#benchmarki

Продуктивність робочої станції на базі графічного процесора NVIDIA Quadro P620

Купити робочу станцію на базі графічного процесора NVIDIA Quadro P620

Сьогодні робота представників різних професій пов'язана з робочими станціями. Від звичайних комп'ютерів вони відрізняються підвищеною продуктивністю і надійністю. Комплектуючі робочої станції здатні витримати підвищені навантаження і демонструвати ефективність під час тривалого використання.

Потужність процесора такої машини дозволяє швидко виконувати ресурсомісткі операції і втілити в життя таку потрібну фахівцям багатозадачність. Крім того, робочі станції використовують і для більш специфічних цілей, наприклад, для наукових обчислень. Але продуктивність такого пристрою залежить не тільки від процесора, але і від інших компонентів, в тому числі і від відеокарти. У цьому огляді ми розглянемо робочу станцію на базі графічного процесора NVIDIA Quadro P620. Подивимося результати продуктивності в бенчмарках і в одній з програм.

 

 

Зміст:

  1. З якими процесорами найкраще поєднується відеокарта NVIDIA Quadro P620?
    1. Intel Core i9-9900KF
    2. AMD Ryzen 7 5800X
  2. Яку материнську плату обрати?
    1. Z390 D
    2. ASUS PRIME B450M-A
  3. Параметри NVIDIA Quadro P620
  4. Тести відеокарти, пов'язані з обчисленнями
    1. Geekbench 4
    2. LuxMark
    3. SPECviewperf 13
    4. Arion v2.5
    5. MAXON Cinema4D 3D
    6. Тестування NVIDIA Quadro P620 3DMark Suite
    7. Solidworks
  5. Купівля робочої станції на базі відеокарти NVIDIA Quadro P620

 

 

З якими процесорами найкраще поєднується відеокарта NVIDIA Quadro P620

 

Процесор для комп'ютера – це його «мозок», який виконує всі основні обчислення. При виборі ЦП головне – знайти баланс, щоб материнська плата могла розкрити можливості процесора і ОЗП, а вони, в свою чергу, за допомогою графічного процесора видавали максимальну продуктивність конфігурації. На цьому етапі більшість користувачів припускаються помилок, тому нижче ми розглянемо процесори, які відмінно поєднуються з NVIDIA Quadro P620. 

 

Intel Core i9-9900KF

Цей процесор Intel має 8 ядер, 16 потоків і працює з тактовою частотою 3.6 ГГц, а при розгоні до 5 ГГц. У нього розблокований множник і немає вбудованого графічного ядра. Intel Core i9-9900KF використовує технологію Intel Turbo Boost 2.0, завдяки якій підвищується продуктивність. Він сумісний з роз'ємом LGD1151. Енергоспоживання становить 95 Вт. Модель відмінно підійде як для ігрових ПК, так і для робочих станцій.

Головною особливістю цього процесора є висока продуктивність на одне ядро і висока тактова частота з коробки. Для хорошої роботи ЦП необхідно відповідально підійти до вибору материнської плати і кулера. Про підходящу плату ми поговоримо трохи пізніше.

 

 

AMD Ryzen 7 5800X

Ryzen 7 5800X – це відмінний процесор, який заснований на архітектурі Vermeer і мікроархітектурі Zen3. Енергоспоживання становить 105 Вт. У нього 8 ядер і 16 потоків. Основна частота 3.8 ГГц, а при розгоні 4.7 ГГц. Реальні частоти ЦП AMD відрізняються від заявлених. Ryzen 7 5800X з легкістю може досягати частоти 4.85 ГГц під час роботи одного ядра, а при найбільшому навантаженню рендерингом його частота зберігається в межах 4.55-4.6 ГГц. Таким чином, на практиці частоти у цього процесора підійшли до частот старших Comet Lake.

AMD Ryzen 7 5800X використовує сокет AM4 і PCIe 4.0. Під час виробництва використовувався 7-нм техпроцес. Він підтримує пам'ять DDR-3200 об'ємом до 128 ГБ. Кеш-пам'ять третього рівня становить 32 МБ.

У відеоогляді представлені більш докладні характеристики процесора і його продуктивність.

