#periferiya

Найкращі колонки для ПК 2024 року: від бюджетних до аудіофільських

Найкращі колонки для ПК 2024 року: від бюджетних до аудіофільських

Зараз пропонується багато варіантів колонок, які дозволяють отримати достатній звук на комп'ютері. Якщо ви використовуєте ноутбук, то для базових потреб буде достатньо вбудованих динаміків. Якщо ви не хочете турбувати оточуючих, можна використовувати навушники. При цьому навіть із кращою бездротовою гарнітурою ви не зможете перевершити точність, гнучкість та свободу звуку від спеціалізованих динаміків для ПК.

Вибираючи настільні колонки, необхідно звертати увагу на наявність вільного місця на столі та на свої потреби. Ми детально протестували сучасні колонки для ПК та пропонуємо вам їхній рейтинг.

 

 

Зміст:

 

  1. SteelSeries Arena 3
  2. Edifier R33BT Black 2.0
  3. Edifier R1100
  4. Microlab M-223 2.1
  5. RAZER Nommo V2
  6. SteelSeries Arena 9
  7. Aula N-169B
  8. Як ми тестуємо динаміки
  9. Де можна придбати найкращі колонки для ПК 2024 року?

 

 

SteelSeries Arena 3

 

Акустична система SteelSeries Arena 3 є універсальним рішенням для ПК. Користувачі отримують доступ до чудового звуку. Мінус полягає у нудному дизайні.

Ця система пропонує неймовірні параметри для користувачів. Колонки орієнтовані на любителів якісного звуку та геймерів. У них враховано всі вимоги аудіофільського співтовариства. Глибоке звучання забезпечується за допомогою широкого частотного діапазону 50-20000 Hz. Це дозволить у музичних композиціях та іграх відчувати всі відтінки.

Під час тестування ми переконалися, що чутливість виробу становить 91 дБ. Існує можливість підключення через різні інтерфейси: Bluetooth, Aux, PC. Все це робить колонки універсальним та найкращим рішенням для ПК.

 

 

Edifier R33BT Black 2.0

 

Акустична система Edifier R33BT Black 2.0 має привабливий дизайн. Поличні колонки дозволяють досягти чистого і потужного звучання.

Користувачі вибирають R33BT через мінімізацію акустичного резонансу. Це стало можливим через дерев'яний корпус. Користувачі отримують природне та чисте звучання. Колонки мають стильний стиль, тому відмінно підійдуть для будь-якого інтер'єру.

Діапазон частот дорівнює 70-20000. Для підключення колонок використовується AUX-вхід та Bluetooth 5.0. Їх можна підключити не лише до ПК, а й до інших гаджетів. Якщо ви не хочете мати на робочому столі багато дротів і плануєте досягти якісного звучання, то R33BT буде оптимальним варіантом.

 

 

Edifier R1100

 

Акустична система Edifier R1100 відрізняється наявністю великої кількості входів та виходів. У колонок висока якість складання, а також чудовий звук.

Дана установка дозволяє досягти справжнього стереозвуку. Потужність колонок – 42 Вт, якісь звукові спотворення відсутні. Максимальне занурення музики доступне при прослуховуванні сучасних треків або класики.

Діапазон частот – 65-20000 Гц. Для покращення звукових якостей у виготовленні колонок використовувався матеріал MDF. Це забезпечує додаткову стабільність та щільність.

 

 

Microlab M-223 2.1

 

Акустична система Microlab M-223 2.1 Black забезпечує користувачам надійний звук. Також у ній поєднується висока функціональність та стильний дизайн.

Будь-який набір динаміків забезпечує відтворення звуку на ПК, але не всі дозволяють отримати потрібний рівень звучання. Корпус M-223 2.1 створений із МДФ, що дозволяє досягти насиченого та чистого звучання. У такий спосіб забезпечується зниження акустичних резонансів. Це сподобається користувачам, які люблять дивитися фільми та слухати музику.

Для регулювання рівня звуку використовується головна ручка, вона плавно повертається. Так вдається досягти звучання необхідного рівня. Спереду колонок знаходиться світлодіод, який інформує користувача про готовність пристрою до роботи.

 

 

RAZER Nommo V2

 

Акустична система RAZER Nommo V2 забезпечує віртуальне об'ємне звучання та вражаючий спрямований звук. Загалом це дуже потужні стовпчики. Недолік полягає у відсутності бездротового модуля керування.

Razer Nommo V2 є провідною ігровою акустичною системою 2.1, де поєднується багато переваг. Це ідеальна система для однокористувацької ігрової системи на ПК. У цих колонок немає бездротового підключення. Сабвуфер тут провідний, а регулятори гучності розташовуються на самому динаміці.

Відсутність бездротових інтерфейсів може призвести до того, що на робочому столі користувача буде багато кабелів. Це викликає низку незручностей.

У Nommo V2 використовуються подвійні сателіти, а також великий провідний сабвуфер кубічної форми. У його сателітів напівматова гладка поверхня, на якій залишатимуться відбитки пальців. Тиснений логотип Razer розташовується на зовнішніх сторонах. Динаміки знаходяться під кутом 20 градусів на настільних нерегульованих підставках. Якщо колонки розміщуються на робочому столі, то створюється ідеальний кут передачі звуку у вуха користувача. Тут немає знімних підставок. У кожного сателіту на задній стороні розташовується біла напівпрозора куля. Це сяюча RGB проекція для динаміків.

