#top-luchshikh

Рейтинг кращих відеокарт для ігор

Яку відеокарту для ігор вибрати в 2021 році

У сучасному світі є дуже багато геймерів і ще більше різних ігор. Тому багато хто хоче купити потужний ігровий ПК в Україні або графічну станцію для відеомонтажу в рамках виділеного бюджету. Ми в Artline вирішили зібрати ТОП-5 кращих ігрових відеокарт, які є невід'ємною частиною будь-якої збірки, призначеної для ігор. Місця в рейтингу засновані на наших власних тестах і випробуваннях інших експертів.

 

 

Зміст:

  1. Перше місце. GeForce RTX 3080
  2. Друге місце. Radeon RX 6800 XT
  3. Третє місце. GeForce RTX 3090
  4. Четверте місце. GeForce RTX 3060 Ti
  5. П'яте місце. GeForce RTX 3070
  6. Висновки
  7. Де купити ПК або робочу станцію для ігор?

 

 

Перше місце. GeForce RTX 3080

 

GeForce RTX 3080

GeForce RTX 3080 – перший графічний процесор, який підтримує трасування променів в 4K, що робить його обов'язковою покупкою для будь-якого завзятого геймера, який хоче мати першокласну продуктивність. До плюсів даної моделі відноситься висока продуктивність в 4K, трасування променів, підтримка HDMI 2.1. У неї 8704 ядра CUDA, тактова частота в прискореному режимі 1.71 ГГц, 10 ГБ GDDR6X, 320 Вт TDP, порти HDMI 2.1, 3 порти DisplayPort 1.4a, 2 8-контактних PCIe (адаптер на 1x 12-контактний в комплекті). Але є і мінуси, зокрема, слабка можливість розгону.

Nvidia GeForce RTX 3080 – новітній флагманський графічний процесор. Він подається як ідеальний варіант для всіх, хто хоче насолоджуватися іграми в роздільній здатності 4K зі швидкістю 60 кадрів в секунду і вище. Ретельно вивчивши графічний процесор, ми можемо підтвердити, що RTX 3080 в даний час є кращим варіантом на ринку для завзятих геймерів і явним кроком вперед в порівнянні з попередніми відеокартами RTX 2080, 2080 Super і 2080 Ti. Якщо ви все ще використовуєте карту 10-ї або 20-ї серії нижчого рівня і у вас є кошти, краще за все буде придбати RTX 3080.

У той же час RTX 3090 вже випущена, а незабаром планується випуск AMD Big Navi, тому продукт Nvidia може залишатися в якості лідера недовго. Його першокласна продуктивність також вимагає серйозної потужності для роботи, а це означає, що багатьом геймерам доведеться шукати новий блок живлення. Для тих, хто не потребує занадто великої продуктивності, більш привабливим варіантом буде Nvidia 3070, яка пропонує найвищу продуктивність трасування променів 1440p в поєднанні з більш низьким TDP.

 

 

Друге місце. Radeon RX 6800 XT

 

Radeon RX 6800 XT

З виходом цієї відеокарти стало очевидно, що AMD повернулася на ринок високопродуктивних графічних процесорів з подвоєною силою і стала набагато більш конкурентоспроможною в суперництві з флагманськими картами Nvidia GeForce, ніж це було протягом багатьох років. Беручи до уваги результати тестів, буде справедливо сказати, що Radeon RX 6800 швидше, ніж головні конкуренти, GeForce RTX 2080 Ti (і GeForce RTX 3070), як і передбачала AMD.

Однак з Radeon RX 6800 XT справи йдуть трохи інакше. GeForce RTX 3080 і Radeon RX 6800 XT лідирують в різних іграх і робочих навантаженнях і конкурують один з одним, але в цілому GeForce має перевагу. Якщо ми зосередимо нашу увагу на продуктивності DXR Ray Tracing, у Nvidia є явна перевага на найвищому рівні. Хоча Radeon RX 6800 не надто сильно відстала від GeForce RTX 2080 Ti і RTX 3070 в наших тестах трасування променів, жодна з цих карт не змогла наблизитися до GeForce RTX 3080.

З урахуванням усього сказаного, можна вважати, що серії RDNA 2 і Radeon RX 6000 забезпечують AMD відмінне майбутнє. У Nvidia найкраща продуктивність трасування променів, але нові моделі Radeon конкурентоспроможні в обчислювальних робочих навантаженнях і традиційної растеризації. Вони не оснащені більшими буферами кадру 16 ГБ, що в деякій мірі створює майданчик для подальших поліпшень. Той факт, що AMD використовує новітні консолі, які тільки з'явилися на ринку, також означає, що розробники ігор будуть добре знайомі з архітектурою AMD RDNA 2 GPU і, ймовірно, отримають від неї максимальну віддачу в майбутньому.