 

 

Яку материнську плату обрати

 

Багато користувачів недооцінюють материнську плату в конфігурації комп'ютера. Вони думають, що вона не має ніякого впливу на продуктивність, тому не надають її вибору великого значення. Але насправді це не так, тому що від її параметрів залежить те, наскільки сильно ви зможете розігнати процесор, а іноді і те, який обсяг оперативної пам'яті зможете встановити.

Не варто її недооцінювати, тому що вона об'єднує всі комплектуючі в єдину систему. А тепер давайте розглянемо материнські плати, які відмінно поєднуються з розглянутими процесорами.

 

Z390 D

Материнська плата Z390 D має стильний зовнішній вигляд і достатній простір навколо сокету, щоб можна було встановити будь-які системи охолодження. Також у неї є слоти PCIe, слоти для модулів пам'яті, а для накопичувача M.2 передбачені радіатори.

Материнська плата підтримує Thunderbolt 3. Тому вона націлена на фахівців у сфері дизайну, інженерів САПР і людей зі схожих сфер. Порти Thunderbolt 3 володіють роз'ємом Type-C і їх можна використовувати для різноманітних потреб, серед яких і швидкісні порти USB 3.1.

Плата підтримує двоканальну оперативну пам'ять DDR4 до 128 ГБ з частотою від 2133 до 4266 МГц, встановити її можна через 4 слота DIMM. Вона підтримує Intel Optane Memory. Материнська плата має роз'єм LGA1151. Вона володіє майже повним набором необхідних на сьогоднішній день роз'ємів, інтерфейсів і мережевою підтримкою (2 дротових гігабітних інтерфейси, Wi-Fi, Bluetooth). Також вона може створювати швидкі RAID-масиви з SSD в слотах PCIe і M.2.

 

ASUS PRIME B450M-A

Це материнська плата початкового рівня, яка підтримує процесори AMD Ryzen з можливістю їх розгону, а також більшу частину сучасних інтерфейсів – M.2 PCIex4, USB 3.1 Gen2 і RGB. 

Материнська плата підтримує двоканальну оперативну пам'ять DDR4 до 64 ГБ, тактова частота якої може досягати значення 3466 МГц. Дискова підсистема плати може запропонувати 6 портів SATA 6 Гбіт/с, 2 з них приєднуються безпосередньо до центрального процесора, а інші – до чіпсету. Підсистема живлення налічує 6 фаз, 4 з яких відповідають за живлення ядер, а 2 виділені для потреб вбудованого графічного ядра.

 

 

Параметри NVIDIA Quadro P620

 

NVIDIA Quadro P620 – це професійна відеокарта початкового рівня на базі Pascal. Вона пропонує невеликий приріст продуктивності в порівнянні з P600, хоча обсяг відеопам'яті і виходи на монітор залишилися колишніми. Це дозволяє P620 працювати з чотирма дисплеями, хоча через обмежену відеопам'ять роздільна здатність кожного екрану має залишатися на середньому рівні. NVIDIA Quadro P620 дуже часто використовується на робочих станціях і серверах з низьким енергоспоживанням як одна з відеокарт найменшого форм-фактора.

Як згадувалося раніше, ця карта має 4 роз'єми Mini DisplayPort, а також адаптери для повнорозмірного DisplayPort. При необхідності адаптери для DVI або HDMI можна придбати окремо, але необхідно врахувати, що якщо ви використовуєте адаптери DVI, ви будете обмежені більш низкою максимальною роздільною здатністю для екрану (1920х1200). Цей графічний процесор також підтримує широкий спектр стандартів, таких як DirectX 11, OpenGL 4.4, CUDA 5.0 і OpenCL (і це лише деякі з них).

Quadro P620 має довжину 5.7 дюйма і не використовує додаткових роз'ємів живлення. Один вентилятор на торці карти забезпечує охолодження навіть при повному навантаженні, особливого шуму цей вентилятор не виробляє. Слід зазначити, що довжина Quadro P620 ледь перевищує кінець слота PCIe, який ідеально підходить для низькопрофільних корпусів робочих станцій і серверів.

Графічний процесор має 2 ГБ відеопам'яті GDDR5 з тактовою частотою 5008 МГц і пропускною спроможністю 80.13 ГБ/с. Також у нього в наявності 512 ядер CUDA. Максимальна споживана потужність становить 40 Вт. Мінімальна тактова частота дорівнює 1 177 МГц. Графічний чіп застосовує систему прискорення і може працювати при розгоні на частоті 1354 МГц. Він побудований на 14-нм техпроцесі.

