#3d-pechat

Найкращі 3D-принтери для ювелірних виробів. Частина 2

Найкращі 3D-принтери для ювелірних виробів. Частина 2

У першій частині ми розглянули особливості 3D-друку ювелірних виробів та поради експертів щодо вибору відповідного пристрою. Також ми вивчили один принтер. У 2 частині ми продовжимо розглядати найкращі 3D-принтери для ювелірних виробів.

 

 

Зміст:

 

  1. Бюджетні 3D-принтери для ювелірів
  2. Доступні 3D-принтери для ювелірів
  3. Комерційні 3D-принтери для ювелірів
  4. Де можна придбати найкращі 3D-принтери для друку ювелірних виробів?

 

 

Бюджетні 3D-принтери для ювелірів

 

Elegoo Saturn 2

Ця машина підтримує 3D-друк стереолітографією з маскою (MSLA) на основі смоли. Saturn 2 має 10-дюймовий екран, який дозволяє виконувати великий обсяг роботи з високою роздільною здатністю. Якщо порівняти з минулою версією, то тут використовується витончений дизайн, збільшена друкована форма і є очищувач повітря.

Користувач отримує повний контроль над апаратом за рахунок 3.5 РК-екрана. Там можна запускати друк та виконувати обслуговування системи. На екрані попередньо демонструється завдання на різних етапах виконання. Якщо провести порівняння з FDM принтерами, то тут як матеріал використовується смола, тому є сильний запах під час і після роботи. Це один із головних недоліків Saturn 2.

Розробники Elegoo надають всі необхідні інструменти для користувача, наприклад, очищувач повітря, який знаходиться позаду смолового резервуару. Також є одноразові рукавички, ножиці, скребки, захисні маски. Процес монтажу простий та інтуїтивно зрозумілий. Проекти можна друкувати за кілька хвилин після заповнення пристрою смолою.

 

 

Доступні 3D-принтери для ювелірів

 

Сюди належать 3D-принтери середнього класу. У них користувачі знайдуть багато нових можливостей, наприклад, програми та засоби автоматизації. Вони чудово підійдуть для професійних ювелірів. Багато пристроїв оснащені мийками та комплектуються важливими аксесуарами.

 

Zortrax Inkspire 2

Технологія УФ-РК-принтера дозволяє машині досягти постійної швидкості друку. На неї не впливає яка частина платформи використовується.

Мінімальна висота шару апарата становить 25 мікрон, що не відрізняється від більшості 3D-принтерів, що розглядаються. Пристрій простий у використанні, тому що в ньому є опція автоматичного калібрування. Машина функціонує на Андроїд, тому друком без перешкод можна керувати через Zortzrax inCloud.

Якщо порівняти з минулою моделлю, то Inkspire 2 має обсяг збірки в 4 рази більше. Також відбулася зміна РК-екрана, де УФ-випромінювання стало більш потужним із покращеним розподілом світла.

Загалом це потужний апарат, орієнтований на створення повторюваних і стабільних виробів високої якості. Для легкого видалення опор їх можна піддавати впливу УФ. До додаткових професійних можливостей відноситься вбудований вугільний фільтр. За його допомогою можна зменшити токсичні пари.

Компанія Zortrax пропонує свої смоли BlueCast. Цей 3D-принтер може працювати з будь-якими світлозатверджуваними смолами. Пристрій можна укомплектувати станцією затвердіння та встановленням ультразвукового очищення.

 

Formlabs Form 3+

Цей апарат є одним із найпопулярніших на ринку. Ви купуєте пристрій від справжніх експертів у ювелірній області.

У Form 3+ пропонуються високоякісні комплектуючі та підвищена функціональність. Якщо порівняти з Form 2 і 3, то тут збільшена швидкість друку з більшою прозорістю і напівпрозорістю смоли. Ще в машині є вбудовані датчики, які можуть виявити пил. Розробники покращили блок LPU (обробка світла), а за потреби користувач зможе самостійно провести його заміну. У Form 3+ покращена система пошуку збоїв в процесі друку.

Такі апарати можуть працювати лише зі смолою Formlabs. В асортименті доступні 2 ливарні воскові смоли, вони спеціально оптимізовані для чистого вигоряння, оскільки у них не міститься золи. Смола міцна, тому вона може витримати тиск та температуру формування середньотемпературної вулканізованої гуми. У Formlabs повідомляють, що їхня смола є найкращим варіантом для прототипування ювелірних виробів.

Нова можливість у вигляді попереднього нагрівання не впливає на швидкість друку, але дозволяє зменшити час нагрівання для створення виробу. У попередніх моделях попереднє нагрівання робочої камери відбувається після підтвердження користувача на сенсорному екрані. Тепер попереднє нагрівання стартує після отримання завдання пристроєм. Як аксесуари компанія Formlabs пропонує власні мийки та сушки.

 

DWS XFab 2500PD

3D-принтер від італійської компанії. Основний напрямок роботи DWS – це виробничі та стоматологічні принтери. Ювеліри також можуть звернути увагу на пропоновані пристрої. В асортименті DWS є 10 апаратів від невеликих моделей до комерційних пристроїв.

Важливою перевагою апарату для ювелірів стала підтримка нанокерамічного матеріалу IRIX V. З його допомогою можна створювати реалістичні дорогоцінні камені будь-яких розмірів та форм.

DWS створює програмне забезпечення для автоматизації робочого процесу. Софт Nauta XCluster дозволяє створювати налаштування для прямого лиття та зв'язані ланцюжки.

На апаратах DWS можна друкувати лише 5 ливарними смолами від цієї компанії. Для серії XFab створені спеціальні інтелектуальні картриджі. Вони дозволяють вирішити питання із рідкою смолою, а також забезпечують оперативну заміну матеріалу.

