбираєм оптимальний ПК для Stalker 2 від ARTLINE
  10. Питання та відповіді

 

 

Про гру

 

У центрі сюжету Stalker 2 знаходиться сталкер під ім'ям Скіф. Поки деталі сюжету гри не розголошуються.

Даний огляд є попереднім. Реліз гри намічений на 28 квітня 2022 року.

 

 

Системні вимоги ігрового ПК для Stalker 2

 

Системні вимоги Stalker 2 високі. Безлічі з читачів доведеться обзавестися новим ігровим комп'ютером, який ви можете купити в інтернет-магазині ARTLINE. Навіть для мінімальних налаштувань потрібен 6-ядерний процесор останніх років випуску, ігрова відеокарта з шістьма гігабайтами пам'яті і SSD-накопичувач. Гра буде працювати як на 32-, так і на 64-розрядній операційній системі Windows 10. Її реліз відбудеться тільки на Microsoft Windows і некстген консолях Xbox Series X / S, хоч недавно спливла інформація про те, що Stalker 2 зможе бути запущений і на Xbox One за допомогою спеціального хмарного сервісу. З деталями системних вимог гри ви можете ознайомитися нижче:

 

Мінімальні системні вимоги Stalker 2

  • Процесор: AMD Ryzen 5 1600X / Intel Core i5-7600K
  • Оперативна пам'ять: 8 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 1060 / AMD Radeon RX 580
  • Операційна система: Windows 10

 

Рекомендовані системні вимоги Stalker 2

  • Процесор: AMD Ryzen 7 3700X / Intel Core i7-9700K
  • Оперативна пам'ять: 16 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce RTX 2070 SUPER / AMD Radeon RX 5700 XT
  • Операційна система: Windows 10

 

 

Як підібрати оптимальний ПК для Stalker 2

 

Який процесор потрібен для Stalker 2

Для Stalker 2 ми рекомендуємо використовувати 6- або 8-ядерний процесор з 10-го або 11-го покоління компанії Intel. Чудовими варіантами будуть такі моделі чіпів як Intel Core i5-10400F / Intel Core i5-11400F / Intel Core i7-10700.

 

Яка відеокарта потрібна для Stalker 2

Вимоги до відеокарти у Stalker 2 високі, тому варто проявити інтерес до серії RTX від компанії Nvidia. Модель Nvidia GeForce RTX 2060 стане хорошим варіантом, тоді як Nvidia GeForce RTX 3060 зможе повністю розкрити цю гру.

 

Скільки ОЗУ і який накопичувач потрібен для Stalker 2

Для Stalker 2 потрібно 16 гігабайт оперативної пам'яті, а також SSD-накопичувач.

 

 

Огляд гри Stalker 2

 

Атмосфера

За сюжетом Сталкер 2 і повною історією Зони - сюди.

Одна з найбільш незвичайних речей в людському житті - це надія. За своєю природою людина істота оптимістична, якими б гучними не були заяви тих, хто давно впав у відчай. Ми завжди вважаємо, що світло в кінці тунелю є, маскуючи власні життя легкою пеленою сенсу. Надія змушує нас вірити, надія змушує нас чекати і не здаватися. Саме вона і стала основним інструментом для релізу S.T.A.L.K.E.R. 2 - надія не покидала самих розробників.

Говорити про емоції, яких ми зазнали в момент анонсу безглуздо, так як всі вони ідентичні. Поступово проект обростав інформацією і 13 червня GSC Games World продемонстрували геймплейний трейлер свого дітища. Напевно, читач уже встиг його подивитися, і навіть по кілька разів. Душевні посиденьки біля багаття, «ля як шпарить», і Зона, таємниче, страшне, але до жаху красиве місце, в яке всі ми давно мріяли повернутися. Що ж приготує нам продовження, якого ми чекали довгих 11 років?

 

Геймплей

Stalker 2 вкрай амбітний проект. Розробники стверджують, що гра отримає відкритий світ на 64 квадратних кілометри, що, на секундочку, трохи менше, ніж у Red Dead Redemption 2. Представивши масиви нової гри, ми звертаємося до обіцяного immersive sim, про який було так багато розмов. Зона в грі - це місце, в якому події відбуваються самі собою. Дуже часто гравець буде бачити навіть не самі дії, а їх наслідки. Створити такий результат сьогодні можна, до того ж всі ми знаємо можливості GSC Games World і любов до серії, яку вони створили. У грі буде дуже багато контенту, що породжує реіграбельність. Навіть його малу частину гравець не зможе побачити після першого проходження. Кожен вибір впливатиме на світ і кінцівку гри. Ми зможемо вибудовувати свого персонажа так, як ми вважатимемо за потрібне, хоч це вже й давно не новинка.

