#3d-pechat

Огляд Creality Halot Mage Pro

Огляд Creality Halot Mage Pro

Creality Halot Mage Pro – це сучасний 3D принтер, який працює зі смолою. У ньому використовується технологія стереолітографії (SLA). Перед нами пристрій середнього класу, але його функції, якість та швидкість здаються цілком придатними для всіх професіоналів, виробників та ентузіастів.

 

 

Зміст:

 

  1. Дизайн
  2. Функціонал
  3. Продуктивність
  4. Висновки
  5. Де придбати Creality Halot Mage Pro?

 

 

Halot Mage Pro, на відміну від традиційних 3D-принтерів з ниткою, використовує технологію SLA, за якої рідка смола шар за шаром твердне завдяки ультрафіолетовому світлу для створення деталізованих і складних моделей. Це забезпечує більш гладкі поверхні, можливість працювати з дрібнішими деталями та легко створювати складні геометричні форми. Проте мінусом є те, що опорні конструкції досить тонкі. Також необхідне очищення після того, як моделі були надруковані. Але натомість ви отримуєте високу якість моделей.

Однією з визначних особливостей цього полімерного принтера є надшвидкісна робота – до 170 мм/год. Для порівняння: середня швидкість більшості полімерних друкувальних пристроїв складає близько 60 мм/год.

 

Основні характеристики:

  • Технологія друку: стереолітографічний 3D-принтер;
  • РК-дисплей: так;
  • Мінімальний шар: 0,05 мм;
  • Максимальний шар: 0,15 мм;
  • Розміри: 333×270x608 мм;
  • Вага: 13.3 кг;
  • Ліжко: фіксована платформа з регульованою висотою;
  • Поверхня друку: метал;
  • Програмне забезпечення: HALOT OS, HALOT BOX та сумісне з CHITUBOX Pro;
  • Матеріали: сумісний із рядом смол SLA, включаючи швидку Creality та високоточну Creality 8K;
  • Швидкість друку: до 170 мм/год (надшвидкість).

 

Halot Mage Pro пропонує більший обсяг друку, ніж багато інших принтерів, які працюють зі смолою, що дає трохи більше свободи для створення великих проєктів. Одна з особливостей машини, яка до вподоби багатьом професіоналам, – інтелектуальна система подачі смоли. Ця функція була поширена на старших полімерних принтерах, але, схоже, втратила популярність. Її повернення допомагає зменшити безлад у процесі встановлення та очищення.

 

 

Дизайн

 

 

3D-принтер Halot Mage Pro досить стильний і чудово виглядає в майстерні. Займана площа пристойна, а доступ через відкидну кришку «MageArch» означає, що, хоча принтер великий, він не займає всю робочу поверхню, як деякі інші.

Відкидна кришка «MageArch» не є унікальною особливістю, але, знову ж таки, не така поширена, як можна було б очікувати, і дозволяє легко керувати нею однією рукою. Сама кришка має помаранчевий відтінок, який виконує скоріше практичну, ніж естетичну функцію, блокуючи 99,89% ультрафіолетового світла. Вона також дає мінімальні світлові перешкоди під час друку, допомагаючи забезпечити гладкі поверхні та чіткі краї.

На передній панелі машини розташований сенсорний РК-екран, на якому відображається інтуїтивно зрозумілий інтерфейс користувача. Він спрощує навігацію та налаштування параметрів, включаючи підключення до локальної мережі, вибір файлів та моніторинг виробів, що друкуються, в режимі реального часу. Що стосується дизайну, Creality Halot Mage Pro спроєктований дуже добре і легко вписується в майстерню або великий офіс, що добре вентилюється.

 

 

Функціонал

 

Головною особливістю моделі можна вважати надшвидкісний друк (170 мм/год), що, за даними Creality, у 3-5 разів швидше, ніж у типових полімерних принтерів, які зазвичай мають швидкість близько 60 мм. /година. Ще є система Dynax, яка забезпечує плавний та точний рух. Робоча платформа опускається та підіймається зі смоли, що допомагає забезпечити тонке накладання шарів, точність розмірів та гладку поверхню.

10.3-дюймовий РК-екран з роздільною здатністю 8K не є найкращим на сьогодні, адже є кілька моделей таких пристроїв, які працюють із 12K. Однак при роздільній здатності 7680x4320 принтер забезпечує більш чіткий та згладжений друк, ніж при 4K. Це також допомагає досягти більшої деталізації та складності дизайну. Об'єм складання великий – 228x128x230 мм, що знову ж таки вітається. Однак більший резервуар означає більше смоли!

 

 

Однією з особливостей, яку варто знати, є вбудоване джерело світла від Creality версії 3.0 (інтенсивність 8000 мкВт/см²). Ця функція розширює лінійку принтерів Resin за рахунок більш однорідного процесу затвердіння та апаратного забезпечення, ніж у полімерних конкуруючих принтерів. Вона повинна гарантувати оптимальне виконання кожної частини виробу.

 

 

В розділі «Дизайн» згадувалося про автоматичне заповнення. Тут використовується інтелектуальний насос для смоли, що забезпечує заповнення та відведення матеріалу. Ця функція економить час і зменшує безлад, роблячи обробку смоли практично безпроблемною, хоча в кінці процесу все одно необхідно провести деяке очищення резервуара і трубки, що подає. Проте це набагато простіше, ніж в інших принтерах.

Інтелектуальний очищувач повітря – ще одна корисна функція, яку ми починаємо бачити у полімерних принтерах нового покоління. Цей вбудований очисник допомагає зменшити запах смоли. Він живиться і керується безпосередньо від принтера, тому не потрібне жодне втручання людини. Вугільний фільтр можна замінити як сервісну деталь, що досить легко зробити. Якщо очищувача недостатньо, щоб знищити запах смоли, ззаду є вентиляційний отвір, який можна підключити до екстрактора.

