#layfkhaki-ili-kak-vybrat

Огляд Creality K1

3D принтер, швидкий 3D друк, кращий 3D принтер

Огляд Creality K1: новий швидкий флагман

Новий флагманський 3D-принтер Creality є пристроєм закритого типу, який не схожий ні на Ender, ні на CR. K1 називають клоном Bambu через його подібність до новаторського Lab X1 Carbon. Але насправді вони мають подібності лише у швидкості і стилі. У K1 використовується хотенд Creality Sprite, сопло в стилі Volcano, вперше використане на масивному CR-M4, і збірна пластина з надрізом того ж розміру, що й Ender 5 S1. Він також використовує обмежену версію прошивки Klipper.

 

Зміст:

  1. Технічні характеристики
  2. Комплект поставки
  3. Дизайн Creality K1
  4. Збірка Creality K1
  5. Налаштування
  6. Завантаження нитки
  7. Підготовка файлів/програмного забезпечення
  8. Друк на Creality K1
  9. Підбиття підсумків
  10. Де придбати 3D-принтер Creality К1

 

 

K1 продається набагато доступніший, ніж Bambu Lab X1 Carbon і P1P з відкритою рамою. При цьому K1 анітрохи не поступається P1P за швидкістю, має найкращий інтерфейс і можливість використовувати друк за допомогою USB-накопичувача або приватної локальної мережі замість ненадійної хмарної технології. Результати його роботи були швидкими, гладкими та чистими. Це робить К1 одним із найкращих 3D-принтерів, які ви можете купити.

 

 

Технічні характеристики

 

Ось що може запропонувати Creality K1:

  • Об'єм у збірці: 220 x 220 x 250 мм;
  • Матеріал: PLA/PETG/TPU/ABS (до 300 градусів);
  • Тип екструдера: Прямий привід;
  • Сопло: 0.4 мм;
  • Будівельна платформа: Гнучка сталева пластина із покриттям;
  • Автоматичне вирівнювання ліжка: Так;
  • Датчик биття нитки розжарення: Так;
  • Підключення до локальної мережі: Через Creality Cloud, USB флеш;
  • Інтерфейс: Кольоровий сенсорний екран із діагоналлю 4.3 дюйма;
  • Площа, яку займає пристрій: 355 х 355 х 480 мм;
  • Вага пристрою: 12.5 кг.

 

Комплект поставки

Creality K1 поставляється з усім необхідним для швидкого налаштування принтера. Ви отримуєте інструменти для обслуговування, бічні ножі, пластиковий скребок та USB-накопичувач. Також є невелика котушка білого PLA Creality Hyper для друку вашої першої моделі. У комплекті копія посібника користувача у форматі PDF, інсталяційний файл програми Creality Slicer та приклади моделей у попередньо підготовленому форматі .gcode та .stl. Є ще дуже корисне відео, яке допоможе вам керувати пристроєм.

 

 

Дизайн Creality K1

Creality K1 – це сучасний повністю закритий принтер типу Core XY. Хоча недоброзичливці відзначають, що вигляд дуже схожий на новаторський Bambu Labs Carbon X1, випущений минулого літа. Також є деякі подібності із повністю закритим Sermoon V1 Pro.

Він має стандартний розмір Ender 3, робочу пластину 220 x 220 мм та висоту збырки 250 мм. Майданчик має виїмки ззаду, як у Ender 5 S1, що дозволяє легко замінити її, якщо вам не подобається стандартна гладка пластина, що вимагає хорошого нанесення клею-олівця.

У K1 використовується обмежена версія Klipper, модифікована Creality. Хоча користувачі, погано знайомі з Klipper, можуть не помітити функції, що відсутні. Наприклад, користувачі повинні хоча б один раз увійти в хмарний сервіс Creality, щоб прив'язати принтер до інтернету і отримати доступ до Wi-Fi і локальної мережі. Ви також не зможете отримати доступ до консолі, конфігураційних файлів або встановити зсув по осі Z без підключення до системи. Крім того, тут доступна тільки камера, яку можна придбати безпосередньо у Creality. При цьому виробник заявив, що підтримує системи з відкритим кодом, такі як Klipper, і пізніше випустить більш відкриту версію операційної системи.

Насадка для друку дуже схожа на E3D Volcano, в ній є невеликі відмінності. Немає необхідності винаходити нові насадки, якщо надійні сторонні постачальники вже мають те, що вам потрібно. Ми протестували справжню Volcano і датчики K1 змогли компенсувати додаткову довжину наконечника. Хоча Creality пропонує купити покращені моделі із загартованої сталі. Можливо, виробник зможе використовувати цей розмір для більшої кількості пристроїв, які друкують багато.

Багато фахівців вважають задній тримач котушки, який вимагає установки принтера так, щоб його можна було обертати (це дозволяє отримати доступ до стійки та датчика виходу нитки, коли вам потрібно завантажити матеріали), не найкращим варіантом. Він був скопійований з дизайну Bambu, у якого теж дуже незручне розташування котушки. Однак у випадку з Bambu є встановлений зверху багатокотушковий механізм подачі нитки, до якого Creality поки що не виявила інтересу.