 

«Ось ти кажеш, а я аж бачу красу цю. Не перший рік в Зоні, ніби надокучила вже, а кожен день дивує»

 

Незважаючи на те, що ваші дії будуть міняти навколишній світ і ситуацію в ньому, Зона не помітить вас і вашої смерті. Філософська концепція Зони в Сталкері близька до роману «Соляріс» Станіслава Лема, в якому ціла планета з величезним океаном є живою істотою. Її обожнюють, її ненавидять, їй поклоняються, її намагаються знищити. Про одного з таких «зловмисників» ми дізнаємося з того ж трейлера гри, в якому Незнайомець (чи не нагадує Паттінсона?) говорить про небезпеку, яку могла принести одна людина цьому місцю. Хто такий незнайомець, що це за людина - невідомо, можна будувати лише здогади, яких повно на аматорських YouTube-каналах. У цьому місці сюжетний драматизм досягає свого піку. Ми розуміємо, що історія нової гри буде набагато глибша за всі попередні. На скільки доль ми вплинемо і яким буде той вплив - вирішувати тільки нам, але ніколи не варто забувати, що всі імерсивні елементи в цій грі призначені для того, щоб передати відчуття маленької людини, що намагається вплинути на Зону, яка її не помічає.

В цьому місці ми дозволимо собі трохи поміркувати над тим, хто ж такий Скіф і що він з себе представляє. За трейлером ми можемо зрозуміти, що Скіф сталкер бувалий. У колекційному виданні гри ви можете побачити фігурку протагоніста з артефактом в руці (теж з трейлера) в комбінезоні, який носить вищезгаданий Незнайомець. Комбез нагадує обмундирування Долгу, ось тільки червоних смуг на ньому немає. Виходячи з цього, можна зробити висновок, що хлопці знайомі давно і навіть можуть входити в одне угрупування. Якщо Скіф - це сталкер, який врятував Стрілка в Тінях Чорнобиля, це буде дійсно цікава ідея, хоч раніше розробники говорили, що даний сталкер всього лише епізодичний персонаж. Стрілок - чи буде він в новій грі? Як пам'ятаєте, перші дві гри були сюжетно пов'язані. Канонічне закінчення з «О-Свідомістю» не може бути втраченим, але по даній темі, поки, інформації немає.

Багато говорити про геймплей Stalker 2 не має сенсу, так як виглядає все просто неймовірно. Промальовування зброї (30 типів вогнепалу), соковитий звуковий супровід, віддача і оптичний приціл не на повний екран - все це приносить масу позитивних вражень. У грі з'явиться стелс, а також локації, на яких буде величезне скупчення монстрів. Найцікавіше в тому, що мутанти будуть збиватися в зграї і вести полювання на сталкерів. У трейлері ми можемо побачити, як багато анімацій розробники додали до переміщення кровососів. Як і в попередніх частинах, види монстрів матимуть підвиди (пам'ятаєте чорних кровососів в лабораторії X10 під Випалювачем мізків?). Підвиди отримають інші звички, тому вибирати одну і ту ж стратегію не вийде. Можливо, ми розкриємо таємницю появи кровососів, які, за лором гри, були створені штучним шляхом в підземних лабораторіях (в одній з таких Скіф і зустрічає знайомого нам монстра).

У новій частині велика увага приділятиметься виживанню в Зоні. Якщо в попередніх іграх серії їжа була лише однією з можливостей поповнити запас здоров'я, в новій її важливість буде підвищена. Також нам доведеться піклуватись про нічліг, адже Скіф, перш за все, людина, а людині потрібен здоровий сон. На болотній локації в трейлері, окрім нового детектора «Вилка», біля вишки ми можемо помітити місце для багаття. Також вплив на геймплей надаватиме динамічна зміна погоди і часу доби.

Лексика - ще одна річ, за яку ми так любимо серію S.T.A.L.K.E.R. Репліки бандитів вже давно стали народним надбанням, і в новій грі їх стане набагато більше. Розробники говорили, що в Stalker 2 буде багато добірного мату. А куди ж без нього, якщо гра має настільки виражену атмосферу? «Шухер, пацани» і напис «братві по масті, вратві по пащі» можна помітити в трейлері, тому з цим планом у GSC, як завжди, все добре. Посиденьки біля багаття і анекдоти про Зону на місці.

