#komplektuyushchie

Огляд монітора Qube p27q180

Купити монітор Qube p27q180

У повсякденному житті ми багато часу проводимо за комп'ютерним монітором. Тому до його вибору необхідно підходити відповідально, адже він навантажує очі. Сьогодні ми розглянемо монітор від торгової марки Qube. Якщо говорити про технічні параметри, він не поступається більш популярним брендам.

Qube p27q180 – прекрасний монітор на 27 дюймів з роздільною здатністю 1440 пікселів і частотою оновлення 180 Гц. Ще він сумісний з NVIDIA G-Sync і AMD FreeSenc. Завдяки високій яскравості зображень, а також чудовому HDR і кращому у своїй класовій категорії овердрайву, він забезпечує чудові ігрові можливості, відмінно підходить для перегляду фільмів і роботи з графікою.

 

 

 

Зміст:

 

  1. Загальне уявлення про монітор
  2. Зовнішній вигляд
  3. Особливості меню
  4. Функціональне призначення
  5. Якість картинки
    1. Колірна температура
  6. Висновок
  7. Де найкраще купити монітор Qube p27q180?

 

 

Загальне уявлення про монітор

 

Ігрові монітори, як і інші комплектуючі ПК, в основному, працюють за фіксованою шкалою вартості та ефективності. Тобто зазвичай за що заплатили, те й отримали. Але погодьтеся, що приємно отримати більше, ніж заявлено. Купивши один з кращих моніторів перевіреного бренду, ви отримаєте відмінні характеристики та гарне враження від гри.

Найчастіше монітори популярних брендів відрізняються великою кількістю Гц або ігровими функціями. Але багатьом геймерам потрібен максимально яскравий монітор. Є багато екранів з розширеною колірною гамою DCI-P3, але лише деякі можуть покрити весь кольоровий простір. Один з них – Qube p27q180. Для початку розглянемо його основні параметри, а потім докладніше всі його переваги.

Технічні характеристики:

 

Діагональ екрану 27"
Роздільна здатність екрану Quad HD 2560х1440
Тип матриці IPS
Частота оновлення 180Hz
Час реакції матриці 1ms
Cпіввідношення сторін 16:9
Яскравість дисплея 550 cd/m²
Контрастність 1000:1
Споживана потужність (Typical) 45W
Кріплення VESA 100x100
Гарантія 36міс.

 

Серія 27-дюймових моніторів з роздільною здатністю QHD досить популярна – існує не один десяток різних моделей. Більшість з них пропонує хорошу продуктивність за свої гроші. Вони підходять для оптимального співвідношення ціни та продуктивності, тому що забезпечують хорошу щільність пікселів і високу частоту кадрів за адекватною ціною.

Додатково до частоти оновлення 180 Гц без розгону та Adaptive-Sync ви отримаєте HDR з продуктивною опцією динамічної контрастності, яка істотно збільшить природну контрастність IPS-екрану.

 

 

Зовнішній вигляд

 

Монітор Qube p27q180 має досить стандартний вигляд: V-образна підставка, у якій алюмінієва підставка, вона кріпиться до стійки невипадаючим болтом. Корпус зроблений з матового пластику чорного кольору, і ще є кілька елементів червоного відтінку. Його можна закріпити на стіні за допомогою кріпильних елементів VESA (100х100), перед цим прибравши ніжку.

Ніжка досить гнучка, тому є можливість змінювати кут нахилу екрану (+ 15 ... -5), повертати в обидва боки на 45 градусів. Також можна переводити дисплей в режим портрета. З правого боку є всього лише одна кнопка для управління монітором – невеликий джойстик, що виконує всі функції меню і працює як перемикач живлення.

Всі роз'єми розташовані внизу корпусу: USB для сервісного техобслуговування, порт HDMI 2.0, два DisplayPort 1.2 і мініджек для гарнітури.

 

 

Особливості меню

 

В основному меню спочатку розташований пункт «Зображення» зі стандартним регулюванням яскравості та контрастності, DCR (контрастність в динаміці) та ECO.

