#zd-pechat

Як виправити розділення та розшарування в процесі 3D-друку?

Як виправити розділення та розшарування в процесі 3D-друку?

Під час 3D-друку спорудження виробів здійснюється почергово по шару. Наступний шар наноситься згори попереднього. В підсумку утворюється необхідний тривимірний відбиток. Якщо ви хочете отримати надійну та міцну деталь, то потрібно переконатися, що всі шари адекватно зчеплені з тим шаром, який знаходиться під ним. При поганому скріпленні шарів один з одним відбиток може відокремитися або розколотися. У статті ми розглянемо причини проблеми та методи їх усунення.

 

 

Зміст:

 

  1. Поширені рішення
  2. Де можна купити найкращий філамент для 3D-друку?

 

 

Поширені рішення

 

 

 

Занадто велика висота шару

Діаметр багатьох ноззлів у 3D-принтерах становить 0.3-0.5 мм. Через такий отвір просочується філамент, що дозволяє створювати тонку екструзію. Це забезпечує отримання дуже точних деталей. У таких невеликих ноззлів можуть бути обмеження, пов'язані з висотою шару. Коли здійснюється друк одного шару поверх іншого, оператор повинен бути впевнений, що обидва шари добре притиснулися та склеїлися. Тут потрібно бути впевненим у тому, що висота шару менша за діаметр ноззла на 20%.

Розглянемо приклад, коли використовується ноззл діаметром 0.4 мм. У цій ситуації висота шару може бути більше 0.32 мм. В іншому випадку шар філаменту не зможе зчепитися з минулим шаром. Якщо ви бачите, що надруковані моделі розділяються, а шари не зливаються, то спочатку порівняйте розмір ноззла і висоту шару. Виконайте зменшення висоти шару і перевірте, чи це вирішило проблему. Щоб змінити цей параметр, слід перейти в меню «Редагувати налаштування процесу» та відкрити розділ «Шар».

 

Надто низька температура 3D-друку

Набагато краще склеїться теплий пластик. Якщо ви бачите, що створювані шари не можуть скріпитися один з одним, а висота шару прийнятна, слід підвищити температуру 3D-друку. Це дозволить отримати міцніший зв'язок. Наприклад, ви використовуєте ABS за температури 190°C, але шари відбитка легко розпадаються. Проблема полягає в тому, що для друку ABS потрібно вказати температуру 220-235°C, що забезпечить отримання міцного з'єднання шарів.

Якщо ви бачите, що проблема пов'язана з низькою температурою 3D-друку, вивчіть параметри використовуваного вами філаменту. Спочатку можна підвищити температуру на 10 градусів, після чого потрібно подивитися, чи покращилося зчеплення. Цей процес можна виконати в меню «Змінити налаштування процесу» у розділі «Температура». На значення, яке потрібно змінити, потрібно двічі клацнути.

 

 

Де можна купити найкращий філамент для 3D-друку?

 

Від вибору якісного пластику безпосередньо залежить якість відбитків. В Артлайн клієнти можуть знайти великий вибір найкращих філаментів. Кваліфікована техпідтримка допоможе підібрати потрібний пластик для вирішення ваших завдань.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Чому шари 3D-друку розділяються?
Головні причини розділення шарів включають несумісність екструзії та неправильну температуру 3D-друку.
+ Чому 3D-принтер пропускає шари?
Це пов'язано з нерівною робочою пластиною, неправильною подачею філаменту або неправильним калібруванням апарата.
+ Як запобігти появі прогалин у 3D-друку?
Щоб вирішити цю проблему, слід контролювати швидкість 3D-друку. Недостатня екструзія відбувається за високої швидкості друку. Шляхом її зниження можна вирішити питання з перепустками.