Що стосується варіантів підключення, Creality Halot Mage Pro пропонує гідний вибір: хмара, друк через локальну мережу або через прямий USB-накопичувач. Інтуїтивно зрозуміла операційна система HALOT на базі високопродуктивного процесора забезпечує простий інтерфейс користувача через сенсорний РК-екран на передній панелі і може синхронізувати дані та команди з різними пристроями.

Halot Mage Pro – це 3D-принтер нового покоління, що пропонує безліч функцій та можливостей підключення, які зазвичай є на професійних машинах. Однак у цій категорії, з урахуванням дизайну та характеристик, цей принтер на смолі, схоже, кине виклик багатьом набагато дорожчим моделям щодо функціональності, швидкості та потенційної якості друку.

 

 

Продуктивність

 

Продуктивність 3D-принтера Creality Halot Mage Pro вражає, і відразу можна сказати, що це один із найкращих принтерів на смолі у своєму класі, що кидає виклик набагато дорожчим пристроям. У ході випробувань незмінно показував видатні результати, демонструючи свої можливості у різних аспектах. Надшвидкісний друк цього принтера є справжнім відкриттям. Це вражаюче швидко, і хоча принтери на смолі можуть працювати швидше, ніж на філаменті, Halot Mage Pro робить ще один крок вперед у швидкості.

 

 

Система руху Dynax виконує роботу, обіцяну виробником, плавно та стійко піднімаючи та опускаючи робочу пластину, допомагаючи мінімізувати дефекти та створюючи одні з найякісніших виробів на сьогоднішній день. Поверхня моделі демонструє виняткову деталізацію та точність. Це стосується як чіткості країв, так і точності розмірів, а деталізація поверхні вражає своєю тонкою та ніжною текстурою.

Якість друку є дійсно винятковою і може конкурувати з деякими 3D-принтерами вищого класу, представленими на ринку. 10.3-дюймовий РК-екран 8K з роздільною здатністю 7680x4320 забезпечує чіткі відбитки зі згладжуванням, внаслідок чого моделі виходять чіткими та деталізованими, ніж у результаті роботи принтерів 4K. Ще однією перевагою, що стосується надрукованих моделей, а не кількістю смоли, є обсяг друку 228x128x230 мм. Це дозволяє створювати більші і складніші вироби, хоча варто відзначити, що слід бути обережними при використанні дуже деталізованих моделей.

Важливою функцією, що підвищує зручність використання машини, є автоматична система заповнення та вилучення смоли принтера. Вона заправляє або відновлює 1 літр матеріалу лише за півгодини. Ще один корисний везь – це інтелектуальний очищувач повітря, який допомагає прибрати запах смоли. Однак добре вентильоване приміщення, як і раніше, необхідне. Варто відзначити і вентиляційний отвір ззаду, що дозволяє виводити пари за допомогою витяжки, яку ми рекомендуємо використовувати.

Відкидна кришка «MageArch» заслуговує на згадку і в розділі «Продуктивність». Вона допомагає заощадити місце і набагато зручніша у використанні, ніж моделі конкурентів, які вимагають відкладати кришку убік. Це може здатися дрібницею, але коли робочий простір обмежений, ця функція виявиться дуже корисною. Creality Halot Mage Pro пропонує виняткові характеристики, але має звичайні недоліки смоли, із якими доводиться боротися. Процес післядрукарської обробки вимагає ручного видалення залишків, очищення та закріплення робочої пластини.

Ще один аспект, який може вимагати уваги – правильне розміщення опор. Хоча програмне забезпечення Halot Mage Pro добре справляється зі своїм завданням, для забезпечення високої точності моделей часто потрібне невелике ручне налаштування опорних структур. По суті, найчастіше саме ваше вміння налаштовувати опори для складних моделей може вплинути на загальну якість друку. Однак невелика практика та знайомство з програмним забезпеченням для різання матимуть величезне значення для успіху вашого робочого процесу.

 

 

Продуктивність пристрою на дуже високому рівні завдяки швидкості, точності та якості друку, що робить його найкращим вибором для дизайнерів, художників та творчих людей, яким потрібні швидкі та високоякісні результати. Хоча, як завжди, потрібна деяка ручна постобробка, загальна продуктивність та простота використання Halot Mage Pro виділяють його серед інших.

 

 

Висновки

 

Розглянутий 3D-принтер вражає чудовою якістю складання, високоякісним друком та повною інтеграцією в домашню або професійну мережу. РК-екран машини має зручний інтерфейс з прямим керуванням, що робить її неймовірно простим у використанні. У той же час система автоматичного завантаження та видалення смоли спрощує процес встановлення та очищення. Однак, хоча користуватися машиною дуже просто, важливо відзначити, що деякі завдання після друку, такі як очищення машини, вимагають часу і зусиль. Однак ці недоліки є універсальними для всіх принтерів на смолі. Halot Mage Pro пропонує виняткову продуктивність та якість друку, що робить його одним із найкращих у своєму класі.

 

 

Де придбати Creality Halot Mage Pro

 

У магазині Артлайн є великий вибір техніки для друку та обробки 3D-моделей. Це принтери, лазери, сканери, і навіть матеріал їм (смола, нитка). У нас працюють професіонали, які завжди готові відповісти на всі питання купівлі техніки.

  м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Які основні переваги Halot Mage Pro?
Відмінна якість складання, безшовне керування програмами, автоматична обробка смоли.
+ Чи є мінуси?
Трудомістке післядрукарське очищення, тривала робота, немає датчика платформи друку.
+ Як працювати з пристроєм?
Достатньо підключити його через хмару або кабель, вказати модель через HALOT OS та запустити друк.