#3d-pechat

Чистка сопла нейлоном

Чистка сопла нейлоном

Якщо припустити, що проблема в роботі 3D-принтера пов'язана не з екструдером, а з соплом, то користувачеві необхідно дізнатися, як проводиться його чищення. Найбільш відповідний спосіб полягає в тому, щоб зняти сопло та відмочити його в ацетоні. Також можна його продути або висвердлити. Професіонали рекомендують для виконання цього завдання використовувати нейлон, який є ефективним засобом розв'язання проблеми.

 

Для виконання робіт будуть потрібні такі матеріали:

  1. Насамперед вибираємо нейлонову нитку. Оптимальний варіант – Taluman 618 чи 645.

 

 

  1. Шматок вати. За її допомогою ми зможемо оперативно охолодити сопло.

 

 

 

Зміст:

 

  1. Видаляємо сміття
  2. Чищення
  3. Де можна придбати 3D-принтер, запчастини та аксесуари?

 

 

Видаляємо сміття

 

Інструкція:

  1. Вам необхідно розігріти сопло до тієї температури, коли почне плавитися пластик, що застряг. Параметри: PLA – 200-210 °C, ABS – 230-240 °C. Температурні показники вказуються G-кодом M104 S.

 

 

  1. Дістаємо пластикову нитку з екструдера. Для виконання цього процесу вручну слід запровадити команду М18. За її допомогою відбувається відключення двигунів 3D-принтера.

 

 

  1. На наступній картинці показано, як під час прослизання відбувається «прогризання» зубців екструдера.

 

 

  1. Після цього слід зняти колесо екструдера. Це необхідно для ручної подачі нитки. Тепер ми зможемо не порвати нейлонову нитку та контролювати її натяг.

 

 

 

Чищення

 

Інструкція:

  1. Вату необхідно намочити у воді. Її не слід сильно віджимати, головна умова - з неї не повинна капати вода.

 

 

  1. Вставляємо, потім проштовхуємо нейлонову нитку. Здійснюємо процес доти, поки в соплі залишатиметься розплавлений пластик. Робоча температура в соплі – від 240 °C.

 

 

  1. Нижче на картинці видно, що пластик посвітлішав. Це означає, що нейлон пройшов через сопло.

 

 

  1. Користувачеві потрібно поставити температуру сопла на рівень 100-110 °C. Це спричинить те, що пластик застигне.

 

 

  1. Для прискорення процесу охолодження слід до сопла прикласти мокру ганчірку. Це здійснюється з метою відпарювання сміття.

 

 

  1. Тепер рівень температури сопла слід встановити на 145-150 °C. Це дозволить не розплавити нейлон, його можна повністю витягнути.

 

 

  1. Користувачеві варто пам'ятати, що у різного виду нейлону своя температура розм'якшення. Після вказівки потрібної температури необхідно додати зусилля 3 кг, щоб витягнути нейлонову нитку з 3D-принтера.

 

 

  1. На малюнку нижче показано, що в результаті має вийти. Там конусоподібна нитка. Цю процедуру потрібно повторити. Все сміття сопла не змішалося з нейлоном.

 

 

  1. При незадовільному результаті сопло знову слід прогріти до 140 °C і повторно виконати другий пункт. Нижче показано ідеальний результат, який вийшов після 5 спроб.

 

 

 

Де можна придбати 3D-принтер, запчастини та аксесуари

 

Користувачі можуть придбати 3D-принтер, запчастини та аксесуари до нього в інтернет-магазині Артлайн. Там пропонується великий вибір таких пристроїв для різних категорій користувачів. При необхідності клієнти можуть вибрати потрібні запчастини та аксесуари для ефективного та професійного 3D-друку.

  м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Навіщо потрібно проводити чищення сопла?
Цей процес дозволяє забезпечити довговічність та стабільну роботу 3D-принтера. Очищене сопло під час робочого процесу забезпечуватиме безперебійний друк.
+ Чи можна змінювати сопла у 3D-принтері?
Залежно від вибраної моделі пристрою можна встановити сопла різного діаметру. Це дозволить друкувати деталі різного рівня складності.
+ Чи має сопло щільно прилягати до 3D-принтера?
Ця деталь повинна прилягати щільно, щоб забезпечити стабільну роботу апарата та запобігти витіканню.