Тим не менш, у принтера, що розглядається, багато позитивних сторін: охолодження як з боку хотенду, так і за допомогою додаткового вентилятора забезпечують дуже гладкий друк. Закрита рамка робить використання ABS та ASA дуже простим. Вирівнювання та формування вхідної поверхні виконуються автоматично. Довго налаштовувати принтер перед запуском не доведеться. Фактично, машина спочатку настільки точна, що друкує петлі та з'єднання без будь-якого тертя.

Система руху має дуже міцну. Її елементи виготовлені із звичайного полірованого металу, тому можна не побоюватися зношування. У комплект входять гумові ніжки, які допомагають гасити вібрацію, хоча при друку деяких моделей, що потребують швидкості, пристрій, як і раніше, трясеться як божевільне.

Всі вентилятори охолодження трохи гучні, хоча буває і гірше. Екран та система меню дуже прості у використанні. У програмі Creality Slicer можна побачити зображення майбутніх надрукованих виробів. Більше того, K1 використовує різновид Klipper і тому запам'ятовує все, що надрукував.

Wi-Fi – лише один із трьох способів відправлення файлів на K1. Він може приймати зразки з USB-накопичувача через Wi-Fi через домашню або офісну локальну мережу, а також через хмару Creality Cloud. Останній варіант надто завантажений, тому добре, що є інші варіанти.

 


Збірка Creality K1

Creality K1 зібрано на 99%, його потрібно лише розпакувати. Щоб захистити скляні сторони цього принтера, Creality відправляє K1 у дерев'яному ящику зі стандартною картонною упаковкою всередині. Вам потрібно буде видалити весь пакувальний матеріал, відгвинтити три гвинти, що утримують робочу пластину, підключити сенсорний екран і прикрутити тримач нитки.

 

 

Налаштування

 

Creality K1 має повністю автоматичну програму вирівнювання, яка включає формування вхідних сигналів за допомогою вбудованих датчиків. Просто натисніть кнопку, і машина зробить все інше. Вона також перевірятиме рівень нитки перед кожним друком, але ви можете вимкнути цю функцію.

 

Завантаження нитки

Цей процес трохи незручний, оскільки Creality вибрала тримач котушки, встановлений ззаду. Найкращим варіантом виглядає бічна установка у Sermoon V1 Pro. K1 має зворотну трубку Боудена, яка направляє нитку від датчика биття поруч із тримачем котушки вгору по бічній частині рами та через верхню частину до екструдера. Срібна клямка зверху послаблює натяг шестерні, після чого ви зможете проштовхнути нитку в головку інструменту. Обов'язково поверніть засувку в заблоковане положення, коли нитка опиниться на місці.

Торкніться екрана керування та виберіть «Видавлювання/Втягування» в меню «Керування». Натисніть «Екструзія», після чого машина автоматично прогріється, а потім простягне нитку через хотенд.


Підготовка файлів/програмного забезпечення

У комплект поставки включено програму Creality Slicer. ПЗ дуже просте у використанні і має безліч передустановок. Воно влаштоване трохи інакше, ніж Cura або PrusaSlicer, але тут є ті самі функції.

Creality Print забезпечує віддалений доступ до принтера через локальну мережу або Creality Cloud. Коли ви виберете пункт «Пристрій» у верхньому меню, ви побачите інтерфейс принтера. K1 використовує варіант Klipper, модифікований Creality, який не має всіх функцій, що є при стандартній установці. Він простий і зрозумілий для новачків. Досвідчені користувачі, ймовірно, будуть шукати спосіб зламати інтерфейс і відновити його функції. В даний час вбудованих профілів для Cura або PrusaSlicer немає.

 

 

Друк на Creality K1

 

Creality K1 поставляється з невеликим зразком котушки Hyper PLA, найновішої високошвидкісної нитки, яка має високу міцність та плавність при роботі зі швидкістю до 600 мм/с. Попередньо підготовлений тест Benchy, надрукований Hyper PLA, був готовий за 25 хвилин. Він вийшов досить гладким.

Після цього ми запустили друк цієї моделі ще раз, але використовуючи правила «швидкісного стенду»: висота шару 0,25, 2 стіни, 3 верхніх і нижніх шари, 10% заповнення. Ми також відключили розчісування та дозволили пристрою працювати зі швидкістю 300 мм/с. Ми вибрали котушку матового сірого PLA PolyTerra, який вказує на кожен дефект та лінію шару, але не містить добавок із високою плинністю.

Наживо Benchy виглядає краще, але ви можете бачити, що шари досить рівні, красиві вигини, а звиси ідеальні. Єдине, чого не вистачає, то це деталей на кормовій вивісці. Ця модель була готова за 22 хвилини та 58 секунд. Ender 3 S1, який працює на максимальній швидкості 100 мм/с, надрукує це з аналогічними налаштуваннями за 55 хвилин.