Відкритий світ в Stalker 2 безшовний. Сподіваємося, тут не повториться ситуація з вічними підвантаженнями Days Gone, але автори рекомендують встановлювати гру на SSD-диск. Будуть представлені раніше вирізані локації, а також добре знайомі, такі як Прип'ять, Кордон, Чорнобильська АЕС, станція «Дуга». Згадайте, що відкритий світ налічує 64 квадратних кілометра, після чого уявіть його обсяги. Розробники як ніхто краще продемонстрували ту тишу і самотність, в які зануриться гравець в моменті з танцюючим під вальс Шопена в до мінор техніком - тільки ти, Зона, і дивне щастя, яке неможливо передати словами.

 

Графіка

Графічний рівень Stalker 2 вражає. Це некстген гра, в якій активно використовуються технології ритрейсинга і DLSS. Як результат високоякісні відображення, висока роздільна здатність текстур, чудова деталізація і просто шикарна лицьова міміка, яку можна порівняти з Detroit Become Human. Ми можемо вічно розсипатися в компліментах, але найкраще дочекатися гри, щоб відчути всю красу нового світу на собі.

 

 

Підбираємо оптимальний ПК для Stalker 2 від ARTLINE

 

Ігрові збірки від ARTLINE дозволять вам пограти в довгоочікуване продовження легендарної серії. Ми пропонуємо обзавестися потужним ігровим комп'ютером, щоб повністю розкрити потенціал цієї гри і насолодитися її чудовими краєвидами з застосуванням технологій щодо поліпшення графіки. Для Stalker 2 наші фахівці підібрали чотири ігрових комп'ютера з асортименту ARTLINE:

 

 

Стандартні системні вимоги для STALKER 2 Heart Of Chornobyl

ARTLINE Gaming X34v21 - ігровий ПК з 6-ядерним процесором Intel Core i5-11400F (2.6 - 4.4 GHz) з 12 потоками для обробки. У корпусі QUBE BREEZE ви також побачите 16 гігабайт ОЗУ (DDR4 / 2666 MHz) і два файлові накопичувачі: SSD (480 GB) ТБ).

 

Високі системні вимоги для STALKER 2 Heart Of Chornobyl

ARTLINE Overlord CG10v01CS – кастомна ігрова збірка з 6-ядерним процесором Intel Core i5-11400F (2.6 – 4.4 GHz) у корпусі QUBE STYLE у стилі CS GO. Обладнаний ПК ігровою відеокартою Nvidia GeForce RTX 3050 (8 GB), яка відрізняється підтримкою Ray Tracing, DLSS, Reflex. Також на борту цієї збірки ви побачите 16 гігабайт ОЗУ (DDR4/3200 MHz). Накопичувачів два: SSD (480 GB) + HDD (1 TB).

 

Ультра системні вимоги для STALKER 2 Heart Of Chornobyl

ARTLINE Gaming X72v19 – ігрова збірка з 8-ядерним процесором AMD Ryzen 7 3700X (3.6 – 4.4 GHz) та 16 гігабайтами ОЗУ (DDR4 / 3200 MHz). CPU функціонує у парі з ігровою відеокартою Nvidia GeForce RTX 3060 (8 GB). ОЗУ – 16 гігабайт (DDR4/3200 MHz). Накопичувачі: SSD (480 ГБ) + HDD (1 ТБ).

 

4К системні вимоги для STALKER 2 Heart Of Chornobyl

 

ARTLINE Overlord Anomalyv70 – ігрова збірка у корпусі QUBE STALKER ANOMALY з 12-ядерним процесором AMD Ryzen 9 5900X (3.7 – 4.8 GHz). Це топовий ігровий комп'ютер, який використовує нову відеокарту від Nvidia під назвою Nvidia GeForce RTX 4070 Ti (12 GB). Вона підтримує не лише Ray Tracing, а й нову DLSS 3.0. ОЗУ - 64 гігабайти (DDR4 / 3600 Gaming). Жорсткі диски: SSD (1 ТБ) + HDD (2 ТБ).

 

 

Питання та відповіді

 

  • У Stalker 2 можна буде модифікувати зброю?
  • Звісно.

 

  • Чи можна буде створювати моди для Stalker 2?
  • Так, розробники додадуть таку можливість.

 

  • Чи отримає Stalker 2 багатокористувацький режим?
  • Так, він буде доданий в якості безкоштовного оновлення після релізу гри.

 

  • Коли відбудеться реліз Stalker 2?
  • 28 квітня 2022 року.

 

  • Чи отримає Stalker 2 українську озвучку?
  • Сподіваємося, що так, але офіційних заяв поки немає.

 

  • Що написано на колбі в першому трейлері Stalker 2?
  • Вірш Тараса Григоровича Шевченка.

 

  • Що за сталкер бажає удачі в трейлері Stalker 2?
  • Сам Сергій Григорович.

 

  • Де купити Stalker 2?
  • Зробити попереднє замовлення вже можна в магазині Steam