#3d-pechat

Огляд Creality CR-5 Pro H

Огляд Creality CR-5 Pro H

Компанія Creality 3D з 2014 року займається виробництвом найрізноманітніших 3D-принтерів. Спільнота користувачів у всьому світі добре прийняла серію пристроїв Ender 3 та CR10. Зараз компанія займається інвестуванням грошей у виробництво 3D-принтерів FDM та полімерних матеріалів. Особлива увага приділяється 3D-сканерам, електроніці, машинам промислового рівня та витратним матеріалам для 3D-друку.

Creality став популярним брендом, пропонуючи користувачам доступні та багатофункціональні 3D-принтери. Ці пристрої відрізняються високим рівнем комплектуючих та друку. Ще клієнтам пропонуються власні технічні розробки та техпідтримка.

3D-принтери із серії CR-5 відрізняються від інших пристроїв тим, що мають збільшену область друку, а корпус базується на сталевій рамі. У 3 моделі даної лінійки CR-5 Pro H було додано ряд додаткових опцій.

 

 

Зміст:

 

  1. Технічні характеристики
  2. Розпакування
  3. Структура та дизайн
  4. Підготовка
  5. Програмне забезпечення
  6. Де можна придбати 3D-принтер Creality CR-5 Pro H?

 

 

Технічні характеристики

 

Розглянемо технічні параметри пристрою:

  • складання – повністю зібраний;
  • дисплей – 4,3-дюймовий сенсорний екран;
  • вирівнювання ліжка – автоматичне (BLTouch);
  • SD-картка;
  • тип екструдера – одиночний.

 

 

Розпакування

 

Цей пристрій постачається в потужному посиленому ящику, який має дерев'яний каркас.

 

 

Всі елементи упаковані щільно, для цього використовується товстий захисний пінопласт. Його форма відповідає вмісту. Загальна вага 3D-принтера дорівнює 31,75 кг.

 

 

У коробці з пристроєм знаходиться верхня акрилова матова кришка, кабель живлення, документація.

 

 

Інші елементи та деталі машини знаходяться усередині друкованої області.

 

 

Комплектація пристрою:

  • кусачки;
  • бічні акрилові панелі на 5 мм;
  • кабельні стяжки;
  • мастило для обладнання;
  • клей олівець;
  • котушка з білою PLA-ниткою вагою 1 кг;
  • пінцет.

 

 

 

Ще машина комплектується утримувачем котушки, картою пам'яті, датчиком калібрування, тефлоновою трубкою, картридером, фітингами, насадками, кабелями для підключення.

 

 

Структура та дизайн

 

CR-5 Pro має велику область для друку, яка складає 300х225х380 мм.

 

 

Якщо порівняти з попередніми пристроями компанії, то в даній версії використовується повністю закрита камера. Вона потрібна, щоб забезпечити температурну стабільність. Це важливо під час роботи з матеріалами, що мають високий рівень усадки.

 

 

На практиці екструдер CR-5 Pro H може працювати з температурою 300 °C. Ця опція дозволяє друкувати жорсткі матеріали та займатися втіленням проектів високого рівня.

 

 

Корпус виготовлений із 2-міліметрової сталі, яка пофарбована у білий колір. Завдяки цьому досягається стійкість та велика вага. Під час друку виключаються резонанси крокового двигуна, розгойдування та вібрації. Це дозволяє вирішити питання з невдалим друком та спотвореннями. Взагалі в даному 3D-принтері застосовується дуже багато сталі. У ньому навіть корпус сенсорного екрана виготовлено з цього матеріалу.

 

 

Розробники намагалися використати мінімальну кількість гвинтових з'єднань. В основному вони знаходяться на задній стороні, що дозволило створити привабливий та стильний дизайн.

 

 

У компанії Creality передбачили не лише твердий корпус для машини. Ще в пристрої застосована надійна система з механічно обробленими кронштейнами та каретками. Також використовується кінематика на базі Makerbot, за допомогою якої можна працювати з лінійними підшипниками та циліндричними напрямними. Якщо правильно обслуговувати 3D-принтер, можна суттєво продовжити його термін служби. При цьому можна замовити запчастини в будь-який момент.