DCR добре працює в режимі HDR, збільшуючи динамічний діапазон більше ніж в п'ять разів. У режимі SDR він відмінно підходить для ігор, де робить зображення максимально яскравим. Але в Windows ця функція динамічної контрастності часом призводить до дуже високої яскравості, тому ви можете її відрегулювати вручну.

Далі йде регулювання кольору, де знаходиться налаштування відтінку температури. У монітора є три предвстановлені колірні температури, якими можна керувати вручну.

Наступним пунктом йде регулювання екранного меню: вибір мови, розташування на дисплеї, прозорість і час показу. Далі знаходяться налаштування системи. Всі інші можна знайти в меню «Інше». Останній пункт, крім усього іншого, дає можливість активувати режим, який виведе на дисплей відеосигнал з двох джерел.

 

 

Функціональне призначення

 

Qube p27q180 – монітор, у якого діагональ складає 27 дюймів з роздільною здатністю 2560х1440р, концентрація пікселів налічує приблизно 109 PPI. Такі пропорції є правильними, бо кордони точки (0.2335 мм) виходять маленькими, тому картинка виглядає цілою і суцільною, не ділячись по одному пікселю і не утворюючи помітні «сходинки» на косих лініях.

Найменша частота оновлень – 180 Гц. Також існує технологічна допомога адаптивної частоти AMD FreeSync, її можна поєднувати з NVIDIA G-Sync. Яскравість в ньому можна відрегулювати, скориставшись перетворенням струму, ШІМ не використовується на повному обхваті яскравості, тому що мерехтливого підсвічування у нього немає.

 

 

Якість картинки

 

У налаштуваннях ви можете включити функцію розгону панелі. Але навіть якщо не застосовувати овердрайв, вона має хороші показники на високих частотах поновлення: зберігається чіткість зображення, розмиття під час переміщення в кадрі практично непомітне. Активувавши розгін, можна трохи поліпшити якість картинки. Якщо сказати в загальному, за цим параметром Qube p27q180 має показники високої якості, які ми спостерігали в моделях IPS.

Модель прибирає практично всі відблиски та віддзеркалення напівматового покриття, яке є у монітора. На чорному кольорі при найбільшій яскравості в темряві можна побачити світлі плями маленького розміру. При звичайному освітленні це ніяким чином не відображається на якості картинки.

Glow-ефект стандартний для моніторів з IPS: коли зсув відбувається в сторону на чорному кольорі, відображається світіння середнього рівня чіткості з відтінком від синього до фіолетового, все залежить від кута огляду.

Монітор демонструє відмінні показники щодо кутів огляду, яскравості та контрастності, які зменшуються плавно. Якщо кут великий, картинка здається теплішою, але побачити це можна в більшості випадків лише на білому тлі. Інших змін у передачі кольорів немає.

Найменша яскравість дорівнює 45 кд/м2, це пристойний показник для монітора. При цій яскравості моделлю буде зручно користуватися в слабо освітленому приміщенні. Найбільша яскравість становить 625 кд/м2, тому Qube p27q180 добре показує контент в HDR. Статистична контрастність перевершує 1100 1, що є відмінним показником для IPS-панелі.

В Eco розташовується підбір режимів відео. Серед варіантів ви можете вибрати звичайні, наприклад, «Стандарт», «Зображення», «Відео», також є налаштування для гри – одна загальна і дві для жанрів. Якщо їх порівняти, ми побачимо, що найбільша відмінність полягає в яскравості, контрастності, колірній температурі та кривій гами. Для початку ми радимо вибрати «Стандарт». У нього екран показує великий обсяг відтінків (понад 100% sRGB, приблизно 100% Abode RGB і 93% DCI-P3).

 

Колірна температура

Вибрати її ви можете в меню «Color». Тут є п'ять уже встановлених режимів і три основних кольори, які можна налаштувати вручну окремо. Але якщо сказати з більшою точністю, то їх чотири, оскільки sRGB і «Користувацький» однакові в налаштуванні й єдина відмінність – можливість вручну регулювати зображення у другому варіанті. Тут вже можна побачити яскравість понад 600 кд/м2 і контрастність 1120: 1. Картинка при цьому передає холодний відтінок. З урахуванням обраної вами яскравості температура коливатиметься від 7400 до 8100К.