 

Тести відеокарти пов'язані з обчисленнями

Хоча графічний процесор NVIDIA Quadro P620 не призначений для роботи з графікою в високій якості і для важких обчислень, він нормально справляється з легкими робочими завданнями. Крім того, тести проводилися на дисплеї 4К, з яким P620 може впоратися для роботи загального призначення. Більш низька роздільна здатність екрану може бути краще для більш вимогливих навантажень.

 

Geekbench 4

Geekbench 4 вимірює обчислювальну продуктивність графічного процесора, використовуючи обробку зображень, комп'ютерний зір і обчислення чисел.

У цьому тесті NVIDIA Quadro P620 показує результати, близькі до NVIDIA Quadro K5200, який представляє собою набагато більший повнорозмірний двухслотовий графічний процесор для робочих навантажень OpenCL.

 

LuxMark

LuxMark – це тестовий інструмент OpenCL, заснований на LuxRender.

 

SPECviewperf 13

SPECviewperf 13 вимірює продуктивність 3D-графіки систем, що працюють під інтерфейсами програмування додатків OpenGL і DirectX.

Тут знову видно, що Quadro P620 показує практично такі ж результати, як AMD Radeon PRO WX 4100. А тепер давайте подивимося на результати тестів, пов'язаних з рендерингом.

 

Arion v2.5

Arion – це автономний тест рендеринга, заснований на комерційно доступному програмному забезпеченні рендеринга Arion від RandomControl. Тест прискорений на GPU за допомогою NVIDIA CUDA. Він унікальний тим, що може працювати як на графічних процесорах NVIDIA (відкритих), так і на центральних процесорах.

Як зазначалося вище, Arion використовує NVIDIA CUDA для прискорення задач графічного процесора, найкращим варіантом використання в цьому тесті для Quadro P620, природно, буде набагато менший розмір рендеринга, він все ще може впоратися з цим тестом, просто займає набагато більше часу.

Тут NVIDIA Quadro P620 може завершити рендеринг, оскільки він працює на CUDA. Це те, чого не може зробити WX 4100.

 

MAXON Cinema4D 3D

ProRender – це засіб візуалізації відеокарти на основі OpenCL, доступний в програмному забезпеченні для 3D-анімації Cinema4D від MAXON.

У цьому тесті карта NVIDIA Quadro P620 непогано справляється з тестом Bamboo, але вимагає дуже багато часу з порцією Coffee Bean.

 

Тестування NVIDIA Quadro P620 3DMark Suite

Тестування Quadro P620 проводилося за допомогою тестів, пов'язаних з графікою. Так як карта не має нових тензорних ядер покоління Turing, тут не робилося Port Royal. 

А тепер давайте подивимося продуктивність NVIDIA Quadro P620 в одній з програм, яка застосовується для проектування різних виробів.

 

Solidworks

Це потужний інструмент для комплексного проектування виробів і компонентів будь-якої складності. Також він використовується в промисловому дизайні.

У тестуванні використовувалося кілька моделей з роздільною здатністю як 1080р, так і в 4К. Єдині параметри, які були змінені в порівнянні з налаштуваннями Solidworks SP1 – режим «Підвищена графічна продуктивність», який був включений і відключено використання «великих збірок». Ніякі налаштування LOD або інші повзунки якості не були змінені.

Поглянувши на ці 2 графіка можна припустити, що молодші карти Quadro неефективні або їм не місце в робочій станції для Solidworks, але це не так. Необхідно пам'ятати, що тести однаково засновані на всіх моделях і графічних режимах. Крім того, основна увага приділяється відносної частоті кадрів – це означає, наприклад, що 200 кадрів в секунду в порівнянні з 100 будуть відображатися як збільшення на 100%, навіть якщо в реальному використанні обидва будуть швидше, ніж може відображати більшість моніторів.

 

 

Купівля робочої станції на базі відеокарти NVIDIA Quadro P620

 

Придбання робочої станції – відповідальна справа, тому важливо це робити у перевірених продавців. У магазині Артлайн представлені різні конфігурації пристроїв, в тому числі і з відеокартою NVIDIA Quadro P620. Також ми можемо зібрати робочу станцію по вашим параметрам. Будь-який пристрій можна придбати в кредит під 0%. Оплата здійснюється будь-яким зручним для вас способом. Доставка по всій Україні.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]