#3d-pechat

Creality K1 vs. K1 Max vs. K1C: глибоке порівняння 3D-принтерів

Creality K1 vs. K1 Max vs. K1C: глибоке порівняння 3D-принтерів

Компанія Creality у квітні 2023 року запропонувала клієнтам флагманські апарати K1 та K1 Max. Якщо порівняти з популярною моделлю Ender 3, то серія К1 істотно виділяється. Нові 3D-принтери є повністю закритими пристроями, що підтримують опцію штучного інтелекту. Це дозволяє працювати машині з оптимальною швидкістю та функціональністю. Розробники змогли досягти великого успіху в різних сферах, тому нові пристрої стали популярними серед користувачів.

25 січня 2024 року була випущена модель К1С, яку називають «чемпіоном швидкості та майстерності». Вона створена спеціально для друкування з вуглецевого волокна. Незважаючи на те, що вона має багато спільного з К1 і К1 Max, апарат має ряд істотних відмінностей.

У цій статті ми розглянемо усі 3 моделі. Це дозволить покупцеві зробити усвідомлений вибір 3D-принтера, що відповідає його потребам.

 

 

Зміст:

 

  1. Короткий огляд технічних характеристик K1 vs. K1 Max vs. K1C
  2. Огляд схожості: K1 vs. K1 Max vs. K1C
  3. K1 vs. K1 Max vs. K1C: відмінності, порівняння деталей
  4. Який із принтерів К1, К1 Макс, К1С підійде вам?
  5. Де можна придбати 3D-принтери K1, K1 Max, K1C?

 

 

Короткий огляд технічних характеристик K1 vs K1 Max vs K1C

 

Давайте детально зупинимося на технічних характеристиках цих трьох моделей 3D-принтерів. У таблиці ми розглянемо параметри та швидкість друку, підтримувані матеріали, функції та багато іншого.

 

 

Огляд схожості: K1 vs K1 Max vs K1C

 

Давайте розглянемо загальні риси апаратів Creality K1, K1 Max і K1C. Перша схожість полягає в тому, що ці пристрої поставляються практично у зібраному вигляді. Користувачеві потрібно приблизно 20 хвилин для здійснення збірки. Після завершення збирання слід скористатися сенсорним дисплеєм. На ньому потрібно запустити автоматичне калібрування. Система виконає самотестування для перевірки проблем у цьому устаткуванні. Якщо все гаразд, з'явиться повідомлення про те, що можна почати друк.

 

Розглянемо інші подібності:

  1. Складальна пластина. Всі три 3D-принтери мають станину, що підігрівається, яка складається з алюмінієвого сплаву. Це дозволяє досягти рівномірного та швидкого нагріву. Така пластина є гнучким гладким листом PEI, тому досягається хороша адгезія для відбитків будь-яких розмірів. Для покращення адгезії можна додатково нанести клей. Подібна закрита система є чудовим варіантом для друку ASA, ABS та іншими високотемпературними нитками.
  2. Швидкість друку. Цікавою особливістю машин стала конструкція CoreXY. З її допомогою відбувається підвищення точності двигуна. Така конструкція має компактний розмір і дозволяє досягти швидкості друку до 600 мм/с. Ще варто відзначити прискорення 20 000 мм/с².
  3. Програмне забезпечення. Ці три принтери підтримують утиліту для нарізки Creality Print. Ще машини можуть працювати з PrusaSlicer, Simplify3D, Cura та іншими програмами для 3D-друку. Подібна гнучкість дає багато переваг користувачам і робить робочий процес зручнішим.
  4. Дизайн інтерфейсу користувача. Всі машини мають зручний кольоровий сенсорний дисплей, діагональ екрану складає 4.3 дюйми. На ньому можна дивитися на завантажені моделі. Це модифікована версія Klipper, спеціально налаштована для пристроїв Creality.

 

 

K1 vs K1 Max vs K1C: відмінності, порівняння деталей

 

Між принтерами K1, K1 Max та K1C є певні відмінності. Давайте їх детально розглянемо.

 

Об'єм збірки

Якщо подивитися на параметри обсягу збирання, то Creality K1 Max виділяється на тлі інших пристроїв. Робоче місце цієї машини становить 300х300х300 мм. Це суттєвий розмір, тому користувачі можуть створювати вироби без поділу моделі на частини та подальше складання. У апаратів K1 та K1C об'єм складання відповідає Ender 3 і дорівнює 220х220х250 мм.