Функціонування осі Х здійснюється на напрямних стрижнях, які мають діаметр 8 мм. Для осі Y їх діаметр досягає 10 мм. За бажанням ремені GT2 товщиною 6 мм можна замінити звичайними ременями без петель.

 

 

Особливістю осі Х стало підвищене навантаження від двигуна, тому розробники вирішили встановити у пристрій легкий 34-міліметровий екструдер Nema 17 та Bowden. Такий підхід дозволив знизити інерцію каретки та вирішити питання з різними дефектами, які могли з'явитися під час друку.

 

 

Платформа зі статини складається зі сталі, вона переміщається по циліндричних напрямних, що мають діаметр 12 мм. Її рух наводить 10-міліметровий гвинтовий стрижень з кроком різьблення 4 мм. Експерти вважають, що для точності та швидкості Z осі – це оптимальне рішення.

 

 

Ми вважаємо, що в наступній версії 3D-принтера буде переглянута конструкція консолі ліжка. Ще буде модернізовано платформу, оскільки вона потребує додаткової підтримки.

 

 

Hotbed є алюмінієвою пластиною товщиною 3 мм. Вона живиться від нагрівача на 24 В, який має знімну скляну пластину з покриттям Ultrabase. На зворотний бік скла можна наклеювати спеціальні матеріали.

 

 

Тут використовується пружна платформа. Її фіксація здійснюється за допомогою зручних великих гвинтів із накатаною головкою.

 

 

Подача нитки відбувається за допомогою екструдера Боудена. У ньому застосовується механізм подачі з подвійним приводом, де працює 2 шестерні. Ця опція дозволяє отримати більш ефективну екструзію. В дію вона наводиться за допомогою двигуна, який має високий момент, високий крутний момент.

 

 

Якщо відбувається поломка екструдера Боудена, це може бути пов'язано з неякісними запчастинами. На новому 3D-принтері із-за нещільно прилеглих деталей відбувається люфт. У нашому випадку CR-5 Pro H налаштований чудово.

 

 

Датчик закінчення нитки знаходиться поруч із екструдером. За його допомогою відбувається фіксація ситуації, коли припиняється подача матеріалу. Якщо цей датчик спрацьовує, 3D-принтер перестає працювати. Користувачеві потрібно вирішити всі проблеми або замінити котушку.

 

 

Компоненти пристрою виготовлені з відпрацьованого алюмінію. Такий підхід підвищує їхню зносостійкість. На практиці навіть звичайна нитка поступово роз'їдає канали на деталях із пластику. Аналогічна ситуація стосується трубок PTFE. Їх можна просто купити та замінити, але пошук саме пластикового елемента є складним процесом.

 

 

Компанія Creality власноруч розробила Hotend. Це спеціальний суцільнометалевий термобар'єр, у якому є радіатор нестандартних розмірів. Для його охолодження використовується потужний вентилятор. Для охолодження друкарського простору використовується радіальний вентилятор.

 

 

У пристрої розробники Creality використовують електронні компоненти власного виробництва. Системна плата базується на 8-бітному контролері ATmega2560. Перевагою пристрою є драйвери TMC2208, що функціонують безшумно. У 3D-принтері чудова прокладка кабелю. Пристрій має блок живлення на 350 Вт та 4-дюймовий сенсорний екран.

 

 

Особливістю резистивного 4-дюймового екрану є чуйний сенсор. Він дуже простий та зручний у навігації. Користувачам пропонується інтуїтивно зрозуміле та просте меню, де можна швидко виконати всі необхідні налаштування. Також можна відзначити підтримку різних мовних версій.

 

 

Користувачі не зможуть виконати тонкі параметри. Такі зміни можна зробити лише після синхронізації машини з комп'ютером.

 

 

Внутрішня проводка проходить через спеціальні кабель-канали. Також там досить яскраве внутрішнє освітлення. Воно активується в меню, але не опції її регулювання.

