#3d-pechat

Огляд Creality CR-10 SE

Огляд Creality CR-10 SE

У цій статті ми розглянемо 3D-принтер Creality CR-10 SE, який далі ми називатимемо Кріо, щоб було простіше. Далі ми зупинимося на особливостях цієї моделі, подивимося на приклади друку та прошивки. Ще ми розповімо, кому підійде такий пристрій для 3D-друку.

 

Зміст:

 

  1. Особливості моделі
  2. Вбудований софт
  3. Приклади друку
  4. Особлива прошивка
  5. Кому цей принтер підійде?
  6. Де можна придбати потужний 3D-принтер Creality CR-10 SE?

 

 

Особливості моделі

 

Цей 3D-принтер є спробою Creality створити найнафаршированіший бід слінгера. Тут є кліппер, директ екструдер і всі можливі калібрування, включаючи акселерометр. Розробники навіть поставили лінійні рейки на всі осі.

Незважаючи на це, принтер купують не часто. У нашій статистиці він навіть не увійшов до першої п'ятірки, хоча насправді це нормальна машина, яку варто купити.

Creality CR-10 SE упакований аналогічно до інших пристроїв компанії. Збирається з тими самими гвинтами у тих місцях.

Після складання він попросить підключитися до Wi-Fi та проведе набір базових калібрувань. Крім вже звичного бед-левела через СР-тач (тут сітка 5 х 5, можна збільшити) він виставить з офсету та проведе компенсацію вібрації. Загалом нічого складного і навіть близько схожого на Ender 3 в 2, весь процес зі збіркою займає не більше 30 хвилин.

Тепер до родзинок та особливостей. В принципі очевидно, що головні конкуренти цієї машини KE і SE. Причому KE до Кріо набагато ближче, ніж здається. Почнемо з найбільш непотрібної особливості – утримувача на два філаменти.

Він тут не прикручується, а одягається зверху на з'єднувач осі Х. Чому така особливість не завжди потрібна? Все пов'язане із процесом сушіння пластику. Філамент потрібно зберігати у драйбоксі. Ще з двома спулами принтер стає настільки топ-хевом, що тремтить і бовтається. Друкувати можна, але насолоди від робочого процесу ви не отримаєте.

У 3D-принтері встановлені лінійні рейки по двох осях. Нагадаємо, що у SE їх немає зовсім, а в KE вони тільки на осі Х. Ця особливість має збільшувати точність та швидкість. На практиці виграш, якщо становитиме 10%, то це успіх. У більшості принтів ні вежа, ні бід не встигають розганятися достатньо, щоб ці рейки мали ефект. Можливо, ефект ви побачите за рік-два, коли вони стануть зношеними.

 

 

Вбудований софт

 

Важливою особливістю CR-10 SE став убудований кліпер. Це дуже добре, бажано, щоб усі принтери надалі йшли з ним. Нормальний інтерфейс, вбудований Wi-Fi, налаштування через 2 секунди через Інтернет, а не через Марлін. З коробки Creality пропонує лише простий інтерфейс, в якому майже нічого немає. Далі ми розглянемо, як зробити з Кріо справжнього нашого монстра.

Також у пристрої є вбудоване освітлення LED. Лампа світить добре, можна їй керувати з веб-інтерфейсу, потреба додаткового освітлення зникає повністю. Втім, варто зазначити, що за півтори години друку можна виготовити те саме, купити 1 метр LED-стрічки та включити її в один із вільних USB портів.

Користувачам буде цікаво працювати з подвійним двигуном. Причому синхронізовані вони механічно, для цього зверху використовується спеціальний ремінець. Це вже суттєва особливість щодо KE-SE, але не дуже важлива. Тим більше, що принтер із коробки повідомив, що мотори несинхронізовані і можуть бути проблеми із друком. Це повідомлення ми проігнорували і проблем із друком не мали.

 

 

Приклади друку

 

Ми вирішили протестувати CR-10 SE на практиці. Для прикладу ми вибрали 3 моделі. Першою з них є універсальний бенчмарк з дуже милою мікробенчі.