Якщо під час робочого процесу ви помітите, що вам недостатньо можливостей XFab 2500PD, то можна масштабуватись і вибрати більші пристрої. Ви вже знатимете програми та матеріали.

 

3DSystems Figure 4 Jewelry

3DSystems спеціалізується на створенні машин друку прикрас. У даній моделі цифра 4 означає, що на ній можна створювати ливарні та майстер-моделі. Крім спеціальних матеріалів, апарат підтримує запатентовані матеріали від компанії 3DSystems для створення ливарних моделей.

За допомогою безконтактної мембранної технології забезпечується робота із опорами MicroPoint, що дозволяє користувачам мінімізувати роботу з ними. Така технологія дозволяє отримувати деталізовані візерунки та гладкі стіни, для них не потрібна додаткова постобробка.

На цьому апараті досягається підвищена швидкість лиття та створення майстер-схем, прототипів, моделей. Компанія пропонує використовувати установку для УФ-затвердіння, щоб виконувати остаточну обробку виробів. Також машина підтримує змішувач матеріалів.

 

 

Комерційні 3D-принтери для ювелірів

 

Для створення прикрас такі 3D-принтери дозволяють автоматизувати робочий процес і збільшити потужність. Якість друку залишається на високому рівні. У цій категорії є апарати на смолі, які відповідають усім вимогам професійних ювелірів.

 

AsigaPro 4K80

Австралійська компанія пропонує ювелірам якісний апарат, що підтримує технологію обробки зображень 4К. У 3D-принтері використовується відкрита система матеріалів. Тому підтримується безліч матеріалів, наприклад, ливарні смоли, віск. Завдяки технології усунення пікселів, в режимі 4К вдається зменшити розмір пікселя. Подібна система істотно збільшує роздільну здатність і точність деталі, при цьому не впливає на область збирання або швидкість роботи.

У пристрої УФ-хвилі мають високу потужність 385 нм, що дозволяє зменшити XY-розсіювання та надмірне охолодження. Такий підхід дозволяє отримати чіткі та точні деталі, а процес виробництва та обробки водопрозорих матеріалів стає більш надійним.

AsigaPro 4K80 має Wi-Fi, а також інтерфейс Ethernet. Апарат оснащений сенсорним екраном та програмою Asiga Composer.

 

RapidShape S30+

Це ще один варіант 3D-принтера, який користується популярністю серед ювелірів. У ньому зрозумілий інтерфейс користувача і є низка важливих опцій. Вони спрямовані на те, щоб робочий процес став більш простим. На RapidShape S30+ користувачі матимуть змогу створювати ювелірні форми без професійних знань.

Така машина чудово підійде ювелірам, які друкують велику кількість виробів високої якості. За допомогою модуля ASM (автоматичний поділ) вдається виконувати кілька завдань без зняття робочої платформи з апарата. Гнучкість для отримання високоякісних виробів у великому обсязі та швидка робота досягається за рахунок відкритої системи матеріалів та віддаленого доступу. Користувачі можуть в будь-який момент відрегулювати температуру смоли. Як допоміжне обладнання пропонуються блоки очищення та закріплення.

 

ETEC Pro XL

Це новий апарат професійного рівня. Компанія Etec пропонує високошвидкісний пристрій із проектором 4K Ultra HD. Pro XL відрізняється підвищеною швидкістю роботи та можливістю друкувати великий обсяг виробів. 3D-принтер підтримує низку матеріалів від Etec та від сторонніх виробників. Наприклад, на ньому можна використовувати фотополімер Easy Cast 2.0, який відрізняється високим вмістом воску. Цей матеріал добре підходить для роботи з ювелірними виробами. ETEC Pro XL є новим пристроєм, але в ньому використовується те саме шасі, що й у Envision TEC Perfactor.

 

Flashforge WaxJet 400

Особливістю апарату стала технологія струминного друку Multijet Printing. Мінімальна висота шару становить 16 мікронів. Це забезпечує можливість отримання високодеталізованих моделей.

WaxJet 400 відноситься до категорії промислових пристроїв. В апараті застосовується допоміжний розчинний матеріал із воску. Він позитивно впливає на постобробку. Ще розробник пропонує машину Hunter, яка простіша. Апарат друкує смолою та іншими запатентованими лицьовими полімерними матеріалами.

 

3D Systems MJP 300W

Це один із перших пристроїв у сфері 3D-друку прикрас у світі. Наразі розробник пропонує модель для великих виробників. Завдяки технології MJP досягається високодеталізований друк зі швидкістю не більше 240 см3/год. Компанія змогла досягти того, щоб друкувати багато виробів без шкоди для якості.

Восковий друк здійснюється за рахунок 4 великих платформ. Користувачі отримують доступ до нових режимів роботи, що дає додаткову гнучкість у 3D-друкі. Для збільшення роздільної здатності можна використовувати режим QHD. Пристрій підтримує новий термостабільний матеріал VisiJet Wax Jewel Ruby.

 

 

Де можна придбати найкращі 3D-принтери для друку ювелірних виробів?

 

Подібні пристрої потрібно замовляти у професіоналів. В інтернет-магазині Артлайн є дуже багато 3D-принтерів від кращих виробників. Вивчивши запропоновані варіанти, ви зможете підібрати для себе апарат для ювелірних виробів, що підходить саме вам.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Де купувати моделі ювелірних виробів?
Такі моделі можна створити самостійно або знайти на сайтах-бібліотеках STL файлів.
+ У яких програмах можна розробляти моделі?
Для цього існує ряд популярних програм, наприклад Autodesk SolidWorks, AutoCad, Openscad та інші.
+ Який 3D-принтер вибрати для промислового створення моделей прикрас?
У цьому випадку вам знадобиться пристрій комерційного класу з нашого рейтингу.