 

 

Для обмеження переміщення осей у 3D-принтері використовуються механічні кінцеві вимикачі. Для швидкого та точного вирівнювання статини застосовується датчик калібрування BLTouch.

 

 

 

Підготовка

 

Вже став звичним той факт, що 3D-принтери реалізуються як набори для самостійного складання. У ситуації з CR-5 Pro користувачам потрібно буде виконати ряд кроків, які описані в інструкції. В першу чергу необхідно вийняти з-під платформи ліжка весь пакувальний матеріал.

 

 

Після цього здійснюється встановлення бічних панелей із акрилу.

 

 

Тепер видаліть всі транспортувальні кріплення з пристрою.

 

 

Для якісного транспортування здійснюється фіксація за допомогою кабельних стяжок осей X та Y.

 

 

Якщо це потрібно, то гвинтовий стрижень Z осі та напрямні стрижні слід змастити. Також рекомендується періодично виконувати технічне обслуговування.

 

 

Потім необхідно прикріпити утримувач котушки. Він використовується для виробів, які мають ширину понад 90 мм. Тут є деякі обмеження, пов'язані з діаметром котушки. Вони безпосередньо залежать від вимикача живлення, що знаходиться поруч.

 

 

Перед включенням апарата рекомендується перевірити напругу. Струм має бути налаштований правильно.

 

 

Після цього слід зайнятися калібруванням та вирівнюванням станини. Цю процедуру слід виконувати під час нагрівання статини та хотенду до значення середніх робочих показників. Насамперед відбувається вирівнювання станини відносно всіх площин. Для виконання цієї дії знадобиться аркуш паперу.

 

 

Для керування процесором використовується окрема вкладка меню. Для цього слід натиснути на вказані точки калібрування. Виконувати цю процедуру потрібно 2-3 рази.

 

 

Користувачі можуть створити сітку кривизни ліжка. Ця опція виконується для вирішення проблем із посадкою першого шару.

 

 

Останнім кроком є подання нитки.

 

 

Користувач може вводити нитку вручну, для цього використовується пристрій подачі. Ще цей процес можна виконати через меню, але це досить трудомістка робота.

 

 

Програмне забезпечення

 

Після виконання всіх запропонованих вище інструкцій можна розпочинати робочий процес. Для підготовки файлів друку користувачам пропонується спеціальне програмне забезпечення. У 3D-принтері є фірмове програмне забезпечення Creality Slicer. Воно базується на безкоштовній програмі для нарізки Cura. Завантажити цей софт можна на офіційному сайті Creality.

 

 

За замовчуванням у програмі публікується мінімальна кількість корисних налаштувань. Цей режим потрібний користувачеві для оперативного вибору профілю та матеріалу друку. На думку розробника, найкращим варіантом профілю для даного пристрою буде Creality CT-380.

 

 

Якщо в цьому буде необхідність, ви зможете активувати всі опції, які доступні в оригінальній версії Cura. Це дозволить ефективно контролювати робочі налаштування машини, а потім їх можна буде адаптувати до вибраного проекту.

CR-5 може запускати файли G-коду, створені за допомогою стороннього програмного забезпечення.

 

 

Де можна придбати 3D-принтер Creality CR-5 Pro H

 

Компанія Артлайн пропонує клієнтам великий вибір 3D-принтерів. У каталозі даного інтернет-магазину ви зможете знайти пристрій Creality CR-5 Pro H. Перед замовленням 3D принтера ви зможете проконсультуватися з менеджерами компанії. Вони дадуть відповідь на всі ваші питання і допоможуть підібрати апарат для вирішення необхідних завдань.

  м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Який ресурс має 3D-принтер?
Заявлений час роботи становить до 20 000 годин. Це вдесятеро більше, ніж у подібних пристроїв з монохромною матрицею.
+ Чи можна надрукувати мікросхеми на цій машині?
Друк мікросхем на Creality CR-5 Pro H може бути ускладненим або неможливим.
+ Чи можна ставити 3D-принтер вдома?
Сучасні моделі таких апаратів доступні для домашнього використання. Спочатку 3D-принтери були промисловими машинами, але зараз мають відносно невеликі розміри.