Його результати є максимально очікуваними. Бриджинг ідеальний навіть на максимальній довжині. Бенчі виглядає красиво. Тест нависань – типовий для голови з двома вентиляторами, проблеми з'явилися лише після 70 градусів і то незначні. Перший шар вийшов ідеальним, букви чіткі, текстура комплектного листа передалася без проблем. Ми ставимо 9.5 з 10 суто для резерву найвищої оцінки наступних принтерів в оглядах.

Потім ми провели тест кліренсу. Ми отримали типовий результат для бедслінгера та кліппера, точності для усіляких принт-ін-плейс вам вистачить без проблем. Цей тест класно показує точність щодо різних осей. Якщо тестовий шестикутник під одним кутом входить, а після розвороту на 90 градусів не входить, то дивіться на натяг ременів по відповідній осі.

Далі розглянемо масштабний тест від аутодеску. Крім легкого стрінгінгу на піках, результат знову ж таки прекрасний. Єдине, що нам не сподобалося, це бендінг на вежі. Ще помітні екстремальні нависання, вони даються йому ідеально.

Рандомна вставка – несподівано, що у Кріо розробники вирішили поставити ручні натягувачі ременів. У пристрої використовується один ремінь. При необхідності користувачі можуть його підтягнути та ще якийсь час використати. Ремінь не жує, функціонує він нормально.

Багато професійних користувачів зацікавив калібрувальний патерн для виправлення форми в софті. Результат із коробки супер.

 

 

Особлива прошивка

 

Варто відразу запам'ятати, що стандартна прошивка Creality обмежує можливості користувача. Для більших можливостей можна використовувати сторонні прошивки. Це забезпечить доступ до нормального інтерфейсу та цікавих можливостей.

В сторонніх прошивках для CR-10 SE є підтримка веб-камери. Це важливий аспект для багатьох користувачів. Також можна використовувати додаткові плагіни, наприклад, таймлапси, скасування конкретних об'єктів, адаптивний бед-левелів, новий інтерфейс на екран, менеджмент спулів пластиків через спулмен та багато іншого.

 

 

Кому цей принтер підійде?

 

Відповімо на запитання, кому підійде цей принтер? Насамперед він зацікавить людину, яка хоче мати топовий бедслінгер, при цьому з мінімальними проблемами. Лінійні рейки гарантують, що якщо вона не поламається в перший тиждень, то служитиме роками. Перший кандидат на апгрейд – це прошивка, потім можна подумати про нормальний ніс. Класти з такими принтерами дешевий брас уже моветон, але є те, що маємо. Приємно, що з коробки тут працює без проблем. Екструдер крутиться, модель створюється, і це саме те, що очікуєш від такої іграшки.

Тут дуже мало недоліків. Основний мінус – прошивка, зашита під Creality із коробки, фіксується за 15 хв. Другий, і більш концептуальний мінус — який би цей принтер класним не був, це все ж таки бедслінгер. Це означає обмеження швидкості та якості принта прямо з моменту його проектування. Для когось це не буде проблемою.

 

 

Де можна придбати потужний 3D-принтер Creality CR-10 SE?

 

Купувати такий пристрій потрібно лише у професіоналів. В інтернет-магазині Артлайн доступний Creality CR-10 SE для клієнтів. Там пропонуються всі технічні параметри пристрою. За бажанням ви можете проконсультуватися з менеджерами Артлайн для отримання додаткової інформації про цей 3D-принтер.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Які проблеми можуть виникнути під час 3D-друку?
На старті друку може виникнути відсутність екструдування. Також можуть з'явитися щілини, поділ шарів. Нерідко шари зміщуються через відсутність вирівнювання.
+ Який бізнес можна розпочати на 3D-принтері?
Користувачі можуть друкувати будь-які моделі для продажу, наприклад, ливарні форми, запчастини, сувеніри та багато іншого.
+ Які незвичайні речі було надруковано на 3D-принтері?
На таких пристроях вже створювалися музичні інструменти, сноуборди, меблі та будинки.