Що ж стосується точності передачі кольору, вона показує середні показники deltaE – майже три. Це нормально для ігрового монітора, який не створений, щоб працювати з кольором. Підсвічування в міру постійне як для такого типу яскравості – відмінність між найяскравішою центральною областю і не такою яскравою нижньою зоною дисплея дорівнює 17%. Щодо стабільності температури кольору вона досить середня, приблизно 10%.

Якщо ви вибираєте три інші режими – Normal, Warm або Cool слід пам'ятати, що вони значно знизять яскравість, приблизно до 250 кд/м2. Це стосується і контрастності, яка буде складати до 400..500: 1. Варіант Normal найкраще підходить до базової температури 6500К. Але вибравши Warm, ви досягнете кращої точності передачі кольору, бо в цьому варіанті середня величина deltaE становить менше одиниці, а найбільше значення набирає трохи більше півтора. Це є хорошим показником навіть за критеріями моніторів з калібруванням за замовчуванням. Плавність підсвічування тут краща, ніж у попередньому варіанті – найбільша різниця це 13%. Також помітні відмінності в плавності колірної температури, яка теж вища. Ця відмінність складає до 5.8%.

Підбиваючи підсумки, ми б вам радили зупинити свій вибір саме на цьому варіанті. Для основних завдань передача кольору важливіша, ніж інші параметри. Що ж стосується ігор, тут краще вибрати комбінацію «Користувальницької» колірної температури та включений фільтр синього в підсвічуванні при середньому показнику. Таким чином картинка отримає максимальний обхват кольору, яскравості та контрастності, а також досить близьку відповідність гами до норми 2.2 і температури кольору 6000-6500К.

Вибравши режим ECO, ви не зможете налаштувати яскравість і контрастність, позаяк він блокує цю функцію. Тут вона виходить в межах 580 кд/м2, а контрастність становить 1060: 1. Охоплення кольору зменшується до 93% Adobe RGB, а точність передачі кольору невисока – середній показник deitaE становить близько 4.

 

 

Висновок

 

На сьогодні на ринку представлена ​​величезна кількість моніторів з різними параметрами. Але іноді ми можемо знайти щось особливе, що дійсно перевершує конкурентів.

Існує буквально сотні 27-дюймових моніторів QHD, які підходять для ігор. Знайти модель з частотою не менше 144 Гц, Adaptive-Sync, HDR і розширеною передачею кольору дуже просто. Але от, щоб монітор справлявся з усіма цими функціями краще за все, не так уже й просто. Але з цього огляду видно, що Qube p27q180 має всі ці можливості.

Він показує яскраве зображення з насиченими кольорами, але для кращої якості необхідно все налаштувати вручну. Цей монітор зручний тим, що оснащений спеціальними технологіями, які зменшують навантаження на очі. У їх числі спеціальна функція, де можна задати рівень фільтрації синього відтінку, який може негативно впливати на зір. Ще є додаткова технологія, яка пригнічує мерехтіння екрану.

Qube p27q180 можна під'єднати до різних пристроїв за допомогою порту DisplayPort версії 1.4 і HDMI версії 2.0. Монітор забезпечить вам комфорт і задоволення під час використання.

У видеобзорі нижче можна подивитися наочно всі переваги монітора Qube p27q180 

 

 

Де найкраще купити монітор Qube p27q180

 

У магазині Артлайн можна купити якісні та надійні ПК для роботи, навчання або для ігор, а також інших комплектуючі, в тому числі й монітори QUBE. Серед них є і представлена ​​в огляді модель Qube p27q180. Будь-який монітор або інші товари можна придбати в розстрочку під 0%. Доставка по всій Україні. Розрахуватися за покупку можна будь-яким зручним для вас способом. На всю продукцію надається гарантія. Приходьте, завжди раді!

 

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]