Ми також використовували моделі Maker's Muse Clearance Castle та Calibration Cat на зразку Hyper PLA, і вони також виявилися чистими та майже ідеальними з вільно підігнаними деталями. Calibration Cat взагалі вийшов відмінним, зважаючи на все, через рясне охолодження. Обидві моделі були надруковані з висотою шару 0.2 мм та стандартними налаштуваннями. На замок пішло 1 годину 5 хвилин, а на кота – 13 хвилин.

Ще ми протестували чорний ABS-пластик Inland із підсклянником для напоїв, знайденим на порталі Printables. ABS вимагає контрольованого середовища та високих температур, тому закриті принтери, такі як K1, чудово підходять для роботи цієї нитки. Плоскі частини підставки для напоїв надруковані без деформації із шарами завтовшки 0.2 мм. У верхній частині були деякі рубці, які можна виправити за допомогою найкращих налаштувань слайсера. Друк зайняв 2 години та 7 хвилин.

Для тестування звичайного PLA ми надрукували погруддя Павука-Панку з Wekster з масштабом 125% з PLA Amazon Basics Red. Друк зайняв 7 годин 46 хвилин при швидкості 300 мм/с, висоті шару 0.2 мм без підставок. Для порівняння, Ender 3 S1 Pro, який працює на максимальній швидкості 100 мм/с і використовує такі самі налаштування, знадобилося б удвічі більше часу: 16 годин 11 хвилин. Друк гладкий, з чіткими лініями. Деякі деталі на кнопках були м'якими.

Оскільки використання ABS дало такі відмінні результати, ми вирішили спробувати використати цілу котушку блискучого Galaxy Blue ASA від Polymaker. Ця нитка є відмінним варіантом, оскільки її блиск зазвичай притаманний PLA, а міцність аналогічна до ABS. ASA також вимагає контрольованого середовища та високих температур, але цей матеріал трохи менш схильний до деформації. І знову K1 вразив своєю здатністю швидко та якісно друкувати. Модель Clockspring була готова за 2 години 32 хвилини при висоті шару 0.2 мм.

Ми провели швидкий тест PETG із котушкою фіолетового переробленого матеріалу від Greengate. Профіль K1 для PETG спрацював блискуче. В результаті вийшов гарний гладкий гнучкий восьминіг без будь-яких дефектів. Він був надрукований з висотою шару 0,. мм із використанням налаштувань за замовчуванням, друк зайняв 1 годину 8 хвилин.

Єдиною ниткою розжарення, яка розчарувала нас, виявилася TPU. Це шокує, враховуючи, що K1 використовується прямий привід. Можливо, має місце несправність слайсера, але єдиний спосіб змусити його друкувати це подвоїти швидкість потоку. Наведені нижче зразки відповідають нормальній витраті 150% та 200%. Кожен із них був надрукований зі швидкістю 35 мм/с та висотою шару 0.2 мм кольором NinjaTek Cheetah Fire Red. На друк кожного куба пішло 17 хвилин.

 

 

Підбиття підсумків

 

Creality K1 – чудовий принтер для людей, які віддають перевагу швидкості та простоті використання. Викликає розчарування той факт, що такий лідер галузі, як Creality, відчуває необхідність провести ребрендинг та переробити апаратне та програмне забезпечення з відкритим вихідним кодом. І їхній власній команді інженерів, і клієнтам було б простіше використовувати вже існуючі сопла Klipper та Volcano. Вони, як і раніше, могли б зосередитися на адаптації та покращенні обладнання, одночасно завойовуючи довіру спільноти.

Під час тестування машина виявила кілька недоліків, які не дивні для принтера, який випускали на продаж поспіхом. Було кілька незрозумілих глюків, після яких для очищення датчиків знадобилося повне скидання налаштувань. Тим не менш, K1 вражає і напевно замінить Ender 3. Єдина причина не купувати K1 прямо зараз - це те, що випуск більшого K1 Max вже не за горами і ця модель виглядає ще цікавіше, оскільки обіцяє вбудовану камеру та датчики LiDAR.

 

Де придбати 3D-принтер Creality К1

В даний час покупка K1 є дуже вигідною порівняно з конкурентами. Якщо вас більше цікавить швидка машина, яка може працювати з чотирма кольорами (після оновлення), але не має закритого корпусу (що корисно для ABS), тоді зверніть увагу на Bambu Lab P1P. Придбати цей пристрій та інші 3D-принтери можна у магазині Артлайн. Це перевірений бренд, відомий на всій території України.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Які основні переваги Creality К1?
Це вражаюча швидкість, закритий корпус та кліппер.
+ Як легко запустити цей 3D-принтер?
Він готовий до роботи на 99%. Потрібно лише зняти пакувальний матеріал, встановити модель і натиснути кнопку друку.
+ Чи є недоліки?
Хіба що необхідність використання клею-олівця.