#3d-pechat

Навіщо вам 3D принтер. Роздумуємо разом про 3D друк

Навіщо вам 3D принтер. Роздумуємо разом про 3D друк

Сьогодні ми розглянемо просту філософську статтю, де розберемо, навіщо вам 3D-принтер і що з ним робити. Ми опитали різних людей, які пов'язані з цією сферою діяльності. Більшість із них вважають, що 3D-друк – це хобі. Вони зайнялися б цим заняттям, якби їх нічого не стримувало.

 

 

Зміст:

 

  1. Навіщо звичайному користувачеві 3D-принтер
  2. Що означає 3D-друк для новачка
  3. Де можна придбати найкращий 3D-принтер для друку своїх проектів?

 

 

Навіщо звичайному користувачеві 3D-принтер

 

Результати опитування нас трохи засмутили. Це стосується загального уявлення у народу, незважаючи на популярність 3D-друку. Багато людей вважають, що це занадто складно або безглуздо. Мовляв, навіщо мені 3D-принтер? Друкувати іграшки та мотлох?

Цю статтю ми хочемо адресувати тим людям, які досі вважають, що 3D-друк – це складне і марне. Також ми розвінчуємо деякі міфи. Почнемо ми з питання складності цього процесу. Цей міф зростає корінням з часів реп-рапу, коли базові принтери потребували багатогодинних налаштувань, а результати були криві та убогі.

Ці часи минули. Зараз друк на будь-якому сучасному принтері, ми маємо на увазі Creality CR-K1, KE, SE і так далі, це вже не так складно. Більшість принтерів готові до роботи прямо з коробки або максимум через десять хвилин налаштування та закрутки 10 маленьких гвинтиків.

Ми на цей факт уже неодноразово вказували в статтях, але треба повторитися ще раз. Якщо вам не потрапив ультра-невдалий екземпляр – ваш принтер чудово друкуватиме.

Як і будь-яка машина, ваш пристрій періодично потребує уваги. Обсяг цієї уваги по відношенню до старих моделей зараз значно менший. Можна обійтися буквально годиною на місяць і жити щасливо.

Велику роль у цій простоті відіграють сучасні якісні прошивки. Марлін та кліппер виросли неймовірно зі свого першого релізу. Тепер вони підтримують багато функцій, що полегшують друк. Кліппер відзначився особливо, адже до нього регулярно додають цікаві речі. Буквально в останньому релізі з'явилася підтримка Adaptive bed meshing, тобто аналіз проблем лише у зоні принта. Ще сюди відносяться таймлапси та трекінг філаменту.

Те, що раніше було доступне тільки професіоналам та ентузіастам, тепер чудово працює у звичайного користувача. Коли люди кажуть, що 3D-друк це просто, вони мають на увазі не примітивність процесу, а набагато легший перший крок та адаптацію. Якщо ж ви коли-небудь захочете заглибитися більше, то завжди можна копатися в прошивках та конфігах, але це все опціонально.

 

 

Що означає 3D-друк для новачка

 

Багато людей думають, що 3D-друк для звичайної людини – це марна справа. Давайте розберемося, звідки береться така думка.

На наш погляд, коріння зростає з того, що це принципово новий, недоступний процес. Уявіть альтернативну ситуацію. Ось пральна машина – її функції максимально очевидні. Кинув брудне, дістав чисте. Те саме з усіма іншими побутовими пристроями. Лампочка горить, посудомийка миє, духовка пече, гроші лежать у тумбочці.

3D-принтер пропонує вам нову нішу. Не знаючи, на що він здатний, важко зрозуміти, навіщо він потрібний.

Тут просто неможливо менше помилятися. Простота сучасних пристроїв відносна. Простота сучасного софту для моделювання дає можливість створити будь-яку річ.

Є великі сайти-бібліотеки моделей, куди люди завантажують свої проекти. Тут, звичайно, є і просто іграшки, але є цілком корисні речі, які розраховані під конкретну людину.

Давайте розглянемо приклади із життя. Припустимо, у людини анатомічно одна нога трохи коротша за іншу. Анатомічні устілки коштують від сотні доларів. А надрукувати їх м'яким пластиком, у штучному екземплярі – це коштує кілька доларів.

Якщо цей кейс здається вам трохи натягнутим, це тому, що так і є. З такою ситуацією стикається мало людей. Перевага полягає в тому, що для вирішення інших ситуацій може знадобитися 3D-принтер.

Кожен з нас має різні кейси. Можливо, у вас зламався якийсь маленький елемент механізму. Іноді потрібно надрукувати деталь, яка коштує сотні доларів, і по-іншому цей пристрій просто не має сенсу ремонтувати. Деякі речі дешевше створити на своєму пристрої, ніж їх купувати.

Просто сядьте, подумайте та уявіть. Якщо після цього у вас реально немає ідеї, де застосувати 3D-друк, то, ймовірно, це не для вас. Але якщо вам згадалося кілька таких випадків, то можете розглянути це хобі.

Наприклад, друк на принтері дозволяє швидко створити прототип будь-якої речі. Будь то коробочка для гвинтів, покращена накладка на навушники, просто кастомізація особистої речі. Поки що ця технологія більше не впирається у можливості заліза, навіть навпаки – все залежить від вашої фантазії.

На цьому місці ми хочемо розвінчати ще один майндсет. Купивши 3D-принтер, не бійтеся дати йому спокій на кілька днів. Звичайно, класно, коли багато що можна надрукувати, але немає нічого грішного в тому, щоб дати йому спокій на кілька днів. Нічого з ним не станеться, як ваша пралка працює щотижня, так і принтер.

Створення моделей це процес, а не точка на маршруті. І тільки почавши цю дорогу, ви зможете дізнатися, куди вона вас заведе. 3D-друк більше не дорога розвага для обраних. Це інструмент створення, ремонту та креативності, там, де це раніше було недосяжно. Цей процес може бути таким простим або складним, як тільки вам заманеться.

 

 

Де можна придбати найкращий 3D-принтер для друку своїх проектів?

 

Для покупки такого пристрою можна звернутися до інтернет-магазину Артлайн. Там доступна одна з найпопулярніших моделей Creality Ender-3 V3 SE та багато інших 3D-принтерів. Якщо у вас є сумніви щодо вибору певної моделі, то можете звернутися до менеджерів Артлайн. Вони проконсультують вас і допоможуть вибрати відповідний пристрій.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Що не можна створити на 3D-принтері?
Не можна друкувати їжу, мікросхеми, металеві вироби та деякі інші моделі.
+ Чи можна залишати 3D-принтер для роботи на ніч?
Якщо модель пристрою підтримує технологію безпечного використання без нагляду, то можете залишати його на ніч. Такий підхід до друку дозволить забезпечити максимальну ефективність.
+ З яких циклів складається технологія 3D-друку?
Спочатку користувач готує цифрову модель виробу у спеціальному файлі. Потім його необхідно конвертувати у формат, який підтримуватиметься вашим пристроєм. Наступні цикли відповідно: друк, зняття створеної моделі, постобробка.