 

Номінальна потужність та системна плата

У нашому рейтингу найпотужнішим пристроєм є K1 Max, це значення складає 1000 Вт. У моделей K1 та K1C потужність дорівнює 350 Вт. Завдяки підвищеній потужності користувачі отримують можливість для швидкого апдейту системної плати та отримання від неї живлення. Якщо порівняти з двома іншими моделями, то K1 Max за 90 секунд доходить до температури 60 ℃. Пристрою вдається при 110 і 220 підтримувати постійну швидкість нагрівання. Користувачі можуть безпосередньо від системної плати K1 Max запитувати надбудови. Це стосується і системи мультиматеріалів Creality, яка зараз тільки розробляється.

 

Підтримка нитки

K1 і K1 Max можуть створювати моделі з великої кількості ниток, наприклад РА, TPU, ABS, PETG, Hyper PLA, PLA. У моделі K1C буква «С» означає «Carbon», тому 3D-принтер підтримує роботу із зносостійкими нитками: PET-CF, PA-CF, PLA-CF. Все це дає користувачам додаткові можливості у сфері 3D-друку.

K1C відрізняється суцільнометалевою інтегрованою конструкцією сопла та горловини. Якщо порівняти з К1, то дана конструкція дозволяє вивантажувати матеріал плавніше. Це забезпечує просте обслуговування апарату та тривалий час роботи. Екструдер модернізовано, що гарантує стабільну екструзію та підвищений контроль потоку витратних матеріалів. У результаті забезпечується якісний друк моделей.

 

Використання штучного інтелекту

K1, K1 Max та K1C мають додаткові інтелектуальні опції. До К1 можна додати можливість у вигляді камери Smart штучний інтелект. У K1C така камера входить до стандартної комплектації. K1 Max підтримує розумну камеру та ШІ-лідар, що робить апарат більш просунутим.

K1 Max за допомогою штучного інтелекту підвищує якість друку. Ще такі технології дозволяють економити нитку та знижують ймовірність появи нових збоїв у роботі. Датчики LiDAR відображають перший шар, що шляхом калібрування потоку дозволяє досягти гарної адгезії та впевненого старту. Вбудована камера зі штучним інтелектом створює уповільнену зйомку, знаходить збої та контролює друкований процес.

 

 

Який із принтерів К1, К1 Макс, К1С підійде вам?

 

Вибір відповідного 3D-принтера залежить від пріоритетів та переваг користувача. Якщо економічна ефективність для вас – це головний пріоритет, можете зупинитися на моделі К1. У ній ви отримаєте відмінну якість та швидкість друку.

Якщо вам потрібно працювати з моделями великого розміру та застосовувати розширені функції штучного інтелекту, то ідеальним варіантом буде К1 Max. У ньому зберігається весь функціонал К1, але є додаткові вдосконалення.

3D-принтер К1С буде найкращим варіантом, якщо ви хочете створювати вироби з ниток із вуглецевого волокна. На цьому пристрої можна тихо та спокійно створювати необхідні моделі. Пристрій поставляється з модернізованими матеріалами для екструдера та сопла. Це забезпечує безшумний режим роботи.

Всі три апарати K1, K1 Max та K1C мають багато подібностей, але між ними є певні відмінності. Всі ці особливості потрібно знати перед покупкою 3D-принтера.

 

 

Де можна придбати 3D-принтери K1, K1 Max, K1C?

 

Ви вивчили нашу статтю та визначилися зі своїм вибором? Тоді ви можете придбати 3D-принтер K1, K1 Max або K1C в інтернет-магазині Артлайн. Там ви можете детально ознайомитись з усіма технічними характеристиками пристрою та отримати консультацію від фахівця. Вибраний апарат зможе задовольнити усі ваші потреби у 3D-друку.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Що не можна надрукувати на 3D-принтері?
Існує ряд речей, які не можна надрукувати у такий спосіб, наприклад, їжа, мікросхеми та інше.
+ Який пластик є найпопулярнішим для 3D-друку?
Одним із найпопулярніших матеріалів є PLA.
+ Які витрати потрібні для 3D-принтера?
До таких витратних матеріалів належать нитки, сопла, лаки та інше.