Ще у Nommo V2 є дві 3.2-дюймові широкосмугові колонки, а в сабвуфері – басовий динамік на 5.5 дюйма. Діапазон частот колонок становить 40-20 000 Гц, а максимальний звуковий тиск – 98 дБ. Досягається дуже потужний звук, баси трохи насичені. Динаміки чудово справляються з віртуальним об'ємним та спрямованим звуком. Це робить Nommo V2 оптимальним варіантом для ігрових ПК. Такі динаміки підійдуть для користувачів, які хочуть отримати домашню розважальну систему з об'ємним звуком.

 

 

SteelSeries Arena 9

 

Акустична система SteelSeries Arena 9 відрізняється справжнім об'ємним звучанням. Колонки мають дуже потужний та фантастичний звук. Його недолік – система займає багато місця.

Arena 9 стала першою системою SteelSeries, яка забезпечує об'ємне звучання 5.1. Інші колонки компанії не орієнтовані на геймерів. Разом з Arena 9 поставляється 5 сателітів. Центральний канал розташовується під монітором, також є 2 пересувних лівих/правих каналів і 2 задніх лівих/правих каналів. Підключення до задніх сателітів здійснюється через бездротовий зв'язок, що спрощує процес налаштування. Це набагато краще, ніж кабелі, які тягнуться до колонок під килимовим покриттям. Arena 9 підтримує програму SteelSeries GG. Цей софт від Sonar має параметричний еквалайзер.

Arena 9 буде запорукою справжнього об'ємного звуку в іграх та фільмах. Система ефективно вирішує питання із спрямованим та захоплюючим звуком, який здатний оживити деякі ігри. Ще колонки пропонують підвищуюче мікшування 5.1, де здійснюється перетворення стереозвуку на багатоканальний звук. Стереоджерела також чудово звучать на Arena 9.

Ця система спрямована на використання з ПК. У ній є ряд опцій, які створені спеціально для геймерів, наприклад панель управління на робочому столі та 4-зонне іммерсивне освітлення.

 

 

Aula N-169B

Акустична система Aula N-169B має гарне освітлення. Її можна підключити не лише до ПК, а й до телевізора. Мінусом є відсутність сабвуферу.

Найчастіше саундбари розглядаються як аксесуари для домашнього кінотеатру чи телевізора. Такі пристрої відмінно підходять для користувачів, які обмежені у бічному просторі робочого столу. Aula N-169B є невеликим саундбаром, орієнтованим на ігри. Пристрій відмінно підходить для користувачів, які мають обмежений простір.

У стовпчика продумана конструкція, тому вона відмінно підійде для будь-якого інтер'єру. Під час виготовлення корпусу використовувалися високоякісні матеріали. Незважаючи на гарне звучання навіть на низьких частотах, Aula N-169B забезпечує не зовсім вагоме та глибоке відтворення басів. В цілому пристрій довговічний і буде найкращим вибором для будь-якого робочого столу.

 

 

Як ми тестуємо динаміки

 

При прийнятті рішення, які саме ви хочете отримати стовпчики для ПК, необхідно враховувати багато факторів, наприклад, дизайн, функціонал, параметри. Існують певні характеристики, які можуть описати рівень звучання набору колонок. Для перевірки такого обладнання ми використовуємо безехову камеру та інші прилади. Якість звучання динаміків безпосередньо залежить від форми кімнати та її розмірів. На цей чинник впливає тип матеріалів на стінах.

Єдине, що ми не враховували, це фізіологія людини та її комп'ютерне середовище. При цьому ми намагалися поєднувати вимірну інформацію з великим досвідом та власною думкою.

Тести ми проводили за допомогою шумоміра Pyle PSPL25, відстань була фіксована – 1 метр. Це дозволяє перевірити максимальну потужність звуку колонки при рівні 50% і 100%. Для цього ми використали стандартну тестову доріжку. Це показує, як голосно можуть функціонувати динаміки, а також добре чи погано звучать деякі речі, коли активується повна потужність. Деякі стовпчики не завжди добре функціонують на максимальному рівні гучності. Також ми використовуємо динаміки для вирішення різних завдань на комп'ютері, наприклад, ігри, прослуховування музики, перегляд відео. Це дозволяє отримати інформацію про звучання колонок під час повсякденного використання. Також ми дивимося, як виконані інтуїтивно зрозумілі програмні чи апаратні елементи керування. Тестування колонок є гнучким процесом, орієнтованим на отримання корисних відомостей та пропозицій для користувачів.

 

 

Де можна придбати найкращі колонки для ПК 2024 року?

 

Багато користувачів хочуть отримати якісний звук зі своїх шпальт. Ми вам пропонуємо рейтинг найкращих акустичних систем. Всі ці стовпчики можна придбати в інтернет-магазині Артлайн. Вибираючи якісні динаміки, ви гарантуєте отримання гарного звуку в іграх та інших робочих процесах. Техпідтримка Артлайн відповість на ваші запитання та допоможе підібрати найкращий варіант акустичної системи.

 

г. Киев, ул. Кирилловская, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Які стовпчики купити для ПК 2024?
Усі акустичні системи, запропоновані в системі, підійдуть для використання на ПК. Ви можете вивчити всі запропоновані варіанти динаміків та підібрати для себе найкращий варіант.
+ Скільки ват має бути у хорошій колонці?
Потужність динаміків повинна відповідати площі приміщення, наприклад, для 20 м2 буде достатньо 50 Вт, для 20-30 м2 варто вибирати 50-100 Вт.
+ Для чого використовується поролон у колонках?
Акустичний поролон необхідний для розсіювання та поглинання звуку.