 

 

Третє місце. GeForce RTX 3090

 

GeForce RTX 3090

Без сумніву, GeForce RTX 3090 – неймовірний зразок комп'ютерного обладнання, розробник проробив чудову роботу, здобувши велику продуктивність. Однак дану модель не можна вважати найшвидшою на сьогоднішній день, якщо оцінювати FPS (перераховані вище дві моделі швидше). Наприклад, у нього 112 кадрів в секунду, а у карти MSI 113 в Battlefield, що користувач навряд чи помітить. Також вражає оновлений дизайн кулера Windforce. Він вражає візуально і виглядає набагато крутіше, ніж попередній дизайн, який використовувався кілька років.

Але головною перевагою RTX 3090 є трасування променів і 8K. У багатьох останніх іграх при роздільній здатності 4K вона без проблем видає понад 60 кадрів в секунду. Навіть з включеною трасуванням променів не буде відчуття, що якість стає нижче, щоб забезпечити потрібну продуктивність.

Наші тести 8K показали, що величезний обсяг VRAM є дуже цінним, оскільки навіть карти RTX 3080 не змогли працювати в деяких з цих випробувань. Однак продуктивність була дивовижною, а в деяких іграх нам вдалося досягти близько 60 FPS при 8K. Те ж саме було і в наших стрес-тестах з максимальною графікою 8K. RTX 3090 пропонує продуктивність, дуже близьку до дорожчих флагманським моделям. Це відмінний варіант для тих, кому потрібен монстр в плані графічної продуктивності для створення контенту нового покоління та ігор на найвищому рівні.

 

 

Четверте місце. GeForce RTX 3060 Ti

 

GeForce RTX 3060 Ti

GeForce RTX 3060 Ti теж показує себе з кращого боку. Якщо вам потрібна відеокарта для ігор з частотою 60 кадрів в секунду і якістю 1080p Ultra, дана модель вам відмінно підійде. RTX 3060 навіть може підвищити частоту оновлення в деяких іграх. Ви також можете грати з дозволом 1440p, але для цього доведеться піти на невелике зниження візуальних налаштувань в найбільш вимогливих іграх. Маючи на борту достатньо (навіть занадто багато) відеопам'яті, а саме, 12 ГБ вам ніколи не доведеться турбуватися про брак пам'яті.

А технології Nvidia DLSS і Reflex, що знижують затримку, як і раніше грають величезну роль в іграх, які їх підтримують. GeForce RTX 3060 від Nvidia працює досить тихо. Але є і певні мінуси. Так дана модель видає зовсім на трохи більше продуктивності в порівнянні з попереднім поколінням. Також буде складно знайти в MSRP на сьогоднішньому ринку графічних процесорів.

 

 

П'яте місце. GeForce RTX 3070

 

GeForce RTX 3070

В даному випадку всі переваги теж зводяться до трасування променів і DLSS. Для ігор ці функції особливо важливі. У AMD є власна форма апаратного трасування променів. Він є і в PlayStation 5, і в Xbox Series X. Але все ж краще все це виконується в моделях Nvidia. Саме ця компанія як і раніше лідирує завдяки тому, що робить упор на штучний інтелект. Ось чому, якщо вам зараз потрібен новий графічний процесор, ви без коливань можете купувати GeForce RTX 3070. Це свого роду графічний стрибок, якого ми всі постійно хочемо від нових відеокарт, і в Nvidia задовольнили цей запит. І програмне забезпечення стає тільки краще завдяки поліпшеному NVENC, функцій AI в Photoshop і багато чому іншому.

Крім того, вам буде легше знайти 3070, ніж RTX 3080. Ви здивуєтеся тепловими та звуковими характеристиками даного відеопроцесора - він залишався відносно прохолодним і тихим. Хоча часом карта стає гучною, особливо при високих навантаженнях. Коли вентилятори набирають повну швидкість, ви можете почути, як маленькі моторчики вентиляторів буквально виють. Але реальність така, що звичайний користувач навряд чи зможе вийти на повну потужність. Під час інтенсивного ігрового процесу 3070 буде працювати при температурі від 76 до 79 градусів, і при таких температурах не потрібно багато зусиль, щоб відвести тепло з системи. З іншого боку, 2080 Ti теж був досить тихим. Що стосується енергоспоживання, то 3070 ефективніше 2080 Ti.

 

 

Висновки

 

Перше місце зайняла карта Nvidia GeForce RTX 3080, друге – Radeon RX 6800 XT. За продуктивністю вони приблизно рівні. Якщо ви хочете мати у себе максимально продуктивну збірку, можете купувати будь-яку з них. Ці моделі дозволять забезпечити високий рівень занурення в ігровий процес ще 5 чи навіть більше років.

 

 

Де купити ПК або робочу станцію для ігор

 

Магазин Artline – один з кращих магазинів техніки в Україні. Тут є вже готові конфігурації, які ви можете бачити на сайті. Але також будь-який клієнт може зателефонувати або написати нам свої запити, а ми зберемо найкращу робочу станцію або персональний комп'ютер. У нас працюють фахівці найвищого рівня.

г. Киев, ул. Кирилловская, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]