#tekhnologii

AMD Radeon Boost – технологія для максимального збільшення кадрової частоти

image_alt

AMD Radeon Boost – інноваційна технологія компанії AMD, яка дозволяє збільшити кількість кадрів внаслідок зниження якості/роздільної здатності картинки. Спочатку може здатися, що якість сильно погіршується, однак це зовсім не так. Збільшення кількості кадрів не погіршує якість зображення у відеоіграх, а всього лише знижує роздільну здатність.

 

 

Концепція технології полягає в підвищенні плавності гри в залежності від рухів гравця. Це означає, що чим швидше і частіше ви міняєте напрямки в яких візуалізується графіка, тим більш плавна картинка і тим більше кадрів в секунду ви отримуєте. Іншими словами Radeon Boost – технологія динамічної роздільної здатності, яка зменшує роздільну здатність рендерингу для підвищення кількості кадрів в секунду. Природно, є рішення, для яких подібні напівзаходи не актуальні – це найпотужніші комп'ютери. Їх продуктивності в ігрових сесіях досить для ультимативних налаштувань і якості картинки, аж до 2k, або, навіть, до 4k.

AMD Radeon Boost

Фахівці компанії AMD довго і старанно розробляли Radeon Boost, ця технологія підтримується досить великою кількістю відеоігор. Серед цих відеоігор більшість комплексних і дуже ресурсозатратних. Нижче ви знайдете відеоігри з підтримкою AMD Radeon Boost (це основний список, він може доповнюватися):

  1. Fortnite
  2. Warframe
  3. Fallout 76
  4. Sniper Elite 4
  5. The Witcher 3
  6. Overwatch
  7. PlayerUnknow`s Battleground
  8. Battlefield V
  9. Borderlands 3
  10. Destiny 2
  11. Shadow of the Tomb Raider
  12. GTA V
  13. Call of Duty: WWII
  14. Rise of the Tomb Raider

 

Список із 14 ігор містить як дуже вимогливі відеоігри, так і менш вимогливі. Щоб оцінити користь цієї технології, пропонуємо ознайомитися з максимальною кількістю кадрів в секунду в деяких відеоіграх без використання цієї технології і з використанням:

  1. Apex Legends: без використання Radeon Boost – 89 FPS, з використанням – 127 FPS.
  2. Borderlands: без використання Radeon Boost – 57 FPS, з використанням – 80 FPS.
  3. Fortnite: без використання Radeon Boost – 71 FPS, з використанням – 111 FPS.
  4. PUBG: без використання Radeon Boost – 87 FPS, з використанням – 128 FPS.
  5. Shadow of the Tomb Raider: без використання Radeon Boost – 81 FPS, з використанням – 122 FPS.

 

AMD Radeon Boost – інноваційна технологія, яка зробила революцію в світі відеоігор. Фахівці компанії AMD зробили великий внесок в розвиток індустрії відеоігор. Величезна кількість вимогливих відеоігор підтримує Radeon Boost, що позитивно впливає на популярність процесорів і відеокарт компанії AMD.